Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@fajcakymad ahoj, my sa tiez chystame 6.2. v Samorine na zapis. A zrejme nulty rocnik - maly je 29.8. narodeny, boli sme na teste u psychologicky, grafomotoriku mame slabsiu a aj pozornost. Tak mi odporucila tento nulty rocnik. Myslim si, ze to bude pre maleho prinos. 🙂
@lejla77 ahoj boli sme sa pozriet v škole na den otvorenych dverí 31.1 aj ten nulták sme obzrely a bola tam velmi mila pani učitelka takže sme viac-menej rozhodnuty to bude pre našeho syna to úplne správne riešenie a ideme na zápis v piatok.8.2 takže možno budu naše deti spolužiaci.
@fajcakymad tak super, ja som presvihla den otvorenych dveri. Ja som vlastne dodnes nevedela, ci pojdeme do Samorina, lebo my sme z Kvetoslavova. Dnes sme boli na tych testoch a so psychologickou som sa dohodla, ze pre maleho bude nulty rocnik v Samorine super. 😵
@fajcakymad prosim Ta a nevies, ako tam funguje druzina? Rano odkedy a poobede dokedy?
@nellushka bohuzial televizor a pocictac su v dnesnej dobe asi jednotka pre vsetky deti... 😒 ale myslim, ze kolektiv ich trosku zmeni... my v skolke tiez ok, boli sme pozriet aj v skole na DOD a velmi sa mu pacilo... a do septembra je este daleko, zasa budu drobci " zrelsi" aspon nasa psychologicka yo skolky to tak vravela... tak tomu verim... 😀
@lejla77 no to to neviem presne ale sa mi zda že že su tam dva školske kluby ked im skonči vyučovanie tak ich prevezme vychovavatelka a odvedie ich na obed a potom do toho klubu ale odkedy rano a dokedy poobede neviem ale zapis bude normalne v škole ale chodte sa pozriet tam kde budu mat nultaci triedy no neviem teda nič moc taka mala budova boli tam dve nulté triedy a dve štvrtácke triedy šatna hrozná aj to zariadenie je ako pred vyradením ale ináč nam ukazovala aj učivo aj zošity a v triede ich bude 15.ked pojdete na zapis toho 6.2 tak daj prosim vediet aby sme vedeli asi zhruba čo nas čaka.dakujem.
@fajcakymad no vzdy lepsie, ako tu u nas. Tu je dohromady 20 deti na celej skole a 2 ucitelia a ani telocvicna nie je. A jasne dam vediet, ako bolo. 😉
@lejla77 no tu na tejto škole je 41 tried a 962 žiakov takže dost velka škola.
@fajcakymad fúúúúha tak to je fakt riadný kolos 😝
@zlatovlaska123 nosia sa v nultom rocniku aktovky a maju aj ulohy na doma?
@zuzlik_666 my sme sa konečne objednali ku logopedičke a tá má hneď postrašila,že Viliho bude asi treba dať na špeciálnu logopedickú školu na vlasteneckom námestí. Trošku sa toho bojím. Ale každopádne nás tento víkend čaká zápis. Snáď to bude naozaj tak,ako vravíš 🙂
@nellushka urcite, logopedovi moze chodit aj pocas skoly, nemusi chodit do specialnej... A niektore skoly maju vlastnych logopedov. Moj maly ma problem so "s", ale nerobim si z toho velku hlavu, myslim si, ze vela sa u deti zmeni aj vymenou zubkov...
@zuzlik_666 vili má problém s viacerými spoluhláskami. Budúci týždeň sme k nej prvýkrát objednaní, tak dúfam, že to bude ok. Chodil do logopedickej škôlky v našom rodnom meste,ale posledńe mesiace som mala pocit,že ho to už neposúva vpred,ale vzad...na zápise mi môžu povedať,že ho nezoberú kvôli reči?
