icon

Školská taška pre prvý stupeň

nikiki29
10. júl 2025

Ahojte, páči sa tento štýl tašky - aktovky aj starším deťom? Štvrtákom? Synovi sa páčila, bude prvák, ale je to aktovka, pevnejšia, nie je ako batoh. Nechcem aby ju o rok alebo dva chcel vymeniť keďže je drahá.

Školská taška  pre prvý stupeň
pribinak
10. júl 2025

Pre stvrtaka je podľa mna infantilna

zuzanaete
10. júl 2025

Stvrtak este nebude riesit, ci je to ruksak alebo aktovka, ale na 99% bude riesit obrazok. A kvoli mnozstvu knih by som aj tak brala, ze taska vydrzi max 3 roky. Teda aspon u nas by sa syn v 4. rocniku uz nenabalil do tasky, co mal od prveho rocnika.

nikiki29
autor
10. júl 2025
@pribinak

Pre stvrtaka je podľa mna infantilna

@pribinak ďakujem. A akú radšej voliť? Inú farbu? Či iný strih? Ten pes sa dá zložiť a zostane takáto…

nikiki29
autor
10. júl 2025
@zuzanaete

Stvrtak este nebude riesit, ci je to ruksak alebo aktovka, ale na 99% bude riesit obrazok. A kvoli mnozstvu knih by som aj tak brala, ze taska vydrzi max 3 roky. Teda aspon u nas by sa syn v 4. rocniku uz nenabalil do tasky, co mal od prveho rocnika.

@zuzanaete ak sa nenabalí, tak s radosťou kúpim druhú do štvrtého ročníka… Ide mi len o to, že ak taška bude dobrá, tak sa mi veľmi nebude chcieť kupovať o rok novú kvôli dizajnu 🙄 to mi príde ako také plytvanie.

patka06
10. júl 2025
@nikiki29

@zuzanaete ak sa nenabalí, tak s radosťou kúpim druhú do štvrtého ročníka… Ide mi len o to, že ak taška bude dobrá, tak sa mi veľmi nebude chcieť kupovať o rok novú kvôli dizajnu 🙄 to mi príde ako také plytvanie.

@nikiki29 Taška je pekná, vhodná pre prváka, kúpila by som ju a uvidíš dokedy ju bude chcieť nosiť alebo ju využije. Dizajn je neutrálny - super, že ten pes sa dá dať dole
My sme po druhom ročníku aktovku vymieňali za batoh, pretože bola zbytočne veľká.
Bola ako nová, za polovicu ceny som ju predala.

pribinak
10. júl 2025

Synovi sa páči? Ak áno, tak mu ju zober a dunča dáte dolu

nikiki29
autor
10. júl 2025
@pribinak

Synovi sa páči? Ak áno, tak mu ju zober a dunča dáte dolu

@pribinak veď práveže páči, sám ju vybral v obchode z regálu… len ja som taká nerozhodná či zobrať hneď prvú čo ho zaujala alebo ešte hľadať.

patka06
10. júl 2025
@nikiki29

@pribinak veď práveže páči, sám ju vybral v obchode z regálu… len ja som taká nerozhodná či zobrať hneď prvú čo ho zaujala alebo ešte hľadať.

@nikiki29 Ak si ju aj vyskúšal a sedí mu, neváhaj.
Je fajn, vybral si ju sám - bude s ňou spokojný

akvi
10. júl 2025

@nikiki29 hlavne sa opytaj v skole, kde budete, ze ako to je s nosenim veci. Mne tato aktovka pride mega velka, ale je mozne, ze su este skoly, kde deti vlacia hore dole vsetko. V nasej skole deti nenosili skoro nic a my sme menili aktovku po pol roku za mini batoh, lebo teda mi nenapadlo sa v skole opytat, ze co vsetko deti vlacia domov. U nas ani peracnik nepotrebovali, mali skolsky, lebo ucietlku nebavilo riesit vkuse, kto si co zabudol a ze komu nepise aka farbicka a pod.. Takze kazdy mal v skole to, co ucitelka vyzadovala na hodine. v batohu nosili vlastne len desiatu. Bola to sice suktromna skola, ale viem, ze dnes uz aj niektore statne sa snazia robit to takto, aby deti nemuseli hore dole vsetko nosit.

