icon

Štrajk učiteľov - postrehy, názory

horana
25. jan 2016

Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.

eldane
25. jan 2016

Ja teda strajk v takejto forme nopodporujem. Stale tu bude vela nazorov a kzdy si bude stat za svojim... podla mna to ohananie sa tym, ze im ide o zlepsenie podmienok v skolstve iba kryje snahu o navysenie platov.
Kazdy z nas sa rozhodol pre nejake povolanie a kazdy ma pravo volby. Jedna vec sa mi zda absolutne absurdna. Ako sa ucitelia vyvysuju, ze oni museli a musia studovat... tak musia aj adekvatne zarabat... haha... akoby sa v inych peofesiach nevyzadovalo vzdelanie. Ja som tiez musela studovat a dennodenne musim studovat a doplnat si vzdelanie, lebo zmeny v nasej legislative sa deju megarychlo.
Ozaj si nemyslim, ze je vhodny cas na strajk... myslia si, ze pritlacia vladu k muru? Nakoniec aj tak budu nuteni stiahnut chvost.
Za inych okolnosti a s inymi prioritami, v inom case by tento strajk mozno aj mal zmysel.

denisic
25. jan 2016

@vbu tak by ani nemali nič dostať, ak niečo učitelia vybojujú, keď sú spokojní - ani vyššie platy a ani financie na pomôcky a ani trvalú platnosť kreditov - veď sú spokojní, sú radi, že majú robotu, treba im platy znížiť a pridať tým, ktorí spokojní nie sú

lauricka
25. jan 2016

@vbu ucitelia strajkuju za lepsie skoly a lepsi system. Mozno si chodil do skoly, ale pracu ucitela si si neskusil a kto neskusil, nevie....

sisaka
25. jan 2016

@carolek ja asi v bananistane zijem, kedze vela remeselnikov tu zarobi viac ako vysokoskolskych vzdelanych ludi.

vbu
25. jan 2016

@sardinka335 no a to by si mali povedat aj ty ostatny co strajkuju 🙂

timea7
25. jan 2016

@vbu a poznáš aj dôvody, prečo neštrajkujú, alebo to tu len konštatuješ? Počul si aj o zastrašovaní učiteľov, alebo počúvaš len čo chceš. V hladových dolinách je ťažké postaviť sa proti zamestnávateľovi, nedá sa ti len tak buchnúť dvermi a ísť inde, ak máš rodinu a deti, to ťa nenapadlo? Ja teda spokojného učiteľa nepoznám a to v školstve pracujem desiatky rokov máme učiteľov aj v rodine. Nejde len o platy, ale o vybavenosť škôl, nezmyselnú byrokraciu a mohla by som dlho pokračovať. Len tak mimochodom, je pol desiatej večer a ja si pripravujem veci na zajtrajší deň. Nepíšem to tu preto, aby som prezentovala, že ja ešte pracujem...mala by som to dávno hotové, keby som nečítala túto tému a neprispievala do nej, ja to robím preto, lebo ma to baví. Ale spokojná nie som ani náhodou.

mijo53
25. jan 2016

@denisic moja reč, toto som ešte ráno povedala manželovi, kto neštrajkuje a je spokojný nech nedostane nič, vláda ušetri a nie sa kryť za iných

slamienka
25. jan 2016

@eldane škoda, že tu nie je ikonka " nepáči sa mi to ", určite by som lajkla

vbu
25. jan 2016

@timea7 Ja som nepisal ze som proti vybaveniu skol. to by som isiel strajkovat aj ja.
Ale co ma tento strajk za zmysel ???? par mesiacov pred volbami ??? Ktory opozicny politik stoji za tym ??? Chcu to vlastne ucitelia ???

denisic
25. jan 2016

@slamienka veď ona sa spamätá, keď jej syn začne chodiť do školy, je tam menej pomôcok ako za socializmu a za všetko treba platiť, pracovne zošity, toaletný papier, mydlo a podobne ... potom bude sťahovať chvost ona

denisic
25. jan 2016

@vbu naposledy, keď si v štrajku niečo vybojovali boli lekári, bolo to tiež pred voľbami, kedy je ten správny čas, ak nie teraz ... veď voľby sú tu na to, aby sme si niečo vybojovali

