icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

celasapremenim
11. feb 2016

inak, keby mali ms chlapi, tak by k nemu mali pat dni volna navyse v ustave :D:D:D:D

moni73
11. feb 2016

@jajka257 sranda je, že ma na to upozornila práve ona. Keď bola malá, dlho mala ten soľ. Ja som poctivo opravovala. Jedno ráno som ju " naučila" ženske vzory. Celkom ju to bavilo a tak som raz "zamachrovala" pred sestrou a skúšala ju. Chcela som nájsť nejaké slovo (dlaň, kosť) a tak som dala žaluď. A moje milé dieťa, že to je mužské... Z našej rodiny sme ja so sestrou boli za ženský rod. Fakt sa čudujem tomu ako má to mohlo obísť.

moni73
11. feb 2016

@celasapremenim sama neviem, čo ti poviem?! Fakt nechápem...😲
Asi len toľko, že podľa mňa sa pletiete všetky aj slovník slovenského jazyka😉
Viete aký prevrat to spravilo v mojom doterajšom živote??? Si predstavte, že by ste teraz zistili, že pištoľ je mužského rodu?!
Takto sa teraz cítim ja|-O

betina13
11. feb 2016

@jajka257 ved nemusis nam tu dopodrobna popisovat svoj cyklus.....a vidis, u mojich rodicov platilo ja tebe a ty mne vonkoncom neucili cely zivot v komunizme. Ten skoncil v r,1989,pricom moja mama ucila este minuly rok a otec do r.2010. Inak ja nemoralizujem,stale len konstatujem. A neprotirecis si tak trocha,ked pises, ze v skolstve neplati, ze raz ja kolegovi a potom on mne a ihned v dalsom prispevku uvedies,ze nestihas,lebo pomahas kolegyni s testovanim...

moni73
11. feb 2016

😦 všetko je naruby

zuzana76
11. feb 2016

@betina13 ale to nič nemení na tom, že ak človek chyba tak musí mať priepustku

betina13
11. feb 2016

@zuzana76 Zuzka urcite, tu je vsak rec o skorsom odchode z prace

zuzana76
11. feb 2016

@betina13 tak ak má hodinu, tak priepustku potrebuje tiež, nie? Nemôže si odísť len tak, ale ok, nevidím do toho, len že aj u nás treba hneď priepustku

zuzana76
11. feb 2016

@betina13 teda že učím ešte siedmu hodinu a chcem odísť o jednej, tak nemôžem, musím mať paragraf, alebo dovolenku alebo náhradné voľno

jajka257
11. feb 2016

@zuzana76 vidis, ty si pochopils 🙂 betine to nedochadza🙂

jajka257
11. feb 2016

@betina13 pomaham, lebo chcem a nie z vypocitavosti. A uz aj ini pochopili, lrn tebe nedosli 🙂 🙂 🙂 kedze oficialne koncim o 13.20 na skorsi odchod potrebujem paragraf....
A mojom cykle ti mozem porozpravat, ty si chcela vediet a nevies pochopit, pripadne ti to skusim nakreslit do grafu, aby ti doslo 🙂 🙂 🙂

nelinka2009
11. feb 2016

Bzdy da vsetko toci okolo zenskeho cyklu... Od cyklu naspat ku strajku...

jajka257
11. feb 2016

@celasapremenim svata pravda 🙂 🙂 🙂 🙂 ale vidis, betina je zena a nevie pochopit 🙂 🙂 🙂 🙂

jajka257
11. feb 2016

@moni73 joooj, ja som zo severu a tiez davam tomu slovencinovi zabrat 🙂 🙂 🙂 to vis, devce od ceskych a polskych hranic 🙂 🙂 🙂 nic si z toho nerob, len opatrne, aby aj mala nenachytala take uchvatne sklonovanie 🙂 🙂 🙂 🙂

jajka257
11. feb 2016

@nelinka2009 to ona bola zvedava 🙂 🙂 🙂 a co jej mam povedat, klamat sa nema 🙂 🙂 🙂 ja som nechcela o tom tocit 🙂 🙂 🙂 🙂

nelinka2009
11. feb 2016

Chceli nam uzakonit menzesove volno... Ale nevyslo... No nic... Inak na 20 minut, by som uz neminala cely paragraf...

jajka257
11. feb 2016

@nelinka2009 u nas to pocitaju na hodiny, neviem ako inde, ale ak chybam 2-hodiny, odpocitaju dve. Ja som odchadzala vcera po 4 hodine, este som mala byt dve. Takze mne sa oplatilo, lebo sup nohy vylozit, sprchu a horuci caj a bolo lepsie....

betina13
11. feb 2016

@jajka257 moja,nikto tu od teba nechcel presnu specifikaciu tvojho zdravotneho problemu, napriek tomu,ze si mimoriadne chapava,tak si zjavne nepochopila,ze sa nikto nepytal. Si myslis,ze koho tu zaujima tvoj cyklus, o ktorom si nas tu podrobne poinformovala. ale ak mas potrebu,kludne tu daj aj graf. A ok,nech aj paragraf teda u vas na skole potrebujes,aj tak po tom,co vsetko si tu uz povypisovala, si myslim,ze vcera si ho jednoducho nepotrebovala a mozes si pisat,co chces...

