icon

Školáci od septembra 2013

andrea.m
15. okt 2012

Milé maminky budúcich prváčikov.Je tu veľa tém špeciálne pre prvákov druhákov a pod.Ja dúfam že sa tu stretneme skupina mamičiek z rovnako starými detičkami a spoločne s našími ratolesťami sa na školu budeme tešiť a deliť sa o radosti a starosti zo školou spojené.

moniack
10. nov 2012

@titkovamiriam my budeme mať teraz v decembri 6r., a na zápis ideme teraz

titkovamiriam
10. nov 2012

@moniack a prvak bude 2013 😉

yukki
10. nov 2012

@andrea.m no už ti odpovedali, tak tak....

mima595
12. nov 2012

dievcata, v SEVT-e maju akcie na skolsky tovar..ja som tam teraz kupila tasky, aj peracniky, vrecuska...

elise
12. nov 2012

my nemáme odklad ani sme v roku 2012 neboli na zápise lebo podmienky v školách boli že budu zapisovať deti narodene do 31.08.2006. takže na zápis ideme po novom roku 2013. malý je decembrový 2006

andrea.m
autor
12. nov 2012

@elise samozrejme 😉 vy ste normálka podľa dátumu narodenia náš ročník bez odkladu.

petusko
16. nov 2012

ahojte
predvčerom som sa rozpravala s uiteľkou o Peťkovi.
Opäť mi potvrdila, že je veľmi šikovný, ALE.... ale len keď sa mu chce a sústredí sa. Je vraj veľmi zameraný na seba, všetko iba JA by som chcel, JA som povedal, JA ..... 😒 Keď všetci idú jedným smerom, on jednoducho MUSÍ odbočiť a neexistuje ho presvedčiť, že má ísť tak ako ostatní ☹
Na tomto máme popracovať - ale ako, to mi nepovedala 😒 Peťko je takýto odjakživa 😒

Zápis bude vo februári.

elise
16. nov 2012

@petusko do septembra sa to spravi🙂 my trenujeme tiež aby nepresadzoval len svoje ja. inak aj učitelka v škôlke by ho mala viacej motivovať aby robil s kolektivom môjho veľmi motivuju a vraj to budu robiť aj v škole ktoru som pre maleho vybrakla. inak trenujeme tak že ked niečo povieme a on si povie svoje tak neustupime v našom názore vždy cho pochválime že je šikovný má výborný nápad a práve preto to budeme robiť takto ako povie maminka ocko pani učitelka a vždy sa mu snažime povedať prečo to bude tak ako povedia dospelý.

majusa4444
16. nov 2012

ahojte...nedavno som pisala ako mi ucitelka rozpravala ze ten moj syncek je spomaleny a ze nevie pracovat v kolektive ze vobec este ho nevidi na skolu ma predvcerom prekvapila ... ze sa velmi polepsil je mudry a sikovny a ze sa velmi zmenil od toho posledneho rozhovoru 🙂) a ze na skolu teraz v pohode...tak sa tesim ze nakoniec odklad nebude !!! deti sa ozaj menia z mesiaca na mesiac k lepsiemu ked sa im clovek venuje 🙂
@petusko mam doma rovnake dieta.. jeho nazory platia po jeho musi vsetko byt a ak mu clovek jasne vysvetli ze to tak ne je alebo ze to a to nemoze jeduje sa ako dvojrocny 🙂 ale verim ze sa to zmeni..minuly rok mali aj v skolke ulohu a ucitelka im jasne povedala co akou farbou maju robit a on to spravil inak lebo to je jeho vec a jemu sa to tak paci 🙂)) musia sa tie nase deti naucit nas viac pocuvat lebo niektore su prilis tvrdohlave a stoja si len za svojim aj keby co bolo 🙂 my im vsak nesmieme ist po voli 🙂

petusko
16. nov 2012

@elise bože veď ja doma nič iné nerobím, len sa snažím ho usmerňovať, chváliť, motivovať...
No ale nervy niekedy rupnú aj mne, to je pravda ☹ 😒
skúsim sa ešte porozprávať s kamarátkou, ktorá učí prvý stupeň v škole, kam pôjde aj Petik a uvidím. Pozná ho, sme z jednej dediny, už neraz zažila jeho výstupy na ihrisku 😝

petusko
16. nov 2012

@majusa4444 no presne, ako hovoríš aj s tým kreslením.... všetky strechy na nástenke červené, len Peťkova modrá 😠 😝
A ja už neviem ako mu vysvetliť, že niektoré veci jednoducho MUSIA byť také, aj keď jemu sa to nepáči a má iný názor. Nechápe... 😒

elise
16. nov 2012

@petusko to ti pekne môže pomôcť ale neboj za ten rok sa zlepši🙂 my aj trenujeme z takej knižky pre predškolákov pisanie čiarok vlnoviek a spočitania odčitania množiny a to si sadneme v kuchyni za stôl a pracujeme 20 minut učime sa dakto 2x za týžden ale kamošky učiotelky sa opýtaj ak by ho mala aj v triede tak sa mu vie indiviuálne povenovať a super motivovať. my sme boli raz aj neuropsychologa lebo malý sa narodil pridusený či to nemá vplyv a onn nám veľmi dobre poradil pomohol , nedával hned diagnozu ale nás nasmeroval a zlepšilo sa nám to ovela.

majusa4444
16. nov 2012

@petusko presne iny nazor nebere..to su take typi deti..nic s tym neurobime...musime im stale dokola vsetko vysvetlovat aj ked to moje dieta ma vzdy posledne slovo..hadam ich to prejde 🙂 citam ze aj vy ste mavali vystupy na ihriskach 🙂 doverne poznam xixi..