ejprilka
25. jan 2016

@liaka Neviete o com pisete... mozme si dat kavu a cajik? prepacte, ale ja si po 8 hodinach, s prepacenim, idem vymenit tampon, lebo skor nestiham sa ist ani vycikat.......O druhej dopijam studenu kavu z rana zaliatu pred 7. 8 hodin? to ako myslite vazne? A este mi napiste, ze mame 2 mesiace prazdnin.. vsetko si, mila pani, musime nadrabat... To nie su prazdniny, my sme si to pocas 10 mesiacov museli nadrobit zastupovanim. Moj manzel mi pomaha do pol noci vystrihovat, to ani nevravim, ze mi z prace nosi kancelarske papiere, aby som si nemusela pytat od rodicov, nehovorim o tom, kolko som uz ja investovala do pomôcok... Ja si vazim rodicov, ale potom sa pytam, preco si rodicia nevazia ucitelov... ??? Velmi ma zarazilo, ze moze niekto niekomu priat nieco take ako vy v uvode vaho prispevku... Je to smutne.. vy si ani neuvedomujete, ze tu nejde len o zvysenie platu pre ucitelov.. tu ide predovsetkym o to, aby sa vase deti neuciti v chatrajucich budovach, aby necvicili v plesnivych telocvicniach, aby bol na zachodoch toaletny papier.. Ja ako matka, ked dam dieta do skoly, tak s tym pocitom, ze skole verim a verim ucitelom, lebo ma prave vtedy zastupuju, ked s dietatom byt nemozem.. a naivne som si asi myslela, ze rovnako aj rodicia drzia s nami a spolu dokazeme pre nase deti vybojovat lepsie podmienky.. tu nejde len o nas ucitelov.. aaach je mi smutno z toho, ze to vnimate tak ako to vnimate :( Este k sestrickam, tym fandim a drzim im palce, ale este by som Vam rada napisala (kedze ste spomenuli zvratky), ja som uz 3 krat utierala po ziakoch zvratky, ked im prislo zle... aj to robime, mila pani... Ja Vam naopak zelam vela zdravia a pokoja v dusi.

carolek
25. jan 2016

@vbu Vtipálek. 😀 By skúsili! V hladovej doline a obci so starostom, ktorý kandidoval za Smer. 😀 😀 😀

carolek
25. jan 2016

@vbu Chcú. 🙂

timea7
25. jan 2016

@vbu čo či chcú? Splniť požiadavky, ktoré si jedna vláda za druhou prehadzujú ako horúci zemiak? Pred voľbami plné huby sľubov a potom....

denisic
25. jan 2016

@ejprilka to nosí papiere manžel aj mne🙂

timea7
25. jan 2016

@denisic to je normálny šport všetkých učiteľov, berú akýkoľvek papierový odpad z podnikov, dávajú tlačiť a rozmnožovať to, čo potrebujú svojím rodinným príslušníkom a priateľom....

vbu
25. jan 2016

@timea7 V 89 roku ste strngali po namestiach s klucami....tak sa teraz nestazujte...mate co ste chceli 🙂
A nie som komunista ,

eldane
25. jan 2016

@slamienka
@denisic
Vy neznesiete iny nazor? Ako viete ze nemam skusenost s dnesnym skolstvom? Moja sestra je ucitelka, takze viem co a ako priamo z vnutra. A ozaj mam pocit, ze ja som dost spamatana :o)))) a mojho syna dam do sukromnej skoly, aby ho neucili ucitelia, ktori viacej lamentuju a stazuju sa, ako vyuzivaju moznosti ktore maju.

vbu
25. jan 2016

@eldane suhlasim s tebou ..

emily76
25. jan 2016

@sisaka ja som ale pisala o nastupnom plate..cize je jasne, ze nehovorime o nejakom kvalitnom majstrovi, murarovi, elektrikarovi...viem, ze remeselnikov a zvlast tych, co svoju robotu neodflaknu je ako safranu... Ani som tych nechcela zhadzovat ludi bez VS, vsak ani ja sama ju nemam...😉 len som porovnala startovaci plat ucitela a robotnika, tot vsetko.

