icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

titkovamiriam
2. júl 2013

@evaka
@andrea.m
@yukki jaj baby vy sa mozte pri svojich malých princeznach tak vyblaznit 😀 ja mať babuľku tak len češem vlásky,kupujem šaty a žijeme babikami a ružová veľa ružovej 😀

yukki
2. júl 2013

@titkovamiriam noooooooooooo moja má od princezny dosť ďaleko, síce by sa parádila-aj mladšia, ale správanie má ako Mauglí.... a bars si z mojej strany podpory takých tých serepetičiek na fintenie neužijú 😝

arama
2. júl 2013

@yukki no aj tento batoh vyzerá ako aktovka....len je rozdiel v objeme a vo vrchnom prehadzvovanom kryte aktovky...:0)
budeme mať hneď ten prvý na obrázku a ten druhý je aktovka...:0)

evaka
2. júl 2013

@titkovamiriam no tie vlasky.... kazde rano pocuvat to pistanie pri cesani, toto by som aspon obcas menila s tebou.... verim tomu, ze hned zajtra rano pri cesani si pomyslim na teba 😉 Tej ruzovej je u nas az moc, ja to mam 3x vratane seba, len som zvedava, dokedy to vydrzi. Ja som bola ako dieta na ruzovu az alergicka 😀 Ale jasne, kvetinky a ine paradicky su mi blizsie ako vyberat traktoriky ci auticka

hasleerka
2. júl 2013

@titkovamiriam no paráda že má sám stolík .. moje sa budú mať jeden spoločný

moniack
3. júl 2013

@titkovamiriam aj Kubko už má svoj kútik, a mladšiemu sme tiež museli kúpiť stolík, takže teraz máme v malej detskej izbe 2 stolíky 😝

moniack
3. júl 2013

@evaka haaa si mi pripomenula, ako som ja "aukala" pri česaní vlasov, nakoniec ma mama ostrihala na kratšie 😀 , ružovú som mohla aj ja 😉 , a inakšie teraz si častokrát poviem ako je dobré, že máme chlapcov 😉

andrea.m
autor
3. júl 2013

@titkovamiriam krásne. harry potter šach si pomaly skladáme aj mi

andrea.m
autor
3. júl 2013

aj naši maju každý svoj stolík. ked sa mi tam podarí upratať nafotím

evaka
3. júl 2013

Kocky, tak uz aj mi mame novu tasku, nakoniec sme vsetko nakupili v Daffere, nakoniec mame tuto: http://www.skolske-tasky.sk/21934-Skolni-batoh-....... Je to smart - teda najmensia verzia zo zn. Herlitz, ale v skutocnosti je ovela ovela krajsia, lebo nie je fialova ale skoro cyklamenova, velmi pekna farba Je dost vyrazna, takze ju budu soferi z daleka vidiet 😀. No co vam poviem, mala vyhlasila - dnes je najlepsi den v mojom zivote 🙂 a ja som spokojna tiez - taska+dosky+peracnik+vrecko na ubor+kapsicka+zastera na VV (asi aj zbytocne ale cert ho ber) to vsetko za nieco vyse 60€... na nete by ma to stalo urcite viac, tak tiez sa pridavam k nazoru, ze skolske tasky su vyhodnejsie v kamennych predajniach.

yukki
3. júl 2013

@evaka veľmi pekná.

jaduska
3. júl 2013

@evaka super ste nakúpili, toľko vecí iba za 60 €...a taška je prekrásna, radšej ju doma ani neukazujem 🙂

evaka
3. júl 2013

@jaduska
@yukki ona je v skutocnosti este krajsia, este sa posnazim a nafotim prvacku s taskou 😉

evaka
4. júl 2013

Zienky, este sa chcem spytat, chystate prvacikom aj klasicky ubor - teraz nemyslim pod klasikou cervene a modre trenky ako za nasich cias 😀 😀 😀. Teda kupujete teplakovku ako komplet? Nestacili by nejake leginky a tricko? Mne sa to teda zda pohodlnejsie. Ak ste kupovali teplakovu supravu, kde ste kupili?

barla5
4. júl 2013

@evaka u nás stačili - tričko, krátke nohavice, dlhé tepláky, ponožky, tenisky - nie cvičky, všetko zabaliť do vrecúška

andrea.m
autor
4. júl 2013

filip mal tričko,kraťasy,tepláky,plátenky v zime tričko s dlhým rukávom alebo tenšiu mikinu. klasicku telákovú súpravu nemal. tamarka bude mať na teplé dni tričko 3/4 legíny,cvičky a na zimu tepláky a tenku mikinu alebo tiež tričko s DR.

