Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@petusko 😀 tak to pisanie bude problem aj u nas ,aj ked teraz co pisu tie kruhy a ciary tak som prekvapena ako to Marek prekresluje.Citat posmenka vie od styroch rokov a spajat ich a citat vety od piatich tak ako povedal ,,šlabikar je nuda,, 😲
@titkovamiriam a inak pri tých zošitoch Moje prvé čiary mi zase vadí, že sa píše naležato, Peťkovi to uteká zo stola, keď má písať na tú hornú stranu... Asi som príliš fajnová a náročná 😅
no ja to tu dneska vytapetujem poriadne, ale som matka školáka - začiatočník 😅
Keď deti píšu úlohy, sedíte pri nich a pozeráte sa? Lebo ja som Peťkovi kázala na cvičný papier robiť tie čiary, zatiaľ som varila a urobil to krajšie, ako keď to naostro kreslil do prac. zošita a stála som pri ňom a pozerala sa.
Ale zase mám strach ho nechať robiť to bez dozoru, ma vyrúti, keby to tam naškriabal 😅
Moja robi ulohy zatial v druzine,ale od pondelka bude odchadzat z druziny o 13.30,tak asi ich budeme robit doma 😉 Planujem nestat jej za zadkom,ale sem-tam nakuknut 😀 😝
Ten zosit Moje prve ciary existuje uz dost dlho,mal ho aj syn,pred 10 rokmi 🙂
tak máme za sebou zabudnute zošity a peračnik v lavici od zajtra kontrolujem tašku v škole pred odchodom domou. čitali sme zo šlabikáru na ulohu a moje dieťa mi zahlásilo že nevie čo je na obrázku že sa mu nechce. nakoniec sme to zvládli aj v mich prvých čiarach sme mali ulohu 2 riadky na druhej strane, tiež sme sa zapotili ale zmákli sme to. no uvidime zajtra. budem musieť poprosiť učitelku aby nabádala deti aby pili lebo luky doniesol 2x odpite z flašky (asi deco). farbičky a ceruzky ostruhané. veci pripravené nech už je piatok
@elise tak nie sme sami motáčikovia zábudliví 😅 ja tiež budem musieť kontrolovať všetko ešte pred školou, len neviem, či stihnem, chodím po neho 15,20 a o 15,30 sa škola zatvára 😝
a to s priložením cvičných papierov aj mňa napadlo, len zase nechcem byť za príliš horlivú mamičku, ja vôbec neviem, čo je správne... 😅 ani tak ani tak sa mi to nevidí 😅
náš mal už úlohu na str. 4. a ulohy nám trvajú dlho, kým sa mladý usadí a uvelebí, potom mu treba ešte cikať, no skoro hodinu sme robili všetko 😒
@lenca13 ja by som bola sralo, ja by som ich nepustila ... my máme školu za domom, žiadna cesta, takže staršia chodila možno tak po polroku v prvej ... teraz som doma, takže chodím s oboma ... ale sama uvážiš či im veríš ... moja niekedy ide cez cestu krásne a niekedy by išla hlava-nehlava ... takže ja by som nepustila ...
no čítam že sa už niektorí učíte ... my sme ešte ani žiacku nevyfásli, až zajtra na rodičku ... máme už síce prvú včeličku ale nejak sa ešte neučia ... a veru šlabikár som ešte riadne ani nekukala kedže sa z neho neučili...
@petusko no to máte teiž dobrú cenu za družinu ked máte aj školu vynovenú
ja zase môžem učebnice porovnávať kedže Tami má iné ako Filip a poviem vám čo máte moje prvé čiary a šlabikár lipku budte radi. Tami dostali lipku hudson 😠 to je čistý koniec a na písanie tiež nejakú lipku. je to atypicky rozmer zošita. ako na hudobnú ibaže väčší a ked som ho prelistovala....... a to som si myslela že budem pri Tamarke profík, kedže za 4 roky sa toho veľa nezmení a figu borovú. čo sa týka sedenia pri DÚ ja ešte odkontrolujem aj Filipka. ani nie tak čo vie ale či všetko má 🙂 a pri Tami sedím a píšeme všetko naostro. skracuje sa tak čas sedenia pri knihách. ked jej to písanie nejde vezmem jej ruku do svojej a napíšeme 2-3 písmená a potom sama a tak dookola. dnes máme prvé rodičko o 16.00 tak sa dozviem ako vyštartovala. 😉
a poslušne hlásim že odvčera sme už originalní školáci kedže jej konečne vypadol prvý zúbok. jednotka vľavo dole 🙂 . školský rok začínala s mliečnou kompletkou v puse.
