Sopľavé deti v škole
Aj u vas je to tak,pustaju aj soplave deti pocas tychto opatreni do skoly.dcerka je prvacka.ma v triede minimalne dve deti so soplikom.vravela ze im merali teplotu aj ale nemali.
inac s tymi ruskami v skole je to fraska, prisla som po dceru do druziny a vsetci vratane vychovavateliek pod nosom 🙂 Takze super hlavne naoko maju vsetci ruska 🙂
Inak, ja ako učka nie som povinná študovať farbu a konzistenciu niekoho spolov, či je vodnatý, zelený, žltý alebo bodkovaný...
Keď vkuse smrká, tak nech ide domov a nech si to rieši rodič s lekárom. A ak má alergiu, nech o tom prinesie lekárske potvrdenie. Z 1 kýchnutia nikto drámu nerobí, ale tak to vidíš, ked nieto v kuse smrká. My sme v škole na začiatku riešili, kam so zasoplenými vreckovkami, do akého koša (máme separovaný zber) to majú hádzať, až som sa ozvala ja, že čo vôbec riešime, ked oni by nemali vôbec teraz mať kvantá soplavých vreckoviek. A občasné kýchnutie zachytené na vreckovke sa aj spláchne do WC.
@hettinka ja viem o troch dňoch co môže byt dieťa doma bez papiera od Dr, ale ten rodič si to reálne veľakrát nemôže dovoliť kazdy. Kvôli soplu. Nie každá práca sa robí cez homeoffice. A reálne tie soole sú od septembra do jari až leta rozšírené v detských kolketivoch a máloktorý rodič môže fakt sedieť so soplom doma, je úplne jedno, či ho v škole isoravedl ia ci nie, ten rodič si to nemôže dovoliť a teraz co? Opakujem, nie každý má homeoffice, nie každý sedí na rodičaku s druhým, ale reálne, normálne pracuje, kde akosi nemôže vynecháva každý druhý týždeň na par dni... A problém je na svete.
@misha666 ja som covid iba prirovnávala, tak fakt netuším z kade si zobrala, že trepem len o covide.. Asi z prsta.. Mňa hnevá to, že tu nadávaš na jeb..matky ,ktoré posielajú soplavé decko do školy.. Pri tom ti ubieha fakt o inkubačnej dobe, čo ak to tvoj syn doniesol, do triedy? Niekto má inkubačnú dva dni, iný 4.. A potom tej decko čo ma dva dni, už je jeb..matku.. Chápeš co sa ti snažím vysvetliť? A ak si ty nikdy nesmrkala, bez choroby.. Klobúk dole, lebo to je bežná súčasť nášho nosa, zachytáva bordel..
@maciatkolulu nariadením ministra to je predlzene na 5 dni v čase mimoriadnej situácie. Takú dôležitú vec vam na tom rodičku nepovedali? No toto...
@tncka neucim... rok som ucila... robim len v IT sfere... na inzinierskej pozicii v technickom smere...
@poopsie vsetko chapem...len ma zaraza ze on sa aj predtym stretaval s inymi detmi hoci nie v skolke a nic mu nebolo...a zrazu bum a v skolke po tyzdni ma sopel...ako som spominala od marca mu nic nebolo...ale to je stale tak nie len teraz... on nie je cerstvy skolkar ale odkedy prestupil do inej triedy pred rokom... kazde dva mesiace sa s niecim trapime... a uz ma to proste hneva,,,, ja nesom typ matky ktora da soplave dieta do skolky... a preto som s nim doma ked ma sopel hoci len zacinajuci... chapem ze si potrebuje vybudovat kolektivnu imunitu... no po tych rokoch co bol jaslickar a skolkar som dufala ze uz to bude lepsie... a nie raz tak bolo ze som prisla do satne este pred karantenou a dievcatko tam kaslalo tak ze sa az dusilo...tak som sa nadrzovku spytala matky ci to mysli vazne ju dat takto do skoly...tak mi odvrkla ze ju nema kde nechat... tak som trvala na tom aby ju ucka nevzala a nevzala...ano bola som za p*cu ale chranim si dieta...
@hettinka ale ved ja mam dieťa v rakúskej skole🙏 a inak dnes som hovorila s riaditeľkou mala štít a je to super, tak idem kúpiť aj to.
@hettinka nám povedali na tom našom Elternabend, že do troch dní a so soplom môžu do skoly. Okrem iného teda. A som. Vďačná vedeniu, že napriek všetkej hystéria sa snažia, aby to malé deti a aj ich rodičia mali skoro normálne, štart do školy, oslavy, výlety atď... Neviem prečo si ironicka. Pre mňa začiatok školy môjho dieťaťa dosť znamená, tak ako pre väčšinu rodičov, rovnako ako rozlúčka so školkou atď... Som naozaj rada, že to je ako je... A vieš čo je úplne super, ze som sa s riaditeľkou rozprávala a žiadna hystéria, že som nemala rusko😂ona mala štít a bavili sme sa pred školou, deti vonku pohádka normálne bez rukavíc, pomôže nájsť ruská v taške tým ktorí nemajú nachystané atď. Makaju ľudský na tom, aby táto drbnuta hystéria co najmenej zasiahla bežný život deti.
