icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

beruha
15. jan 2013

@moniack absolutne vpohode (ja som ju predtym absolutne nestresovala, len som jej vysvetlila, co ju asi caka). mala tam vyplnit nejaky pracovny list, popritom sa jej p.uc. vypytovala - zacula som farby, geometricke tvary, pocitala, mala nakreslit tatinka a podpisat sa. . . a jaaaaaaaaj, mala jej povedat na ake pismenka sa zacinaju nasledujuce slova: prsten, mama, zaba, saso (tu sa mala pomylila a povedala "z"🙂 a viac som nepocula (sedela som trochu dalej od nej) a mala si viac napamata . . .🙂 ked to absolvovala, ta sa fakt tesila a povedala mi "mami, tak toto je to najlepsie co sa mi mohlo stat" 😀

dana33
15. jan 2013

hlasim sa do klubu 😀,my asi pojdeme na gessayovu,mame to na skok...zapis je 8.-9.2., neviem si sice predstavit mojho krpca v škole...,ale čo už...bude tam mat partiu zo školky... 😉

zuzla2
16. jan 2013

pridavam sa..aj my budeme mat od septembra doma skolacku 🙂 vcera uspesne absolvovala zapis 😎

elisadavinci
16. jan 2013

ahojte, nás čaká zápis 4.2. a ešte predtým bude rodičovské v školke, na ktoré je pozvaná aj riaditelka školy, aby nám predstavila školu a potom (ešte pred zápisom) bude aj den otovrených dverí. už sa teším, len neviem ako to všetko sklbim, lebo mrnuskom je doť ťažke vyjsť z domu na konkretny čas-

evakva
17. jan 2013

My mame zapis 12.2. Pred tym, 31.1, im budu robit v skolke psychologicky na zrelost a 5.2 nam povedia vysledky. Maly je narodeny 17.8, tak uvidim, ci pojde do skoly. Je vsak sikovny a vsetci zatial (ucitelky v skolke i logopedicka) mi vravia, aby isiel.

dalea
17. jan 2013

Tak my mame zapis tiez az 10.2.,do CPPPaP ideme na testy 30.1. 😉

kulinan
17. jan 2013

Tak po dlhšej odmlke sa hlásim , zápis máme 6-7,2 tak už to príde....sa teším jasné,ale obavy sú....
dnes mi akurát učitelka povedala, že sa nudil,nebavilo ho hrať,ale že ked pracujú,tak maká o sto šest....potešilo ma to.
že sa nemám obávať,tak to som potrebovala počuť

elise
18. jan 2013

my máme zápis 8.02 - 09.02 tiež sa trochu obávam ale aj som smutná že malý tak rýchlo vyrástol a bude už školák🙂

andrea.m
autor
18. jan 2013

dnes oslavujeme narodeniny trošku netradične.....na zápise 😀

nellushka
18. jan 2013

Tak my sme sa nakoniec rozhodli pre ZŠ Pavla Marcelyho 🙂 som veeeľmi zvedavá...

andrea.m
autor
18. jan 2013

@elise blahoželám k dcerke 😀 a počkaj ako ti bude ked pôjde na zápis ona a náhodou už doma nebude žiadne bábo 😀 😀 😀 až potom ti bude smutno

titkovamiriam
18. jan 2013

Tak a už mame po zapise-Marek recitoval basničku,počital,riešil geometricke tvary,rozoznaval stromy.zvierata,farby,veci čo načo slúži-bol užasne suverenny,tak som rada že sme ten odklad mali a do školy je pripraveny,zaplatila som si zošity,anglickú učebnicu,box na vytvarnu a už žiadne starosti len 1.9, do skoly
foto v albume

moniack
18. jan 2013

@titkovamiriam a koľko si platila?, rozoznával stromy 😕 to ani ja neviem a to žijem na dedine 😀

titkovamiriam
18. jan 2013

@moniack 19 eur,a stromy ako listnate a ihlicnate ako sa vola strom co ma jablka-chela pocut asi jablon a malý že strom čo ma jablka 🙂

yesno22
18. jan 2013

aj my už máme zápis za sebou...viem, že tam mal rozoznať farby, geometrické tvary, nejaké písmenká, kreslil postavu a ešte niečo /nepamätá si/ a učiteľka bola z neho hotová ako vie počítať 😅 dostal "preukaz prváka" a kľúčenku na kľúč od skrinky 😀 neplatili sme nič, ale určite nás to ešte len čaká 😝