za čo sa zabudlivosti týka tak mi sme zabudli hned 2.9 v škole kabelku a vôbec sme neprišli na to že nám chýba 😀 Tami to zistila až další deň ked prišla ráno do triedy. 😀
- ahojte
@andrea.m to máme podobné ako vy 😀 , šlabikár Lipka Hudson alebo Hupson? neviem, moje prvé čiary Lipka a nedajú sa ani obaliť, lebo to je vlastne taký veľký notový zošit 😒
- aj my sa učíme, každý deň nejaká domáca úloha, či vymaľovanie alebo cestičky alebo čo..., dnes nemáme na domácu nič, chvalabohu 😉
- učíme sa tento týždeň do 11,ooh a piť pije, ale málo, a zje 1 rožok 😅 , to aj vaše deti takto jedia? 😕
- doma zje aj 3 rožky, vypije a o hodinu zas pýta jedlo a tam nič... 😕
- stále ich pani učiteľka rozsádza, takže má z toho mišung, ale ráno ho dávam len na jedno miesto...., inakšie v šatni je pomalý, a treba ho upozorňovať, aby si niečo nezabudol 😉 , som zvedavá budúci týždeň, lebo to už do školy ani do šatni nebudem môcť 😉
- máme 3 smajlíkov usmievavých, ale vraj dáva aj smutných /my nemáme/ 🙂 , bude sa normálne známkovať 🙂
- čo sa týka chodenia samých do školy, tak u nás to nehrozí, bývame v obci a nemáme chodníky, takže autá chodia dosť rýchlo, a on je niekedy pozorný a inokedy nie 😉
- som toho teda dosť popísala, prepáčte 😕 😀 😉
@moniack zober zošit a chod sním do papierníctva. väčšinou majú obaly na písanie lipka takže asi tento rok to bude mať viac škôl 😉
práve som sa vrátila z rodička: majú dve veľké prestávky, jednu aby sa nadesiatovali a druhú aby mohli ísť vonku. ešte do decembra sa budu deti presúvať do iných tried v rámci ročníka podľa potreby.zo začiatku budú dostávať pečiatky potom budú normálne známkovaní. domáce budeme mať aj na nete čo je super hlavne v prípade choroby ináč spraví všetko preto aby doma mali úloh čo najmenej. budu mať tento rok lyžiarský výcvik, deň rozlúčky z ceruzkou, šarkaniádu, návštevu knižnice, zber papiera a sabi viečok. čo sa týka perá absolútne nesúhlasí zo stabilom a tornádom
musím sa pochváliť ja som ten zošit písanie obalila ... som si vyrobila obal z veľkej A4 len vám neviem vysvetliť ako, to som odkukala od bráchovej dcéry (sedia spolu s mojou) .. u nás v papiernictve to nedostať, povedala mi predavačka že vraj sú to nové zošity a nie sú na ne obaly..
inak mi to príde totálne trafené celé toto naše školstvo ako sa niekto učí podla takých kníh a niekto zase ináč ... akože zlatí komunisti, boli jednaké šlabikáre, s ničím nebol problém ... a toto čo sa robí, no hnus...
