Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
som sa dnes na čarnulienke (detský folklorny súbor) dozvedela že trenerka si Tamarkine meno najlepšie pamätá lebo ona je neprehliadnuteľná 😅 no budeme mať v škole veselo 😀
@andrea.m no ale sikulka chodi uz do suboru 🙂 Petko by nemohol, lebo by cela choreografia musela byt podla neho. Tvrdohlavo si vzdy obhajuje svoj nazor a vsetkych do nemoty presviedca o svojej "pravde"...
Vzdy musi mat posledne slovo. Ja si ani nepamatam, ci mi vobec niekedy odpovedal suhlasne bez akehokolvek "ale..." 😅 😠
ze kto koho trenuje hej?? 😀
sa sem pripajam 🙂
my sme apríl 2007
@katecameron vitaj 🙂
@andrea.m 🙂 dakujem
@andrea.m 😀 😀 😀 v našom nultom neni ani jedno dieťa rómske a ani jedno nemusia učiť jesť príborom 😀 😀
(to je možno v nejakých mestách s vysokým výskytom rómov) Tu sú normálne deti, väčšinou augustové, ktorým bol z nejakého dôvodu odporučený odklad alebo jednoducho odklad chceli rodičia...lepšie ako zabiť rok v škôlke s mladšími deťmi...tu je už tá predškolská príprava na vyššej úrovni 😉
@zlatovlaska123 tak to je super že máte takú možnosť. je to naozaj lepšie ako další rok v mš. 😉
tami ma teraz v prípravke 4 spolžiakov ktorý maju odklad. dvoch chlapcov a dve dievčatá.
@andrea.m teraz veľa rodičov dáva odklad,aj tí, čo nemusia, je to akési moderné...ale mne ešte sa len syn narodil, už som plánovala, že dáme odklad, je totiž augustový a mal by spolužiakov o rok starších a to nechcem...takto bude starší on 😀
ale aj psychologička nám odporúčala, nevydrží sa sústrediť, je nepozorný...
@zlatovlaska123 suhlasím.deti narodene jul,august nepoviem to fakt maju spolužiakov o rok starších ale do konca juna by to malo byť v pohode. ono veľa záleží aj od dieťaťa či je hrave a tak. nikedy aj marcove dieťa ma o školu menší záujem ako augustove. fakt záleží od osobnosti. ja v týchto veciach absolutne dám na názor učiteliek v škôlke.filipko na starej škole mal dve spolužiačky.jedna narodená 2.9 a k tomu ešte nadpriemerne inteligentná a ta druhá narodená 29.8 a hravá,ale rodičia boli proti odkladu. tie dve jedna druhu nikdy nedobehnu. aspoň na základke isto nie.
@andrea.m áno, treba si dať poradiť od učiteliek v škôlke, ale takým hlavným, čo pomôže rozhodnúť sa, je vyšetrenie u psychologičky...u nás(ale myslím že aj inde) je to tak, že chodí do škôlky, každé dieťa individuálne vyšetrí a napíše posudok, na konci ktorého je, či odporúča alebo neodporúča dieťa do prvej triedy. U nás bola vlani v škôlke už v novembri. Samozrejme, má to len odporúčací charakter, konečné rozhodnutie je len na rodičovi, ale má to niečo do seba, odhadne to dieťa podľa mňa dosť presne 🙂
pripájam sa aj ja, Kristínka je máj 2006 a mala odklad, ten jej odporučili v CPPPP-Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, nebol to žiadny môj módny výstrelok, je pozadu v mnohých oblastiach....nuž podľa hodnotenia CPPPP okrem slovnej zásoby 😝 a sú tam podľa psychologičky už teraz viditeľné nábehy na rôzne dysporuchy...takže pchať ju tam silou mocou teraz od septembra, to by som nepriala ani jej a nai tej prváckej učiteľke nie. Nultý ročník tu pochopiteľne nie je, ale CPPPP bude počas roka robiť prípravu detí s odkladom na zaškolenie, raz za týždeň, pár mesiacov skupinovú, resp.aj individuálnu podľa potreby...tak tam ideme chodiť a uvidíme.
ahojte, my patrime tiež do skupiny "predškolak" a od septembra budem mat doma 2 prvákov...ak všetko pojde hladko 🙂
u nás som ja tá skeptická, Peťko vie čítať, na samouka si myslím parádne, písať tlačenými písmenami všetko, aj počíťať, do 20 sčíta a keď veľmi chce tak aj odčíta.Má dobrú pamäť na básničky...
No len s tým sústredením má podľa mňa problém, nevydrží dlho a predovšetkým musí mať ku všetkému komentár. Keď ho niečo zaujme, tak je skvelý, šikovný, ale keď nie, tak môžu aj tanky padať a jeho ani nepohne, melie si svoje a hotovo... 😖
Psychologička zatiaľ v škôlke nebola a učiteľka mi tvrdí, že je to o.k., že malý je len veľmi živý a zvedavý. Tak uvidíme...
Aj s nákupom školskej tašky pre istotu počkám až do zápisu 😀
😀 že @andrea.m ?
@andrea.m, mozem sa pridat?
moj syn pojde az o rok v sptembri do prvej. boli sme uz tento rok na zapise, ale mne samej sa nezdal zrely na skolu po emocionalnej stranke. Tak som sa vypytala do CPPP a tam mi to potvrdili, tak mame odklad. On je na ucenie sikovny, naratat vie do 200, pozna vsetky pismena, tlacene pise, niektore este zrkadlovo, je zvedavy, vsetko ho zaujima. Len je strasne hravy, on pride zo skolky, a nechce nic ine len sa do vecera jasit a hrat 😅 . Neviem si predstavit ze by si mal ist teraz robit ulohy, lebo ked nieco nechce tak s nom bojujem aj polhodinu, kym ho presvedcim a aj to nie vzdy. a tiez napr. sam mi hovoril ze on este nechce ist do skoly, ze chce byt este rok v skolke. cize aj to bolo pre mna dolezite, lebo myslim ze dieta by sa malo do skoly tesit, aspon pre roky 😵
Ahojte. Pridávam sa do skupiny. Mám dvoch šibalov, mladší miško v januári bude mať dva a starší filipko narodený v apríli 2007. V septembri nás to čaká,jeden škola,druhý školka.....
No filip je taký chalanisko, aj sa čosi rýchlo naučí,aj sa mu nechce. V školke spolupracuje dobre,doma nič....nebaví ho . Začali sme človeče,také obrázkové,najprv hra 5min a že stačí 😀 , potom už 15 minút,no snad to časom pojde.
ale obavy jasné že mám, je to chalanisko....a lahké to asi nebude 😝

@cemi vitaj 🙂 do septembra daleko 😉