icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

andrea.m
autor
23. okt 2012

@kulinan aj moji šli tak naraz. filipko do školy a tami do škôlky. filipkov nástup do školy bol šok pre celú rodinu. pre dieťa že sa musí učiť aj doma 🙂 to mu ináč vadilo najviac. že načo sa má učiť doma ked sa učil celé doobeda v škole 😀 a nás rodičov zaskočila náročnosť učiva. tami už zhruba vie čo ju čaká kedže to vidí na bratovi 🙂 hold výhoda druhorodenej 😉

helencek
Autor odpoveď zmazal
andrea.m
autor
24. okt 2012

tak mi už máme doma aj aktovku. ale donesie ju až ježiško 😀 kupila som s topgalu cez net za akciovu cenu a dostali sme k tomu pláštenku a vrecko na prezuvky to bolo v cene ale reflexna vesta a malý diárik bol darček navyše tak sa vytešujem.

lenca13
24. okt 2012

@andrea.m ahoj aku si objednavala?Ja nedam na topgal starsia dcera ma tasku len od nich 😉

andrea.m
autor
24. okt 2012

@lenca13 taku oranžovu s margaretkami stojí teraz 31,90.filipkovi sme kupili mc neil klasicku aktovku. do 3 ročníka už ju nechcel že je detská tak sme mali vak bagmaster ale ten bohužiaľ vydržal iba jeden školský rok a dodrbal sa už teraz po začatí školského roka ked bol v kúpeľoch tak som narýchlo kupila vak v tescu za 12€ 😀 a zatiaľ drží. topgalku mi odporúčali kamošky a chcela som niečo čo by mala celý 1 stupeň kedže je to drahšia položka. vyzerá byť kvalitná takže vážne uvažujem že objednám aj pre filipka a dostanu pod stromček tašky obaja 😉

lenca13
24. okt 2012

@andrea.m ta je pekna a super cena 😉 urcite jej vydrzi.Ja mam topgalku jednu doma po starsej tu maju na hranie a nic jej nie je.My sme ju odhovorili,ze Jezisko tasku nedonesie jej sa pacia tie ruzove s konikom a mne nie lebo teraz ju ma u nas kazde druhe dievca.Ukazem je tu oranzovu co na nu povie 😉

smejkovia
24. okt 2012

Ahojky,pridavam sa do skupiny.sme august 2007 odklad neriesime,pretoze ucitelka povedala ze by to nebolo dobre,je sikovna.

titkovamiriam
24. okt 2012

aj ja sa pridavam od septembra 2013 bude Marek prvák-on mal odklad teraz 🙂 ,tak si zapis v januari zopakujeme.A aj u nas v rodine prvakom nosí tašku Ježisko:
http://www.skolske-tasky.sk/20888-Skolni-aktovk... niečo taketo ,ale este pobhame aj kamnne obchody 🙂

andrea.m
autor
24. okt 2012

@smejkovia odkiaľ si z košíc?

andrea.m
autor
24. okt 2012

@lenca13 no to keby si videla tamarku jak ona tu pri počítači mudrovala.raz tu raz onu. tak som povedala že bude mať taku aku ježiško donesie a finito. chcela s motívom hellou kity ale to som jej rovno povedala že tašku nie a všetky ostatne doplnky ako napr:kabela na ubor,dosky perečník atd. ano

smejkovia
25. okt 2012

@andrea.m ahoj, som z Jazera

lenca13
25. okt 2012

@andrea.m tak timke sa paci tento http://www.skolske-tasky.sk/20100-Skolni-batoh-...
no uvidime nakoniec aj u nas mozno donesie tasku jezisko 😀 😀 😀

andrea.m
autor
25. okt 2012

@lenca13 to je presne to čo máme len ina farba 😀

lenca13
25. okt 2012

@andrea.m ja som jej ukazovala aj tu oranzovu,ale ta sa jej vobec nepacila 😖

elise
25. okt 2012

@andrea.m my budeme od 01.9.2013 prváci🙂 malý je decemer 2006 ale ja mám z prvej triedy obavy. tašku dostane asi na narodeniny lebo si ju musí vyskušať.

andrea.m
autor
25. okt 2012

@elise obavy z 1 tiredy má asi každy rodič ked mu ide do školy prvorodené dieťa 😉 je to podľa mňa úplne normálne. malý to určite zvládne a potom bude na konci každého ročníka vzychať ako môj filip čo tam 3 ročník ten bol ľahký 😀 ale 4 to bude niečo strašné. no.....a je 4 a žije 😀 😀 😀 a ja sa teším na koncoročný komentár 😀

elise
25. okt 2012

@andrea.m malý je šikovný vie spočitať jednoduche čisla aj odčítať, počitať vie len do 30 teraz sa učíme čiary z jednej knižky o predškolákoch z čislic vie na písať do 10 všetky obrázky pekne vyfarbuje už ani čiaru neprejde... ale mám strach či to stačí, učime sa dni v týždni a mesiace a hodiny pozná iba tak že číslice maju cifernik zvieratkový. pritom ostatne deti v jeho veku vedia viacej☹

andrea.m
autor
25. okt 2012

@lenca13 dakujem za super stránku 😀 našla som tam k našej taške peračník. určite ho objednáme. 😀

