icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

petusko
10. sep 2013

@dalea Peťuš dnes zabudol v škole aj mikinu aj vestu 😠

dalea
10. sep 2013

@hasleerka Slabikar mame od Virgovicovej a anglictina ma napis BUSY BEE ,zostavili Matoušková,Matoušek (Juvenia education) 😉

dalea
10. sep 2013

@petusko Pribal mu igelitku,nech to ma zajtra v com doniest,ked mu pribudne dalsi sveter s bundou 😅

petusko
10. sep 2013

@dalea ráno s ním pôjdem buď ja alebo mm, tak to vezmeme. Ak to tam bude ovšem, ak nie, tak ma porazí 😠 😅

hasleerka
11. sep 2013

@dalea my by sme tiež mali mať busy bee, takže si budeme môcť nejaké tie rady dávať ... ale zatial sme ju ešte nedostali ...

petusko
11. sep 2013

mikina na lavici, vesta na chodbe na vešiaku a fľaša s vodou vonku v parku na lavičke 😠
no aspoňže sme to našli.

dalea
11. sep 2013

@petusko Lea mala vetrovku v satni,dnes si ju doniesla v taske,druhu mala oblecenu 🙂 A šlabikar a nasiel u jednej spoluziacky 😅

elise
11. sep 2013

my sme dnes dostali zase 2 slniečka, robia krátke a dlhe čiary na matike rybičku jedným ťahom ale nie s prekrýženým chvostom. na dopravnej výchove riešili prechod pre chodcov a semafor. uloha ako tak ale v šlabikári bolo že povedz kolko slov má veta ako napriklad na obrázku bolo že mama hrabe a potom farebné štvorčeky že mama hrabe trávu, mama hrabe trávu hrablami.....musela som si to prečitať ja 2x aby som to ja pochopila, sám od seba spravil v cvičnom zošite čiary a aj rybičky, inak v pohode bavi o škola.

moniack
12. sep 2013

ahojte žienky 😉 , no tak u nás dnešná angličtina katastrofa, vraj nerozumel nič, ani sa mu nečudujem..., a učili sa domáce zvieratá + pesníčku 😕 🙄 , naozaj idú na nich zhurta, ničomu nerozumel, tak pozerám angličtinu na nete a idem ho učiť po anglicky /ja nemčinárka/ domáce zvieratá 😖 , knihu ani zošity nedostali, peniaze sme už dali 😒
- už má 2 jednotky v žiackej knižke 😵 😵 😵 , len mu vymenili žiacké knižky a dostal ju s iným menom, ja som si svoju resp. synovú žiackú knižku vypísala a dotyčná ani nie mama, ale teta ju dočarbala, znehodnotila vraj si myslela, že je ich žiacká knižka 🙄 🙄 😠 😠 😠 😠 , s mamou sa nedalo rozprávať, ja som celú noc pretrpela, aby nebola nasmradená ☹ , išla som za učiteľkou a máme druhú, len ju musím vypísať a nalepiť pre istotu fotku 😉 😉 😉
- môj zajtra do školy nejde, lebo je chorý 😖 , takže musím využiť, že ide víkend a zvládnúť to 😒

tessa
12. sep 2013

@moniack my sme takto boli min. týždeň...vo štvrtok to na syna došlo, nádcha, bolela ho hlava...no vravím si, doteraz som bola za matku poctivku, ako náhle dieťa zakašľalo, nechala som ho doma.. Ale teraz je už školák a treba sa s chorobami popasovať..
Teplotu nemal, tak som ho ráno v piatok nadopovala paralenom, vravím si, tie 3 hodiny, čo máte, ustojíš a potom prídem po teba.. Cez víkend sa dal do poriadku 🙂 V pond. som ochorela ja aj mladší syn 😀 no katastrofa

moniack
12. sep 2013

@tessa vieš čo ja som ho ani v škôlke nenechávala doma, až nakoniec sme prechodili skoro zápal pľúc 😒 , takže práveže teraz máme málo a zajtra TV a neučia sa tak, takže to musí zvládnúť 😉 tiež som mu naordinovala lieky 😉

snnam
12. sep 2013

Ahojte maminky, práve som objavila túto tému, tiež som hrdá mamina šikovného prváčika.

moniack
13. sep 2013

- ahojte
- tak my sme nakoniec dnes boli v škole 😉 😉 😉 , teším sa, a dokonca sa vrátil zdravší 😀
- no my máme už 3 jednotky a 8 smajlíkov 😵 😵 😵 veľmi sa z neho tešíme 😉
- čo sa týka angličtiny, tak muž sa s ním včera učil domáce zvieratá a počítať do 8 😉 zvládol to, tak sa teším, som zvedavá budúci týždeň na angličtinu 😉

andrea.m
autor
14. sep 2013

my dve 1 ku ktorým sa slečna ani nepriznala 😀 vraj zabudla

dalea
14. sep 2013

@andrea.m Aj my mame dve 1,peciatky nepocitam,to ma kazdy den 😉 A tiez sa samozrejme nepriznala,ani nevedal,ze ich ma 😅 😝

