icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

dana_l
27. okt 2013

@dalea nase mali zo skoly odporucanu tuto stranku http://www.starfall.com/index.htm

ja vobec neviem co robi nasa v skole. ked napisem poznamku do agendy book tak neodpise naspat. naposledny som s nou hovorila a ze vlastne nic ani robit s nou nemusim lebo vsetko stihaju v skole.
system vyucovania je tu iny ako na svk. uz vlani vedeli deti ktore navstevovali skolku vramci skoly celu abecedu aj cisla do 100. teraz, no cita si sama, s tazkymi slovami je poradim. uvidim na pol roka ked bude rodicovske stretnutie co povie ako sa dari.

daneso
27. okt 2013

@andrea.m Kazdy den majú diktat a v pohode dostávajú deti aj trojky a štvorky. A volala som s kamaratkou a tam dokonca aj päťku ze sa nenaucil básničku. Takže Idu naostro!

andrea.m
autor
27. okt 2013

@daneso fúúúúha 😲 no musím sa spýtať Tamarky či aj u nich sa dávaju aj zlé známky. mi sme cirkevna škola a logicky máme povinne náboženstvo. starší filip došiel minule že 2 s písomky tak mu vravím:"filip? nevieš sa modliť?" a on na to: "šak to som ešte dobre obišiel štyry päťky boli s tej písomky" tiež som mala dosť. ale či aj v 1 ročníku tak prísne to si musím vyzistiť. a veru sa opýtam aj na tie diktáty. občas donesie domov nejaký prefotený list že robili v škole ako navyše, lebo na všetko maju pracovne zošity, ktoré ale domov nenosí, ale diktáty nespomínala ani sme doma ešte žiadný nepísali. zatiaľ ma samé 1 a pozitívne pečiatky takže nerieším.

mima595
27. okt 2013

@andrea.m - aj nasi maju Hupsov a su na tom presne tak isto ako vasi, len v piatok nemali Matiku, tak su na cisle 4..ale v podstate vsetci, co maju Hupsov, idu podobnym tempom a maju malo uloh, ze stihaju v skole...tak dufam, ze budeme dalej stihat takto...

gretkab
28. okt 2013

@andrea.m Aj my mame Hupsov slabikar a tiez pisali naposledy male "s" + spajali s "a" a z matematiky tusim 5. Znamkovani su od zaciatku. Marek ma asi 15 znamok, z toho 2 dvojky z diktatu (tiez mi tvrdil, ze maju deti aj horsie znamky, ale to neviem overit). Ale az na to, ze ulohy nam trvaju nekonecne dlho, tak Marekovi sa v skole stale paci uplne vsetko (vratane obedov v skolskej jedalni) a pani ucitelka, aj ked je prisna, tak je fantasticka (alebo sa zatial tak stale javi 😉). A pisu zatial ceruzkou, akurat dnes si mali prvy krat priniest pero - kupovala som Stabilo, ale mne osobne sa zda, ze ked s nim pisem ja, tak tiez pise dost hrubo, tak uvidime.

andrea.m
autor
28. okt 2013

@gretkab nám na rodičovskom odporúčala učiteľka bombičkove pero že tornádo je jednorázovka a zákonite prestane písať uprostred hodiny 😀 kúpila som teda bombičkove na skúšku na doma a poviem vám ked ho 2 dni nepoužívala bombička vyschla. no a kedže na víkend mávajú minimum úloh tak snád nebudem kupovať každý týždeň novú bombičku 😠 takže až im povedia že si majú doniesť perá Tamarka fasne klasické tornádo. ved jasne že nebude mať v perečníku iba jedno ale minimálne tri farebne rozlíšené, aby vedela s ktorým píše a ktoré je náhradné. Filip to mal tak isto a fingovalo nám to. ani raz sa nestalo žeby nemal s čím v škole písať. v 3 ročníku prešiel na to gumovacie ale dodnes nosí ako rezervu tornádo, aby mal s čím písať ked mu dôjde gumovacia tuha. ináč tak gumovacia tuha ako aj tornádo pri plnom používaní vydržia cca 3 týžne.

