Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@yukki učiteľka je z toho tiež vedľa,riešim to s psychologičkou,nezhoršuje sa to,kamarátkina dcéra sa v tomto veku bála všetkých ľudí..robím v detskej nemocnici a teraz máme na psychiatrii dieťa čo má fobiu zo zvracania,dalšie zje len tri jedlá a nič zelené,takže ani nechcem vedieť čo všetko ešte môže tie naše deti trápiť ☹
@fajcakymad aha, tak to si ma nepotesila, lebo nam sa este moze stat, ze nas nezoberu, ked sa tam hlasi vela deti. 😖
@lejla77 že vraj musia zobrat všetky deti ktore boli na zápise.a je to len na rodičoch kam chcu dat dieta či do nultého alebo do prvého aj ked psychologička bude odporúčat odklad a rodič bude chciet ist do prvého tak pojde a tak je to aj opačne.pojdeme v marci ku psychologičke čo bola v školke a uvidime ale vaj tak sme na 95%rozhodnuty že ho dame do nultého.
@fajcakymad no ano, vas musia zobrat, lebo ste zo Samorina, ale my tam nepatrime, tak nas nemusia, ked bude plny stav. Tak ale snad nas zoberu. A ja sa tiez este chystam na testy mozno niekedy v maji, aj ked my sme uz boli a nam teda odporucala psychologicka ten nulty. Ja si tiez myslim, ze je to super - aspon sa tam deti super pripravia na skolu, tam sa venuju prave tym cinnostiam, ktore su u nich slabe. 😔 U nas je to grafomotorika (podla mna aj kvoli tomu, ze nie je vyhraneny lavak alebo pravak) a pozornost.
Tak aj my uz mame zapis za sebou 😉 Velmi sa tesila,nic extra po nich nechceli,taka klasika 🙂 Tesili sa,ze budu mat taku smelu ziacku na vystupenia,ked ju poculi spievat,no a ona je velky exhibicionista,takze si ju urcite zapamatali,nedala sa prehliadnut 😅 Neplatili sme nic,zosity zakupi skola a hned sme dostali aj rozhodnutie o prijati 🙂 Tu su fotky 😀
@lejla77 byvame v Petržalke a stahujeme sa až niekedy cez prázdniny teraz sme vybavovali melej školku a malemu školu takže tiež tam nepatríme a ak nas nevezmú tak neviem, už som sa objednala na tie testy a objednala ma až na 24.4 takže musíme čakat.
@fajcakymad aha, tak snad nas zoberu. 😵 Hovorili tam, ze zatial vzdy zobrali vsetky deti. 😉
tak ono....oni že skúmajú úroveň napodobovania či čo. Tie deti to nemusia odkresliť.....úplne...abo teda...asi ani vôbec, a do školy budú priajté. Ale aj mne to príde trošku nečestné, no, lebo hneď na zápise môže mať decko pocit neúspechu. moja je v domnení, že to urobila vynikajúco, že to zvládla-a ja ju tentokrát nepresviedčam že nie úplne tak ako si myslí....
To napodobňovanie sa mi vôbec nepáči. Je to blbosť. To sa majú naučiť v škole... 😒
@sasiki no, tie testy im dáva CPPPP a tam som sa na to pýtala-teda ja som ani nevedela, že to oni vymýšľajú a som začala mlieť že čo to za poriadky šak písať sa má učiť až v škole a ma prerušila pani, že to oni vymýšľajú a že úroveň napodobovania neznámeho obrazca akokeby.....tým testujú. Ale tak decko by sa ako potešilo, keby tam mohlo niečo spočítať, nejaké tvary farby povedať, stromy opoznať abo zvieratá a by sa tešilo ako to vie a toto....je také...nemotivujúpce podľa mňa pre deti.
Naši mali len toto odkresliť a nakresliť postavu a zarecitovať alebo zaspievať.
U nás sa na zápise pozoruje úroveň grafomotoriky pri kreslení postavy (držanie ceruzky, samotný obrázok...). + nejaké rozdielnosti v obrázkoch, farby, matematické predstavy (počty do 5, geom. tvary...), rečový prejav...
