Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
@jamabe ja som 8 v hrubom samozrejme 😖
@liaka To ako ked sestricky chcu strajkovat, tak ja by som kricala, ze nesuhlasim. Ale to nie je moja vec predsa. Proste kazdy moze strajkovat, tak preco to tu treba tak strasne rozoberat. To nebolo ani tak na vas, ako celkovo, ze o com je akoze rec. A nakoniec, ludia asi nestrajkuju len tak zo zabavy, tak na to asi maju nejaky dovod. Ja trochu ostatnych nechapem v tomto. Akonahle sa povie ucitel, tak vsetci hned kricia. Akoby to boli najhorsi ludia na svete, ktori sa len valat chcu.
@vydrnik ja som sa pytala, ci si videla realne, ze tolko ma?.....to akoze, si teraz o mne vsetci susedia myslia, ze s muzom mame 800-1000Eurove palty, elbo sme si napr. kupili nove auto alebo splatili hypoteku?...haaaa? no, nie moja draha, napr. my sme to ekonomickym zmyslanim a sporenim dokazali z 500Eurovych paltov....ale dakujem za info, ze ako ludia zmyslaju....a a to preto na ans tak skaredo pozeraju a asi zavidia, lebo si myslia, ze mame 800EURovy plat.....do kelu.....toto je v r....
@liaka hned na začiatku chyba, prísahu skladajú len lekári, o žiadnych učiteľoch som nikdy nepočula 😉
@baaambulkaa sak aj na Markize ten uvitel vravel ze on strajkovat nemusi ze on ma 800€,a jeho zena 500€,pokial viem forum je verejne ci ma nekto fotku alebo nie,a netaktne je ked si ona stale stazuje ako z muzom maju malo.a vseci u nas vedia ako to je,a niesom jedina kto tu ma fotku,
ja som za štrajk. Každý sa obúva do učiteľov, že koľko majú voľna, prázdniny a pod. No to tvrdia iba tí, čo do toho nevidia ani jedným polokom. Zaujímavé, že keď zvyšovali sudcom platy nikto ani necekol. Majú tiež VŠ vzdelanie, no ale ako vyzerá naša justícia ? KATASTROFÁLNE !!!!! A to nikto nekomentuje.
A aký je rozdiel v plate u sudcu s 5 ročnou praxou a učiteľa s 25 ročnou praxou ???? OBROVSKÝ !!!!!!
V škole sa musia deti vzdelávať podľa osnov, a súdne prieťahy ? Tie nepoznajú čas......
Na Slovensku úplne bežné.
Úbohé cudzieho človeka sa pýtať na vek 🙂 a posudzovať ako dopadne po škole🙂 ja si tu 7ročnu školu idem študovať pretože sa o ten odbor zaújmam nie aby som sa na internete chvalila s ubohym papierom vysku si vie spravit kazdy.A nebojte sa ja vo vasom veku nebudem plakat nad svojim platom aj ked bude 500€ pretoze sa budem snazit preto robit cokolvek aby som nieco dosiahla niekto z ucnoukou sa ma dobre len preto ze sa mat dobre chcel🙂 Bambulka ja citat viem aj pisat si predstav ale medzi obmedzencami to budem tazko niekomu vysvetlovat no neviem dokonale gramatiku lebo sa v skole ucime chujoviny vies?Vinimka taka vynimka taka a este aj v knihach je kopa chyb a viacej sa venujem cudziemu jazyku slovenska hatlanina ma nejak nezaujma kazdy sa snou chvali ale nikto ju poriadne neovlada🙂 ked si so svojou pracou spokojna premna zamna ked ako brigadnik viem zarobit 2000€ v zahranici tak to dotiahnem aj dalej a nejake komplexy uciteliek ma nadno nedostanu.Vidno,ze ako kultivovany ludia sa vyjadrovat neviete len zhadzovat mladych ludi ktori raz budu robit aj na vasu rit aj vy ste pre 50rocnych len zasrana mladez.Si myslite ze kazdy je rozmaznany rodicmi ste na velkom omyle niekedy ucitel ani nevie co ziak preziva ved co ma 19 co jeho moze trapit vsak?Puberta uz asi nie.A mila Dai sttanka pre mamicky?Niekedy placem ako jedna matka radsej sadne za modry konik a spyta sa co sa deje s mojim dietatom ked ...blabla vycapujete tu fotky porusujete ich prava a este mate tu drzost sa domna navazat🙂 Drahe moje ja na facebook nechodim ani ho nemam lebo evidetne z tamat