matisekc
28. okt 2013

@gretkab ja som tiez kupila tornado a najprv v pohode no na velkom E mu prave ta hrubka robila problem tak smme presli na tornado a je to ovela lepsie, tiez ma v peracniku 2 a keby sa mu jedno vypisalo hned mu kupim do zasoby dalsie

yukki
28. okt 2013

My sme tiež skúšali stabilo, teraz má Tornádo len....neviem, lebo pani učiteľka vravela, že nemáme gumovať, kým písali ceruzou, a Kika tá sa mýli v každej druhej slabike, tak ale teda sme začali prepisovať, a aj teraz, keď už píšu perom tak prepisujeme, no každé to prepísané jej pani učiteľka podčiarkuje.....tak neviem, či to zmizíkovať to čo je tam nie dobre....abo čo. opýtam sa. Ale objednala som Pilot, gumovacie, prepisovacie.

andrea.m
autor
28. okt 2013

mne sa tie stabila nepáčia. celkovo ako dizajn pera. keby som šla kupovať podľa toho ako pero vyzerá smerom na stabilo ani nepozriem 😀

yukki
28. okt 2013

@andrea.m moja ešte pred nejakým rokom a pol držala vec na písanie ako sviečku na prvom svätom prijímaní, má poruchu motoriky, jemnej motoriky at´d...preto som stabilo kupovala ceruzu-na nej sa ako tak naučila úchop...ale teda pero sa nám už neosvedčilo, to je pravda. Sú deti, ktoré majú problém s tým úchopom, preto asi to aj vyvinuli to pero-a teda ceruzu....bo ani tie hrubé trojhranné pastelky nestačili na naučenie Kiky ako to držať...

andrea.m
autor
28. okt 2013

@yukki jasne ked musí byť tak musí. ale nepáči sa mi 🙂 Tami našťastie nemá problém s ničím.....zatiaľ. a dúfam,že to tak aj ostane 😉

yukki
28. okt 2013

@andrea.m ani mne sa nepáči, vyzerá jak keby vyskočilo z nejakej kreslenej rozprávky

andrea.m
autor
28. okt 2013

@yukki 😀

janivonbenji
28. okt 2013

@yukki my chodíme zo školy / roboty domov tesne okolo 17 hod...našťastie 🙂 bývame v paneláku, takže my len večera, prezliecť a šupky-dupky učiť sa...koľkokrát sa učí do 19:30 a potom už len sprcha a do postele, takže nič moc ☹ ...ráno budíček okolo 6:15 hod...a takto stále dokola, už sa teším na jasenné prízdniny, že si trochu Kubko oddýchne...jediné šťastie, že ho to stále baví, ale dokedy ???

yukki
28. okt 2013

@janivonbenji no pána......ta kde to, toto je život jedného decka? od rána do 19.30 makať...? Veľa toho veru majú Vaši, veľa....

petusko
28. okt 2013

baby čo to je za pero to gumovacie? Dostať ho normálne v papiernictve, či len z netu sa dá objednať?
Peťko dnes začal písať perom 😨 Zatiaľ má tornado, ja netuším, podľa čoho vybrať, ktoré je dobré...

yukki
28. okt 2013

@petusko ja som objednala, PILOT sa volá, ale isto sa normálne dá v papiernictve kúpiť

lilidia
28. okt 2013

@petusko Tornádo je skvelé pero, overené... cenovo dostupné, ľahko píše , má trojhranný úchop.

petusko
28. okt 2013

A ako vlastne zistím, či mu pero vyhovuje alebo nie ?😅 Pýtam sa ako debil, ale ešte som sa týmto nestihla zaoberať 😅

yukki
28. okt 2013

Ta sám Ti povie, s ktorým sa mu dobre píše....sama uvidíš, s ktorým istejšie krajšie píše.......
moja napríklad najlepšie furt ešte tenkou trojhrannou ceruzou, ale už nesmú...
@petusko

gretkab
28. okt 2013

Tak uz piseme perom aj my - na pocudovanie to stabilo v marekovom prevedeni pise krajsie ako ked som to skusala ja. Ale vyskusam asi kupit este tornado a uvidime. @andrea.m dik za info k tym nahradnym peram, to som akurat dnes uvazovala, co ked mu dopise v strede diktatu 😉 .

