icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

fajcakymad
8. feb 2013

@lejla77 takže nás to čaká dnes, okrem tej hotovosti si máme zobrat aj rodný list?

lejla77
8. feb 2013

@fajcakymad Ano, ja som mala so sebou kopiu rodneho listu - potom mi ho vratili. A ked budes ziadat o nulty rocnik, tak nebudes platit nic.

fajcakymad
8. feb 2013

@lejla77 dakujem

lejla77
8. feb 2013

@fajcakymad tak ako bolo na zapise? Aj ti povedali, ze je zobraty, alebo mas cakat pisomne vyrozumenie?

zdenka112
9. feb 2013

ahojte aj my sme od septembra uz skolaci 😉 my sme neplatili nic,vsetky zosity,prac.zosity budeme mat zo skoly,na rodic.zabave sa vyzbieralo na tombole dost penazi tak z toho 😉 my sme mali mat rod.list a obciansky preukaz..akurat budeme musiet chodit na logopediu,sikavky nam robia galibu a duplom teraz ked nam vypadli dva zuby 😅

andrea.m
autor
9. feb 2013

@zdenka112 to sa upraví ked zuby dorastú 😀

andrea.m
autor
9. feb 2013

moja budúca školáčka 🙂

jaduska
9. feb 2013

Tak a my sme dnes absolvovali aj druhý zápis v novej škole 🙂 🙂 🙂 Boli sme tam úplne sami, lebo väčšina detí absolvovala zápis včera, tak si zápis vyskúšala aj naša 4-ročná ratolesť 🙂 🙂 🙂

tatolu
9. feb 2013

@jaduska prečo ste šli na zápis aj do druhej školy?
My sme boli na zápise dnes. A som na pochybách. Bolo mi odporučené, aby sme popremýšľali na odložení... no jemu zle vychádzajú roky a už 2 roky absolvuje predprípravku vždy s inými učiteľkami 😒. Rozmýšľam, že ho prípadne do nultého ročníka na inej škole prihlásim. Čo myslíte, môžem?

lejla77
9. feb 2013

@tatolu ja by som na tvojom mieste isla za psychologickou, nech mu spravi test skolskej zrelosti a podla toho, ako dopadne by som sa rozhodla. 😉

dalea
9. feb 2013

@tatolu Nulty rocnik by bol vo Vasom pripade to najlepsie 😉 Ak mas taku moznost,tak chod ho zapisat tam,urcite lepsie ako dalsi rok v skolke 🙂 My mame zapis zajtra,potom napisem,ako bolo 😅

tatolu
9. feb 2013

@lejla77 jáj ako sa toho bojím, ak zistí, že nie je zrelý 😔 ☹ Dvojičky pôjdu o rok do školy isto... Sa budem môcť zblázniť s 3 prvákmi 😖 a je to vôbec dobré, aby 3 x absolvoval poslednú triedu v škôlke?

andrea.m
autor
9. feb 2013

@tatolu kedy je narodený že mu zle vychádzajú roky? už mal jeden rok odklad? lebo ak ano tak mi to vychádza že zš skončí ako 17-18 ročný. možno som trošku mimo ale jesenným deťom sa odklad nezvykne dávať. to by fakt musel byť nejaký veľký problém. 😖

dalea
9. feb 2013

@tatolu A ako pise lejla,ak si este nebola na testy,tak najprv zajdi tam 🙂

jaduska
9. feb 2013

@tatolu lebo sme sa sťahovali a nevedeli sme, kedy budú zápisy tu, kam sme sa prisťahovali, tak sme boli Lily pre istotu zapísať aj v mieste bývalého bydliska.....
A čo sa týka tvojho problému - odklad vám môžu iba odporučiť, nie prikázať. A na zápise, ktorý trvá 10 minút možno len ťažko úplne objektívne zdiagnostikovať dieťa. Ak si chceš byť istá, či ho dať alebo nedať do školy, tak navštívte najbližšie CPPPP.

