Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
@bmuller no a ja sa ta opytam cim su dnesne deti motivovane aby sa ucili,venovali tomu cas a namahu,ked sa aj so stvorkami dostanu na gympel ci vysku? Ziadna motivacia byt lepsim,aby som sa dostal niekam svojou snahou... ked som ja studovala tak sa na skoly ako gympel dostali naozaj iba najlepsi a ti sa o to miesto este museli aj "pobit"svojimi vedomostami... Dnes? Na vysku sa dostane pomaly kazdi druhy a bez akejkolvek snahy... Preto aj pisem,ze je chyba,zal
@bmuller prepáč, mobil mi to odoslal skôr ako som dopísala... Preto aj píšem že je chyba, že máme veľa škôl, ktoré sa bijú o žiaka, lebo majú za neho financie a zoberú hocikoho, aj štvorkára na gympel namiesto toho, aby sa žiak "bil" o miesto v škole a teda aj bol motivovaný pre to niečo urobiť, aby sa na tú ktorú školu dostal...
Moj nazor ...za to co a kolko robia maju dobre platy. Strajkovat by mali podnikatelia tam sa kazdym rokom poplatky zvysuju.
ja tu prispejem svojim nazorom a to je, ze skolstvo je v krize celosvetovo nie len ako system vzdelavania samotny ale aj kolko zarabaju ucitelia a ich pracovne podmienky, rovnako aj aj v ostanych pracovnych odvetviach. Doba sa meni a bude sa musiet ci to chceme ci nechceme tiez zmenit skolstvo. Napriklad v UsA strajkovali minuly rok, prikladam link http://www.hlavnespravy.sk/usa-strajk-ucitelov-...
Uz pomaly zacinaju presadzovat znizenie pracovnej doby a znizenie casu travenia deti v skole, uz su taketo debaty a myslim ze to bude o niekolko rokov realne ....
môj postreh: práve mi volala kamarátka, ktorej bolo dnes oznámené, že štrajk bude ešte minimálne do utorka 01.02. nakoľko má dve deti a nemá ich kam dať musela zostať s nimi doma dať si vypísať OCR t.z , že bude dostávať len 55% z platu a v robote ju možno bude čakať výpoved.... takže aj takéto následky má štrajk 2% učiteľov neviem či je to na smiech alebo na zaplakanie......
@zuzubpozri, je to smutne. Ale su to 2 % skol a uz je zmatok. Si predstav, ze ani to nemuselo byt, stacilo urobit nejaky krok od vlady. Stacilo malo a nemuselo byt. Mnoho ludi tvrdi, ze nech ucitelia tiahnu do certa, ze ich nikto nepotrebuje. A vidis, potrebuje. Krute, ale stat tomu mohol zabranit.
@zuzub dotkne sa nas to, ako ucitelia to budeme musiet dohnat, ako ucitelia musime zastupovat tych, co su vonku. Ako ucitelia preberame na seba zodpovednost, ze deti ucivo budu vediet. Si myslis, ze teraz nezacnu behat po skolach inspektorske kontroly? A ver, ze budu deptat hlavne tych, co sa zapojili a budu dupat, ako su deti na tom vedomostne. Ja som si mohla dovolit len dva dni ako podporu kolegom, lebo mi klope Monitor na dvere a radsej si nechcem predstavit, co by mi povedali rodicia a koho by brali na zodpovednost.
Nedá mi zobraziť tento nádherný postreh pani, ktorá pracuje v detskej knižnici a vidí denno-denne prácu nás učiteľov: "Aj preto sa čudujem rodičom, ktorých rozčuľuje štrajk. Vraj nemajú kam dať decká a ako k tomu prídu, a vôbec! Škola nie je útulok, kde odložím cez deň decko, kým som v robote! Učiteľ je "sväté” povolanie. Od učiteľov závisí, aké budú naše deti, aký raz bude náš svet. Ak im neukrojíme zo svojho krajca, svet nám raz ukrojí, vezme si, a možno viac, ako bude treba, viac, ako by sme teraz mohli dať. Dajme teraz, aby nám neskôr nechýbalo!" Konečne niekto vidí, prečo na to, čo učitelia žiadajú, majú právo a neporovnávajú jablká s hruškami.
fakt si myslíte, že navýšenie platov o nejakých 90 Eur pritiahne do školstva lepších učiteľov? ja nie...
a o tom odkladaní dieťaťa - ak by som bola teraz v skúšobnej dobe, tak prídem o miesto, našťastie som sama sebe pánom, ale kopa ľudí nie je a naozaj nemajú s kým nechať dieťa, majú prísť o prácu kvôli štrajku učiteľov?
@david93 vies, tu ide o princim, nech ich nevynechvaju pri navyseniach, lebo buduci rok im zase navysia o devatdesiat a ked tento rok vynechaju, tak to bude este menej
a ano, je to primalo, tam by sa ziadalo navysit o sto percent, aby to pocitili v rodinach
@denisic 🙂 no ty tu teda perlíš....teda ja robím v škole, ale žeby povolanie učiteľa bolo sväté???? No tak to už snáď nie...prosím ťa nezhadzuj učiteľa este viac, a nerobme z nich úplných chudákov, zase odtial potial...ako teraz si mi normálne vyrazila dych...
Ty za koho? 😀
@mammamiamiama 100 palcov hore,tiez poznam par ludi,ktori sa nestacim cudovat,ze funguju ako ucitelia
@matulik222 ty si vyrážaš dych sama, nakoľko som to nenapísala ja, ale jedna pani, poriadne čítaj a potom komentuj a perli - text je úvodzovkách, ak si si nevšimla a slovo sväté detto
@celasapremenim neurážaj a nesúď ľudí, ktorých nepoznáš, do kúta si sadni ty a môžeš si tam aj nechty obhrýzať, ak chceš a do tupých nadávaj sebe - tvoje slová o tebe vypovedajú, každý má právo napísať názor, ale nie tvojím podradným spôsobom - tento názor je v úvodzovkách, takže nie je môj - nahlásila som tvoj príspevok
@denisic blaaa blaaaa blaaaaaaaaaaaa
@celasapremenim to, čo z úst vypúšťaš, to si 😝 😝
@matulik222 tu máš celý príspevok tej pani - http://nazory.pravda.sk/dnes-pise/clanok/381285... a ja sa s nim stotožňujem a ak ty nie, je to v poriadku

@hefo no už len systém odborného vzdelávania, ktorý u nich funguje od roku 2000, je na takej úrovni, že dovidenia....u nás sa to len rozbieha, firmy tam investujú do škôl a do svojich budúcich zamestnancov, vychovávajú si ich a chcú mať tých najlepších..a je toho ešte viac, ale neviem ci ma zmysel to tu s tebou rozoberat....