Školáci od septembra 2013
Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.
@moniack a prvak bude 2013 😉
dievcata, v SEVT-e maju akcie na skolsky tovar..ja som tam teraz kupila tasky, aj peracniky, vrecuska...
my nemáme odklad ani sme v roku 2012 neboli na zápise lebo podmienky v školách boli že budu zapisovať deti narodene do 31.08.2006. takže na zápis ideme po novom roku 2013. malý je decembrový 2006
ahojte
predvčerom som sa rozpravala s uiteľkou o Peťkovi.
Opäť mi potvrdila, že je veľmi šikovný, ALE.... ale len keď sa mu chce a sústredí sa. Je vraj veľmi zameraný na seba, všetko iba JA by som chcel, JA som povedal, JA ..... 😒 Keď všetci idú jedným smerom, on jednoducho MUSÍ odbočiť a neexistuje ho presvedčiť, že má ísť tak ako ostatní ☹
Na tomto máme popracovať - ale ako, to mi nepovedala 😒 Peťko je takýto odjakživa 😒
Zápis bude vo februári.
@petusko do septembra sa to spravi🙂 my trenujeme tiež aby nepresadzoval len svoje ja. inak aj učitelka v škôlke by ho mala viacej motivovať aby robil s kolektivom môjho veľmi motivuju a vraj to budu robiť aj v škole ktoru som pre maleho vybrakla. inak trenujeme tak že ked niečo povieme a on si povie svoje tak neustupime v našom názore vždy cho pochválime že je šikovný má výborný nápad a práve preto to budeme robiť takto ako povie maminka ocko pani učitelka a vždy sa mu snažime povedať prečo to bude tak ako povedia dospelý.
ahojte...nedavno som pisala ako mi ucitelka rozpravala ze ten moj syncek je spomaleny a ze nevie pracovat v kolektive ze vobec este ho nevidi na skolu ma predvcerom prekvapila ... ze sa velmi polepsil je mudry a sikovny a ze sa velmi zmenil od toho posledneho rozhovoru 🙂) a ze na skolu teraz v pohode...tak sa tesim ze nakoniec odklad nebude !!! deti sa ozaj menia z mesiaca na mesiac k lepsiemu ked sa im clovek venuje 🙂
@petusko mam doma rovnake dieta.. jeho nazory platia po jeho musi vsetko byt a ak mu clovek jasne vysvetli ze to tak ne je alebo ze to a to nemoze jeduje sa ako dvojrocny 🙂 ale verim ze sa to zmeni..minuly rok mali aj v skolke ulohu a ucitelka im jasne povedala co akou farbou maju robit a on to spravil inak lebo to je jeho vec a jemu sa to tak paci 🙂)) musia sa tie nase deti naucit nas viac pocuvat lebo niektore su prilis tvrdohlave a stoja si len za svojim aj keby co bolo 🙂 my im vsak nesmieme ist po voli 🙂
@elise bože veď ja doma nič iné nerobím, len sa snažím ho usmerňovať, chváliť, motivovať...
No ale nervy niekedy rupnú aj mne, to je pravda ☹ 😒
skúsim sa ešte porozprávať s kamarátkou, ktorá učí prvý stupeň v škole, kam pôjde aj Petik a uvidím. Pozná ho, sme z jednej dediny, už neraz zažila jeho výstupy na ihrisku 😝
@majusa4444 no presne, ako hovoríš aj s tým kreslením.... všetky strechy na nástenke červené, len Peťkova modrá 😠 😝
A ja už neviem ako mu vysvetliť, že niektoré veci jednoducho MUSIA byť také, aj keď jemu sa to nepáči a má iný názor. Nechápe... 😒
@petusko to ti pekne môže pomôcť ale neboj za ten rok sa zlepši🙂 my aj trenujeme z takej knižky pre predškolákov pisanie čiarok vlnoviek a spočitania odčitania množiny a to si sadneme v kuchyni za stôl a pracujeme 20 minut učime sa dakto 2x za týžden ale kamošky učiotelky sa opýtaj ak by ho mala aj v triede tak sa mu vie indiviuálne povenovať a super motivovať. my sme boli raz aj neuropsychologa lebo malý sa narodil pridusený či to nemá vplyv a onn nám veľmi dobre poradil pomohol , nedával hned diagnozu ale nás nasmeroval a zlepšilo sa nám to ovela.