lenca13
25. okt 2012

@andrea.m nemas zaco tu stranku sem dala
@titkovamiriam ona stale prispieva do Co dnes varite? 🙂

nada1326
25. okt 2012

ahojte maminky, mala je august 2007, na zápis ideme, ale ked ja neviem, či ju mám dat do skoly ☹ ☹ ☹ už som z toho zufala, ze sa neviem rozhodnut 😝 😝 😝

titkovamiriam
25. okt 2012

@nada1326 ak vahaš daj jej spravit test zrelosti 🙂 kludne to staci aj po zapise a potom sa rozhodnes 😉

nada1326
25. okt 2012

@titkovamiriam jasne, že pojdeme do poradne, ale som z toho aj tak dost nervozna 😝 😝 😝

titkovamiriam
25. okt 2012

@nada1326 tak to nemusis byt je to asi 40 min.test a psychologicka ti povie co a ako 🙂 podla toho ako to mala zvladne

januarova
25. okt 2012

@nada1326, moj maly je jul 2006, cize mohol ist uz teraz do skoly. ale ma odklad, takze v januari ideme znovu na zapis. tiez som to riesila po zapise, nahlasila som sa do CPPP a tam sme boli na poradni. najprv ja sama, potom syn sam a potom ja znova. a presne mi tam potvrdili, to co som ja z neho citila. ze vedomostne ma na skolu ale este emocne nedozrel. tiez je strasne hravy, a aj dost citlivy. a ten rok navyse v skolke dieta nic nestrati. mne tam sama psychologicka povedala, ze vacsina prazdninovych deti nie je zrela ist v ten rok do skoly. lebo dnes to nie je ako ked ´my sme chodili do skoly, ze mesiace sme pisali ciarky 😅. uz v decembri pisu deti diktaty, ide sa rychlym tempom a potom je vela deti znechutenych, lebo nestihaju tempo. takze mozes byt kludna a uvidis v januari na zapise 🙂

majusa4444
25. okt 2012

pridavam sa aj ked nie s istotou :d maly je jun 2007 je sikulo ale v istych veciach este pozadu..tak zvazujem odklad aby zbytocne netrpel kvoli rychlemu tempu... ten rok ho nezabije a predsa bude uz hadam mudrejsi a menej tvrdohlavejsi :D ale zatial nie je nic iste a nakoniec z neho bude prvacik :D

andrea.m
autor
26. okt 2012

@titkovamiriam tak tebe vdaka za stránku 😀 😀 😀

andrea.m
autor
26. okt 2012

@elise tak to môžeš byť kľudná si myslím. Tami naráta tak do 20 maximálne, písanie vôbec nerieším ani sa s ňou neučím doma nič (maju pracovné zošity v škôlke tak precvičuju tam). Ovláda akurát veľku tlačenú abecedu, geometricke tvary, mesiace zaradom nevie a dni v týžni kedy ako akú má náladu. 😉

petusko
26. okt 2012

my máme úplne opačný problém. Peťko vie všetko, učí sa rýchlo a ľahko, len neposedííííí a predovšetkým nevie byť ticho. Na všetko má komentár, argument, presadzuje si svoj názor 😖 Má problém sa prispôsobiť väčšine, vždy musí robiť niečo iné ako všetci ostatní 😒

mima595
26. okt 2012

ahojte, aj ja sa k vam pridam...mam dvojicky august 2006, maju odklad, tak do skoly pojde až teraz...stake zvazujem skolu, jednu mame uplne blizucko, ale je tam viac romov , prvy stupen uplne v pohode, ale 2. dost slaby...dalsiu, na ktoru som ich aj minuly rok zapisala, je jedna z najlepsich u nas, vdzailenost asi tak 10-12 minut pesom, prechadza sa cez jednu menej frekventovanu cestu....tam sa zase ale dost slape, 1. supen OK, ale 2. je už riadne narocny....

a tiež rozmyslame nad taskami, ci ich neprinesie Jezisko....ja mam zatial vybrate tieto:
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=14105925&tab=1
lebo ta cena je teraz uplne fajn a su lahucke....

jaaty
27. okt 2012

Ahojte, aj ja sa pridávam so svojou budúcou prváčkou. Hanka je narodená v máji 2007 a nad odkladom veru neuvažujeme. Myslím, že je dostatočne zrelá i bystrá na to, aby školu zvládla. V novembri prejdu testom školskej zrelosti priamo v škôlke.
Skôr sa zaujímam o to, do ktorej školy ju dať - preferujem totiž ZŠ s rozšírením vyučovaním cudzieho jazyka. V škôlke má AJ a jej slovná zásoba je lepšia ako majú tretiaci na ZŠ 😉 .
Školskú tašku však budeme kupovať až na narodeniny. Teraz to pre ňu nie je až také aktuálne 😀
@petusko - naša Hanka je tiež šikovná a neobsedí ani pri jedení a pusinka sa jej tiež nezavrie. Myslím, že to však nie je na prekážku. Mimochodom, ja mám v živej pamäti, ako som mala ako prváčka zodratý "zadok" čo som sa neustále vrtela na stoličke 😀