icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

dalea
18. okt 2013

Tak dnes mame prvu poznamku 😝 Vobec nerespektuje ucitela,stale sa nahana a beha po triede,co je z hladiska bezpecnosti dost nebezpecne 🤐 Ale bolo to cez prestavku,stale jej dohovaram,nech si nevsima ostatne deti a nech sa sprava slusne.Nie,ona musi chlapcov chytat,aby im povedala,ze nesmu behat 😅 Ona im musi dohovarat,aby sa nebili,lebo sa pozabijaju (tak mi to doma hovorila 😠 ). Inac sme teraz na pismenku M a mame 9 jednotiek 😅

hasleerka
18. okt 2013

@demartka presne akoby si písala o našej triede ... takýmto štýlom sa učí moja dcéra ... veľa sa učiť doma nemusíme, nakoľko jej stačí čo počuje v triede .. len ju vyskúšam pár slov, vždy vie, tak pohoda ... my sme už začali písať písané S

jaduska
18. okt 2013

@janivonbenji my sa učíme max. 20 minút. Domáca príprava prváka by nemala trvať dlhšie ako 30 minút, dlhšia nemá zmysel, lebo dieťa je potom unavené a robí chyby, zbytočne si pri niekoľkonásobnom prepisovaní unaví ruku a pri prepise do písanky to vyzerá horšie ako v cvičnom zošite..... Ja si neviem predstaviť také dlhé písanie úloh, keďže prichádzam z práce okolo piatej, treba nachystať večeru, skontrolovať staršiu, povenovať sa aj najmladšej.... 😀

gretkab
21. okt 2013

Tak nam trvaju ulohy cca 2 hodiny, z toho 3/4 casu pise tie cca 2 strany z pisania, co maju za ulohu (ziaden cvicny zosit, nic naviac) - ale on je neskutocne pomaly, jeho medzi jednym a druhym pismenkom zaujima vsetko na svete. Nehovoriac teda, ked maju cosi vymalovat na strane, tak to je este pomalsi 😉. Matematiku ma za 5 minut, potom uz len precitame slabikar a napiseme 3 riadky kratky diktat - zatial len z tlacenych slabik a hotovo. Ale to pisanie je katastrofa u nas. A piseme teraz velke pisane S. Ale inak sa mu v skole paci uplne vsetko a pani ucitelku mame najuzasnejsiu na svete - ta nam urcite padla z neba 🙂. Fantasticka.

mima595
21. okt 2013

@gretkab - 2 stránky teda máte dosť..my max. 2 riadky..aj to tak max. 2 x do tyzdna... a čítať zo šlabikára sme čítali tento týždeň 1x 😕 😕

dalea
22. okt 2013

Ahojte,dievcata,neviete o nejakych strankach,kde by si deti precvicovali hravou formou anglictinu? Ja som sa anglictinu neucila a je to trocha problem 🙄

janivonbenji
22. okt 2013

....no my mávame tiež úlohy z písania na celú stranu + matematika čísla písať niekoľko riadkov, niekedy aj do 2-och rôznych zošitov + počítanie/porovnávanie/rozkladanie + čítanie ( vždy má napísané min 5x )+ koľkokrát rôzne "maľovačky" na prírodovedu či AJ...úlohy máva Kubko každý deň a zo všetkých základných predmetov ( čítanie-písanie-matematika )...dúfam, že časom "stiahneme" prípravu do školy na 1 hodinu...uf

martulanr
23. okt 2013

ahojte ja mam tiez prvaka no najvaščí problem mame s pismenkami nezapamatá si ich na dlhsie ako na 10 minut takze ucitelka odhadla ze bude dyslektik este cakame chvilocku ale idu zavratným tempom uz beru M

matisekc
23. okt 2013

ahojte, tak mi mame kazdy den tiez ulohy s pisania, matematiky a tiez citat v slabikari, uz sa naucili pisane A, M, E, L tiez si myslim ze idu dost rychlo ale zatial zvladame bez problemov a nosime jednotly 🙂

dalea
23. okt 2013

My sme prebrali A,E,I,O,U a M,takze uz spajaju, ma,me, mama,ema a pod. 😉 Zatial jej to ide v pohode,uvidime,co bude dalej 🙂