jajka257
11. feb 2016

@betina13 ty naozaj neprestanes rypat? Ved si precitaj po sebe....niekedy nechapem ludi tvojho zrna 🙂 🙂 🙂 ty si stale rypala a pytala sa a mimochodom som nic podrobne nepopisovala, to by bolo na dlhu, vekmi dlhu dobu 🙂 🙂 🙂 a asi si jasnovidka,ked vies, co kedy potrebujem alebo nie. Nechces mi povedat, co budem potrebovat zajtra? Alebo by si mi mohla povedat, co potrebujem este naucit deti, aby spickovo zvladli monitor 🙂 🙂 🙂

jajka257
11. feb 2016

@betina13 a nie som tvoja 🙂 🙂 🙂 tak mi hovoria len blizki ludia a ak to mal byt sarkazmus, tak sa ho nauc pouzivat 🙂 🙂 🙂

sisaka
11. feb 2016

@betina13 neboj, nie si sama, ktora nechape logike. Miesto dania si tabletky a oducenia 2 vyucovacich hodin, co nie su ani dve hodiny sa niekto trepe k lekarovi pre peciatku, lebo po ceste k lekarovi a v cakarni to uz sa vydrzat da, doucit sa neda... to su ine rozpravky fakt tak pre deti z 1. stupna ZS

betina13
11. feb 2016

@jajka257 no ved mi sem skopiruj moj prispevok,kde sa mam pytat konkretne na tvoj zdravotny problem??? A aby deti zvladli monitor ti mam poradit? Nuz mozno menej casu trav na MK a dojde ti to,miss chapava

jajka257
11. feb 2016

@betina13 precitaj si prispevky na moju adresu 🙂 🙂 ked si nepamatas, tak si pis 🙂 🙂 🙂 Ale teda nepovies, co este treba? Lebo, ved si pisala, ze vies, co potrebujem 🙂 🙂 🙂 a na mk som, ked mam chut, neboj sa, svoje povinnosti s prehladom zvladam 🙂 🙂 🙂 🙂

mijo53
11. feb 2016

@moni73 dosť veľa som z tejto diskusie prečítala a občas sa tu rozum zastavuje. Pri tebe ma prekvapilo, že na čo hlásky . Keď ma niekto dlhé, ťažké priezvisko, ktoré sa nedá ani vysloviť, tak musí na úrade hláskovať, mohol by ho napísať na papier, ale do telefónu? Ja som mala za slobodná priezvisko, ktoré malo kto správne na prvýkrát si zapamätal, vždy ho skomolili. To isté sa týka súvetí, ak dáš inde čiarku, veta bude mať iný význam. A k tým predmetom: všeobecný prehľad to sú zemepis, dejepis, filozofia, hudba. Biológia, fyzika, chémia ti vôbec nechýbajú, to by sme oheň zakladali trením dvoch kameňov, farmácia by nebola, tam je koľko chémia, medicína, biológia

Niektoré by sa neučili jazyky, koľko jazykov vieš, toľko krát si človekom, aj ruština, aj bulharský jazyk, čím si na vyššej pozícii, tým viac aj tieto jazyky potrebuješ, AJ už dnes vie skoro každý

A ešte dúfam, že po skončení tejto témy sa západniari prestanú smiať východniarom, že d v a ženy sa rozprávali, že na strome visel žaluď

jajka257
11. feb 2016

@sisaka asi nemas moznosti ako ja 🙂 🙂 🙂 ale to tiez nepochopis 🙂 🙂 🙂 a ano je jednoduchsie po ceste domov, zastavit o tri domy dalej a s papierom ist domov. Tabletky nejem, mam na to dovody. Ci aj tie treba pisat? Alebo ste obidve fakt nechapave?

moni73
11. feb 2016

@mijo53 nie je to celkom to isté. Jedine, že by východniari nevedeli, že žena je rod ženský. Pretože, keď viem rod, viem priradiť prídavné meno, zámeno aj číslovky správne...

K ostatnému: nečítala si ma poriadne a ak hej, tak sa skrátka názorovo nestretneme.

betina13
11. feb 2016

@jajka257 ja mam pamat velmi dobru, v ziadnom z mojich prispevkoch od teba nechcem a nepytam sa na konkretny zdravotny problem... ved ti hovorim,daj tu kopiu,ked je to tak...lahko overitelne, vsakze

jajka257
11. feb 2016

@betina13 aj nepriama otazka ci narazka je otazka, ak uraza alebo dehonestuje ineho cloveka. A tymi tvojimi, ze to som cakala alebo dobry pokus to bolo mienene. Ak nechapes pisanemu slovu alebo nevyciyis zmysel toho, co je napisane, tak radsej nepis....

sisaka
11. feb 2016

@jajka257 som cakala, ze napises, ze tabletky nejes a doktorka je hned vedla tvojho domu ... vobes nic nevysvetluj, to je fakt tak priehladne ako vyhovorky mojho 7 rocneho syna, toho ale ospravedlnuje vek a neschopnost odhadnut inteligenciu druhych ludi. Osobne by mi bolo sympatickejsie keby si na rovinu povedala, ze si po 5, ci 6 hodine isla domov ako to, co si tu uz na tych x stranach stihla "dovysvetlovat". Ja som ucila na ZS, mama bola cely zivot ucitelka, vsetci vieme, ze ucitelia si musia pracu nosit domov, ale reci o nemoznosti vypit kavu a praci od rana do neskoreho vecera rozpravaj fakt Len malym detom

betina13
11. feb 2016

@jajka257 jaaj, tak nakoniec nepriamu otazku som ti dala, tak to je mile. Vlastne som sa vobec nepytala, ale ty chapava,si vyrozumela,ze rovno na tvoj cyklus som sa pytala. Ty si fakt dobra, teba je skoda v tom skolstve,ty si uz davno mala byt v politike