Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@elise prečo máš zo školy obavy???
my máme kúpené stabilo, ale presne na začiatku bude ceruzka ... a staršia písavala zo začiatku bombičkovým perom, síce chodievala občas špinavá, potom im učka dovolila tornádo ... ale aj tak záleží od dieťaťa ako bude písať, moja staršia napr. vôbec nevie chytiť pero správne a čím viac som ju drbala tým horšie písala ... teraz píše svojím štýlom a myslím že celkom fajn
pre nás je to nové 🙂
Čaute holky,
nášho Martinka vybrali do triedy, kde sa budú učiť šlabikár tou novou metódou.. Bude sa aj niektoré vaše dieťa učiť novou metódou šlabikár, či sme sami??
A my v 1.deň nesieme tiež kvietok..len sa chcem opýtať, to sa v prvý deň nosí aj školská taška už, či nie??
@tessa ked som pozerala fotky z minulých rokov, tak u nás sa školská taška nosí v prvý deň. berieme aj kvietok. ohladom šlabikára ti neviem povedať, lebo o ničom ešte nevieme, hadam v prvy den sa dozvieme.
inak baby, cele leto sa syn tešil do školy a tento týžden začal s tym že on do školy necche isť, že je tam nuda a chce naspäť do školky, lebo tam je zabava. ☹ ☹ ☹ ☹ nechápem odkial to má, že je tam nuda. no bojim ako bude, lebo on vie byť neskutočne tvrdohlavý
@elisadavinci aj moja si minule zmyslela že tam nepôjde lebo sa jej nechce ... ale zafungovalo ked som je povedala že ked nepôjde do školy tak bude sprostá nič sa nenaučí a pôjde do polepšovne ...
holky skúste kuk tu:
http://www.mamaaja.sk/dieta/skolak/sfumato-kazd...
len pár škôl na SR bolo vybraných do tohto projektu...a naša škola je práve jednou z tých, kde to idú zaviesť...a tak som zvedavá, ako to synátor zvládne...
a kvety Tami určite a Filipa sa spýtam či ešte do 5.ročníka vezme 😀
zajtra prajem všetkým naším školákom šťastné vykročenie do nového školáckeho života 🙂
a čo si zajtra obliekate??? my sme mali v pláne letné šatečky ale kedže hlásia škaredo, tak máme len riflovú sukničku, tričko a nejaký svetrík dáme
mi berieme blúzku, sukňu, silonky a bolerko. keby bolo chladno tak svetrík. starší filip rifle a tričko+ sveter kdyby neco. berieme aj tašku ktorá je oranžová a nebude nám ladiť k oblečku ale to si Tami ešte nevšimla 😀
a už budete dostávať knihy ked viacerí beriete tašky ... lebo my neberieme ... u nás nikto nenosí
Takže všetkým prváčencom úspešný štart novej etapy života....nech vykročia šťastnou nohou 🙂
ahojte, tiež prajem zajtra úspešný a vydarený deň! 🙂
Petik si oblieka rifle a košelu a tašku berie určite, aj ked prázdnu, veľmi sa teší, nemožem mu to pokaziť 🙂
Ahojte,tak u nas sa taska nosi,dost vela toho dostanu,tak si to v nej odnesu 😉 Kvety samozrejme tiez,my sme tiez vzdy nosili aj na zaciatku,aj na konci. Pero sme kupili stabilo,lebo ma zly uchop,dnes ho skusala a pekne ho drzala.A kedze zo zaciatku pisu ceruzami,kupili sme aj ceruzi stabilo.Len dufam,ze nam to pero dovolia 😕 Oblieka si nohavicovy kostym a bluzku,dnes si to skusala a velmi sa jej pacilo 😀 Prajem vsetkym detom uspesny start 😉
tak my máme prvý deň za sebou ... dnes sme už aj dostali knihy ... máme šlabikár Lipka ... ale je to iné vydanie ako bolo minulý rok ... aj od mesta dostali nejaké veci .. už len ceruzky, štetce a tuž ideme dokúpiť ... zajtra sa učíme tri hodiny... pani učiteľka je super ... a do tej istej triedy som ešte ja zasadla ako prváčka ...
- ahojte
- tak aj my to máme za sebou....
- máme šlabikár Lipka Hudson, je to nové vydanie tak asi to máme @hasleerka rovnaké 😉 ,
- naša pani učiteľka z tohto šlabikára nebola nadšená, lebo musí ísť teraz na školenie 😒 , inakšie mám z nej zmiešané pocity, je to staršia pani učiteľka 😉
- platila som 5€, a máme si doniesť už veci na TV a VV, tento týždeň sa budú učiť do 11,ooh, a 2x do týždňa budú mať 5 hodín 😉 😕 , chodiť bude na angličtinu a uvidíme aký krúžok si vyberie, lebo zatiaľ vyzerá na žiadný 😒
@moniack už máte knihy z ANJ??? nám ešte nedali ... som zvedavá koľko budeme za ne platiť ...
aj my si veru už máme doniesť TV a VV a ešte aj hygienické vrecká
my možno pôjdeme na tanečný krúžok, ak sa nám nebude prelínať s hudobnou lebo chce ísť do zušky na flautu...
tak nech nám tie detičky len radosť robia a samé jednotky nosia ...

my nesieme kytičku pre triednu a bola som ju dnes na sobotu objednať 🙂 inak malý bude v 1A ja mám z tej školy obavy 😒
ozaj aké pero ste kupili? ja mám 3 druhy uvidim čo povie učitelka