yukki
23. okt 2013

No, aj my už "Ema Eme máme mama" spájajú písané....juj, ta to sú len hieroglyfy, jak zmotaný viazací drôt to vyzerá 😀 😀 😀 😀 ale ta čo.......nejako bude. pani učiteľka dobrá, skúsená, tak všetko pôjde. a tlačené veľké už prešli všetky, čiže slabiky čítajú hocaké, a malé len tie čo aj písané vedia, tak pomaly aj čítajú za pomoci obrázkov.-...a z matematiky absolútne nemám poňatie, čo robia, ešte sme zošit ani knihu doma nemali, úlohy z nej nemávajú......ta-asi všetko stíhajú v škole

janivonbenji
23. okt 2013

@yukki
nemajú úlohy z matematiky ? to som prekvapená....s matematikou sa boríme my najviac- hlavne rozkladanie čísel, akosi si stále nevie zapamätať, že čo to vlastne od neho chceme, ostatné - počítanie, porovnávanie zatiaľ O.K....

yukki
23. okt 2013

@janivonbenji tak ne....ne, nemajú. Na rodičovskom vravela pani učiteľka, že stíhajú. A ja si zase vravím, však sa ich ešte dosť napíšeme....úloh....my sa boríme s písaním. A fakt ani netuším, čo na matematike berú.....malá mi nepovie-nevie? neviem....tuším už brali väčší menší....

jaduska
24. okt 2013

@janivonbenji naša Lily nenosí matiku ani domov. iba zošit, tam napíše do cca 2 - 3 riadkov čísla, ktoré sa už naučili. Z písania tiež tak maximálne 2-3 riadky v písanke, takže až tak veľa písmen sa tam nezmestí. Celá domáca príprava cca 20 minút.

titkovamiriam
24. okt 2013

@dalea stranku neporadím ale tu na koniku som nasla toto:
https://www.modrykonik.sk/blog/mery333/album/an...

u nas sa už učí L a čiselko 6

janivonbenji
25. okt 2013

@jaduska
@yukki
...u nás asi nestíhajú na hodine, tak robia doma...včera takmer 2 hodiny a to len to, čo do školy mali na DÚ, ale mali aj dosť maľovačiek z matematiky a AJ...bože, aká som rada, že je piatok a dnes úlohy nerobíme 🙂...príjemný večer všetkým 🙂

yukki
25. okt 2013

@janivonbenji no aj moja mala chodiť do takej školy, kde je to takto riešené a náročné ale nakoľko má zdr.znevýhodnenie....musela som špekulovať nad iným riešením, a toto je zatiaľ určite lepšie...aj keď na dopravu náročnejšie

yukki
25. okt 2013

@janivonbenji keď nad tým tak rpozmýšľam.....zo školy prichádzame okolo 16.30....teda z roboty a školy.......prezliecť, kým nanosím drevo, zakúrim, vybalím, prezlečú sa umyjú ruky je prinajmenšom 17.00.....teraz keby sme mali robiť dve hodiny-a v Kikinom prípade by to neboli dve ale isto viac....bolo by koľko.....sedem? osem? a ešte navečerať, umyť, rozprávka.....a bolo by koľko? a to by som ani riad nestihla, ani práčku vybrať, ani kolo zverov a domu porpobiť, ani druhému dieťaťu sa venovať....ja neviem, no....to by bolo technicky nemožné, o 6.20 vstávajú aby sme stihli školu takže o 19.000 sú už obe v posteli! čo by som jej potom....ukrajovala zo spánku? to máte strašné množstvo úloh, ak prváča okrem 5 hodín v škole má doma ešte dve hodiny robiť...

andrea.m
autor
27. okt 2013

ahojte. dlho som tu nebola tak budem ako vždy čítať a priebežne odpisovať.