denisic
25. jan 2016

@eldane My iní názor znesieme, neznesieš ho asi ty, keď sa hneď obhajuješ. My bojujeme za to, aby si rodičia deti na súkromné školy dávať nemuseli a mimochodom, ty nepoznáš mňa, lebo ja tiež učím na súkromnej bilingválnej škole a nelamentujem. Bojujeme všetci spolu - súkromné, cirkevné, štátne. Nie každá mamička si súkromnú školu môže dovoliť a jej dieťa má právo na rovnako dobré vzdelanie. Mimochodom, táto vláda chcela znížiť aj dotácie súkromným školám. TOŤ VSJO. Iný názor znesiem, ale neznesiem expresívne výrazy typu stiahnu chvosty - je to neadekvátne a svedčí to o tvojej úcte k učiteľom a je to o to smutnejšie, že tvoja sestra je učiteľka.

denisic
25. jan 2016

@denisic iný názor - opravujem, lebo ma tu ešte obvinia, že neviem pravopis🙂

emily76
25. jan 2016

@mijo53 uznavam, vyznelo to blbo, ale snad vies, ako som to myslela.. Urcite nie tak, ze ucitelom sa stava len, kto sa nevie uplatnit inde...

eldane
25. jan 2016

@denisic
Pisala som v mnoznom cisle... preto to vy. Oznacila som teba aj @slamienku . Myslim, ze expresivnych vyrazov tu bolo uz z kazdej strany vela, aj z tvojej. Pozri ja som sa naucila nespoliehat sa na tuto vladu ale sama na seba... to ci znizi prispevky je mi srdecne jedno.

angelinja
25. jan 2016

Neohanajte Sa ze bla bla najskor naucte nieco a nedavajte kopec uloh domov a taktiez nehovorye ze kedysi bol ucitel to a to ano bol Lebo to bola osobnost na dedine a nie lenivec zobrala by som vam za vasu robotu nerobotu

denisic
25. jan 2016

@eldane To, že majú ľudia iný názor je v poriadku, len ide o to ako tento názor vyjadria, to svedčí o ich takte a emocionálnom kvociente. Pekný je aj tvoj názor, že si sa nenaučila spoliehať na túto vládu, no to druhé už také o.k. nie je, veci by nám nemali byť ukradnuté, pretože v tomto štáte nie si len ty, ale je tu aj kopec iných ľudí, za ktorých je potrebné bojovať a to robí celú našu spoločnosť. Ale ty asi patríš medzi tých Slovákov, ktorí si akurát zametú pred svojim prahom a všetko ostatné im je ukradnuté. Ja som tu voči nikomu nič expresívne nevyjadrila, to nie je moja parketa. Ja len vraciam tým, ktorí urážajú druhých. S tým tykaním som to vymazala, nakoľko mi to došlo, keď som si tvoj text prečítala druhý krát. Slamienka len napísala "nepáči sa mi to" a ty si ju hneď zaradila medzi tých, ktorí neznesú kritiku.

eldane
25. jan 2016

@vbu ja ozaj nechapem, ze ucitelia cakali, ze ich cela verejnost bude podporovat. A ono sa to teda ozaj nedeje. Z mojho okolia je ovela viac takych, ktori maju na tento strajk nie velmi pozitivny nazor.

timea7
25. jan 2016

@vbu sorry, ale tvoj názor je totálne chorý....v 89. ste štrngali kľúčami....ty asi nemáš nikoho v rodine, koho vypočúvalo ŠTB, že? Ani nikoho z tvojej rodiny nevyšupli z vysokej školy....Ani sa ti nestalo, že si roky nevidel svojich najbližších,lebo vás rozdeľovala železná opona, že? Ani si nezažil Vianoce, keď bola časť rodiny tu a časť za hranicami,lebo nikdy nepustili celú, aby tam nezostala....mohla by som pokračovať ešte dlho, ale sme mimo tému. Sorry, ale viac nemám s tebou o čom diskutovať. Nikdy som nebola prívržencom žiadnej politickej strany, vôbec nezatracujem všetko, čo bolo pred revolúciou, ale tvoje názory mi vyrazili dych. Presne takých voličov niektorí politici potrebujú, si normálne prototyp. 😒 😒 😒 😒 😒

denisic
25. jan 2016

@eldane Napriek tomu si o tebe myslím, že si inteligentná osoba s vlastným názorom, ktorý ti neberiem. Máš právo ho vyjadriť. S ľudmi, ktorí píšu bludy sa nebavím, lebo mi za to nestoja. Len si si mohla odpustiť tie chvosty a na tvoju správu by som nezareagovala. A to, že to robí väčšina neznamená, že budem tiahnuť s davom oviec, môžem sa predsa od toho davu odlíšiť.