Školská taška pre prvákov - nový školský systém
Maminky, ktorých deti už boli zaradené do nového školského vzdelávania od prvého ročníka... akú školskú tašku ste kupovali?
Je potrebná taká klasická alebo menšia? Vraj bude menej alebo dokonca žiadne domáce úlohy a učebnice zostávajú v škole...
Učebnice ostávali v škole už pred 12timi rokmi, keď som mala prváčku. ,
Mala bežnú aktovku, občas v nej niesla iba desiatu a peračník, občas mala aj čítanku alebo pracovný zošit
Keď mali telesnú, nemusela niesť zvlášť vrecúško
@zuzkamly môj syn bol prvák minulý rok. Denne sme čítali zo Šlabikára, denne sme písali 2-3 riadky z písanky, denne sme počítali pár príkladov. Za mňa (aj ako učiteľku) je nevyhnutné s deťmi denne precvičovať to, čo sa v škole učili. Môj syn je veľmi šikovný, ten by nemusel robiť doma nič. Dcéra však zápasila s dyskami a keby nemala zadané úlohy od učiteľky, k dobrovoľnej úlohe by som ju nedostala ani za svet. Takže k otázke - kúp normálnu školskú tašku, kde sa zmestia veľké, prípadne aj malé dosky, peračník, desiatový box, fľaša. Ideálne aby si ju dieťa pred nákupom vyskúšalo.
@zuzkamly áno bez domácich úloh, ranné kruhy budú povinné, niektorí prváci dostanú aj tablety alebo počítače podľa toho či sa tá škola do toho zapojila a budú ústne hodnotení ( čo znamená žiadne známky).
Nemyslím si že je to najlepšie čo mohli urobiť ale no čo už .

normálnu školskú tašku, domáce úlohy občas mávajú poprípade pracovné listy si nosia hore dole okrem toho peračník desiatový box takže ono do tej tašky tak či tak to treba napratat. čítanka sa nosí s100% domov pretože deti doma čítajú matematika sa tiež nosí domov lebo musia si opakovať príklady to máš veľké pracovné zošity