icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

zuzka82
28. sep 2013

@elise Ved prave...samozrejme ak vidis zue to dieta urcite veci zerie a ze to chce robit, jednoznacne by som ho podporila...ale moj maly je s toho znechuteny, a to sme este len na zaciatku 🙄 🙄 🙄 🙄

elise
28. sep 2013

@zuzka82 dohodni pravidlá so svokrou že to bud takto a takto ale hlavne malý musi chcieť ked nechce tak stačí len to čo brali v škole zopakovať a spraviť to čo maju poznačené na ulohu popripade ak prejavi záujem čo asi môžu brať zajtra môže povedať ale nezaťažovať ho zbytočne dopredu vecami o ktoré nejavi záujem nech sa vyhrá a potom to pôjd lepšie

zuzka82
28. sep 2013

@elise presne tak, aj ked neviem ci len moja svokra ci vsetky su take, ze je presvedcena ze v tomto ma pravdu 😖 😖 😖 😖 a ze vraj tu sa to takto robi, ale somnou eeeeee

elise
2. okt 2013

tak my riešime šikanu na mojom synovi ☹

moniack
2. okt 2013

@elise :(

elise
2. okt 2013

@moniack ja už som z toho zufala ten spolužiak zakázal isť môjmu synovi na koberec lebo tam ma lavicu a vraj o tým provokuj môj syn ked sa rá na koberci. vraj sa spojil s tretiakmi z družiny ked o starší bez pričiny kopnu a stále žaluju že tm môj ked sa bráni (som mu povdedala brán sa*) je na vine ☹ dnes poriešim s družinárskou cez prestávky mu zakazuju čokolvek robiť ☹

elise
2. okt 2013

a to lu len prváci čo bude neskôr ☹

moniack
2. okt 2013

@elise tvoj sa spojil s tretiakmi?, to je hrozné ☹ 😠 , jasné, treba im vrátiť a možno ich to prestane baviť..... 😖

sakura77
2. okt 2013

@elise no teda, to je hrozné. ..no osobne by som si toho spoluziaka pockala a podala si ho 😠 ale tak jasne treba riešiť aj s učiteľkou ci vychovavatelkou...no kvoli tomuto som prestastna ze nasi su sami prvacikovia v jednej budove plus jedna druhacka trieda a takisto tam aj maju skolsky klub a su tam len tito malinky...vacsi maju v druhej budove aa aj vonku byvaju inde.

@zuzka82 posli ju s prepacenim do prdele...svokra nesvokra

titkovamiriam
2. okt 2013

@elise fuha to treba riešiť určite hned na začiatku,šikana je hrozná a dnes o to viac že už sa netýka tých väčších deti,ale vedia byť už krutí prvaci -druhaci-tretiaci :(

yukki
2. okt 2013

@elise je aj téma tu na školákoch...o šikane, síce v druháckej triede ale...aj tam dajaké rady nájdeš

elise
2. okt 2013

@moniack ten chalan (malého spolužiak)) sa spojil s tretiakmi proti môjmu synovi

mima595
4. okt 2013

@elise - nas na to uz vychovavatelka upozornovala hned na zaciatku skolskeho roka..tiez su aj s 3.-mi v druzine...ak by bol len naznak sikany, hned ju na to upozornit...zjavne je to jav, ktorý práve v tých druzinách nie je až taký neovyklý ☹ ☹ 😔 🙄

andrea.m
autor
4. okt 2013

@elise prečítaj si moje príspevky v teme začíname zo školou od septembra 2009 nezamknutá časť. môj starší filip zažil šikanu vo vlastnej triede. skončilo to prekladom na inu školu v 3 ročníku. a poviem vám baby odchytila som si aj tých malých grázlikov. skoro ma poslali....... zjazdila som ich pred celou triedou v prítomnosti triednej aj družinárky. obe mlčali a nikdy tento incident nespomenuli ani ked sme to už neskôr riešili medzi 4 očami. že filip je v škole nerád som vedela od začiatku, sama som mala veľa výhrad k celkovemu systemu tejto školy. komunikácia škola rodič nula bodov. poviem rovno ak mu robia zle deti sponzorov,rieš to rovno cez psychologa (nie školskeho) a školsku inšpekciu. ja som v tejto veci veľmi zatrpknutá.

ešte aj toto leto mi filipa šikanovali v kúpeľoch. sme tam nabehli spravili bordel, vzali dieťa domov a poslali sťažnosť na kupele rovno do poisťovne.