@petusko presne iny nazor nebere..to su take typi deti..nic s tym neurobime...musime im stale dokola vsetko vysvetlovat aj ked to moje dieta ma vzdy posledne slovo..hadam ich to prejde 🙂 citam ze aj vy ste mavali vystupy na ihriskach 🙂 doverne poznam xixi..
@elise aj ja som v robote vytlacila predlohy čiarok a vlnoviek, aj knižky pre predškolakov máme, minule mu mm kúpil taký pracovný zošit o nejakom pirátovi, bolo to aj s nálepkami a rôzne úlohy tam boli, sedel pri tom, kým to celé! neprečítal a nevylúštil 🙂
No len v škole to nebude o pirátoch a labyrintoch... 😅
Inak môj Petik je predčasniatko, narodil sa v 36tt, má hypermobilitu klbov, ktovie, či to nemá vplyv aj na psych., stránku 😒
@majusa4444 nemáš toho môjho doma??? 😀 večne sa "bijeme" o posledné slovo 😅
@petusko 🙂 mame to iste doma 🙂
@petusko môže mať skuste sa ešte poradiť s neuropsychologom nám veľmi pomohol boli sme v trnave dr. seliga prijemný venoval sa nám hodinu ale neprepláca to poisťovna tak sme platili 20 euro ale bola som snim spokojná ešte sa máme prisť ukázať v auguste pred nástupom ak sa nič nezmeni tak ho diagnostikuje ale náš malý sa dosť výrazne zlepšil zaviedli sme aj odmenu a trest odmena je hocičo aj sladkosť aj pohladenie objimkanie aj ťahanie zo sovičky (tam su drobnosti z kindervajok) aj výlety... trest je vhľadom na jeho vek zákaz pozerania oblubenej rozprávočky, to zaberá najviac mal trest za nezbedu dosť veľku v škôlke až týždnový zákaz pozerania rozprávočiek. zabralo to sice zo začiatku vrieskal reval nadával buchal ale prešlo ho to a vždy sa ho spýtame či vie prečo má trest každu den ked nepozerá rozprávku kôli zákazu) a vie že spravil chybu a je lepšie byť dobručký posluchať byť milý lebo vtedy dostane odmenu. u nás to zatial funguje. a tiež nechcel jedávať donho dostať nejaký obed bol problem tak sme zaviedli strava 5x denne v rovnaký čas nemusel zjesť všetko ale musel si dať z každeho jedla aspon 5 lyžičiek. aj to sa zlepšilo a režim mu tiež prospel🙂
Ahojte,tiez mam dcerku marec 2007,mala by ist v septembri do skoly,no je mozne,ze budeme riesit aj odklad,ma problemy s pozornostou,"vypina",niekedy vobec nedava pozor,hlavne,ked sa nerozprava priamo na nu 😖 Idem si Vas precitat od zaciatku 😉
ahojte,chcem sa opytat v januari ideme na zápis a mala doniesla papiere kde okrem ineho treba priniest zdravotny preukaz maleho školaka,myslite že to je kartička poistenca či niečo iné?dakujem
Ahojte, aj my patríme k vám a možno sa mi podarí prebehnúť, čo ste si tu už popísali. Jakub bude mať 6 vo februári a dnes sme sa boli pozrieť v jednej ZŠ, kde by sme ho teoreticky chceli dať. Zatiaľ sa do školy teší ale bojí sa, že dostane päťky lebo dedo/môj otec/ ho presviedča, že len dobrý žiak má v žiackej všetky známky 😀 😅 Inak mu slušne ide matika, pozná všetky písmená, obča sa snaží niečo prečítať ale priveľmi sa ponáhľa. Má dobrú pamäť ale málo trpezlivosti. A keď mu niečo nejde, rýchlo sa vzdáva. No proste celá mamka 😀 Snáď od septembra v sebe obaja nájdeme dostatok síl bojovať alebo sa budú učiť s tatom 😎
my sme už mali včera v škôlke rodičovske združenie zo zš ktorá má patronát nad našou mš. pani učiteľky pekne vysvetlili čo všetko by malo dieťatko vedieť kým nastupi do školy a to nie len čo sa týka vedomosti. a povedali aj to čo budu oni konkrétne vyžadovať na zápise.

@titkovamiriam my budeme mať teraz v decembri 6r., a na zápis ideme teraz