icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

danka_ba
6. nov 2012

@roxi zvažujem aj tu skolu - mam vybrate 3 školy s tým, ze na jednu ju určite zoberu ak nie na tie dve predchádzajuce.
Ale zatiaľ sme sa úplne nerozhodli.

majusa4444
6. nov 2012

@mima595 suhlasim plne s tebou.. on neni hlupy ale nevie nejak pracovat v kolektive..definovala ho ako tazkeho introverta.. a urcite ak by siel do skoly teraz bala by som sa ze by mohol byt svojim spomalenym vykonom utlacany a stredobodom vysmechu.. ak by som rok pockala myslim ze by to bolo ovela lepsie najma pre neho.. a to co si teraz pisala ze odcitanie scitanie to u nas este nehrozi :DDD a to zapamatavanie to hej.. ale to ze nevie pracovat tak rychlo a pozorne medzi detmi tak myslim ze je ozaj dovod na odklad aby sa to este za ten rok troska naucil..

roxi
6. nov 2012

@danka_ba ok, nebola som si istá, či vieš, že musíš dať ešte na inú, tak pre istotu som ťa chcela na to upozorniť, ja zatiaľ uvažujem ešte nad Vazovovou, len z dôvodu, že manžel robí blízko, tak by nemusela byť dlho v družine, lebo po vyučovaní by ju vyzdvihol a vzal sebou do práce, takže by to asi bolo pre ňu menej stresujúce než byť v družine až do večera,
- tak možno sa teda stretneme na príjmačkách, pa

majusa4444
6. nov 2012

dakujem za odpisanie kazdemu.. lebo dost ma to aj trapi.. nerada by som aby sa moj syn trapil.. a okolie a rodina reaguju nad odkladom :coze??? akoby som to naschval robila

majusa4444
6. nov 2012

@yukki kde a ako sa vybavuje to CPPPPP? tam mi povedia ci na skolu ma alebo nie ci ako? nerozumiem sa tomu velmi

danka_ba
6. nov 2012

@roxi jasne, ďakujem. Vazovodu som pozerala aj ja, keďže tiež blízko robím ...
zatiaľ som sa úplne nerozhodla ☹ v škôlke mi odporúčaju Teplickú, ale neviem ... vtedy tiež musím mať v zálohe bežnú školu. Takže prihlášku dávame aj na ZŠ Evanjelickú - na tú som tiež počula dobre referencie a tam by nás mali zobrať keď už inde nie .

yukki
6. nov 2012

@majusa4444 no....u nás teda na zápise v škole, ak má rodič pochybnosti, dostal nejaké lajstro, vyplnila som, no a potom neviem už presne či ja som volala či oni ma objednali na nejaký termín aj s malou a po vyšetrení mne aj škole zaslali posudok-ich vyjadrenie. CPPPP je Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, názov v inom meste sa môže mierne odlišovať

roxi
6. nov 2012

@danka_ba o Teplickej viem, ale nad tou neuvažujeme, nejako nie som stotožnená so systémom výučby, ale zas veľa ľudí si ju pochvaľuje, takže určite je dobrá, len no, nie je to to, čo by sme chceli, v tomto smere sme viac za klasiku.

danka_ba
6. nov 2012

@roxi ved tot - tiež chcem klasiku, ale zas aby tam bol dobrý vyučovací proces ... mám v pláne isť na DOD na školy a uvidime.

majusa4444
6. nov 2012

@yukki aha takze to mozes tymto sposobom riesit az pojdem vo februari na zapis... ok teda.. pozrem sa na to blizsie na nete..dakujem.. sak februar je uz za dverami tak som zvedava ci sa dovtedy daco zmeni u syna..

mima595
6. nov 2012

@majusa4444 - z rodiny si toho vela nerob..aj keby si urobila opacne, nieco by ofrflali...
u nas je to tak: sestre sa narodil chlapec..12.9, termin mala 5.9, mne sa o rok nato narodili dvojicky 10.8.2006, ale termin bol 1.9.2006...
cely doterajsi zivot ich vsetci brali tak, že je medzi nemi rok rozdiel...a ten rozdiel aj je vidiet..nie je nejako vyrazny, ale je...
a zrazu by mali ist spolu do skoly a boli by spoluziaci..a ten rozdiel, ktory kazdy doteraz akceptoval, by sa zmazal...už predsa nikto nerozlisuje, ci je to prvak augustovy, alebo septembrovy...proste raz prvakom je...a je porovnany v tej triede, kde je....

