icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

lejla77
26. feb 2013

@yesno22 ani nám ešte nič neprišlo, tiež sme neboli z obvodu. Ale nie som z Košíc.

andrea.m
autor
26. feb 2013

@yesno22 Veď ani mi sme neboli z obvodu. Podľa bydliska patríme na ZŠ Kežmarska 30 a na zápis sme boli na ZŠ Bernolákova 18, s Filipkom na ZŠ Kežmarska 28 čiže tiež na nespádovke. U Filipka nám prišiel papier až niekdy v apríli tuším.

andrea.m
autor
26. feb 2013

Tak Tami sa včera spolužiačke ospravedlnila, dala jej darček a spolužiačka odmietla ☹ Tami doniesla kresbičku aj srdiečko domov a bola veľmi smutná ☹ ☹ ☹ a ja s ňou. Som sa rozhodla že už to nebudem riešiť. Nech sa s tým vysporiadaju učiteľky, psychlogičky a iné ....ičky ako vedia. Tak ja sa snažím vychovať dieťa k slušnosti a nakoniec mu uženiem depku. Amen.

yesno22
27. feb 2013

Tak a je to v suchu 🙂 Rozhodnutie prišlo dnes do Kubkovej škôlky, od septembra nastupuje na Masarykovu 🙂 A Domča od pondelka do škôlky, už sa jej nevedia dočkať 😀

elise
27. feb 2013

nám prišlo včera rozhodnutie o prijati do 1 triedy sa tešim 🙂

evakva
27. feb 2013

Dnes prisla taska, desky na zosity, penazenka, vaky, podlozka a vsetko to vyzera tak super a krasne. Maly si to vysibe na sibacku. Ak niekto este nevie, kde kupit tasku, tak odporucam tuto stranku www.loria.sk. Velmi prijemne jednanie a rychle dodanie.

petusko
28. feb 2013

@andrea.m a učitelka nebola pri tom, ked to Tamarka dávala tej spolužiačke? 😕 to mohla trošku ustriehnuť a vysvetliť to obidvom dievčatám 😖

andrea.m
autor
28. feb 2013

@petusko Nie. Ja som to vedela som to od učiteľky, ale ta mi nepovedala ani meno spolužiačky,hoci si myslím že to vedela. S Tamarkou sme sa dohodli že si to s Lejkou vybaví sama bez učiteľkY. Tami to tak chcela. Aspoň máme skúsenosť. Chcela som dnes ráno hodiť o tom v MŠ reč, ale prišli sme dosť neskoro a učiteľka už s deťmi pracovala tak som nechcela rušiť. A neviem či sa tomu ešte budem venovať.

petusko
28. feb 2013

@andrea.m ved nemusela byť priamo pri tom, ale aspon to nejako odsledovať a nenápadko usmerniť.

petusko
28. feb 2013

ale teraz to už asi nemá zmysel riešiť, už by to nemalo želaný efekt.

oliinka
28. feb 2013

tak nikto? ☹

yukki
28. feb 2013

@oliinka ta čo vedia...no nic moc. V škole sa naučia. Ja s malou chodím do CPPPP na prípravu na zaškolenie, viacmenej je to o cvičení vizuo-motorického vnímania u nej - s každým dieťaťom robia to čo mu nejde....čiže odkreslenie tvaru, rozoznávanie rovnako otočených predmetov atď...žiadne čítanie, žiadne matematické operácie.....snáď len na pozornosť cvičenia, doma máme akoby "domáce úlohy" t.j. odkresliť obrázok a tak-s inými deťmi robia zas iné. nevie si zaviazať šnúrky, nevie sa sústrediť dlhšie....vie určiť prvé písmenko v slove, občas aj posledné...vie vytlieskávať slabiky...
Tašku máme Emipo, dcérka tiež je malá, má 17kg.

cemi
28. feb 2013

@oliinka my cvicime hlavne vyslovnost, hanka hrozne rychlo rozprava no a pismeno R. Moj druhy maly je drobec, ma 4 a pol roka a 15 kg, tak neviem kolko priberie za dva roky, ale asi bude drobcek.

