Školské dosky a netečúca fľaša pre prváka
Ahojte, zmätená matka prváka 😆 Nosia deti ešte školské dosky? Mne to príde zbytočne ťažké a nemotorné, toto na foto sa mi celkom páči, používa niekto také? Či pracovné zošity, ktoré sú hrubšie sa tam už nevojdu?
Druhý bod - hľadám netečúcu fľašu so slamkou. Máme doma asi tak 15 fliaš a VŠETKY tečú (aj drahšie Laken). Ktorá na 100% nebude tiecť? Tak do 15€ ideálnea a aby mala aspoň 500ml.
Prípadne máme len taký nie úplne konkrétny zoznam a je tam atramentové pero, vaše deti používajú klasické na bombičky, alebo to môže byť aj hypersuper drahé ergonomické Stabilo? Nechcem kupovať zbytočne, ale zas ani poslať dieťa do školy bez pera 😂 Áno , rada by som sa opýtala pani učiteľky, ale nemáme ešte edupage ani neviem meno. Ďakujem.

K ostatnému neporadím ale pero bude potrebovať najskôr v novembri, pani učiteľka vám potom povie aké.
Pero podľa mňa najlepšie je obyčajné Tornádo, hyper super Stabilo, je asi najhoršie pero, čo som stretla pre prvákov
Budú ho používať najskôr v novembri, každá učiteľka má svoje požiadavky, nekupuj vopred, radšej počkaj čo poradia v škole
Dosky nie, presne ako píšeš úplne zbytočná záťaž tašky, ak má poriadnu tašku nepotrebuje žiadne obaly navyše.
@anonym_autor nekupuj nič. Prvý týždeň sa budú len spoznávať, možno im v prvý deň dajú zoznam co budu potrebovať. Kúp mu hlavne ceruzky č 2 a poriadne strúhadlo, farbičky. Pero je najlepšie to klasické atramentové s bombickami, ale bude potrebovať až v druhom polroku možno. Učiteľka vám povie na rodičovskom.
Fľašu neviem ci kúpiš takú, ktorá po mesiaci nebude tiecť, moja dcéra mala mesiac drahu a potom stratila, aj tak tiekla, nemohla len tak po hodiť tašku. Potom nosila plastové od minerálky ako polka triedy.
Ani žiaden box na desiatu. Len zabalenú v alobale a v sáčku ako my 😄
Dosky im nedovolili, museli mať plastové obálky na každý predmet zvlášť. Matematika vsthko v jednom obale, slovenčina v druhom. Rozdelené podľa farby.
Flasa Ars Una.
Dosky mal syn do 4.rocnika
@anonym_autor do tohto sa ti šlabikár, ani iný pracovný zošit nezmestí. Budú mať ešte matematiku, písanku, angličtinu a prvouku (síce len raz týždenne, ale aj tak). Môj syn má klasické tvrdé dosky a zvažujem, že mu teraz do druhého kúpim nové, lebo sme ich už raz lepili na záhyboch. Čo sa týka fľaše, kúpili sme v Sportisime, nepretiekla ani raz.
dosky sú zbytočné. Moji majú fľaše Laken, ale bez slamky. Nikdy netiekli a to ich používajú okrem školy aj na krúžky, v lete na výlety, kúpaliská a pod. Fľaše už majú takmer 8r. a okrem obitej farby im nič nie je.
Flasa Sigg … ale neumesti sa myslim do 15€, vytiekla len vtedy ked som zabudla dat naspat tesnenie , tiez sa mi osvedcila Emsa … ale Sigg ma hrube hrdlo a daju sa kupit nahradne diely aj so slamkou aj bez … preferujem bez aj pre seba, lebo vydrzi aj bublinkovu mineralku. Ak mas blizko k nejakej drogerii Muller tak tam skoc … tam ich maju. Syn najskor mal dosky a potom ich prestal nosit … pero by som pockala … aj tak pisu najskor ceruzkou. Box na desiatu … aky tupperware spajza dala… aj tak to obije a postraca
dosky nie - zbytočná váha. pero oznámi až učiteľka + neskôr bude kompletný zoznam čo teba kúpiť
Flasa Thermos, vrchnak sa da aj vymenit za sportovy, moze do mycky, teple udrzi teple a studene zase studene. Treba len tu slamku poriadne (=normálne, nic speci) zasunut a nic netecie. Decka maju uz roky, x krat padla
https://www.4camping.sk/p/detska-termoska-therm...
