icon

Školské dosky a netečúca fľaša pre prváka

22. aug 2025

Ahojte, zmätená matka prváka 😆 Nosia deti ešte školské dosky? Mne to príde zbytočne ťažké a nemotorné, toto na foto sa mi celkom páči, používa niekto také? Či pracovné zošity, ktoré sú hrubšie sa tam už nevojdu?
Druhý bod - hľadám netečúcu fľašu so slamkou. Máme doma asi tak 15 fliaš a VŠETKY tečú (aj drahšie Laken). Ktorá na 100% nebude tiecť? Tak do 15€ ideálnea a aby mala aspoň 500ml.
Prípadne máme len taký nie úplne konkrétny zoznam a je tam atramentové pero, vaše deti používajú klasické na bombičky, alebo to môže byť aj hypersuper drahé ergonomické Stabilo? Nechcem kupovať zbytočne, ale zas ani poslať dieťa do školy bez pera 😂 Áno , rada by som sa opýtala pani učiteľky, ale nemáme ešte edupage ani neviem meno. Ďakujem.

autor
22. aug 2025
autor
22. aug 2025
januska12323
22. aug 2025

K ostatnému neporadím ale pero bude potrebovať najskôr v novembri, pani učiteľka vám potom povie aké.

patka06
22. aug 2025

Pero podľa mňa najlepšie je obyčajné Tornádo, hyper super Stabilo, je asi najhoršie pero, čo som stretla pre prvákov
Budú ho používať najskôr v novembri, každá učiteľka má svoje požiadavky, nekupuj vopred, radšej počkaj čo poradia v škole
Dosky nie, presne ako píšeš úplne zbytočná záťaž tašky, ak má poriadnu tašku nepotrebuje žiadne obaly navyše.

anonym_99d3fc
22. aug 2025

@anonym_autor nekupuj nič. Prvý týždeň sa budú len spoznávať, možno im v prvý deň dajú zoznam co budu potrebovať. Kúp mu hlavne ceruzky č 2 a poriadne strúhadlo, farbičky. Pero je najlepšie to klasické atramentové s bombickami, ale bude potrebovať až v druhom polroku možno. Učiteľka vám povie na rodičovskom.
Fľašu neviem ci kúpiš takú, ktorá po mesiaci nebude tiecť, moja dcéra mala mesiac drahu a potom stratila, aj tak tiekla, nemohla len tak po hodiť tašku. Potom nosila plastové od minerálky ako polka triedy.
Ani žiaden box na desiatu. Len zabalenú v alobale a v sáčku ako my 😄
Dosky im nedovolili, museli mať plastové obálky na každý predmet zvlášť. Matematika vsthko v jednom obale, slovenčina v druhom. Rozdelené podľa farby.

ktobytobolpovedal
22. aug 2025

Flasa Ars Una.
Dosky mal syn do 4.rocnika

nikaeli
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor do tohto sa ti šlabikár, ani iný pracovný zošit nezmestí. Budú mať ešte matematiku, písanku, angličtinu a prvouku (síce len raz týždenne, ale aj tak). Môj syn má klasické tvrdé dosky a zvažujem, že mu teraz do druhého kúpim nové, lebo sme ich už raz lepili na záhyboch. Čo sa týka fľaše, kúpili sme v Sportisime, nepretiekla ani raz.

ankare
22. aug 2025

@anonym_autor ja som môjmu takýto zakladac do aktovky kupila.

anonym_f42c4c
22. aug 2025

dosky sú zbytočné. Moji majú fľaše Laken, ale bez slamky. Nikdy netiekli a to ich používajú okrem školy aj na krúžky, v lete na výlety, kúpaliská a pod. Fľaše už majú takmer 8r. a okrem obitej farby im nič nie je.

olimuc
22. aug 2025

Flasa Sigg … ale neumesti sa myslim do 15€, vytiekla len vtedy ked som zabudla dat naspat tesnenie , tiez sa mi osvedcila Emsa … ale Sigg ma hrube hrdlo a daju sa kupit nahradne diely aj so slamkou aj bez … preferujem bez aj pre seba, lebo vydrzi aj bublinkovu mineralku. Ak mas blizko k nejakej drogerii Muller tak tam skoc … tam ich maju. Syn najskor mal dosky a potom ich prestal nosit … pero by som pockala … aj tak pisu najskor ceruzkou. Box na desiatu … aky tupperware spajza dala… aj tak to obije a postraca

bavlnka92
22. aug 2025

dosky nie - zbytočná váha. pero oznámi až učiteľka + neskôr bude kompletný zoznam čo teba kúpiť

pralinka86
22. aug 2025

Flasa Thermos, vrchnak sa da aj vymenit za sportovy, moze do mycky, teple udrzi teple a studene zase studene. Treba len tu slamku poriadne (=normálne, nic speci) zasunut a nic netecie. Decka maju uz roky, x krat padla
https://www.4camping.sk/p/detska-termoska-therm...

