Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
tak mi už máme doma aj aktovku. ale donesie ju až ježiško 😀 kupila som s topgalu cez net za akciovu cenu a dostali sme k tomu pláštenku a vrecko na prezuvky to bolo v cene ale reflexna vesta a malý diárik bol darček navyše tak sa vytešujem.
@lenca13 taku oranžovu s margaretkami stojí teraz 31,90.filipkovi sme kupili mc neil klasicku aktovku. do 3 ročníka už ju nechcel že je detská tak sme mali vak bagmaster ale ten bohužiaľ vydržal iba jeden školský rok a dodrbal sa už teraz po začatí školského roka ked bol v kúpeľoch tak som narýchlo kupila vak v tescu za 12€ 😀 a zatiaľ drží. topgalku mi odporúčali kamošky a chcela som niečo čo by mala celý 1 stupeň kedže je to drahšia položka. vyzerá byť kvalitná takže vážne uvažujem že objednám aj pre filipka a dostanu pod stromček tašky obaja 😉
@andrea.m ta je pekna a super cena 😉 urcite jej vydrzi.Ja mam topgalku jednu doma po starsej tu maju na hranie a nic jej nie je.My sme ju odhovorili,ze Jezisko tasku nedonesie jej sa pacia tie ruzove s konikom a mne nie lebo teraz ju ma u nas kazde druhe dievca.Ukazem je tu oranzovu co na nu povie 😉
Ahojky,pridavam sa do skupiny.sme august 2007 odklad neriesime,pretoze ucitelka povedala ze by to nebolo dobre,je sikovna.
aj ja sa pridavam od septembra 2013 bude Marek prvák-on mal odklad teraz 🙂 ,tak si zapis v januari zopakujeme.A aj u nas v rodine prvakom nosí tašku Ježisko:
http://www.skolske-tasky.sk/20888-Skolni-aktovk... niečo taketo ,ale este pobhame aj kamnne obchody 🙂
@lenca13 no to keby si videla tamarku jak ona tu pri počítači mudrovala.raz tu raz onu. tak som povedala že bude mať taku aku ježiško donesie a finito. chcela s motívom hellou kity ale to som jej rovno povedala že tašku nie a všetky ostatne doplnky ako napr:kabela na ubor,dosky perečník atd. ano
@andrea.m tak timke sa paci tento http://www.skolske-tasky.sk/20100-Skolni-batoh-...
no uvidime nakoniec aj u nas mozno donesie tasku jezisko 😀 😀 😀
@elise obavy z 1 tiredy má asi každy rodič ked mu ide do školy prvorodené dieťa 😉 je to podľa mňa úplne normálne. malý to určite zvládne a potom bude na konci každého ročníka vzychať ako môj filip čo tam 3 ročník ten bol ľahký 😀 ale 4 to bude niečo strašné. no.....a je 4 a žije 😀 😀 😀 a ja sa teším na koncoročný komentár 😀
@andrea.m malý je šikovný vie spočitať jednoduche čisla aj odčítať, počitať vie len do 30 teraz sa učíme čiary z jednej knižky o predškolákoch z čislic vie na písať do 10 všetky obrázky pekne vyfarbuje už ani čiaru neprejde... ale mám strach či to stačí, učime sa dni v týždni a mesiace a hodiny pozná iba tak že číslice maju cifernik zvieratkový. pritom ostatne deti v jeho veku vedia viacej☹
@andrea.m nemas zaco tu stranku sem dala
@titkovamiriam ona stale prispieva do Co dnes varite? 🙂
ahojte maminky, mala je august 2007, na zápis ideme, ale ked ja neviem, či ju mám dat do skoly ☹ ☹ ☹ už som z toho zufala, ze sa neviem rozhodnut 😝 😝 😝
@nada1326 ak vahaš daj jej spravit test zrelosti 🙂 kludne to staci aj po zapise a potom sa rozhodnes 😉
@titkovamiriam jasne, že pojdeme do poradne, ale som z toho aj tak dost nervozna 😝 😝 😝
@nada1326 tak to nemusis byt je to asi 40 min.test a psychologicka ti povie co a ako 🙂 podla toho ako to mala zvladne
