Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
Tami dostala šlabikár lipka hudson, pracovný zošit z matematiky, a kopec drobnosti. dokonca sa už aj učili 1 básničku 😉 zajtra maju tri hodiny. zo školy je nadšená. akurát jej vadí že bude ráno skoro vstávať. kým chodila do mš vyspávala do 8.00. ináč už máme všetko obalené, nachystané.
ahojte po čase,vačšinou som už len v skupine o prváčikoch ,ale dnes mi nedalo pozrieť aj vás.Fotečky z prveho dna mam v albume.Zajtra sa už učia podľa rozvrhu.Rano detičky čakalo všetko pripravene v novučkej triede.Je ich 22 čo je dosť ale tu v okolí je to klasika sú až štyri prvé triedy.Zajtra už funguje školský klub aj jedáleň.Inak baby kolko stojí školský klub u vás,u nás je to 18 eur plus dve na hračky čiže 20 mesačne ,mňa ta suma doslova šokovala .
@titkovamiriam kks to je čo za suma ... som skoro padla zo stoličky ... u nás teraz zdvihli družinu na 4€ mesačne, aj to sa mi zdalo dosť ... ale kedže som momentálne doma, tak nemusí chodiť...
čaute holky,
tak aj my už máme doma prváčika 😉
My sme dostali len prvouku knihu, nábožko knihu a matematiku... šlabikáre nemáme, my sa budeme učiť slovenčinu novou metodou experimentálnou, tak uvidíme 😉
Tento týždeň majú decká len po 3 hodiny a myslím, že im to bohate na úvod stačí 😉
Za školskú družinu sa u nás platí 13€ /mes... vidí sa mi to dosť, ale čo už...
aj mi mame prvy den za sebou. nedstali sme zatial ziadne ucebnice ani pisanky. (za poplatok 11e dostaneme sadu pisaniek) pero zatial nepotrebujeme az po dvoch tyzdnoch. prvy tyzdem mame len tri vyucovacie hodiny. rozvrh hodin este nemame. druzina mesacne za 10e.trieda je nova pekna cista.
my sme dostali dnes zoznam an dokupenie veci, knižku s básničkami a šlabikár a lízatko 🙂 učitelku máme super sme v 1.A zrpš 10 euro, družina 8,50 obedy 27,90 a pomôcky v družine 10 euro na pol roka.malý bol nadšený dnes som pripavila pisanky a tašku, kufrik na výtvarnu a vrecko na telesnu, ygienické vrecko a prezuvky, zošity som obalila aj šlabikár dali sme to do dosiek, pero budeme mať zmyzikovatelné a mám si take aj zelené doniesť. ale píše sa najskôr s 2 ceruzkou. vybavila som čip na obedy. a kupili sme kvietok do triedy aby to mali pekné 🙂 a zajtra mám prvé rodičko 🙂 a samozrejme chystám prvu desiatu a nápoj 🙂 vyučko máme 3 hodiny. ešte chcem povedať že v triede ich je 21
U nas je v triede 22 detí,a foto učebníc z angličtiny 🙂.Dnes už pekne zarezavali 🙂a Marek je nadšený,dúfam že mu to dlho vydrží 🙂 🙂
Riešili ste šlabikare u nas je od Lydie Virgovičovej a hned prva strana ma dojala
Ako bolo na počiatku,
nech je tak i s nami.
Aby deti otcov mali,
aby mali mamy.
samozrejme od Rúfusa
Podobný mali aj starší a vlastne aj ja 🙂
aj my máme šlabikár od Virgovičovej.
Na angličtitinu ešte knihy nemáme 😕
Iba Moje prvé čiary a Matematiku a žiacku knižku 😅
Dnes už mali aj úlohy 🙂
V triede ich je tuším 14 spolu aj s tromi prepadnutými spoluobčanmi.
mi máme šlabikár Lipku od Hudsona a Matematiku nič viac. učiť sa začínajú až zajtra a v triede ich je 23.
@tessa my máme 11 dievčat a 10 chlapcov dnes bolo rodičko a dostali sme rozvrh hodin.
