icon

Sopľavé deti v škole

laura0107
17. sep 2020

Aj u vas je to tak,pustaju aj soplave deti pocas tychto opatreni do skoly.dcerka je prvacka.ma v triede minimalne dve deti so soplikom.vravela ze im merali teplotu aj ale nemali.

marca12
17. sep 2020

@maciatkolulu v at je uplne normalne ist so soplom. Nikde inde nie su mamicky tak rozcarovane zo sopla ako u nas. Len tak si vybudujeme imunitu.
Kedy to konecne aj u nas pochopia.

laura0107
autor
17. sep 2020

@misinka26 nehadz ma do jedneho vreca.moja mama je silna alergicka.viem ake to je ked zazeraju ludia.bola som pritom.tie deti poznam,aj ich mamicky,a viem ze niesu alergici.same mi to povedali.

mogaa
17. sep 2020

@laura0107 tak neviem ak máš alergika tak ano tebe môže vyhovovať že žiadne dieťa nebude mať sopel a tvoje dieťa môže chodiť so soplom lebo je alergik,ale ak chodíš do práce a nemáš alergika tak neviem či si môžeš dovoliť byť v zime každý druhý týždeň doma + matka nikdy nenaučí učivo ako učiteľka

h2
17. sep 2020

@palacinka_ba Dobrý článok. Až na to, že to nie rodičia stresujú učiteľky, ale naopak. A často ten rodič práve kvôli učiteľke vlečie to dieťa k lekárovi, kam by s ním ináč kvôli sopľu nešiel, ale nemá inú možnosť, ak si nechce minúť celoročnú dovolenku na detské soplíky, alebo dať rovno výpoveď v práci.

laura0107
autor
17. sep 2020

@mogaa 👌

maciatkolulu
17. sep 2020

@laura0107 precitaj si teda ešte raz moje príspevky...

maciatkolulu
17. sep 2020

@marca12 bolo to normálne a aj je teraz, nikto nerobí paniku, ruská iba na chodbe pre deti aj to berú športovo, rodicko, žiadne ruská. Snažia sa o aktivity akoby nič nebolo. A to je to, čo podľa mňa udrží školu otvorenú. Stále píšu co a ako, ale všetko v kľude, sama som prekvapená. Dokonca viedenská nemenovaný stredná škola ma normálne vyučovanie bez paniky. Ta nikomu nepridá. Ale keď niekto chce, kľudne nech necháva decko doma aj s kvapkou soola. Upozorňujem ze pokiaľ bude mať moje dieťa tu kvapku sopka pôjdem v pohodicke na sk do nákupných centier😂😂ooooooo, poďme zatvárať hranice coo, ale komické, že ti co najviac nadávali na Rakúsko a opatrovateľky atď, sa prvý deň otvorenia hraníc drbali na našlo do hofera. Ktorého kvalita je inak dosť po chybná, ale ôk.

misinka26
17. sep 2020

@laura0107 Nikto ťa do jedného vreca nehádže ja len hovorím, že nie je sopeľ ako sopeľ, tento rok je to naozaj katastrofa a majú sople aj deti, ktoré nikdy neboli alergické, to mám od alergologičky... a ja sa už naozaj cítim šikanovaná nakoľko môj syn bol od začiatku roka v škole len 3 dni lebo všetci ho považujú za chorého a ja ako matka samoživiteľka sa môžem aj postaviť na hlavu a modliť aby ma nevyhodili z roboty...

palacinka_ba
17. sep 2020

@h2 to je zacarovany kruh. Rodicia nahanaju učiteľky - učiteľky naháňajú rodičov a tak stále dokola 😁

palacinka_ba
17. sep 2020

@h2 a smutné na tom je, že práve u lekára to dieťa ochorie. U lekára, kam by sa s bežným soplom vôbec nemalo chodiť. Ochorie tam, lebo s mozno slabsou imunitou sa práve tam stretne s chrípkou, angínou...

maciatkolulu
17. sep 2020

@palacinka_ba u nás naopak naháňajú, že sa musí chodiť a nevynechavat, tak si nevyberies😂😂😂

ivankamirka
Autor odpoveď zmazal
evkakozickova
17. sep 2020

@laura0107 niektoré deti proste majú sopel po celý rok a kvôli tomu teraz budú doma ? Ak nemá teplotu je to ok.

maciatkolulu
17. sep 2020

Ja som reálne šťastná, že toto nemusím riešiť...

sono2
17. sep 2020

Osobne nemám proti soplu nič, ale nech neni v akútnej fáze, keď dieťaťu doslova tečie z nosa a nech si ho tie samé alebo sa učiteľky starajú aby smrkali deťom nosy.
Zelené sople sú absolútne neprípustné. Vidia sa aj také. Moja dcéra je našťastie imúnna. Osobne by som dieťa so soplom/kašĺom v akútnej fáze, keď je infekčné nedala

sono2
17. sep 2020

@palacinka_ba ktoré dieťa chodí so soplom k dr?

tslobik
17. sep 2020

@palacinka_ba kým ešte všetkým nesibalo tak naša Dr.aj povedala, že ísť hneď v prvý deň so soplom je blbosť. Treba počkať tri dni ako sa to vyvinie. Ak sa zhorší stav vtedy je namieste navštíviť lekára. Doteraz to vždy takto bolo u normálnych lekárov. Toto je chorá doba.