Dosky nie,,zabera to miesto v taske, plus ked da do toho dieta zosity a pracovne zosity, tak je to velmi tazke.
Flasu so slamkou mam z.Tescoma,,taka nerezova, je neznicitelna 🙂 dcera ju ma este zo skolkarskych cias , plus sa daju dokupit nahradne slamky, udrzi dlho teple.
dosky, zalezi aka skolska taska. svagrina musela kupovat dosky- mali topgal, my sme kupili taku tasku do ktorej sa ani dosky nedaju dat, taska mala svoj uzky priestor na knihy a zosity a vsetky knihy aj zosity mal vzdy v poriadku.
flasu so slamkou 500ml mal z decathlonu
a taky nizky desiatovy box som zohnala v mobelixe (syn chcel vzdy len chlieb s niecim, a ten sa do toho boxu na vysku presne vosiel a vedela som mu tam dat este aj nejake susienky/tycinku) a ovocie/zeleninu mal v druhom mini boxiku, tiez z mobelixu. take klasicke vysoke desiatove boxy som nikdy nevyuzila a to ich mam doma niekolko, zaberaju priliz vela miesta.
a pero, povie ucitelka presne ake ona chce aby pouzivali. u nas bolo ok gumovacie. ale napr. kamoska kupila gumovacie, aj tornado, aj kadejake dalsie a napokon ucitelka povedala ze v skole musia mat klasicke na bombicky
@arnstorf škoda, že som to skôr nepoznala, iba teraz toto na mňa v nejakej reklame vyskočilo. Nepoznala som to dosiaľ vôbec.
@ankare ja našťastie áno, môj starší už to ma od druhej triedy. Teraz ide byť piatak. V prvej triede sme po necelom mesiaci z tašky dosky vyhodili. Bol drobný, mali toho celkom dosť a do toho tie ťažké dosky. Tak som bola rada, že ten organizér od niekoho na mňa vyskočil 😁 hneď som ho objednávala 👍 super je
Vazila.som dcerke tasku( topgal),,ked bola prvacka. Mala tam len to potrebne ako zosity,,pracovne listy,,peracnik, boxik s desiatou( lahucky) a flasku s vodou. Mala 5,3 kg. ☹
Ja som synovi kúpila takéto obaly - každý inej farby, aby aj keď nevedel ešte čítať vedel v ktorom má ktorý predmet. Aj pani učiteľka to chválila, že to má pekne všetko pohromade a nemusí sa hrabať v taške. Vmestil sa mu dovnútra šlabikár aj so zošitmi.
https://www.sevt.sk/plastovy-obal-so-zapinanim-...
@anonym_autor môj vyskusal asi 6 fliaš počas prvej triedy a kedze je nedbaly hocikam supne tašku, ...viackrát bola voda všade. Najlepšie vyšla termoplechovka z orion, ma viacero veľkosti. Pero používa stabilo aj tornádo, začali ho používať niekedy v októbri. Ich učiteľ nepreferoval žiadnu značku, v triede mali tak pol na pol, môj ma obidve a krajsie/ale pomalsie/ pise so stabilom, teraz bude používať tornádo. Dosky používal iba veľké, zmestilo sa mu tam všetko, niektoré učebnice a zošity ostávali v škole, takže nosil šlabikár, matiku, písanie, 2 nale zošity, slovník, jeden deň v týždni plus angličtinu. Mal tašku beckmann a okrem dosiek tam vošiel akurát poschodový peračník, fľaša, box s desiatou. Tašku prazdna je super lahka a plna ma taku normal vahu, odnesue v pohode, nosil ju len v rámci budovy do a zo školy ju nosíme my.