Sopľavé deti v škole
Aj u vas je to tak,pustaju aj soplave deti pocas tychto opatreni do skoly.dcerka je prvacka.ma v triede minimalne dve deti so soplikom.vravela ze im merali teplotu aj ale nemali.
Už aby sme mali všetci toto sa sebou a každý to prekonal a mali sme svätý pokoj.
Kopírujem z manuálu pre ZS:
Vstup cudzím osobám do priestorov školy je možný len s výnimkou potvrdenou riaditeľom školy a čestným prehlásením o bezinfekčnosti danej osoby (prílohe č. 1a). Pod cudzou osobu sa rozumie akákoľvek iná osoba okrem zamestnanca školy, žiaka aosôb definovaných v dokumente nižšie. Informáciu o zákaze a podmienkach vstupu škola zverejní na vchodových dverách a/alebo webovskom portáli školy.
Na komunikáciu externých osôb so školou počas úradných (stránkových) hodín odporúčame využívať distančný spôsob komunikácie (písomný, maily a pod.), prezenčný spôsob komunikácie je možný len so súhlasom riaditeľa školy za vyššie uvedených podmienok.
@hettinka normálne veľké školy mali prvý septembrový týždeň rodičovské, my sme mali teraz, ale sami v celej škole, jedna trieda, tzn 10 rodičov a jedna učiteľka.
@hettinka ja som absolútne normálne bola v škole v ba tento týždeň vybavovať a nič... Rodičia nemôžu ísť po deti do budovu, ale rodičovské normálne sú. Teda boli.
@maciatkolulu fakt logické...
U nás organizovala rodicko ZUS, Jasne, že som nesla. V podstate na toto nechodím nikdy, s učiteľmi si píšem, volám a na plenárnom nemám chuť sedieť.
S trénerom si tiež píšeme, videli sme sa v auguste a teraz môžeme na zápasoch, ale nejdem tam.
Tak isto nechodím do budovy synovej školy, triednej viem zavolať, keby som potrebovala. Všetky info sú na stránke školy, všetko sa zrazu dá riešiť elektronicky. Takze nevidím dôvod tam chodiť. Možno keby som mala prvaka, tak áno.
@hettinka co vidíš nelogické na prázdnej škole otvorených oknách a aj dvere dokorán. 10 ľuďi v jednej miestnosti... A ja ako matka som bola reálne zvedavá na triedu, šatni, druhých rodičov, plus sa zoznámiť, plus vidieť ako sedí môj syn, ako to ma urobene. Takže dosť logické to je, lebo v tej Bille co som bola nakúpiť bolo podstatne viac ludi ako na tom rodičaku.
Som čakala kedy sa to tu bude riešiť.
Ja mam prvaka, do škôlky mohol chodiť aj so soplom ak nebol farebný. Teraz ma v skole otočili lebo syn mal upchaty nos a priesvitnu vodu pod nosom. Ok ostal týždeň doma. Ani po Sinuprete, imunoglukane a vitamínoch sa to moc nezlepšilo. Volala som doktorke, vraj bez farebné sople sú v tomto ročnom období normálne a môže ísť opäť do školy.
V skole som podpisoval čp o bezinfekcnosti kde sa spomína malatnost,teplota, dusivy kašel a zafarbené hlieny, hnačky, ... Takze tak.
Tiež som toho nazoru ze sopliky nie sú choroba ak sa dieťa cíti inak v pohode. Ak by som môjho mala nechať doma do vyzdravenia, tak do školy pôjde až v apríli - maji. Pretože sople máva tak 2t a keďže nemá mandle, v noci mu zatečú a ďalšie 2t pokasliava cele doobedie a keď mu kašel ustane, príde opäť soplik.
Takže ja som teraz vlastne zvedavá aka bude dochádzka deti v škole ak s každou sviečkovu pod nosom budú musieť byť doma...
@hettinka na akychbzapasoch🙏ved sa tam stretnú ľudia, či zápasy sú ôk a rodicko už nie? Bud si sedím na kábli, alebo už nechápem
Tak moj by potom vacsinu prveho polroka nechodil do skoly. Ako pride jesen, treningy v dazdi, vsetci do jedneho soplia s malymi prestavkami az do jari.