snowflakenel
22. aug 2025

Dosky nie,,zabera to miesto v taske, plus ked da do toho dieta zosity a pracovne zosity, tak je to velmi tazke.
Flasu so slamkou mam z.Tescoma,,taka nerezova, je neznicitelna 🙂 dcera ju ma este zo skolkarskych cias , plus sa daju dokupit nahradne slamky, udrzi dlho teple.

lauruska_sumienka
22. aug 2025

dosky, zalezi aka skolska taska. svagrina musela kupovat dosky- mali topgal, my sme kupili taku tasku do ktorej sa ani dosky nedaju dat, taska mala svoj uzky priestor na knihy a zosity a vsetky knihy aj zosity mal vzdy v poriadku.
flasu so slamkou 500ml mal z decathlonu
a taky nizky desiatovy box som zohnala v mobelixe (syn chcel vzdy len chlieb s niecim, a ten sa do toho boxu na vysku presne vosiel a vedela som mu tam dat este aj nejake susienky/tycinku) a ovocie/zeleninu mal v druhom mini boxiku, tiez z mobelixu. take klasicke vysoke desiatove boxy som nikdy nevyuzila a to ich mam doma niekolko, zaberaju priliz vela miesta.
a pero, povie ucitelka presne ake ona chce aby pouzivali. u nas bolo ok gumovacie. ale napr. kamoska kupila gumovacie, aj tornado, aj kadejake dalsie a napokon ucitelka povedala ze v skole musia mat klasicke na bombicky

arnstorf
22. aug 2025
@ankare

@anonym_autor ja som môjmu takýto zakladac do aktovky kupila.

@ankare tento máme aj my pre nášho prváka a osvedčené u nášho staršieho syna ,👍👍👍 odporúčam každému 👍

ankare
22. aug 2025
@arnstorf

@ankare tento máme aj my pre nášho prváka a osvedčené u nášho staršieho syna ,👍👍👍 odporúčam každému 👍

@arnstorf škoda, že som to skôr nepoznala, iba teraz toto na mňa v nejakej reklame vyskočilo. Nepoznala som to dosiaľ vôbec.

arnstorf
22. aug 2025
@ankare

@arnstorf škoda, že som to skôr nepoznala, iba teraz toto na mňa v nejakej reklame vyskočilo. Nepoznala som to dosiaľ vôbec.

@ankare ja našťastie áno, môj starší už to ma od druhej triedy. Teraz ide byť piatak. V prvej triede sme po necelom mesiaci z tašky dosky vyhodili. Bol drobný, mali toho celkom dosť a do toho tie ťažké dosky. Tak som bola rada, že ten organizér od niekoho na mňa vyskočil 😁 hneď som ho objednávala 👍 super je

snowflakenel
23. aug 2025

Vazila.som dcerke tasku( topgal),,ked bola prvacka. Mala tam len to potrebne ako zosity,,pracovne listy,,peracnik, boxik s desiatou( lahucky) a flasku s vodou. Mala 5,3 kg. ☹

nikha2809
23. aug 2025

Táto flasa určite netečie ja som veľmi spokojná, aj do umyvacky ju dávam co mi niektoré neprezili

h2so4
23. aug 2025

Ja som synovi kúpila takéto obaly - každý inej farby, aby aj keď nevedel ešte čítať vedel v ktorom má ktorý predmet. Aj pani učiteľka to chválila, že to má pekne všetko pohromade a nemusí sa hrabať v taške. Vmestil sa mu dovnútra šlabikár aj so zošitmi.
https://www.sevt.sk/plastovy-obal-so-zapinanim-...

evinqua
26. aug 2025

@anonym_autor môj vyskusal asi 6 fliaš počas prvej triedy a kedze je nedbaly hocikam supne tašku, ...viackrát bola voda všade. Najlepšie vyšla termoplechovka z orion, ma viacero veľkosti. Pero používa stabilo aj tornádo, začali ho používať niekedy v októbri. Ich učiteľ nepreferoval žiadnu značku, v triede mali tak pol na pol, môj ma obidve a krajsie/ale pomalsie/ pise so stabilom, teraz bude používať tornádo. Dosky používal iba veľké, zmestilo sa mu tam všetko, niektoré učebnice a zošity ostávali v škole, takže nosil šlabikár, matiku, písanie, 2 nale zošity, slovník, jeden deň v týždni plus angličtinu. Mal tašku beckmann a okrem dosiek tam vošiel akurát poschodový peračník, fľaša, box s desiatou. Tašku prazdna je super lahka a plna ma taku normal vahu, odnesue v pohode, nosil ju len v rámci budovy do a zo školy ju nosíme my.