oliinka
28. feb 2013

@yukki ako myslíš rozonávanie rovnako otočených predmetov?
@cemi aj chodíme na logopediu máme problém s písmenkom l

yukki
28. feb 2013

@oliinka no......si predstav čojaviem malé b a otočené, tak že je z neho malé d,p,otočené p.....na začiatku riadku máš trebars to "b" a máš nájsť ostatné b v riadku medzi tými d a p a tak...ale toto sa týka mojej dcéry, ostatných detí čo tam pripravujú na zaškolenie nie, s nimi robia iné veci...to sa tak nedá popísať. Ale vo všetkých tých predškoláckych zošitoch sú úlohy typu "nájdi rovnaké..."

andrea.m
autor
28. feb 2013

@petusko učiteľka nevedela že Tami sa ide ospravedlniť. Tami si to chcela vybaviť sama bez učiteľky 😒

andrea.m
autor
28. feb 2013

@oliinka mi necvičíme nič 😀 na to ide do školy aby ju tam naučili. šnúrky na topánkach zaviazať nevie a vôôôôôôôbec ma to netrápi. ani starší Filip to ešte nevie a žijeme. sú v živote aj dôležitejšie veci.

andrea.m
autor
28. feb 2013

@yesno22 a ty si nechcela dať Kubka na Tomašikovu? či sa mi to len marí? kedy padlo rozhodnutie pre Masarykovu? tá je tuším montessori či?

andrea.m
autor
28. feb 2013

@yesno22 a Dominike budeš cvakať 50€ školne na mesiac vieš o tom?

oliinka
28. feb 2013

@andrea.m ani moj nevie viazat šnurky 🙂 a tiež ma to netrápi,bude nosit na suchá zips 😀

yukki
28. feb 2013

@andrea.m ani mňa to netrápi, aj my žijeme. pýtala sa čo vedia...tak..ma napadlo toto. čo mám písať-že nevie veľkú násobilku, odmocniny, integrály, že nevie latinské názvy tráv na Slovensku? 🙂 🙂 Abo princíp zážihového motora?

yesno22
28. feb 2013

@andrea.m Adi no chceli sme, ale na poslednú chvíľu sme si to rozmysleli 😅 na Masarykovu mu ide zopár spolužiakov, tak nebude "sám"...no a ohľadne platenia za deti do 3r viem...no viac menej nedá sa inak, ak nechcem mať problém s robotou 😒

Masarykova je motessori len tá súkromná, ak sa nemýlim, my ideme na štátnu...

a inak, s malým cielene cvičím len logopédiu...nejde nám L a R ...a ak má chuť, tak si vezme zošit pre predškolákov a trénuje...najradšej matiku 🙂

helencek
28. feb 2013

@yukki aj my sa máme naučiť viazať šnúrky,písať meno a strihať,na zápise sme boli na Kulíškovej,môj starší má v júni 11 r.,preferuje suchý zips,do školy chodí na Košickú a ked sme boli na výberovkách písať vedieť nemusel 😀

yukki
28. feb 2013

@helencek no prosím...no prosím! Šnúrky!!!!! 😀

helencek
28. feb 2013

@yukki čítam manuál do škôlky...obliekať deťom čo najjednoduchšie oblečenie,bez zákerných gombíkov,šnúrok 🙂 ,len začína problém...starší syn má už č.nohy 40,suchý zips sa míňa 😀

yukki
28. feb 2013

@helencek ta s takou nohou...mašličku už vynechaj, už ho začni učiť rovno kravatu!!!!!!! 😀

helencek
28. feb 2013

@yukki ked on má všetko v hlave,ručičky sú slabšieeee 😀

andrea.m
autor
1. mar 2013

@yukki sakra 😀 ty máš prehľad. 😀 ešte dobre že od nás to nechceli na zápise tie šnúrky lebo z mojích detí by boli analfabeti 😀 😀 😀

andrea.m
autor
1. mar 2013

@helencek má dva čísla väčšiu nohu ako ja 😀 😀 😀 to fakt ako vraví @yukki rovno kravatu 😉

dalea
3. mar 2013

😀 Moj syn tiez nevie poriadne viazat snurky a ma nohy 44-ky 😅 Takze Leu tym zatial netrapim,ved sa uz deti so snurkami skoro nestretavaju 😉 Teraz by si zbytocne prsty zauzlila,mozno o pol roka,jej to pojde,skusime tesne pred skolou 🙂 Syn ked sa stretne so snurkami,pouzije obuvak,potom tie topanky aj tak vyzeraju 😠 Ja sa pamatam,ze sme uz v skolke vedeli viazat,no ale nemali sme na vyber,ze? 😝 Ked niekto este nevedel,tak sme sa mu vysmievali,ved ako deti 😝