@elise tak super, že si ho dostala kúpiť, myslím obal 😉 🙂 , skúsim pozrieť aj u nás, ale zatiaľ neúspešne 😖
@hasleerka úplne vo všetkom s tebou súhlasím 😉 , ani žiaci, ani učitelia, ani rodičia nevedia čo majú čakať čo si vymyslia tí hore 😒 , len aby na budúci rok nestiahli všetke tieto šlabikáre /dôvod sú chybné/, a nahradili ich úplne zas niečím novým 😒
@andrea.m a čím budete teda písať 🙄 , našej je úplne jedno čím budú písať, ked aj s čínskym perom 😀 , tak budú mať pestrý rok 😵
@andrea.m tak potom super, že si zohnala 😉
- si žienky predstavte čo sme sa dnes dozvedeli, tieto šlabikáre Hupson od Lipky sú chybné...., chýbajú 5 strán /treba si ich pozrieť/, v našej triede bolo 5 chybných šlabikárov, vymeniť sa nedajú 😠 , to sa zas niekto nabalil 😠 😠 😠 😠
- a inakšie v tomto novom šlabikári, neviem či ste pozerali, sú veci ,kt. robia predškoláci v škôlke, tak pani učiteľka vravela ,že začne učiť podľa seba a začne rovno písmenom A, lebo takýmto tempom sa nikdy nič nenaučia...., tie predškolské veci si budeme robiť doma.... 😠 😠 😠 😉 😉
- ale aj iné pani učiteľky majú s tým problém, že vraj si telefonovali 😒 no hrôza 😠
cafte 🙂
tak nas prvacik uz tiez zarezava 🙂
mame perfektnu ani ucitelku,Kristiankovi sa velmi paci,fakt to berie ako poslanie,nie ze robota 8 hodina padla,velmi sa snazi,tiez mame stranku triedy na nete,kde sa vsetko dozvieme,takze tiez si mozem pozriet,co robili,co budu robit,ake maju mat na dalsi den ulohy a tak,co je pre mna super🙂
ulohy sa nam moc robit nechce,ale tak ofrfle a urobi,no 🙂
pero sme sa vcera pytali,my mame kupene stabilo,nam velmi ich odporuca,ze sa detickam dobre drzia a nemachli si po sebe napisane,tak mame kupene dobre,ale tak jasne kto nema,tak nema...
cos a tyka sedenia,prvy druhy den sedel s nejakym chlapcekom,ale v klube sa skamaratil s jednym viac,viac si sadli,tak vcera sa spytal ze ci by mohli sediet spolu a nebol ziadny problem,dokonca vraj ona nikdy sama od seba nepresadza,deti si mozu vybrat svojho kamarata a raz mesacne si mozu vymenit,tak som rada🙂
dneska o 17tej mame opekacku,kde sa lepsie zoznamime,tak sa este dozviem snad viac.
inak dostali od pani ucitelky prvy den okrem tych veci co skola dava este maleho "čarovneho" plysoveho macika(vsetky deti poctivo nosia a maju ho na lavici 🙂 ) a na dalsi este vyrobene naramky z koralok smenom kazdeho ziacika,fakt mile 🙂
tak u nas zatial spokojnost,uvidime,ked pride ozaj k veci 🙂
@petusko tak ten problem nema Marek ,dokonca som prekvapena ako mu to kružkovanie a čiarkanie ide 🙂 .Inak prvý týžden možem hodnotit maximalne pozitívne či už školu,školsku jedalen aj skolsky klub/teda až na tu cenu/.Učitelky suprove ustretove.Marek nic nezabudol on je dost pedant na to 🙂 ,čo sa týka šlabikara,sa mi pačia tie samolepky čo k nemu dostali a denne spravia tri štyri strany ,tak zachvilku pismenkuju. 🙂
inak si neviem predstaviť tie rôzne šlabikáre, ked sa niekto prestahuje musi asinajskôr nájsť školu kd sa učia zo šlabikárov ktorých sa učili a nie in napriklad u nás je to virgovičová a ked by sme sa stahovali musime pozerať školy kde maju virgovičovu volakedy to bolo super jeden šlabikár a nbol problém. luky má dnes 3 slniečka tak dufam že sa mu bude dariť.
baby čo máte virgovičovu máte aj nálepky čitam musim sa asi opýtať v škole 🙂

My sme dostali rozvrh hned v prvy den,od druheho dna maju aj ulohy z pisania 😉 Dnes kreslili obrazok rodiny a vystrihovali zvieratka,doniesla to domov. Prvy a druhy den maju po 5 hodin,ostatne dni po 4 😉 Za druzinu este neviem,kolko budeme platit.Tento tyzden ju vozime autom,ale od pondelka uz bude do aj zo skoly chodit autobusom sama,syn ju rano vezme,ale ona vystupuje skor ako on,dufam,ze to zvladne.Je to vo vedlajsej obci,nieje tam ziadna krizovatka. V triede ich je 12 a dostala tu ucitelku,ktoru sme si priali,mladu,velmi oblubenu 🙂 (Je na fotke,ktoru som tu pridavala). Zatial staznosti ziadne,akurat,ze este nevie vzdy vykat ucitelke a ze je strasne ukecana a vsetko komentuje 😠Ale nehovorili to v zlom. No a uz ma prve hviezdicky (jednotky),5-ky su cierne labky 😝 Budu znamkovani..