kamaska501
6. júl 2013

@evaka ta taška je fakt pekna my sme kupili tuto http://www.topgal.sk/tasky-a-batohy/skolske-tas... tak si velmi dobre nakupila 🙂

kamaska501
6. júl 2013

@hasleerka aj my sme ju kupili 🙂

bubatinko
6. júl 2013

zienky, kupujete detom aj tie cislice a abecedu na kartickach? vsade to vidim v obchodoch, ked som bola uz co to pokupit, bude to treba?? vdaka 🙂

titkovamiriam
7. júl 2013

Ahojte,pridavam foto tašky čo ma kamaratka,krasna srdiečkova,ružova je tej istej znacky čo mame my aj s plnou vybavou len dievčenska.
Co sa tyka telesnej tak do telocvicne cvicky,tricko,kratasy a na von tenisky a ked nebude uz teplo tak dlhe teplaky.
@bubatinko nie nekupujem 😉

hasleerka
7. júl 2013

@bubatinko my to teiž nekupujeme .. myslím že staršia dostávala v matematike také čísielka a znaky, to sme len doma postrihali...

yukki
7. júl 2013

@bubatinko a to býva aj v šlabikári vložené tuším, nie?

bubatinko
7. júl 2013

@yukki
@hasleerka

neviem preto si zistujem 🙂 ... synator je moje prve skolopovinne dieta :D

no tak je to teda nebudem kupovat, pockam co bude v septembri, lebo veci zo zoznamu co sme na zapise dostali som uz kupila a toto tam nebolo...

hasleerka
7. júl 2013

@bubatinko no zatiaľ nekupuj, ja sa teraz pýtam staršej a vraví že dostali aj písmenká , že sme ich spolu aj vystrihovali ... ja si len tie čísla a znaky pamätám..

dalea
8. júl 2013

Ja zatial nekupujem z pomocok nic,na zapise nam vraveli,ze vacsinu veci zakupi skola,aby sme pockali a ak bude nieco treba,dokupime potom 😅

evaka
8. júl 2013

@barla5
@andrea.m
@titkovamiriam ok, vdaka, tak kupim aj ja len tenisky a ostatne najdeme doma 🙂 . Baby maju super, ze maju leginky - ono je to vyhoda nielen na telesnej, ale v podstate aj v triede - ked maju cely den sediet v rifliach, leginky mi pridu daleko pohodlnejsie. Inak skolske pomocky tiez nekupujeme, ja si fandim, ze nam bude treba len zo 5 obalov 😀

titkovamiriam
9. júl 2013

Inak vznikla aj skupina o buducivh pracikoch 🙂

moniack
9. júl 2013

- ahojte
- tak my sme sa dozvedeli, že naši na TV musia mať tepláky dlhé, tričko, mikinu, tenisky, ale aj cvičky a kraťasy modré /všetci povinne/ 😀 😉
- číslice ani abecedu kupovať nebudem 😉

@evaka ja budem kupovať sadu obalov, neviem koľko ich je, ale píšu, že sú to obaly na 1.stupeň, tak hádam budú dosť 😀

barla5
9. júl 2013

@moniack dnes je veľa druhov kníh, každá škola má iné, obaly pre prváka stačia zošitové A4, A5, zvlášť sme kupovali len na čítanku. Teraz máme druhácke knihy, všetky sú A4, za mojich čias bývali atypickejšie rozmery 🙂

andrea.m
autor
9. júl 2013

som našla zoznam čo sme dostali na Tamarkinom zápise
Potreby pre prváka
Telesná výchova- tričko, krátke nohavice, teplákova súprava (nebudem kupovať), ponožky, tenisky, malá loptička ( to sa 1 deň spýtam akú konkrétne myslia) švihadlo. všetko označené menom,vložiť do zaťahovacieho vrecúška (máme kabelu-nerieším)

Výtvarna výchova: nožnice, pracovný pláštik (stará košeľa,alebo tričko) nádoba na vodu, noviny na lavicu (kupim gumovy obrus,noviny mi prídu jednorázovky). všetko označiť menom a odovzdať triednej. to sa riež spýtam či nemôžem dať do krabice 😕

Prezúvky: pevná obuv bez čiernej podrážky vložená do zaťahovacieho vrecúška,označené menom. nie botasky a vsuvky. bude mať crocsy, videla som že maju aj prváci a kedže je druhorodená mam veľa veci odkukaných od filipka len uvidím čo triedna. ak dostane tú čo mal filip nerieším nič.

všetky ostatne pomôcky zakúpi triedna treba len doniesť 35€+predplatne detského časopisu