andrea.m
autor
19. jan 2013

tak aj mi už máme po zápise. mala nakresliť postavu,rozoznať geometricke tvary,farby čísla.vedieť meno,adresu,spájať bodky aby vznikol obrazec a viac si nepamätá čo robila hihi. za všetko dostala do notesíka pečiatku takže už máme prvé včielky,macka vílu amaálku a podobne 😀 potom sme dostali ešte kopec kadejakých prospektov,tami darčeko a 14.2 máme prvé rodičovské

dalea
19. jan 2013

andrea.m rodicovske? 🙂 To som este nepocula,ale je to fajn 😉

andrea.m
autor
19. jan 2013

@dalea dali nám taký oznam že 14.2 o 16.00 bude svätá omša (Tami ide na cirkevnu školu) v školskej kaplnke obetovaná za rodičov a učiteľov buducich prváčikov a potom že nám bude vysvetlené ako treba dieťatko pripraviť, čo by malo vedieť, čo s ním treba cvičiť aby nemalo stres z nástupu do školy. predpokladám že to není povinné ale ja tam určite pôjdem.

boniqa
19. jan 2013

hlasim sa aj ja do klubu septembrovych prvačikov .mi ideme na den otovrenych dvery 23.1 do školy,a zapis je 4.2 a 5.2.som zvedava ako to zvladneme nejak sa toho bojim lebo mojmu malemu ked sa raz nechce tak trepe dve natri a naopak ,ked sa ho niekto spyta že či sa teši do školy tak povie že nie.
chcela by som sa opytať na tie goemetricke tvary su len tie zakladne kruh štvorec trojuholnik obdlžnik či aj kužel štvoruholnik ....?ja som ho skušala na ake pismeno sa začinaju rozne slova nevedel tak to teraz dohaname.farby ovladame skoro všetky aj počitat vieme do 20,vie sa aj podpisať ale len krsne meno.

yukki
19. jan 2013

baby a aktovky už máte? 😉

andrea.m
autor
19. jan 2013

zápis

andrea.m
autor
19. jan 2013

... a pár fotiek z dnešnej oslavy včerajších narodenín 🙂

jaduska
19. jan 2013

@yukki my aktovku ešte nemáme, chcem vziať aj malú ku kupovaniu, nech vyskúša, keďže ona je taká menšia, tak nech ju tá taška nezavalí...
zápis sme už tiež absolvovali, ale tým, že sa sťahujeme, tak pôjdeme asi ešte raz, aj v novom bydlisku 🙂

yukki
20. jan 2013

@jaduska no veď práve, aj Kika je pomenšia, napriek tomu že už je po odklade má pobiede 17 kíl....tak rozmýšľam...ale asi na tie prvé dva roky klasickú pevnú detskú aktovku, aby to aj chránilo obsah keď to šmarí, keď s tým bude z nervov trieskať....zipsy aby nemala, lebo to ona v zásade otvára nasilu a v podstate bez výnimky po krátkom čase pokazí....... klasiku nejakú, ako my sme mali ale skôr vyššiu ako širšiu

boniqa
20. jan 2013

nam aktovku odniesol ježiško objednali sme ju cez net od firmi topgal ,chceli sme taku neutralunu ,vybrali sme vojensku
http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas...
aj cena sa nam pačila ,ked prišla sadla ako uliata velmi som bola spokojna.

andrea.m
autor
20. jan 2013

nám tiež tašku doniesol ježiško 🙂

andrea1201
20. jan 2013

ahojte,my už máme za sebou uspešne zápis do školy,bol 14.1.,Sandra bola velmi šikovná,už máme kupenu aj tašku a to tuto http://www.skolske-tasky.sk/20954-Skolni-batoh-... 🙂

kika050
20. jan 2013

Ahojte aj my ideme na zápis 1.februára. Aktovku nám doniesol ježiško.Staršia dcéra je momentálne prváčka a druhá ide od septembra🙂

petusko
20. jan 2013

ja sa dnes celý deň hrabem v taškách a som z toho jeleň, tie rozmery sú všade písané inak... Nás malý je taký prút, má len 18 kg, je chudý, tak aby ho to nešlahlo o zem... V sobotu máme oslavu narodenín, tak rozmýšlam, že ešte teraz nejakú objednáme a prekvapíme ho, ale neviem-neviem. Asi zostanem pri názore, že si najprv pojde nejakú vyskúšať do obchodu a potom to poriešime, aby som vedela, ako mu to sedí.

petusko
20. jan 2013

aký je rozdiel medzi aktovkou a batohom? 😕