icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

elise
27. aug 2013

my nesieme kytičku pre triednu a bola som ju dnes na sobotu objednať 🙂 inak malý bude v 1A ja mám z tej školy obavy 😒

ozaj aké pero ste kupili? ja mám 3 druhy uvidim čo povie učitelka

moniack
27. aug 2013

- my nesieme kvety 😉
@elise tak my budeme mať Tornádo, ale prvý mesiac budú aj tak písať ceruzkou 😉

hasleerka
27. aug 2013

@elise prečo máš zo školy obavy???
my máme kúpené stabilo, ale presne na začiatku bude ceruzka ... a staršia písavala zo začiatku bombičkovým perom, síce chodievala občas špinavá, potom im učka dovolila tornádo ... ale aj tak záleží od dieťaťa ako bude písať, moja staršia napr. vôbec nevie chytiť pero správne a čím viac som ju drbala tým horšie písala ... teraz píše svojím štýlom a myslím že celkom fajn

elise
27. aug 2013

@hasleerka mám obavy y iného režimu terz nastanu povinnosti učenie sa, ked prideme zo škôlky mohol sa hrať, takto sa musi učiť a my snim 🙂 je šikovný aj preto o zaradili do A triedy na zápise exceloval tak dufam že mu to vydrži, ved aj slzičkz pôjdu 🙂

hasleerka
27. aug 2013

@elise to sa neboj to zvládnete ... ved bude v škole len 4 hodiny, ešte sa aj pohrá .. prípadne ak bude chodiť do družiny, tak sa vyhrá a potom sa poučí

elise
27. aug 2013

pre nás je to nové 🙂

tessa
28. aug 2013

Čaute holky,

nášho Martinka vybrali do triedy, kde sa budú učiť šlabikár tou novou metódou.. Bude sa aj niektoré vaše dieťa učiť novou metódou šlabikár, či sme sami??

A my v 1.deň nesieme tiež kvietok..len sa chcem opýtať, to sa v prvý deň nosí aj školská taška už, či nie??

hasleerka
28. aug 2013

@tessa no tašku veru nenesieme .. a čo sa týka šlabikára, tak to budem vedeiť povedať až budúci týžden, zatial neviem aký dostaneme..

elisadavinci
28. aug 2013

@tessa ked som pozerala fotky z minulých rokov, tak u nás sa školská taška nosí v prvý deň. berieme aj kvietok. ohladom šlabikára ti neviem povedať, lebo o ničom ešte nevieme, hadam v prvy den sa dozvieme.

inak baby, cele leto sa syn tešil do školy a tento týžden začal s tym že on do školy necche isť, že je tam nuda a chce naspäť do školky, lebo tam je zabava. ☹ ☹ ☹ ☹ nechápem odkial to má, že je tam nuda. no bojim ako bude, lebo on vie byť neskutočne tvrdohlavý

moniack
28. aug 2013

tak nám dnes vyhlasovali v obci, že si máme priniesť prezúvky a tašku 😉
- na šlabikár som zvedavá 😉
@tessa akou novou metodou? 😕

hasleerka
28. aug 2013

@elisadavinci aj moja si minule zmyslela že tam nepôjde lebo sa jej nechce ... ale zafungovalo ked som je povedala že ked nepôjde do školy tak bude sprostá nič sa nenaučí a pôjde do polepšovne ...

tessa
28. aug 2013

holky skúste kuk tu:
http://www.mamaaja.sk/dieta/skolak/sfumato-kazd...

len pár škôl na SR bolo vybraných do tohto projektu...a naša škola je práve jednou z tých, kde to idú zaviesť...a tak som zvedavá, ako to synátor zvládne...

ultra
29. aug 2013

@tessa tak ja si neviem predstavit aby si moja Alex nezobrala tasku 1 den do skoly. To by neprezila 🙂🙂🙂

andrea.m
autor
29. aug 2013

@ultra nech si vezme. dostanú šlabikár a hromadu darčekov bude si to mať v čom odniesť domov 🙂

andrea.m
autor
29. aug 2013

@hasleerka môj starší píše tornádom doteraz 😉 a tiež ma svoj štýl

andrea.m
autor
29. aug 2013

@elise pero je zbytočné kupovať takto dopredu. najprv budú písať ceruzkou a pero až niekedy v októbri. väčšinou na prvom rodičku učiteľka povie aké pero. niektoré nechajú rodičom voľnú ruku, niektoré rovno povedia značku a tip perá aké vyžadujú. záleží od učiteľky.

