icon

Smartbooks - skúsenosti

nicka1986
17. apr 2023

Dobrý deň mamičky a oteckovia. Chcem sa spýtať ,či niekto využíva smartbooks a ako je spokojný . Na FB neverím moc komentárom ,cenzura 😁Ďakujem

marci77
17. apr 2023

@nicka1986
my pouzivame a velka spokojnost
na zopakovanie napr. na pisomky je to super
mam siestaka

terry658
17. apr 2023

@nicka1986 podľa mňa je to blbosť ale hrozná. Mám dcéru dyslektičku a všetko musí čítať. Trvá to dlho a veľa vecí sa ani neučili. Ak by tam spravili automatické čítanie zadania, bolo by to aj celkom fajn. Ale takto sa len trápime s úlohami.

nicka1986
autor
17. apr 2023

@terry658 to ma mrzí. Dobre ,že ste reagovali ,práve kvôli takýmto detičkám som myslela ,či to bude dobrá pomôcka . Pracujem ako asistentka. A mám aj vlastného syna prváčika ,či by mu to niečo dalo ,nejakou zábavnou formou sa učiť .ďakujem

terry658
17. apr 2023

@nicka1986 ešte v prvom ročníku boli aj zadania nahraté zvukovo, keďže prváci ešte nevedia čítať. Škoda, že to tak neostalo aj v ostatných ročníkoch. Vtedy ju to aj bavilo. Škoda, že to nedomysleli aj pre takéto deti. Jej by to veľmi pomohlo. Pokojne by aj tie informácie o učive mohli byť nahraté zvukovo. Nemusela by som jej všetko čítať ja.
Jediná výhoda je, že sa dá zväčšiť písmo.

bibina32
17. apr 2023

@nicka1986 My sme ho skúsili na mesiac, bolo to zadarmo. Môžeš aj ty skúsiť, na mesiac zadarmo a uvidíš. Syn ôsmak, ale nebavilo ho to.

alex1212
16. máj 2024

ja som veľmi znepokojená, že to pomaly zavádzajú na väčšine škôl a na prvom stupni. Aby deti doma čumeli na PC a tak si robili úlohy je na zaplakanie a taktiež to aplikovať na škole.. Dieťa pri PC a tak malé. U nás to chcú zaviesť už od 1 ročníka na 1 st ZŠ a teda som neskutočne naštvatá, ako oberajú deti o normálne klasické učenie. Kto chce, nech si tak učí dieťa doma ale aby sa to propagovalo v štátnych školách to sa veľmi čudujem.. v dnešnej dobe, ked deti len čumia do mobilov, doma, na ihriskách, na zastávkach a na škole cez prestávky.. Na jednej strane chcú zakázať mobily na 1 st a na druhej strane povolia Smartbooks? Práveže by sme vo využívaní technologii na školách mali byť veľmi opatrní

artur1234567890765
21. máj 2024

Mne to vôbec nefunguje zapnem si dajakí predmet a nič nechce to otvoriť a keď mi to otvorí tak tam nič není. Ak by to malo hodnotenie tak 0/10 :(

marci77
21. máj 2024

@artur1234567890765
ved im skuste napisat, dajte screenshoty
urcite maju na stranke nejake kontakty
nam to funguje dobre

martinaaaa123456
24. jún 2024

Naše baby maju Smartbooks radi, pomáha im to a zlepšili si tak známky. Ja smartbooks beriem ako veľmi užitočné, lebo 1.) dieťa sa na to ľahšie sústredí ako na čítanie učebnice aj si to lepšie zapamätá, keď aktívne rieši úlohy. 2.) za 20-30 minút denne má naučené a 3.) vidím presne čo majú naučené, takže vieme dobehnúť medzery aj opakovať to čo išlo ťažšie. Mať takýto prehľad je na nezaplatenie, okrem iného mi takto nemôžu klamať čo sa naozaj naučili a čo nie. A ešte 4.) ak sa mu už nechce samému sústrediť, dá si tam s inými ďeťmi preteky a naučí sa to tak. Deti to baví viac ako učenie z učebnice a niekedy sa samé učia aj dopredu mimo aktuálnu látku, napríklad anglické slovíčka. (deti na 1.stupni)

martinaaaa123456
24. jún 2024

@alex1212, u nas na škole sa to berie ako doplnková forma vzdelávania, nie náhrada kníh alebo učiteľa... a doma, prvý stupeň, len 15 minút denne a sú naučené... potom šup do záhrady alebo medzi deti.... a telku alebo telefon už v ten den nevidia... takže vôbec to nevidím ako problém.... je to len o správnom manažovaní využívania technologií... Na druhej strane, ak ich nebudú ovladať, neuspejú profesne a v živote.

oskvarka
24. jún 2024

@terry658 to si vies sama spravit aby ti to čítalo potrebuješ na to inú aplikáciu ale nie je to nejaký extra problém moje deti tiež nerady čítaju...

.. smartbooks nie je zlé ale ani nejaké terno... dost nudné pre deti..