adkoalauri
17. sep 2020

Myslite,ze za rúškom niekto sleduje deti?A hlavne v 1. ročníku do decembra bude učiteľ x- krát chorý a aj deti..kym si na seba zvyknú,to potrvá

h2
17. sep 2020

@sono2 To, ktoré kvôli sopľu nezoberú do škôlky, alebo do školy a na to, aby s ním mohol byť rodič doma, potrebuje potvrdenie od lekára.

sapetka
17. sep 2020

@laura0107 a preco by nemali pustit? Aj moj ma sopel a chodi do skolky

nikaella
17. sep 2020

Sopel nie je choroba je sice pekne ale.... boli sme vonku na ihrisku, mamicky sa vyjadrili ze sak deti maju len sopel(mohli skor povedat, rovno by sme sa otocili) Nasa do rana sa drhla, lebo ved len sopel. Rano spuchnuta, zahlienena. Tak diki. Rozdiel je sopel alergicky a sopel z nadchy, prechladnutia.....

maciatkolulu
17. sep 2020

@nikaella to mi chceš povedať, že tvoje dieťa z poobedia na ihrisku vonku chytilo akútny sopeľ do rana😂😂😂🙏ôk...

poopsie
17. sep 2020

@nikaella to je zaujímavý vírus s takou kratkou inkubacnou dobou, pár hodín.. Aby za to mohli tie deti z ihriska

nikaella
17. sep 2020

@poopsie
@maciatkolulu
Den predtym sme boli len spolu.
Deti su kontaktne. Objimaju sa, vymienaju hracky...
Sa nam uz stalo ze behom poldna cela rodina chytila crevnu virozu. Rozhodne sa nejdem hadat. Nie som virolog ani nic podobne.
Kazdopadne ten len soplik od niekoho musela chytit. A kazdy organizmus je iny. To ze vase dieta ma len soplik a tam to hasne neznamena ze druhe je na tom tak isto.

nikaella
17. sep 2020

Normalne mi to nedalo nevyguglit to 😂

hettinka
17. sep 2020

@maciatkolulu no u nás ani “Elternabend”, teda rodicko na školách nebude. Chorí majú sedieť doma, hoci po iné roky v pohode sopľaví, kaslajuci do školy chodili, ale teraz, keď niečo takéto zbadáme, voláme rodiča a domov. Vlastne ani radšej neprídu, lebo sedieť potom v izolacke nechcú.

princeznasevera
17. sep 2020

Ja smrkam furr musim chuchvalce vypluvat a ked niekto zazera tak zacnem vyse kaslat. Mozem za to,ze mam problemy s dych.cestami? Udusim sa kvoli nim? Rusko nenosim

maciatkolulu
17. sep 2020

@hettinka e na iných školách v ba boli normálne rodicovske

hettinka
17. sep 2020

@h2 podľa nových opatrení s chorým dieťaťom (respiračné problémy) nemusí ist rodič k lekárovi, má si zavolať a lekár odporučí postup. U malých deti podľa mna vypíše ocr, nevezme si predsa teraz žiadny doktor na triko, že by dieťa malo koronu a on ho pošle po telefóne do školy/škôlky.
Väčšie deti bez teploty sopel doma zvládnu aj sami za 2-3 dni, ospravedlnenku do 5 dni píše rodič. Ak sa z toho vyvinie niečí vážnejšie, ocr dá lekár aj na staršie dieťa.

20erika07
17. sep 2020

Moje deti som do skolky nikdy so soplom nedala, im to vzdy zliezlo na priedusky, rovnaky scenár vzdy, u nas sa nestalo ze soplik 3 dni a odrazu ok. Takze uz prvy den so soplami ostavali doma. Syn je uz siedmak a bol v skole uz aj mierne prechladnuty, to zase skolu vynechat kvoli miernemu prechladnutiu to nie, ale keby uz musel ze stale fukat nos a kychat zo silnejsieho prechladnutia, nechala by som ho aspon 2-3dni doma v teple na čajoch.
Dcerka je teraz prvacka ,nebyť korony tak by som s nou postupovala rovnako.
Teraz skrz korony co su vylepene upozornenia, beru to prisnejsie, ale ak by som videla ze su deti ok, t.j.bez teploty a sem tam si smrknu tak nevidim dovod preco by nešli.
Dnes som práve videla pred skolou chlapca s poriadne cervenym nosom ako sa este pred vstupom snazi poriadne vyfukat nos, na nom uz bolo vidiet poriadnu nadchu, neviem ci ho vzali do skoly, ale ja by som uz taketo dieta neposlala do skoly a ani ho neprevzala keby som ucitelka

hettinka
17. sep 2020

@maciatkolulu no a potom že v BA je taká situácia, keď nerešpektujú nariadenia. Podľa nariadení rodičia teraz NESMÚ chodiť do školy.
Ak sa chce stretnúť rodič s učiteľom, tak len po písomnom povolení od riaditeľa školy. Všetko sa má riešiť mailom, cez edupage, telefónom.