@nada1326, moj maly je jul 2006, cize mohol ist uz teraz do skoly. ale ma odklad, takze v januari ideme znovu na zapis. tiez som to riesila po zapise, nahlasila som sa do CPPP a tam sme boli na poradni. najprv ja sama, potom syn sam a potom ja znova. a presne mi tam potvrdili, to co som ja z neho citila. ze vedomostne ma na skolu ale este emocne nedozrel. tiez je strasne hravy, a aj dost citlivy. a ten rok navyse v skolke dieta nic nestrati. mne tam sama psychologicka povedala, ze vacsina prazdninovych deti nie je zrela ist v ten rok do skoly. lebo dnes to nie je ako ked ´my sme chodili do skoly, ze mesiace sme pisali ciarky 😅. uz v decembri pisu deti diktaty, ide sa rychlym tempom a potom je vela deti znechutenych, lebo nestihaju tempo. takze mozes byt kludna a uvidis v januari na zapise 🙂
pridavam sa aj ked nie s istotou :d maly je jun 2007 je sikulo ale v istych veciach este pozadu..tak zvazujem odklad aby zbytocne netrpel kvoli rychlemu tempu... ten rok ho nezabije a predsa bude uz hadam mudrejsi a menej tvrdohlavejsi :D ale zatial nie je nic iste a nakoniec z neho bude prvacik :D
@titkovamiriam tak tebe vdaka za stránku 😀 😀 😀
@elise tak to môžeš byť kľudná si myslím. Tami naráta tak do 20 maximálne, písanie vôbec nerieším ani sa s ňou neučím doma nič (maju pracovné zošity v škôlke tak precvičuju tam). Ovláda akurát veľku tlačenú abecedu, geometricke tvary, mesiace zaradom nevie a dni v týžni kedy ako akú má náladu. 😉
my máme úplne opačný problém. Peťko vie všetko, učí sa rýchlo a ľahko, len neposedííííí a predovšetkým nevie byť ticho. Na všetko má komentár, argument, presadzuje si svoj názor 😖 Má problém sa prispôsobiť väčšine, vždy musí robiť niečo iné ako všetci ostatní 😒
ahojte, aj ja sa k vam pridam...mam dvojicky august 2006, maju odklad, tak do skoly pojde až teraz...stake zvazujem skolu, jednu mame uplne blizucko, ale je tam viac romov , prvy stupen uplne v pohode, ale 2. dost slaby...dalsiu, na ktoru som ich aj minuly rok zapisala, je jedna z najlepsich u nas, vdzailenost asi tak 10-12 minut pesom, prechadza sa cez jednu menej frekventovanu cestu....tam sa zase ale dost slape, 1. supen OK, ale 2. je už riadne narocny....
a tiež rozmyslame nad taskami, ci ich neprinesie Jezisko....ja mam zatial vybrate tieto:
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=14105925&tab=1
lebo ta cena je teraz uplne fajn a su lahucke....
Ahojte, aj ja sa pridávam so svojou budúcou prváčkou. Hanka je narodená v máji 2007 a nad odkladom veru neuvažujeme. Myslím, že je dostatočne zrelá i bystrá na to, aby školu zvládla. V novembri prejdu testom školskej zrelosti priamo v škôlke.
Skôr sa zaujímam o to, do ktorej školy ju dať - preferujem totiž ZŠ s rozšírením vyučovaním cudzieho jazyka. V škôlke má AJ a jej slovná zásoba je lepšia ako majú tretiaci na ZŠ 😉 .
Školskú tašku však budeme kupovať až na narodeniny. Teraz to pre ňu nie je až také aktuálne 😀
@petusko - naša Hanka je tiež šikovná a neobsedí ani pri jedení a pusinka sa jej tiež nezavrie. Myslím, že to však nie je na prekážku. Mimochodom, ja mám v živej pamäti, ako som mala ako prváčka zodratý "zadok" čo som sa neustále vrtela na stoličke 😀

@kulinan aj moji šli tak naraz. filipko do školy a tami do škôlky. filipkov nástup do školy bol šok pre celú rodinu. pre dieťa že sa musí učiť aj doma 🙂 to mu ináč vadilo najviac. že načo sa má učiť doma ked sa učil celé doobeda v škole 😀 a nás rodičov zaskočila náročnosť učiva. tami už zhruba vie čo ju čaká kedže to vidí na bratovi 🙂 hold výhoda druhorodenej 😉