@titkovamiriam marekovi skore uzdravenie. ak sa medzi tým už aj neuzdravil 😀

@dalea naší sú na čísle 5 a písmene S. diktáty zatiaľ nepíšeme. takže s písmen sme prebrali zatiaľ iba A a S. píšeme stále ceruzou

@kulinan aj mi ideme pohoda tempom. ja si myslím že na konci roka budu aj tak všetky deti vedieť to iste. či šli rýchlo či pomaly
@sakura77 Tami si napíše iba to čo ma na DU. nič navyše, žiadne cvične zošity. nie vždy to vyzerá tip top ale na to je učiteľka aby to posúdila. zatiaľ máme same včeličky, slniečka a jednotky. v žiackej už zapísanu jednu stranu.

andrea.m
autor
27. okt 2013

@janivonbenji jakubkovi všetko najlepšie k dnešným narodeninám 🙂

andrea.m
autor
27. okt 2013

@daneso smutné slniečko mi príde ako veľká demotivácia dieťaťa. to už nech radšej nepíše nič alebo nech dá V akože videla a hotovo

andrea.m
autor
27. okt 2013

@jaduska tak to tamarka nemá žiadne ulohy. stále maju iba dokončiť stranu čo v škole nestihli. ked to porovnam s filipkom tak tam to bola katastrofa. ale on chodil do školy kde si decka do dnes chodia iba pre domáce úlohy.

sakura77
27. okt 2013

Juuu baby, my po prazdninach uz ideme naostro do ziackej knizky...som zvedava teda..

elise
27. okt 2013

naši pišu veľké M mám virgovičovu, celkom mu to ide, píšu už mesiac atramentovým. čo sa týka šikany čo bola vyriešilo sa to, maju fajn učitelku tak sa snaži. v žiackej má samé jednotky. má 1 dvojku z diktátu ale to spanikáril a poplietol.

dalea
27. okt 2013

My uz piseme perom,ale so Stabilom sa jej pisalo zle,tak som jej kupila take podobne ako tornado,s gumou na konci 😉 Zajtra zacnu L,uz vedia napisat jednoduche vety,celkom dobre jej to zatial ide 🙂 Aj citanie zvlada,som spokojna. Z matematiky najprv prebrali po cislo 6 (porovnavali),teraz sa ucia cisla pisat,zajtra idu na 4 😉 DU mame len zo SJ a MAT,da sa to zvladnut do pol hodinky.. Pisu diktaty,samostatne prace zo SJ (vypracovavaju dvojstaranovy list,stale ku kontretnemu preberanemu pismenku). Z matematiky pisali pisomku na porovnavanie,uz zacali spocitavat a odpocitavat do 3 😉 Dnes o pol 4 mame jesenne hry s rodicmi,tak sa chystame 😅

andrea.m
autor
27. okt 2013

@sakura77 mi sme naostro v žiackej od začiatku 😀 iba včeličky dostávali prve dva týžne. teraz aj včeličky aj známky

@elise som rada že sa váš problém vyriešil. veľmi sa teším 😉

andrea.m
autor
27. okt 2013

@dalea tým gumovacím píše Filipko už 3 rok a je s ním veľmi spokojný.

sakura77
27. okt 2013

no my sme na :mama ma emu: 🙂 na rade maju L...ide to rychlo veru 🙂 moj krpček uz cita prvu vetu,to je teda neuveritelne 🙂 😵 😵
no k peru,my sme najprv stabilom pisali,ale zdalo sa mi to dost hrube,potom som kupila Pelikan pierkove,ma tri tie body na prsty a perfektne sa mu drzi,plus smajlik na spravnej strane ,takze enmoze sa stat ze krivo chyti,proste sadlo mu jak uliate,takze teraz piseme tym...mame uz tretie😀

titkovamiriam
27. okt 2013

@andrea.m Dakujeme! Jasne už je zdraví a fičíme v škole jedna radosť-mama ma Emu,Ema ma mamu a začali už aj L. 😀

andrea.m
autor
27. okt 2013

no baby ja ked vás tak čítam tak mi ideme úplne lážo plážo. máme hupsov šlabikár a tam sa snád ani nebudu učiť čítať 😀 z písania sme na malom písanom S, z matiky na čísle 5 a porovnavanie väčší,menší,rovná sa. ostatné predmety netuším. učím sa s Tami mininálne. prípravu na vyučovanie zvládne hravo sama max za 30 min.také že čítame jednoduche vety nehrozí. tak jedine slabiky si,sa,se, ha....atd. len neviem prečo idu ináč v čítaní a ináč v písaní. v písani totiž prebrali iba písmena A a S. v čítani A S H U P E I O a podobne.