andrea.m
autor
29. okt 2013

@petusko gumovacie pero kúpiš v hociktorom papiernictve. stojí do 3€ a dá sa kúpiť náhradna tuha. tornádo stojí cca 1€ ale je to jednorazovka

andrea.m
autor
29. okt 2013

@petusko a ked sa mu bude tým tornádom písať dobre tak ani nič nerieš akurát nech ma stále nahradne keby dopísalo v polke diktátu 😀

emkaemka
30. okt 2013

baby, aj my mame hupsov slabikar. neviem, mne sa nepaci. pripada mi uz taky prekombinovany, nesystematicky, malo citania a vela blbosti. taky neprehladny. pisomky piseme veselo uz aj z anglictiny, matiky a po prazdninach aj diktaty. pismenka vieme pisat A, S, I. znamky boli v septembri peciatky, teraz su uz klasika. zatial jednotky, dvojky. ale pani ucitelka povedala, aby sme to nezlahcovali, ze budu aj horsie. zatial nam to ide, ale tiez niekedy je mala unavena z druzky, ja z prace a k uloham sa dostaneme o piatej, ci siestej. a to je uz dost neskoro na take male dieta. niekedy piseme aj do cvicneho, ale castokrat som rada, ze napise ulohu, precitame a zopakujeme si nejake prikladiky. ucime sa casto pri hre, vonku, v aute. napr. anglictinu, lebo zapamätat si zo dna na den slovicka by nezvladla. pri starsej dcere prvaci neboli klasifikovani a to sa mi zdalo lepsie. teraz mi to pripada dost stresujuce. su to predsa 6-rocne deti, je to pre nich nove prostredie a zvykaju si. prajem vsetkym prvacikom prijemne prazdniny a maminkam vela radosti z ich detí.

yukki
30. okt 2013

@emkaemka aj ja by som bola za to, aby prváci neboli klasifikovaní, a ak, tak slovne, nejakým opisom alebo tak....prvý ročník by mal byť na to, aby dieťa získalo k škole a učeniu pozitívny vzťah, bystré a povahovo vyrovnané deti v pohode znesú aj známkovanie, ale pre zbytok to môže byť demotivujúce

hasleerka
30. okt 2013

no asi zlatá naša pani učiteľka ... úloh čo najmenej, prečítame raz slabiky, napíšeme dva riadky, jeden príklad a dosť ... a z angliny písomky???? ako ved sa ešte len učia písať ...mne len dcéra povie aké slovíčka sa učili , tie ju preskúšam a hotovo ... cvičný zošit u nás už nefunguje, to len pri prvých čiarach ... a včera sa pýtam učiteľky ako jej to ide, len mávla rukou že je šikovná, vraj si už popredu hláskuje nové slová ... že ja sa veru nemusím báť ... tak som bola aj pyšná ...

gretkab
31. okt 2013

Tak ja ani len netusim, co sa na anglictine ucia - mam pocit, ze len vymalovavaju. Ale on chodi na anglictinu pomimo, takze to je mozno ok - ale slovnicek ziadny, takze ja ani len netusim, co by som ho mohla skusat - nastastie teda, ked som sa cvicne popytala na zvieratka, co mali na obrazku, tak tie vedel. Ale ako by z nej pisali diktat, to fakt netusim.

moniack
31. okt 2013

@hasleerka to presne ako u nás 😉 , si neviem predstaviť písomky a stresy 😖 , tiež píšeme aj keď 3 -4 riadky, prečítame slabiky a vôbec nemáme problém, v priebehu dňa mu dávam príklady sčitovanie odčitovanie,ale inak nič.... 😉

andrea.m
autor
1. nov 2013

u nás sa nepíšu ani písomky ani diktáty....zatiaľ 😝 domácich úloh máme minimum, písanie 4-5 riadkov, čítanie nič kedže ten šlabikár je otrasný, matika jedno cvičenie, angličtina netuším 😉 domáca príprava tak pol hodinka a väčšina sama. 1/4 ročne rodičko sme ešte nemali tak som zvedavá čo sa tam dozviem.

andrea.m
autor
1. nov 2013

akurát teraz na jesenné prázdniny máme z písania dve strany v zošite A5