icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

dalea
6. sep 2013

U nas si ich asi lepia deti same,lebo su troska nakrivo 😅

titkovamiriam
6. sep 2013

@elise
@petusko u nas lepia detičky a dostavaju za to zvieratkovske pečiatky 🙂 ,ale fakt ako vidim je šlabikarov niekolko ani som to netušila 🙂

elise
7. sep 2013

ja sa spýtam v pondelok učitelky či budu aj oni lepiť luky mi vravel že 4 detom chýbalo tak im to nedala tak uvidim možno neskôr dostaneme.

tessa
7. sep 2013

no holky, tak ja sa asi ani nezapojím do debaty na tému šlabikár...vidím, že máte tuším 2 či 3 typy šlabikárov...tak my žiadny nemáme 😝
Mati je v experimentálnej triede, neučia sa klasický šlabikár...oni majú len taký zošiť, kde majú príbehy a tie si čítajú a potom podľa obrázkov to majú prerozprávať 😉 pointa je tá, že sa učia porozumieť textu a takouto hravou formou by sa mali prepracovať k plynulému čítaniu.. Žiadne učenie sa písmeniek postupne, žiadne čiary ani nič podobné..
Táto pani, ktorá to navrhla a práve tento rok je to v štádiu testovania na niektorých školách, tak nám bolo povedané, že deti preberú počas prvého roka dokonca učivo druhého, či tretieho ročníka...že na konci prvého budú poznať všetky vybrané slová, bez toho aby sa to drilovali.. 😎
Nepoznám ešte presne detaily, budem po rodičku múdrejšia, ale mne sa inovácie všeobecne páčia, preto som hneď súhlasila s touto experimentálnou výučbou šlabikára.
Máme 2 trieda prvákov, my sme experimentálna trieda a béčkari sú klasika šlabikár, otestovali obe triedy na zač. roka, potom ich budú testovať na polroka a znovu na konci a spravia z toho výsledok..
Uvidíme 😉

hasleerka
7. sep 2013

@tessa no ale ved sa budu musieť učiť aj písať aj čítať ... akosi vôbec nerozumiem tej ich experimentácii ...

andrejkam
7. sep 2013

aj ja mám prváčika...upozorním len, že zbytočne budete behať po papierníctvach a zháňať obal na Písanku pre 1.ročník, to je ten pozdlžný formát ako na A4, lebo tento rok je to prvý krát čo vyšiel a tým pádom ani obaly ešte nekúpite....ináč ja som kúpila dva kusy nalepovacích priesvitných obalov a urobila z nich jeden s tým,že som musela obstrihávať,ale konečný efekt je tam 😉

tessa
7. sep 2013

@hasleerka kuk sem...
http://www.sme.sk/c/6903568/bez-lastoviciek-a-e...

Neviem o tom ešte veľa, budeme oboznámení až v utorok podrobnejšie 😉

hasleerka
7. sep 2013

@andrejkam ja som to zvládla len z jedného obalu A4 ... tiež mi bolo povedané že nezoženiem

hasleerka
7. sep 2013

@tessa no som veľmi zvedavá, budeš nás priebežne informovať ...

aj ked všetci sme sa učili za komančov zo šlabikárov a nemyslím žeby sme boli sprostí národ ... no možno jedine v tom že nevieme štrajkovať, ale to je o inom

lubenka01
8. sep 2013

@andrejkam nám sa podarilo kúpiť obal na písanku pre 1. ročník č. 1 🙂 ., ale tiež som bola prekvapená že aký formát. 😖

andrea.m
autor
9. sep 2013

@andrejkam v Košiciach zoženieš 😉

andrea.m
autor
9. sep 2013

u nás dnes ráno boli prvé slzičky. nepustili rodičov do šatne. tami na to nebola pripravená a pravdu povediac ani ja nie. na ňu hned nabehli 3 učky že aká je zlatá, úžasna, aký budú mať super deň a pod. ale ja ked som sa otočila, revala som celou cestou domov.

andrea.m
autor
9. sep 2013

my nelepíme do šlabikára žiadne nálepky. máme hupsov šlabikár lipka. na prednej stane nejaký chrobáčik a knihou a písmenkami (nepamätám si to presne 😉 )

moniack
9. sep 2013

@andrea.m aj u nás už nepúšťali rodičov do šatne, ale ja som ho na to pripravovala, takže to zvládol na jednotku 😉 , ja som stále vo vestibule, a tašku som mu mala, takže on sa len prezul a vyzliekol a prišiel ku mne, dala mu tašku na chrbát a išiel do triedy 😉 , aj my máme hupsov šlabikár Lipka
- od zajtra by mali brať písmená, a zajtra má 5 hodín, 2 hodiny VYV...., uvidíme ako to zvládne potom 😉

dalea
9. sep 2013

My mame prvu jednotku z VYV,ale nepamata si co nakreslila 😝 😀 Napisane tam ma -obal na vykresy,tak asi vymalovavali obal 😅 Dnes uz isla do skoly sama autobusom,takze s tymto problem nemame,akurat som zvedava,kedy si nieco v tom autobuse zabudne 😝 Mame dnes 2 Du,z MAT a SJL 😉

elise
9. sep 2013

my dnes dalšie 4 slniečka 🙂

andrea.m
autor
9. sep 2013

@moniack no mňa už nevpustili ani do vestibulu ☹ prváci sú v takom krídle že to by ma vlastne vpustili až do šatne. ale zo školy došla veselá, vysmiatá v úplnej pohode. dokonca mali na matematika kresliť kolieska, pozerám ved to rovne jak lusk. pýtam sa jej kto jej to kreslil tak že ona sama. mala vo výbave perečníka 10 cm dlhé pravítko s krúžkami tak ho použila 😀 vydrbaná bude.