@maciatkolulu ja len že deti zbytočne trápime cele vyučovanie v ruskach, keď rodičia nezodpovedne pošlú dieťa choré do kolektívu, lebo asi firmu zavrú, keď 1-2 dni neprídu do roboty, lebo to je “len soplik”, alebo “alergia”. Keď má niekto alergiu, to sa dá tiež riešiť. Tiež som alergik a nechodím so soplom, mám liečbu a nemám sople nonstop. Alebo nech dajú aspoň potvrdenie z alergologie.
Som z toho celého na nervy, presne vidno, ako to ľudia vnímajú, čo doma deťom rozprávajú. Žiaci chodia bez rusok, nič nerobím, len napominam. Tiež mám na to svoj názor, nervy, zle sa mi dýcha ... ale čo máme ako učitelia robiť? Rešpektujeme nariadenia ministra a vedenia a to je u nás minimum prípadov zatiaľ (sporadicky 1-2 pozitívni). Keby sa však niečo objavilo na škole, nechcem sa cítiť za to zodpovedná.
@maciatkolulu no majú prvý zápas, nejdeme ani na ten povzbudzovať. Pred koronou sme chodili, ale teraz iba decka pôjdu hrať, bez divákov.
@hettinka neviem si predstaviť žiaden zápas, kde je malo deciek pohromade a tobôž s ruskami, to je asi rovnako divne a nezodpovedné ako rodička, alebo? To bude zápas s ruskami? Aká disciplína? Proste ja nevidím dôvod na paniku a robenie haló zo soola, nehovoríme o zelenom hustom sople a decko úchvatné a dusiace sa... Hovorím o normálnom priesvitnom sople, čo ma 79%deciek na jeseň. Ako som písala, tu nikto nerobinsceny ide sa ďalej, sople nesoole, ide sa do školy, učí sa v co na normálnejsej atmosfére bez hystérie. Za čo som vďačná. Dnes mali ísť na výlet, ale žiaľ počasie, majú narodeninové oslavy, môže sa do školy nosiť občerstvenie, proste snažia sa, nech t tie decká. Maju co najviac normálne. Ruská od pondelka mali iba aj to pri vstupe a potom dole. Ťažko by sa mali učili kebyže majú aj s učiteľkou nahubok
..
@maciatkolulu prosím ta aký zápas s ruskami??? Samozrejme, že bez rusok a budú len 2 mužstva, redukovaný počet hráčov a bez divákov vo veľkom priestore. Tým sa redukuje možnosť, že niekto príde chorý. Ani nášho by som neposlala chorého hrať, ani so soplom, to by nepodal aj tak výkon.
No a my mame všetci náhubok, žiaci aj učitelia cely deň. Syn na škole tak isto, cely deň v tom 5-6 hodín. Máš pravdu, ťažko sa učí. Veľmi ťažko sa mi dýcha.
A so soplom si neviem predstaviť to dieťa, ako to zvládne ešte aj v rusku. Takze so soplom do školy syn nepojde, už len kvôli nemu.
@maciatkolulu Aj u nas tak. My sme v De. Za celych 20 rokov v DE som nezazila take "soplave" ceremonie, ako sa robia na Slovensku. Pokial dieta nie je ocividne chore, nema teplotu, tak obycajny sopel nie je prekazka. Ani v skole ani v skolke.
Môj chodil do školy aj so soplom priesvitným. Nikoho nenakazil.
@palacinka_ba a preto sa im hovori soplaci 🙂
@laura0107 riešila si sople aj keď Corona nebola? Zbytočne vyvolaná diskusia s hádkami, predstav si seba v pozícii matky ktorá má dieťa s časťou chorobnostou, oslabenou imunitou a alergiami , hlavne jar, jeseň. Pozeráte na nás akoby sme mali lepru, sa bojíme už zakašlat, alebo vysmrkat.
Tak my sme boli "az" 5 dni v skolke a od soboty "len" (podla niektorych diskutujucich) sopel, 2 dni teplota 38,8C. A viem urcite,ze to ma zo skolky, lebo niektore mamicky svoje deti do skolky "len"so soplom poslu.Uz som videla aj dieta na ihrisku, ktore malo "len" kiahne..niekedy mam pocit, ze niektori rodicia to beru tak, ze ved co, moje dieta je uz chore, co ma po inych...

@laura0107 mám obe deti alergikov, oslabená imunita. Boli doma 7dni, dnes išli do školy, vonku kvitne ambrózia, pele, soplit budú minim mesiac. Takže zostať doma polroka ,zadebnit sa a von nosiť skafander. ?