lejla77
9. feb 2013

@tatolu no ja by som ho v skolke uz nenechavala. Ale podla tych testov sa mozes rozhodnut, ci nulty rocnik, alebo 1. rocnik. Ja som mala tiez taku dilemu a my zatial vyzerame na nulty rocnik. Uvidime o pol roka, pojdeme na pretestovanie, ci nedozrel. 😔

tatolu
9. feb 2013

@andrea.m je narodený 1.dec. 2006 😔 vraj bol nesústredený a mýlil si trojuholník so štvoruholníkom ☹ Ja viem, že si mýli, lebo mali v škôlke tú kontrolu zrelosti v CPPPP a mal veľké problémy, tak sme ho to začali doma učiť... Veľa sme ho naučili za mesiac, ale keď je v škôlke do 16tej dak do tej 19tej ho ešte mordovať... jáj teraz začínam chápať, čo je slabá škôlka 🙄

tatolu
9. feb 2013

@lejla77 😉

lejla77
9. feb 2013

@tatolu mozno sa este zmeni do septembra, ale na tvojom mieste by som asi mala v zalohe ten nulty rocnik. Ja som to tak tiez spravila. Poziadala som o zapis do nulteho a keby sa to nahodou zmenilo, tak pojdeme do prveho.

moniack
9. feb 2013

@tatolu my sa poznáme zo škôlky 😉 napísala som ti IP 😉

yukki
9. feb 2013

@tatolu skoč do CPPPP, a ak by odporúčali odloženie zaškolenia o rok-jednak ešte má nárok na odklad, ale ako píšeš-určite by som zabojovala o ten nultý ročník. Aj tak síce by si mala potom troch prvákov naraz, ale ak je tá predškolská príprava v škôlke tak slabá.....a nech aj malý má pocit, že je už "žiak" 😉 😉

fajcakymad
9. feb 2013

@lejla77 ahoj takže sme dopadly podobne ako vy ale od nas vzala tych 15euro a že vraj je zatial akože v prvom ale ked pojdeme v marci ku tej psychologičke tak mame doniest do školy papier že mu odporúča odklad a potom ho zaradia do nultého.ale že vraj je tam vela deti tento rok do nultého.

tatolu
9. feb 2013

@yukki Myslím, že v pondelok pôjdem zistiť, či by mi ho zobrali do 0tého ročníka. Však ako píše @lejla77 počas 0tého ak bude šikovný, možno ho do 1vého ročníka preradia...

helencek
9. feb 2013

V piatok sme boli na zápise,máme sa doučiť strihať,viazať šnúrky ,napísať meno....inak sme šikovný...a keby to nešlo,do pol roka sa môže vrátiť do škôlky....toto je záver z nášho zápisu.Každá škola dostane asi peniaze podľa počtu žiakov,inak si tú naliehavosť od riaditeľky školy neviem vysvetliť.Najlepšou základnou školou podľa výsledkov študentov v Ba je Košická...mám tam piataka a ked sme boli na zápise písať vedieť nemusel a či vie viazať šnúrky ho tiež nikto neskúšal.
@tatolu my máme dvojtriedku,takže tiež bude velkáč tretí rok,nám psychologička odporučila odklad,matematicky sme šikovný,jemná motorika zaostáva a pre dieťa je fakt frustrujúce keby sa po pár mesiacoch v škole musel vrátiť do škôlky

yukki
9. feb 2013

@helencek a ty? čo urobíš, budeš žiadať odklad?

helencek
9. feb 2013

@yukki ja už mám odporučenie od psychologičky,robila im testy celý deň.Mám s čím porovnať,starší je júnový,žiadna psychologička ho nevidela a vedela som že škola problém nebude.Na Košickej vtedy vyberali zo 122 detí a vybrali ho,takže vidím že Tomáško potrebuje dozrieť hlavne po separačno-sociálnej stránke,takže áno,žiadam odklad

cemi
9. feb 2013

Ahojte 🙂 my sme mali v piatok zapis a zvladli sme to super. Jediny kto plakal som bola ja 😀

yukki
9. feb 2013

@helencek tak, super. Aj moja mala odklad a bezpochyby pomohol, aj keď stále to bude ťažké v tej prvej triede kôli poruchám vnímania, učenia....ale určite minimálne na vyzretie nervovej sústavy pomohol 😉

helencek
9. feb 2013

@yukki aspoň že to viete,môj švagor nebol schopný tri roky pripustiť že jeho dcéra trpí dysleksiou