chodite na tieto kraviny.40rocne zeny na fb nonstop ako 15rocny zasrani Ucitelia detto namiesto toho aby sa to v skole odopieralo sa to v skolach podporuje.Esteze by si dal niekto namahu mi poslat ucivo na mail..Nemam fb som odpad tejto spolocnosti🙂 smutne dospeli ludi prepadli internetu.Stastna to doba ked ste nepoznali internet vsetko sa hovorilo do oci.A na ziadnu diskusiu som este nereagovala chodim tu len predavat veci a raz za cas sa posmiat ako sa dospeli ludia zosmiesnuju na internete.Tato diskusia ma len konecne donutila vyjadrit svoj nazor na skolstvo.Ak sa vam to nepaci ze mi zalezi natom co sa budem ucit a ako..A kde a kym budu vzdelavane moje deti ak sa ich vobec dozijem ked vobec mi da niekto sancu bez praxe zacat zarabat...tak sa k tomu jednoducho nevyjadrujte🙂 Mna netrapia vase zivoti vase vzdelanie kebyze hej tak sa vam asi vysmejem,ze idete poucovat mladych a sami ste nic nedosiahli tod vsjo z mojej strany k argumentom,ze som mlada a,ze by som radsej ako spisovnu slovencinu podporila Bernolakovcinu🙂 nevidim dovod neustale si stahzovat zivot hovadinami a zo zivota a z rodiny mat minimu.Otvorte oci vy prichadzate o mladost.
@sorciera24 mna nezaujima kolko ma,sle ide len o to ze sa tobi chudinka a vseci vieme ako to je,nech daju tym co si to zasluzia,ale urcite nie tym co netreba,viac sa vyjadrovat nebudem,
@sorciera24 no asi tak...jedna pani povedala....ved to by nemohla 300 e splacať nie??? Ach jaj...ako sa vraví niekto spraví ,,z hovna päťkorunák,, a druhý si myslia neviem čo...ale tak mozno ma 800e ...v hrubom...pripadne je to VŠ profesorka s uznanou profesurou od prezidenta, ma malý aj velký doktorát minimálne, je kandidátka vied a docentka....ako napr. Prof. PaedDr. X Y PhD. csc.....s 30 ročnou praxou tak taky dajem tomu má aj 1200 eur hrubé..to by som verila - v školstve..
@sardinka335 ved toto, ona veri, lebo znamy tam ma znamych a vsetci vedia.....kolko ma a este sa robi aj chudinkou..... 😀 (ako mozno aj ma....a co....)...ale, ze to tito ludia vedia takto otvorene povedat, pritom nemaju dokaz, nevedia ko zije nic.....a ja , ze preco sa tu voli Fico....lebo ved aj on povedal, ze ma znamych a oni povedali.... 😀
A este raz pre ludi ktori si to neprecitali pisem cez mobil a rychlo obetujem svoj volny cas a nemam naladu tu presediet cely zivot.A hlavne veta nauc sa gramatiku ked uradnici budu pekne spisovne vypisovat rozsudky nebude tam ani jedna chyba v telke nebude ani jedno nespisovne slovo alebo slangove vtedy sa ja naucim 50padov a vzorou a nebudem sa smiat natom ze ma uci clovek ktori tvrdo vyslovuje slovo,,dennik,,a overuje si to ci sa to vyslovuje inac.A aby bolo jasne nikdy som nenapisala ani nepovedala,ze ucitel je dajaky nepodstatny clovek.Je podstatny tak ako kazdy jeden ich pracu si vazim zasluzili by si viac ale bohuzial ja v tom vidim len cistu vypocitavost uz im raz platy zdvihli..v skolstve sa nic nezmenilo ...len zhorsilo sama reforma.
@lucia_9 ja už som o tu mladosť prišla, zatiaľ čo som čítala tvoj príspevok a aj o vlasy , čo som si ich vytrhala pri tých chybách, máš z tej hroznej slovenskej hatlaniny 5 😲 😲 😀
No ja stale nechapem tie reci :"ked sa ti nepaci, zmen pracu". Vacsina ucitelov, ktori vystudovali a rozhodli sa ostat v skolstve tak neurobila koli volnu, ale koli tomu, ze tu pracu maju radi. A mali by sme byt vdacny, ze v nej ostavaju aj za podmienok, ake su. Je pravda, ze nemusia, ale nie je vsetko o peniazoch. Ale ak je moznost vyjadrit nesuhlas a ziadat zlepsenie, preco to nevyuzit. Ved to kludne mozete urobit aj vy vsetci ostatni nespokojni.