Aj podľa mňa je to demotivujúce. A keď už, tak mohli dať normálne (samotné) písmenká. Alebo ak už chceli byť takí "profíci", tak aspoň spoje písmen, ktoré tvoria normálne slovo... Aj keď som proti tomu...
Ale no nevadí, doučia sa neskôr 🙂 .
TAk a zapis mame za sebou. Vsetko zvladol maly super. Bola som aj za psychologickou (kvoli tomu, ze je narodeny 17.8), robila s nim ulohy a povedala, ze by bola skoda, ak by bol este rok v skolke. Takze od septembra budeme mat doma prvaka 🙂
ahojte,sledujem vás už dlšie,tiež mám budúceho prváka.vlani sme mu dali odklad.samozrejme,po porade so psychologičkou.Absolvovali sme vlastne 2 zápisy.Vlani 1,samozrejme,že ho chceli zobrať,zvládol všetko,čo mal,dokonca ho pochválili za jeden z najkrajších obrázkov.Snažili sa ma od odkladu odhovoriť.Nedala som sa,poznám si dieťa -je tvrdohlavé a nevie sa dlhšie sústrediť,takže obsedieť 45min.by mu bolo za trest.Chodí ešte jeden rok do MŠ.On bol zo začiatku na nás nahnevený,pretože naj kamarát už chodí do školy a on už v škôlke nikoho nemá.Zatial nebanujeme,kamarátov si našiel,dozrel,je samostatnejší,v školke najstarší. 😉 Teraz nedávno sme boli na 2 zápise,vedel čo ho čaká,bola to len povinná jazda.
@yukki,to opisovanie mal Samko v testoch u psychologičky,tiež ma to velmi zaskočilo. 🤐
@yukki Presne tento isty test na napodobovanie robila Lea v CPPPaP pri teste skolskej zrelosti,ale nie na zapise 😉 Myslim,ze ich vyuzivaju aj pri testoch v materskych skolach.Ide o to,aku ma dieta napodobnovaciu schopnost a jemnu motoriku a aspon jedno pismeno by malo byt citatelne 😅Lea to na moje pocudovanie,napodobnila celkom dobre,dalo sa to precitat 😅 Ale podla mna na zapis to nepatri. U nas na zapise dokonca ani nekreslili postavu.Na chodbe chodili so starsimi ziakmi preoblecenymi za klaunou a plnili ulohy,hadali ovocie,zeleninu,farby,tvary..Triafali loptickou do kosa a do kuzeliek a spievali spiacej princeznej pesnicku,aby ju zobudili 😀 Za zvladnutie dostali peciatky 😉 A v triede vypracovali 2 listy,v jednom spajali,co k comu patri a na druhom dokreslovali vzory na svetri 🙂 Dalej robili ulohy na interaktivnej tabuli,takze taka klasika 😉
Ano,bola zabava a deti sa na skolu tesia,bolo to prijemne 😉 Na zaciatku este pre nich na privitanie pripravili program terajsi prvacikovia,vyhravala tam hudba,takze sa urcite citili dobre🙂
nám dnes prišlo poštou písomné oznámenie o prijatí 🙂 Mladý pánko si ho prečítal sám a skákal do nebies, čo sa tešil, že už tam určite, určite pôjde 🙂
a ja musím nájsť niečo nové, čím sa mu môžem "vyhrážať", ked bude nezbedný 😀 to že nepôjde do školy, mi už nezožerie 😀
ja idem o chvíľu na tamarkine prvé školácke rodičovské 😕

@helencek tak ja za tým idem, každý kus všímavý človek by to hádam zbadal, že to to decko nerobí naschvál.....chodí teraz na takú predškolskú prípravu do CPPPP, oni to navrhli rodičom, ktorých deti mali odklad tak teda chodíme, jedna hodina týždennne je to ale majú akoby "úlohy" a oni si ich tam pekne preklepnú...čiže to čo ja som videla, ale nedokázala pomenovať, oni po jednej dvoch hodinách vidia, pomenujú-a vraj aj zahrnú do odúporúčaní na zaškolenie potom-čo som veľmi, veľmi rada. malá nemá štipku sebavedomia, pri najmenšom neúspechu sa vzdáva, a ešte keby učiteľka sa domnievala, že jej to robí naschvál, alebo že je to nedostatok snahy...tak by sme asi v normoškole skončili hneď v prvý rok.