majusa4444
6. nov 2012

@mima595 jasne..najlepsie poznam aky je a ucitelka vidi ako sa chova v kolektive a preto je len na mne ako sa zachovam aby sa moj syn mal dobre.. a nech si ostatny myslia co chcu.. sak neni prvy ani posledny :D

andrea.m
autor
6. nov 2012

@majusa4444 a nebude tá učiteľka trošku "pribrzdená?" 😀 v takom prípade by som určite počkala čo povedia na zápise a potom šla do CPP

majusa4444
6. nov 2012

@andrea.m ako urite pockam... ako ta ucitelka patri medzi naj ucitelky tu v okoli..stara skusena.. tak asi aj vie co a ako.. ale urcite nedam len na jej rady ale pockam na psychologa a ked tak CPPP... viem ze je dolezite aby dieta vedelo pracovat v kolektive aby nahodou potom nebolo moc pozadu pripadne nemalo problemy a zbytocne sa samo netrapilo.. len som bola velmi prekvapena ked mi ucitelka uz v oktobri povedala ze ak by bol uz februar nepusti ho do skoly urcite.. ale tak hadam vie co rozprava.. necham sa prekvapit vo februari a mozno budem este veeelmi prekvapena :D

andrea.m
autor
6. nov 2012

@majusa4444 držím palce 🙂

majusa4444
6. nov 2012

@andrea.m dakujem 🙂

helencek
Autor odpoveď zmazal
majusa4444
6. nov 2012

@helencek a v com je taky rozdil.kvoli comu nepojde..

helencek
Autor odpoveď zmazal
majusa4444
6. nov 2012

@helencek aha..no kazde dieta je naozaj ine.. 🙂

katecameron
6. nov 2012

jaj baby moj syncisko nevie drzat ceruzku drzí ju hrozne az 4 prstami myslíte ze mu navrhnu odklad , je strasne neposledny inak myslenie ma 100percentne logiku vyvinutu nadpriemerne ale ceruzu ho naucit drzat toi ani za svet

yukki
6. nov 2012

@katecameron neskúšala si kúpiť to stabilo? abo tie hrubé trilino pastelky...trojhranné...

katecameron
6. nov 2012

@yukki drzí zle ale starsí syn aj zo stabilom zle drzal a píse dodnes 3prsatmi proste ale tento mladsí este horsie nekreslí casto uz ho to nebaví ale ked kreslí tak velmi zaujímavo strasny detailista take detaily púokreslí ze mna by ani nenapadli

helencek
Autor odpoveď zmazal
majusa4444
6. nov 2012

@helencek 🙂)) jasne

helencek
Autor odpoveď zmazal
yukki
6. nov 2012

@katecameron no tak ani moja nedržíceruzu úplne dokonale, ale proste to stabilo ju už svojim spôsobom nepustí aby to úplne blbo držala.....takmer do piatich rokov držala ceruzu ako....sviečku...abo...zmrzlinu, abo jak to opísať, v celej ruke hrotom nahor. mňa naskutku porážalo. Tearz nekontroluje,m zas kokľými prstami ju drží, to stabilo proste automaticky akosi jej tam tie prsty usporiada voľajako aspoň kus poriadne....

katecameron
6. nov 2012

@yukki no mi doma mame stalibo ale vravím u nas aj stabilo pustí mladsí sice stabilo chvílu drzal aj spravne ale nie dlho

roxi
6. nov 2012

@helencek vy ste ale na Košickej asi v tej slovenskej triede, či anglickej? My chceme skúsiť príjmačky na anglickú, tam by malo byť o niečo menej deti, teda aspoň čo som počula tak okolo 80. Ešte taká nemiestna otázka, je šanca aj pre bežného smrteľnika sa tam dostať?

danka_ba
6. nov 2012

@helencek a na tej Košickej je v špecialnej triede? ci v tej beznej?