petusko
16. nov 2012

@elise aj ja som v robote vytlacila predlohy čiarok a vlnoviek, aj knižky pre predškolakov máme, minule mu mm kúpil taký pracovný zošit o nejakom pirátovi, bolo to aj s nálepkami a rôzne úlohy tam boli, sedel pri tom, kým to celé! neprečítal a nevylúštil 🙂
No len v škole to nebude o pirátoch a labyrintoch... 😅

Inak môj Petik je predčasniatko, narodil sa v 36tt, má hypermobilitu klbov, ktovie, či to nemá vplyv aj na psych., stránku 😒

petusko
16. nov 2012

@majusa4444 nemáš toho môjho doma??? 😀 večne sa "bijeme" o posledné slovo 😅

majusa4444
16. nov 2012

@petusko 🙂 mame to iste doma 🙂

elise
16. nov 2012

@petusko môže mať skuste sa ešte poradiť s neuropsychologom nám veľmi pomohol boli sme v trnave dr. seliga prijemný venoval sa nám hodinu ale neprepláca to poisťovna tak sme platili 20 euro ale bola som snim spokojná ešte sa máme prisť ukázať v auguste pred nástupom ak sa nič nezmeni tak ho diagnostikuje ale náš malý sa dosť výrazne zlepšil zaviedli sme aj odmenu a trest odmena je hocičo aj sladkosť aj pohladenie objimkanie aj ťahanie zo sovičky (tam su drobnosti z kindervajok) aj výlety... trest je vhľadom na jeho vek zákaz pozerania oblubenej rozprávočky, to zaberá najviac mal trest za nezbedu dosť veľku v škôlke až týždnový zákaz pozerania rozprávočiek. zabralo to sice zo začiatku vrieskal reval nadával buchal ale prešlo ho to a vždy sa ho spýtame či vie prečo má trest každu den ked nepozerá rozprávku kôli zákazu) a vie že spravil chybu a je lepšie byť dobručký posluchať byť milý lebo vtedy dostane odmenu. u nás to zatial funguje. a tiež nechcel jedávať donho dostať nejaký obed bol problem tak sme zaviedli strava 5x denne v rovnaký čas nemusel zjesť všetko ale musel si dať z každeho jedla aspon 5 lyžičiek. aj to sa zlepšilo a režim mu tiež prospel🙂

helencek
Autor odpoveď zmazal
yukki
22. nov 2012

@helencek tak jo, po zápise asi aj tak budete musieť ísť do CPPPP ak máš pocit, že odklad, a oni ho ešte raz preklepnú, to bude nikedy v marci-apríli-a potom sa rozhodneš. 😉

helencek
Autor odpoveď zmazal
yukki
22. nov 2012

@helencek presne tak, deco od deca je iné....

dalea
28. nov 2012

Ahojte,tiez mam dcerku marec 2007,mala by ist v septembri do skoly,no je mozne,ze budeme riesit aj odklad,ma problemy s pozornostou,"vypina",niekedy vobec nedava pozor,hlavne,ked sa nerozprava priamo na nu 😖 Idem si Vas precitat od zaciatku 😉

sojana
9. dec 2012

ahojte,chcem sa opytat v januari ideme na zápis a mala doniesla papiere kde okrem ineho treba priniest zdravotny preukaz maleho školaka,myslite že to je kartička poistenca či niečo iné?dakujem

yesno22
12. dec 2012

Ahojte, aj my patríme k vám a možno sa mi podarí prebehnúť, čo ste si tu už popísali. Jakub bude mať 6 vo februári a dnes sme sa boli pozrieť v jednej ZŠ, kde by sme ho teoreticky chceli dať. Zatiaľ sa do školy teší ale bojí sa, že dostane päťky lebo dedo/môj otec/ ho presviedča, že len dobrý žiak má v žiackej všetky známky 😀 😅 Inak mu slušne ide matika, pozná všetky písmená, obča sa snaží niečo prečítať ale priveľmi sa ponáhľa. Má dobrú pamäť ale málo trpezlivosti. A keď mu niečo nejde, rýchlo sa vzdáva. No proste celá mamka 😀 Snáď od septembra v sebe obaja nájdeme dostatok síl bojovať alebo sa budú učiť s tatom 😎

andrea.m
autor
13. dec 2012

@yesno22 Ahoj vitaj. Ja som už aj zabudla že Jakubko a Tami sú rovesníci 😀 😀 😀

andrea.m
autor
13. dec 2012

my sme už mali včera v škôlke rodičovske združenie zo zš ktorá má patronát nad našou mš. pani učiteľky pekne vysvetlili čo všetko by malo dieťatko vedieť kým nastupi do školy a to nie len čo sa týka vedomosti. a povedali aj to čo budu oni konkrétne vyžadovať na zápise.

andrea.m
autor
13. dec 2012

@yesno22 a kam by ste chceli dať jakubka?

yukki
13. dec 2012

@andrea.m a budú vyžadovať aj odpísať písaným slovo?

yesno22
13. dec 2012

@andrea.m Adi veru aj ja 😅 No rozmýšľame nad ZŠ Park Angelinum alebo Masarykova ... Park Angelinum bude asi dosť "vyťažená" podľa toho, čo sme sa tam včera dozvedeli, tak sa chceme zájsť aj na tú Masarykovu po infošky. 🙂

andrea.m
autor
14. dec 2012

@yukki nie toto nepovedali 😉