andrea.m
autor
29. aug 2013

a kvety Tami určite a Filipa sa spýtam či ešte do 5.ročníka vezme 😀

andrea.m
autor
1. sep 2013

zajtra prajem všetkým naším školákom šťastné vykročenie do nového školáckeho života 🙂

hasleerka
1. sep 2013

a čo si zajtra obliekate??? my sme mali v pláne letné šatečky ale kedže hlásia škaredo, tak máme len riflovú sukničku, tričko a nejaký svetrík dáme

yukki
1. sep 2013

@hasleerka no, presne. Presne také plány sme mali my....a v noci tu boli dva stupne, tak plány sa rušia....idú v takých silonkových legínach a tunikách...ale pod ne nátelníky veru!

andrea.m
autor
1. sep 2013

mi berieme blúzku, sukňu, silonky a bolerko. keby bolo chladno tak svetrík. starší filip rifle a tričko+ sveter kdyby neco. berieme aj tašku ktorá je oranžová a nebude nám ladiť k oblečku ale to si Tami ešte nevšimla 😀

hasleerka
1. sep 2013

a už budete dostávať knihy ked viacerí beriete tašky ... lebo my neberieme ... u nás nikto nenosí

jaduska
1. sep 2013

Takže všetkým prváčencom úspešný štart novej etapy života....nech vykročia šťastnou nohou 🙂

petusko
1. sep 2013

ahojte, tiež prajem zajtra úspešný a vydarený deň! 🙂

Petik si oblieka rifle a košelu a tašku berie určite, aj ked prázdnu, veľmi sa teší, nemožem mu to pokaziť 🙂

dalea
1. sep 2013

Ahojte,tak u nas sa taska nosi,dost vela toho dostanu,tak si to v nej odnesu 😉 Kvety samozrejme tiez,my sme tiez vzdy nosili aj na zaciatku,aj na konci. Pero sme kupili stabilo,lebo ma zly uchop,dnes ho skusala a pekne ho drzala.A kedze zo zaciatku pisu ceruzami,kupili sme aj ceruzi stabilo.Len dufam,ze nam to pero dovolia 😕 Oblieka si nohavicovy kostym a bluzku,dnes si to skusala a velmi sa jej pacilo 😀 Prajem vsetkym detom uspesny start 😉

hasleerka
2. sep 2013

tak my máme prvý deň za sebou ... dnes sme už aj dostali knihy ... máme šlabikár Lipka ... ale je to iné vydanie ako bolo minulý rok ... aj od mesta dostali nejaké veci .. už len ceruzky, štetce a tuž ideme dokúpiť ... zajtra sa učíme tri hodiny... pani učiteľka je super ... a do tej istej triedy som ešte ja zasadla ako prváčka ...

moniack
2. sep 2013

- ahojte
- tak aj my to máme za sebou....
- máme šlabikár Lipka Hudson, je to nové vydanie tak asi to máme @hasleerka rovnaké 😉 ,
- naša pani učiteľka z tohto šlabikára nebola nadšená, lebo musí ísť teraz na školenie 😒 , inakšie mám z nej zmiešané pocity, je to staršia pani učiteľka 😉
- platila som 5€, a máme si doniesť už veci na TV a VV, tento týždeň sa budú učiť do 11,ooh, a 2x do týždňa budú mať 5 hodín 😉 😕 , chodiť bude na angličtinu a uvidíme aký krúžok si vyberie, lebo zatiaľ vyzerá na žiadný 😒

hasleerka
2. sep 2013

@moniack už máte knihy z ANJ??? nám ešte nedali ... som zvedavá koľko budeme za ne platiť ...
aj my si veru už máme doniesť TV a VV a ešte aj hygienické vrecká
my možno pôjdeme na tanečný krúžok, ak sa nám nebude prelínať s hudobnou lebo chce ísť do zušky na flautu...

tak nech nám tie detičky len radosť robia a samé jednotky nosia ...

moniack
2. sep 2013

- @hasleerka nie knihy sme ešte nedostali, aj my si máme doniesť hygienické vrecká, díky som zabudla 😉
- a ako budú detičky hodnotené? naši známkami 😵

hasleerka
2. sep 2013

@moniack aj naši by mali už dostávať známky ...