@titkovamiriam my mám tiež od virgovičovej 🙂
inak zajtra zarezávaju maju 5 hodin al to maju 2 odiny výtvarnu 🙂, 1 hodinu dopravnu a hodinu čítanie pisanie ale to sa budu oboznamovať a tak. narodičku sme boli skoro všetci ešte musim dokupiť paletu na temperky ale dala som mištičky tak to bud dobre 🙂 obed na čipové karty malý zvládol a v družine sa mu páči a a j uplne nadšený cce mať samé slniečkA
u nás sa hodnoti slniečko - výborne, slničko s obláčikom dobre a obláčik s daždom zle, ale to bude len 2 mesiace ostatné sa bude známkovať čo ja vítam. inak rodičia celkom fajn uvidime aký budu deti a my kolektiv.
našich je v triede 19 ... nuž a kedysi nám bývalo 30 ...
tie ceny za družiny, teda to sú iné sumy .. to u nás je asi najlacnejšia iba za 4€ ... ani na žiadne pomôcky nedoplácame ...
ale za to ked vidím aké krásne máte triedy ... u nás ešte staré lavice čo som ja chodila, babám ani silonky dať nemôžem ... okná staré, a teraz aspon trochu strechu opravujú bo im hrozne zatekalo ...
na anličtinu nemáme ešte učebnice že to sa dozvieme inak anličtinu budu mať aj v družine tak sa tešim
ahojte babeny, aj ja mam doma dve skolacky - prvacky a velmi by ma zaujimalo odkedy ste ochotne pustit deti same do Skoly. my mame skolu 10 min peso. len cez dve ulice, cestu poznaju ale mam samozrejme strach este su na to malinke, no zaujima ma aj nazor ostatnych. Dievcence by strasne rady chodili same ale este im neverim natolko
@lenca13 no mas vyhodu ze ma starsiu sestricku, moje su este malinke ale zase strasne su priebojne a aj rozumne, vedia si dat pozor na ceste, byvame na okraji a nie je to tam frekventovane, sla by som ich odprevadit asi na zaciatku po jednu ulicu, a druha je uz potom len rovno do skoly a tam na prechode su uz tetusky s vestami co davaju pozor
@froschka ako poznam Mareka sám bude chodit možno tak o dva roky.Zatial to problem nieje,lebo bud ho zavedie tatino,robi od 9.00 ja som na smeny tak buduci tyzden budem ja a starsi maju strednu skolu o ulicu tak pojdu s nim,no castejsie pre neho 🙂 .U nas sa uz ucia podla rozvrhu a už maju prvé delfínikové pečiatky 😀
@froschka my máme školu 300m, vidím ju z okna, ale samého ho pustím možno po polroku.
aj tak v podstate tam musíme ráno chodiť a vodiť mladšieho do školky, ale aj bez toho by som ho samého nepustila.
Ale je tiež taký ako tvoje baby, najradšej by všetko SÁM 😝
inak zase máme ulohy, aj z písania, aj z matematiky a ešte z AJ vyfarbiť obrázok. Dostali už knihu (ajked je to šalátové vydanie 😖 ) z angličtiny - Tracks.
Ozaj, čo hovoríte na šlabikár od Virgovičovej? Neviem, či som ja divná, ale mne sa dosť nepáči ten ufonec či čo to je 😅 Mohli vymyslieť aj niečo krajšie nie?
a tiež už má niekoľko motýlikov (dúfam, že je to niečo ako včelička za naších čias 😅 )
Aj žiacku knižku vyfasoval, aj rozvrh hodín, od zajtra idú podľa neho.
No a už je to tu! Peračník zabudnutý v škole (asi) 😠
Ja som to vedela, že toto bude náš najväčší problém, raz si zabudne aj hlavu!
Vdaka babulky za nazory 😉
@petusko vidiš ten ufon či chlapec po zelenačke 😀 je fakt des,ale inak spokojnost 🙂
@titkovamiriam ja som ho ešte nejak nelistovala, Peťko čítať vie, tak my sa sústredíme skôr na písanie (horor!) a počítanie.
Ale teda ma zarazilo, ked som zbadala nálepku takého čuda 😅

@hasleerka vravela, že len výtvarná, telesná a budú slovne....