držím palce a dúgam že napíšeš ako to pokračuje. hlavne treba byť v škole rázna ked budeš s učiteľkou alebo družinárkou. rada dieťaťu aby sa nedalo a vrátilo skončila konkrétne u nás pokarhaním triedného učiteľa. samozrejme pokarhaný bol filip ktorý sa bránil nie tý ktorí robili zle. veľmi veľmi vám fandím a držím palce. viem presne čo prežívate. :(

elise
4. okt 2013

@andrea.m dakujem. ešte ma napadlo že by som ho v družine separovala do druhej triedy k inej družinárke kde by nebol agresor a jeho spol, aspon v družime by bol pokoj ked budu oddlene al edakedy su spolu na dvor ale aspon každý den sa s družinárkou rozprávam

andrea.m
autor
4. okt 2013

@elise a snaží sa ho tá družinárka nejako chrániť? dáva naňho zvýšený pozor? vziať ho z družiny úplne by asi nešlo či?

elise
4. okt 2013

@andrea.m ja mám popri materskej aj ine aktivity tak by to bolo zložité ale v družine maju kopec záíbavy a robia vela veci. ale družinárska je trošku zahriaknutá tak musim na nu pomaly ale snaži sa ich oddelovať a dohliadať uvidime ako to bude prebiehať.

elise
4. okt 2013

@andrea.m vy ako pokračujete?

oliinka
6. okt 2013

ahojte prosím vás ako ste natom s davaním slov do slabík?mojmu malému to nejde a ani nevie čo od neho chcem len povie na aké písmeno sa začí na slovo ale napríklad ma povie že len m a nevie to spolu prečítad dat dokopy ako nato?

nana85
6. okt 2013

@oliinka moj povie ake je pismeno na zaciatku,vyslabikovat tiez nie je problem,ale nevyhlaskuje ani kratke jednoduche slovo,uz som sa na to pytala jeho ucitelky a povedala,ze hlaskovat vela deti v triede nevie

nana85
6. okt 2013

preberali zatial len pismenko a a i,zatial nespajaju tak to neviem zatial

yukki
6. okt 2013

@oliinka to ich majú naučiť v škole, nie? Teda....požadujú to už od nich? Najlepšie by Ti asi poradila synova učiteľka

yukki
6. okt 2013

@nana85 aha, už vidím. no ak to od nich nechce zatiaľ, tak to nechaj na pedagóga. Moja ako tak slabikuje, hláskuje, ale teda mala rok odklad a chodila do CPPPP na prípravu na zaškolenie a asi tam och to nejako....učili, hravou formou

oliinka
6. okt 2013

@nana85 no aj on v pohode povie slovo ako robot tak kázali a má písané v šlabikári teda ale nevie spolu spojit napríklad to m a že je spolu ma a tak podobne,no boli sme týžden chorý takže ulohy sme robili doma

yukki
6. okt 2013

@oliinka ináč my máme taký šlabikár so šašom na obale...že rozprávaj ako robot...ale slabiky majú len veľkými tlačenými....že MA, podľa mňa len to s ním hovor, akoby si ho to mala naučiť naspamäť M...A...MA! S.......I......SI!

jaaty
6. okt 2013

@oliinka najskôr sa dieťa musí naučiť rozdeľovať slovo na slabiky - napr. vytlieskavaním, potom na hlásky a až potom sa učí opačne. čiže spíjať slabiky do hlások a do slov. Hanka sa toto učila v škôlke a vďaka tomu už dávno pred nástupom do školy vedela čítať. Pochopila princíp a potom to už šlo ľahko.

hasleerka
8. okt 2013

tak my sme dnes prešli na druhý zošit a začíname písať perom .. stabilo učiteľka zakázala, vraj musíme kúpiť bombičkové ... no snáď ho teda niekedy ešte využijeme...

yukki
8. okt 2013

Naši začali písať písané aA...perá učka aj poradila tie.....nie stabilo ale....jak sa volá....tornádo? či tak dajak, ale ešte píšu tužkou

hasleerka
8. okt 2013

no tornádo vraj tiež nie je vhodné, to má tuším také isté zakončenie ako stabilo

froschka
8. okt 2013

@elise
@andrea.m pokial clovek nevezme spravodlivost do vlastych ruk tak sa zadostucinenia nedocka. Vidim to vsade naokolo, nastastie mna sa to netyka ale keby nejake soplave drze decko robilo mojmu naprieky tam idem za rodicmi a vyplachnem im tak zaludok ze by na mna a moje deti nikdy nezabudli.
ucitilia su len chabe babky ktore riadi nadriadeny a presne ako ste spominali sponzori - rodicia
je to tazke ale drzim palce aby sa to dalo do kopy a bol poriadok a aby deti chodili do skoly rady 😉