Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
Tak Tami sa včera spolužiačke ospravedlnila, dala jej darček a spolužiačka odmietla ☹ Tami doniesla kresbičku aj srdiečko domov a bola veľmi smutná ☹ ☹ ☹ a ja s ňou. Som sa rozhodla že už to nebudem riešiť. Nech sa s tým vysporiadaju učiteľky, psychlogičky a iné ....ičky ako vedia. Tak ja sa snažím vychovať dieťa k slušnosti a nakoniec mu uženiem depku. Amen.
Tak a je to v suchu 🙂 Rozhodnutie prišlo dnes do Kubkovej škôlky, od septembra nastupuje na Masarykovu 🙂 A Domča od pondelka do škôlky, už sa jej nevedia dočkať 😀
nám prišlo včera rozhodnutie o prijati do 1 triedy sa tešim 🙂
Dnes prisla taska, desky na zosity, penazenka, vaky, podlozka a vsetko to vyzera tak super a krasne. Maly si to vysibe na sibacku. Ak niekto este nevie, kde kupit tasku, tak odporucam tuto stranku www.loria.sk. Velmi prijemne jednanie a rychle dodanie.
@petusko Nie. Ja som to vedela som to od učiteľky, ale ta mi nepovedala ani meno spolužiačky,hoci si myslím že to vedela. S Tamarkou sme sa dohodli že si to s Lejkou vybaví sama bez učiteľkY. Tami to tak chcela. Aspoň máme skúsenosť. Chcela som dnes ráno hodiť o tom v MŠ reč, ale prišli sme dosť neskoro a učiteľka už s deťmi pracovala tak som nechcela rušiť. A neviem či sa tomu ešte budem venovať.
ale teraz to už asi nemá zmysel riešiť, už by to nemalo želaný efekt.
tak nikto? ☹
@oliinka ta čo vedia...no nic moc. V škole sa naučia. Ja s malou chodím do CPPPP na prípravu na zaškolenie, viacmenej je to o cvičení vizuo-motorického vnímania u nej - s každým dieťaťom robia to čo mu nejde....čiže odkreslenie tvaru, rozoznávanie rovnako otočených predmetov atď...žiadne čítanie, žiadne matematické operácie.....snáď len na pozornosť cvičenia, doma máme akoby "domáce úlohy" t.j. odkresliť obrázok a tak-s inými deťmi robia zas iné. nevie si zaviazať šnúrky, nevie sa sústrediť dlhšie....vie určiť prvé písmenko v slove, občas aj posledné...vie vytlieskávať slabiky...
Tašku máme Emipo, dcérka tiež je malá, má 17kg.
@oliinka no......si predstav čojaviem malé b a otočené, tak že je z neho malé d,p,otočené p.....na začiatku riadku máš trebars to "b" a máš nájsť ostatné b v riadku medzi tými d a p a tak...ale toto sa týka mojej dcéry, ostatných detí čo tam pripravujú na zaškolenie nie, s nimi robia iné veci...to sa tak nedá popísať. Ale vo všetkých tých predškoláckych zošitoch sú úlohy typu "nájdi rovnaké..."
@andrea.m Adi no chceli sme, ale na poslednú chvíľu sme si to rozmysleli 😅 na Masarykovu mu ide zopár spolužiakov, tak nebude "sám"...no a ohľadne platenia za deti do 3r viem...no viac menej nedá sa inak, ak nechcem mať problém s robotou 😒
Masarykova je motessori len tá súkromná, ak sa nemýlim, my ideme na štátnu...
a inak, s malým cielene cvičím len logopédiu...nejde nám L a R ...a ak má chuť, tak si vezme zošit pre predškolákov a trénuje...najradšej matiku 🙂
😀 Moj syn tiez nevie poriadne viazat snurky a ma nohy 44-ky 😅 Takze Leu tym zatial netrapim,ved sa uz deti so snurkami skoro nestretavaju 😉 Teraz by si zbytocne prsty zauzlila,mozno o pol roka,jej to pojde,skusime tesne pred skolou 🙂 Syn ked sa stretne so snurkami,pouzije obuvak,potom tie topanky aj tak vyzeraju 😠 Ja sa pamatam,ze sme uz v skolke vedeli viazat,no ale nemali sme na vyber,ze? 😝 Ked niekto este nevedel,tak sme sa mu vysmievali,ved ako deti 😝

@yesno22 ani nám ešte nič neprišlo, tiež sme neboli z obvodu. Ale nie som z Košíc.