voskovaeva
9. sep 2013

@andrea.m u nas to bolo obdobne len s pravitkom ked mali kreslit čary su mali ale prešpekulovani 😀

elise
9. sep 2013

naši maju v škol pred triedou skrinky tak má na šnurke klučik od skrinky a čip na obed (je v tvare takého kluča)
ja sa pamatám ked som bola prváčka mali sme trenovať O, učitelka že detičky O je ako slivočka mne nebolo viacej treba hovoriť, vytiahla som sáček s desiatou a z neho som vytiahla slivku a obkreslovala som ju a učitelka neskôr kontrolovala povdala, že to mám zle som sa rozplakala ž ona povedala ž O j ako slivka tak som ju obkreslila ako to môže byť zle. za snahu som dostala včeličku ale pri nej V čo bola moja jediná zlá známka 😀 😀 😀 😀 😀

hasleerka
9. sep 2013

no tá moja je už ostrielaná, bez problémov sa sama prezula a len som jej zakývala ked išla do triedy .. u nás zatial len včeličky ..
inak tie čo máte Lipku hupsov ... máte niečo na hudobnú??? a na anglinu??? ... my sme už na anglinu platili tuším 4,6€

hanculka
10. sep 2013

ajojte maminky, no ako to zvládate s prváčikami? ja niekedy viac rozmýšlam nad úlohmi 🙂))

laurinkat
Odpoveď bola odstránená
andrea.m
autor
10. sep 2013

@hasleerka na AJ máme pracovný zošit a HUD zatiaľ nič

moniack
10. sep 2013

@andrea.m teda tvoja malá ma pobavila s tými kolieskami 😀 😀 😀
@hasleerka na hudobnú ešte nemajú, a na angličtinu som aj ja platila 4,60€, tak som zvedavá budú mať vo štvrtok 😉
- dnes môj malý dostal knihu Výtvarná výchova 😕 , to aj vaší? , potom majú knihu na Prírodovedu, tú majú tiež len 1x do týždňa 😉
- inakšie sa do školy tešil, a zo školy tiež, dokonca ani domov nechcel ísť, vraj doma je nuda..., 😉 a to mal dnes 5 hodín, ja večer plakala , že tam bude dlho, ako to chudáčik zvládne a on super 😉
- a fakt som zabudla dnes sme dostali Žiacké knižky 😵 😵 😵 sú také malé, pekné 😵 😉

elise
10. sep 2013

my mám pracovný zošit na etiku prirodovedu matematiku. dopravnu výchovu maju zajtra a na výtvarnu sm žiadnu knihu nedostali. na angličtinu sa skladám 11 euro a na školský časopis vrabček 7 euro ale ten časopis je za tu cenu ročné predplatné tak je to ok. dnes dalšie 2 slnička. my mám malý zošitok ako zrkadielko

moniack
10. sep 2013

@elise na angličtinu 11€ je dosť 😖 , my máme aj zrkadielko aj tú žiackú čo som už písala 😉

elise
10. sep 2013

@moniack uvidim v pondlok budu dostávať angličtinu aká je to kniha a pracovný zošit

elise
10. sep 2013

@moniack uvidim v pondelok budu dostávať angličtinu aká je to kniha a pracovný zošit

dalea
10. sep 2013

Tak a je to tu.Dnes z autobusu vystupila bez vetrovky,asi ju nechala v satni,zajtra bude musiet priniest vetrovky dve 😅 Dalej sa jej zahadne stratil slabikar z lavice,ucitelka jej pozicala svoj,dufam,ze ho zajtra najdu 😝 A este pokazila zips na peracniku 🤐 My mame aj zrkadielko na oznamy aj ziacku knizku,tam ma zatial jednu jednotku a inak dostava peciatky diamanty 😉 Dnes doniesla domov knihu a pracovny zosit z AJ. Neviem presne,kolko sme sa na to skladali.Platila som 16 eur a bol v tom zahrnuty AJ,vrabcek a pomocky na VYV 😉 Z knih mame slabikar (aj ked momentalne je nezvestny 😅 ),matematiku,prirodovedu,nabozenstvo,AJ. Na HUV,VYV a DOV knihy nemame 😕

hasleerka
10. sep 2013

@hanculka aké úlohy už máte??? my zatial len čiarky robíme ..
@dalea od koho máte šlabikár a od koho anglinu???

no my dnes veľké slzy ... učiteľka ju presadila od sestrenice a dala ju k chlapcovi ..