@kittykat22 však aj tebe sa to nepozdávalo a sutila si s každým koho sa to bude tykat😂tak si s tým asi tiež nebola úplne stotoznena, či zmena názoru?
Vidíš to sú Čechy a Rakúsko ma povolené chodiť so soplom, tak sa nečudujem, že sa ozývajú rodičia, čo nemôžu ostať doma s každým soplom.... Jednoduché.
Každopádne som rada, že sa ma to netýka...
@maciatkolulu si nikto naozaj neuvedomuje ten dopad na deti? Sak oni si hádam budú už myslieť, že je to normálne. Oni to zakrývajú zodpovednosťou.. To už fakt absentuje rozum, cit...
@tslobik nerozumiem, ja už neriešim, malý môj nevníma skoro vôbec nejakú coronu... Rusko má pri vstupe do školy a to berie ako sranda a inak vôbec. V škole sú skoro úplne normálne, vlastne pre malých je všetko normálne,takže ja už neriešim, ebo zbytočné to je. Ja som sa zatvorenie hraníc nakoniec. Moji blízky sa za mnou dostanú ja na sk tiež, tak čo. Bude zase kľud. Ú nás sa školy len tak zatvárať nebudú. Takže stres dávam na bok, už stacilo
@tslobik deti prežili všeličo, od koncentrátov, cez vojny atď. Toto až tak hrozne nevidím. Väčšina mala. Radosť zo zatvorená škôl, moja exmaturantka ďakuje ešte aj teraz 3x denne sa skvele. Maturity a tak
@maciatkolulu ani, štít mám v pracitiež, striedam s ruskom. Ale tiež má svoje limity. Fajn je pre ľudí s okuliarmi, lebo sa im nerosia ako v rusku.
Tiež nepreživam hystériu, školský rok tu na Sk mame s veľa obmedzeniami, akurát sa riesia stužkové, že asi nebudú, možno na jar. Zatiaľ dme my v zelenej fáze, ale aj tak sa všeličo nesmie. Snažím sa pre dvoje deti žiť či najviac normálne, ale niektoré veci sa teraz proste nedajú realizovať. A dávame si pozor.
@maciatkolulu mne sa to naopak zdá hrozne toto všetko čo sa deje, totálne neprirodzene. Keď sledujem tých oruskovsnych ľudí je to ako zo scifi, keď sa na nich zahladim.
@tslobik to hej, je to na hlavu a desivé, ale o deti sa nebojím...
@hettinka od dnes ráno mame žltý semafor na skole a nič sa nezmenilo. Dúfam, že ani nezmení...
@maciatkolulu tak ono menia sa veci, ale keďže prvé 2 týždne bol na školách sprísnených režim, deti si aktuálne zmenu nemusia všimnúť.
Nám sa uvoľňujú od pondelka veci, u syna už bude telocvik v telocvični, bude už fungovať školský klub, normálny rozvrh (doteraz mali upravený), pôjdu do odborných učebni, môžu sa už spájať skupiny na semináre u starších žiakov.
Bude lepšie, ja tomu verím. Len to treba teraz vydržať. Len keď rodičia pošlú choré deti, stále bude niekto podozrivý a opatrenia budú prísnejšie.
@misha666 omg vy čítate s porozumením či len prskate okolo seba lebo má vaše dieta sople?
čo ho mám teraz na 3/4 roka zavrieť doma do jednej izby a čistiť mu vzduch?
a s tým potvrdením to asi nemôžete myslieť vážne 🤦♀️🤣
učiteľka a škola sú upovedomení o jeho zdravotnom stave a ostatním niesom povinná nič vysvetľovať a dokladovať.
ak máte dieta s niejakou chorobou tak viete veľmi dobre rozoznať či je chorý alebo si deň dva nezobral lieky
@laura0107 áno aj u nás 😠mala furt niečo zo škôlky donesie.od februára nebola chorá.terz po týždni už doma so soplami

@poopsie tvoja inteligencia siaha asi dost vysoko ked hned na cloveka utocis... len pre tvoju info mam skoncenu biologiu a informatiku VS ... takze si sa kus sekla... a citanie textu s porozumenim asi chyba tebe... kedze ja som Covid vobec neriesila a ty to tu vkuse omielas... ja riesim to ze ma hneva ze matky posielaju soplave deti do skolky skoly nic viac...