@nellushka Aj maly chodi k logopedicke a len v oktobri mu podstrihli jazyk. Takze sme jazyk natahovali a teraz zaciname hovrit to, co nam neslo. Vzdy ho chvali, ze mu to velmi pekne ide. Vraj to nie je problem pri vstupe do skoly a do decembra buduceho roku bude vediet vsetko pekne povedat. Teraz sme na l, potom, c, š, č, ť a nakoniec r. Netreba vediet vsetko povedat do nastupu do skoly. R maju az na konci novembra
@nellushka hm, to ti neviem povedat, snad nie... 😨
@zuzlik_666 v sobotu sa dozviem a budeme múdrejšie 🙂
@nellushka NAm nik nepovedal, ze ma kratky jazyk. Ked ho videla prvy krat logopedicka, tak sa pytala, preco sme skor neprisli. No nam nik nic nepovedal. Tak nas poslala na ORL na konzultaciu. Strasila nas, ze to budu musiet robit operacne, bo to ma velmi prirastene. NA ORL sa nanho pozreli a ze to pojde podstrihnut. Takze bez pripravy to urobili. MAly musel otvorit usta, postriekali my to nejakym umrtvovacim sprejom a strih. MAly plakal len chvilku a to skor kvoli soku z toho, ze videl krv. Tej bolo len troska a uz nic. Takze celkom OK.
dievčence rada by som sa pridala 😉 zápis nás čaká tento víkend a veru sa dosť bojím 😔 Luky je december 2006, neviem, či je na to zrelý 😔 ale dúfam, že áno, lebo ináč si o rok budem vlasy trhať 😝 . Totiž o rok pôjdu do prvej triedy dvojičky 🙄
@tatolu Maly je 17.8. 2007 a tak sme zvazovali odklad. Len je velmi sikovny, cisla ozna a bez problemov precita aj velke cisla, pekne drzi ceruzku, dokaze sa venovat niektorej cinnosti dlhie, inej menej. V skole ucitelka vravela, ze je sikovny a nemal by byt problem. Aj logopedicka ho len a len chvali. Len este dopilovat tie pismenka a bude dobre. Aj my upozornujeme, ze to zle povedal a musi opravovat.
@tatolu Tak ten moj je "exibicionista". Nerobi mu problem vystupovanie - na vianocnej besiedke mal byt pastier. Uz bol aj za pastiera prezleceny, ked ho zobrali a prezliekli za kralo (lebo chlapcekovi doslo zle). Maly uplne bez problemov, vsetko vedel. Tiez na mikulasskom vecierku recitoval a vykecaval sa s Mikulasom a anjelom na podiu, daval im hadanky, ...
@lejla77 čo sa týka aktoviek, niektoré deti majú už klasické školské tašky, my máme len taký menší ruksačik, školskú tašku kúpime slávnostne až do prvej triedy 🙂 Nie je im teraz ani treba, nosia len desiatu, pastelky a pár prac. zošitov...Úlohu mávajú iba občas, niečo vymaľovať, príp. napísať 1-2 riadky nejaké čiarky, čo sa učili v škole.Popýtaj sa u vás v škole, ako to tam funguje, nemusí to byť všade rovnaké, záleží od učiteľky.
Ahojte kočky, rada by som sa pridala. Dnes nás čaká zápis do školy so synom. Nevie sa už dočkať. Je šikovný, ale neposedný. Dcéra je už tretiačka, ale v prvej triede mala "pomalé" čítanie, tak sme sa trošku trápili. Teraz je tretiačka a všetko je OK. Ozaj, na našej škole pýtajú k zápisu aj RL dieťaťa, OP zákonného zástupcu aj kartičku poistenca dieťaťa ....
ahojte 🙂
tak mame to za sebou 🙂 vcera sme boli na zapise,Kristianko sa velmi tesil,vsetky ulohy perfektne zvaldol,aj basnicku,pismenka,ciselka,vsetko,potom si prisiel odo mna vypytat vreckovku a ja ze nech mi ju donesie a on ze nie,idem ju zahodit do kosa,.tak aj za to ho pochvalili a gol vsetkeho na konci mi povedali,ze sa nanho tesia,ze je velmi sikovny a krasne rozprava😀 (co ja som sa bala lebo "s" a "l" unho este nie je celkom dobre ) tak sme boli vyteseni obaja a mozeem objednat tasku do skoly 🙂

@andrea.m preco? ved ked ju bude mat len na rok....