mimikarol
10. júl 2025

Vo 4 ročníku sa mu už budú vysmievať za tašku s obrázkom. Moja je 5tačka a už mali deti ruksaky vo 4 ročníku. My sme tiež mali topgal s obrázkom koníka ale len v 1. a 2. triede. Potom už chcela ruksak

nikiki29
autor
10. júl 2025
@patka06

@nikiki29 Ak si ju aj vyskúšal a sedí mu, neváhaj.
Je fajn, vybral si ju sám - bude s ňou spokojný

@patka06 sedela dobre, jediné čo sme neskúšali ako bude sedieť keď sa zaťaží… niekde som čítala, že sa to odporúča, ale neviem si predstaviť dotrepať nejaké knihy do obchodu a skúšať 😅

nikiki29
autor
10. júl 2025
@mimikarol

Vo 4 ročníku sa mu už budú vysmievať za tašku s obrázkom. Moja je 5tačka a už mali deti ruksaky vo 4 ročníku. My sme tiež mali topgal s obrázkom koníka ale len v 1. a 2. triede. Potom už chcela ruksak

@mimikarol no presne toto som chcela počuť či náhodou sa deti nebudú smiať… ja mám pocit, že sa dnes už smejú za všetko. Ale teda pes sa dá dať dolu a zostane taška bez obrázku. ale pôjdem sa ešte raz pozrieť a zhodnotiť ju ako pre veľkáčov… skôr než kúpim blbosť 🙈

nikiki29
autor
10. júl 2025
@akvi

@nikiki29 hlavne sa opytaj v skole, kde budete, ze ako to je s nosenim veci. Mne tato aktovka pride mega velka, ale je mozne, ze su este skoly, kde deti vlacia hore dole vsetko. V nasej skole deti nenosili skoro nic a my sme menili aktovku po pol roku za mini batoh, lebo teda mi nenapadlo sa v skole opytat, ze co vsetko deti vlacia domov. U nas ani peracnik nepotrebovali, mali skolsky, lebo ucietlku nebavilo riesit vkuse, kto si co zabudol a ze komu nepise aka farbicka a pod.. Takze kazdy mal v skole to, co ucitelka vyzadovala na hodine. v batohu nosili vlastne len desiatu. Bola to sice suktromna skola, ale viem, ze dnes uz aj niektore statne sa snazia robit to takto, aby deti nemuseli hore dole vsetko nosit.

@akvi vidno prístup súkromná - štátna škola. Nemyslím si, že u nás by mali takéto vymoženosti ako nenosiť peračník, ale možno nejaké knihy majú v škole a berú domov 1 zošit… to veru zistím. Aktovka má asi 20-22 l

mimikarol
11. júl 2025

Ukazovala som ju dcére. Hovorí že keby tam mal toho psa tak by ho určite zato ohovárali, ale bez obrázku je tá taška ok.

fkata
17. júl 2025
@nikiki29

@patka06 sedela dobre, jediné čo sme neskúšali ako bude sedieť keď sa zaťaží… niekde som čítala, že sa to odporúča, ale neviem si predstaviť dotrepať nejaké knihy do obchodu a skúšať 😅

@nikiki29 odskúšaj si, ako sa bude správať taška, ak sa dieťa zohne, napr. zaviazať šnúrky. My sme kvôli takémuto problému dali preč úplne novú Topgal tašku a darovali Baagl.

nikiki29
autor
18. júl 2025
@fkata

@nikiki29 odskúšaj si, ako sa bude správať taška, ak sa dieťa zohne, napr. zaviazať šnúrky. My sme kvôli takémuto problému dali preč úplne novú Topgal tašku a darovali Baagl.

@fkata ešte sme ju neboli vziať tak vyskúšame.