Sturim ti do ruky kameru a fotak id a chod a nastrihaj ho a nech tam nieje jedina chyba lebo ta zo skoly vysmarim a este mi aj zaspievas lebo ja to viem🙂 ty mozno nie mam ta sudit?Si blba alebo co lebo ta to nezaujma?Mna nezaujma slovencina priznam si neviem ju ale naozaj pisem cez ten mobil no diktatiky pisem lepsie ako niekto kto prisiel z gymplu jak je to mozne.Ani ty ju nevies ani nikto viem o osobe ktora ma vystudovanu slovencinu..Ta osoba dala na kolena profesorov jaky hlupy boli..A je kameraman robi uplne nieco ine.Ja viem argumentovat ty by si sa v politike stratila stale dookola uckat sa a gramatyku...Namiesto toho aby si mna poucovala sa vzdelavaj ty aby si nemusela skomrat o peniazky radsej nieco v zivote dokaz a nechval sa so vzdelanim papier ti peniaze nezarobi.
vdacni 🙂
@lucia_9 ty si uuuplne ale uuuuplne mimo dievča...tvoje kadejako poskladané vety nedávajú často zmysel a reaguješ totálne mimo tému :D
Libka1 ale to seno asi papas ty ked si nespokojna s platmi ucitelov ci ty si jedna z tych ktoru podporuje manzel aj s deckom a potom si vytiera pusu o mladu studentku bez podpory dajakeho chlapa?Neviem oco vam ide ja som rada,ze mam rozum,ze som mlada a,ze nehodlam robit ovecku tomuto statu a potom plakat ako som dopadla.Netreba pocuvat druhych tak jak vy mne teraz pisete chod sa radsej ucit...A co dalej?S jednotkami skoncim v tescu? Haha🙂 radsej sa uplatnim po vyske jak kameramanka ako sa chvalit som ucitelka ...a zarabam malo.A preto,ze ja mam komplexy bo sedim doma na materskej a uz mi z toho hrabe tak ponizujem ludi no tak preco si nezabrdnut vsak🙂 vela ludi recnilo a potom lutovalo lebo ten ktoremu v skole neverili ma zrazu vlastnu firmu
@ajkava napisala som svoj nazor ako ostatny ludia v tejto debate,ale vobec mna tu na MK uz neprekvapuje,kazdy sa len hada,nikto nechce znat pravdu,a @en sa ludia urazaju,nikdy by mna nenapadlo napisat nieco vo nieje overene,a uz nechapem co ma s touto debatou spolocne to ze mam v profile fotku,sak u niesom jedina,tymto koncim debatu,je to o nicom,
@lucia_9 nie, nie, ja podporujem samu seba, a kedze sa mi dari, nemam dovod zavidiet a doprajem aj druhym 😉 a naozaj, to s tou diakritikou 😀 😀 😀 ja viem ze ked chce niekto zakryt gramaticke chyby nejakou vyhovorkou, tak je mobil na to super, ale tak mam aspon tolko rozumu ze nepisem s diakritikou 😀 okrem toho nikto nie je neomylny a za gramaticku chybu sa nevrazdi 😉
V 27 rokoch si Bambulka rob dalej trapne selfie fotky davaj svojmu dietatu priklad ako rodic🙂 ale hlavne ze mas titul bola by som hrda za taku zenu.Naco skola ak sa zeny spravaju ako 15 rocne skolacky🙂 moj nazor.Nedava ti to zmysel asi som pod tvoju uroven.V 27 si neodfotim na MK tehotensky test mam rozum aby som si intimne veci nechavala na doma.Ale co ja mlada bezdetna otom mozem vediet o skole o zivote.🙂 aspon nebudem plakat,ze decku nemam co dat jest lebo som na slovensku na materskej a uz mi z toho nejak praskaju hormony.Zavist cista zavist.No svoju mladost ste si premrhali vasa smola.

@dkethe http://www.ozpsav.sk/files/stupnica_pedag_zames...
zabudla som ich vložiť, sorry!