yukki
14. sep 2013

Na nás nemáte.
My máme kiahne.
A hneď niekoľko sto.... 😝

moniack
14. sep 2013

@yukki aspoň to budete mať za sebou 😒

yukki
14. sep 2013

@moniack ta keby sme len boli kus väčší domasedi....a tá škola jej tiež bude chýbať, dcérka nie je nijaký nádejný vedec....no ale tak, raz to prísť muselo. Prvý raz v živote hrajú doma počítačové hry. tomu sa povie zúfalstvo 😝 😅 🙄

dalea
15. sep 2013

yukky,no prislo Vam to v najnevhodnejsom case 😒 Lea ma kiahne v skolke,takze my sme to mali lepsie,nezavidim ti 😝

yukki
15. sep 2013

@dalea no šlak ma triafa, vonku taká krásna jeseň a my máme sedieť dnu....Kika ledvo sa začala v tej škole ako tak chovať-jeden deň, tie predtým boli katastrofálne-a už aj má zasa voľno.....no zasa bude zvykačka

andrea.m
autor
15. sep 2013

@yukki no začiatok jak lusk fakt 🙄

petusko
15. sep 2013

@yukki veľa trpezlivosti želám. My to máme už za sebou chvalabohu 😝

vralen
15. sep 2013

aj ja sa pripajam k skupine. tesim sa na rady

matisekc
15. sep 2013

ahojte, dnes som objavila tuto temu, aj my mame doma prvacika, zatial vsetko super, v skole sa mu strasne paci tak dufame ze mu to vydrzi 🙂

dai
16. sep 2013

ahojte. tiez mam doma prvacku - u nas su trosku ine problemy - mala pokracuje naskole kde chodila do skolky, cize neriesime prostredie, kkolektiv etc. ... to vsetko pozna, skola sa jej velmi paci a druzinu zboznuje🙂 u nas sa v 1vej triede nedavajju zbamky, vyucovanie mame v nemcine - malej triedna je nemka... takze my pomaly nabiehame na nemecky system - ziadne palicky ani a sa neucime, deti sa ucenia foneticke pisanie - fakt je ze mala po dvoch tyzdnoch v skole pise tlacenym pismom - samozrejme ze s chybami - ked nespravne pocuje - ale pise... detto cita slabiky - uplne tejto vyucivacej metode nerozumiem abola som velmi skepticka na zaciatku roka ale asi to funguje...
my nemame problem s pisanim lastoviciek a podobne ale kedze v nemeckom systene sa pise pisanym pismom az v druhom roku tak u nas - kedze sme v sr, zaciname s tym az v druhom polroku - zatial len tlacene...
som zvedava ako to bude cele pokracovat - tento system je pre mna novy ale snazim sa ho pochopit a dat mu sancu - deti vela pracuju same, vela sa hybu, maju timovu pracu etc. ... na malej ale ako som pisala vidim vysledky uz po dvoch tyzdnoch - zacina uz pekne rozpravat po nemecky, v sobotu sa hrala s tabulou na skolu - a tak ako je naucena od pani ucitelky - pekne po nemecky🙂 tak sa zatial tesim😉

dai
16. sep 2013

@yukki drzte sa, kiahne su otrava - my sme si ich odkrutili pred rokom na vianoce - krasne skoro 2 mesiace stravene doma - deti sa rozhodli ze pekne jedno po druhom ich dostanu - ale ze realne po sebe - ani 1 den spolu🙂

yukki
16. sep 2013

@dai ty vole!!!!!!!!!!! dva mesiace! mňa by vystrelo....

dai
16. sep 2013

@yukki 😀 mna tiez skoro,,, ale inak sa nedalo - ziadne navstevy, ziadne cestovanie - stedry vecer sme mali prvy peak a na silvestra zacinal druhy😉

yukki
16. sep 2013

@dai 🤐 🤐 🤐 🤐 🙄 🙄 🙄

elise
16. sep 2013

my sme dnes mali na ulohu 12 riadkov také ako náznak pismena n a jednotku (napisať) a to veľké a male. čítať zo šlabikára- ešte 1 dvojstrana a konečne začnu písmenká 🙂 a matematiku ulohu dopisať a dokresliť. anglinu ešte nedali učebnice no uvidime etika sa mi tie pracovné listy páčia 🙂 to pisanie uloh ma zabija aj vy musite stále upozornovať nech sa sustredia a gumovať aby to bolo pekne napisané? stále chce odbiehať že je to vela on sa chce hrať ale nedám sa musime ulohy napisať 😀 dnes sme robili hodinu - čo je rekord inak stiham etak do 15 minut. ale mali sme vela pisania, sice nemaju matematiku zajtra ale ulohy robime v ten den ako ich dostanu vždy ked prideme z družiny. v šlabikári mali vytlieskať slabiky som sa musela poriadne zamyslieť aby som si obnovila čo je to slabika 😀 😀 😀 😀 😀 sice máme slniečka každý den od 2-4 takže učenie mu ide je to náročný ročnik pre rodičov najmä. učitelka v triede už presádzala.