Štrajk učiteľov - postrehy, názory
Kedze su tu uz dve temy o Strajku, ale obe su Otazky, kde je mozne pridat len jednu odpoved, rozhodla som sa zalozit Diskusiu, aby tie, co chcu, mohli pripadne napisat aj viac ohladne tejto polemiky.
Takze, kto chcete prispiet viac nez jednym prispevkom a diskutovat, sem sa.
aha, tak to tu uz mame sestry/lekari kontra ucitelia, jedni druhym zavidite to, ze mozu strajkovat, @fidka79 ? jasom podporovala aj sestry. aj pri prvej vlne protestov.akurat smola, ze sa vtedy nechali doslova odrbat vladou a kolena im podrazili aj doktori. ze nemozu strajkovat - jednoducho je taky system. rovnako nemozes bit deti v skole, ani nemozes pristavat lietadlom na dialnici.
sestry aktualne tiez vyvijaju natlak - no same nie su jednotne. preco vypovede stahuju? keby vydrzali, keby ich bolo viac, tak vam jednoducho musia ustupit!
rovnako ucitelia, keby sa - rovnako ako setsry - nebali o svoje miesta a do strajku by sli vo vacsom pocte, tak ten parlament zasadne aj zajtra.
a k fidke79 - aj ucitel je, rovnako ako setsra/lekar - jednou nohou v base stale. staci len, ked idu s detmi na vychadzku/na skoôlske ihrisko (u nas je to cez cestu) - zrazi ti decko auto a si v prdeli. v skole ma za tvojedecko zodpovednost ucitel keby sa mu nieco stalo, mozes sa sudit.rovnako, ako by som sa mohla sudit ja za dokaliceny porod ... novieme, ako casto rozhoduje urad pre dohlad v prospech pacienta /ale to je ina tema.
nezavid ucitelom, nemaju to o nic lahsie, ako ty.a ak pri nadcasoch a nocnych, ktore mas na porodnej sale urcite vela, dostanes 500, tak je asi niekde chyba ...hladaj inu nemocnicu, ine zariadenie.
@mb269 ziadnu z nasich univerzit nevidim https://www.timeshighereducation.com/world-univ...
@ukulela samozrejme, ze sa boja o svoje miesta. Lebo napriek tomu, ze maju plnu hubu narokov, sami velmi dobre VEDIA, ze NIKDE ich nic lepsie necaka. Este by mozno mohli ist robit do supermarketu za kasu, alebo niekam do prevadzky na 12hodinovky, denna, poobedna nocna.
Dostane 500, ale inde by nedostala asi ani tolko, inak by v tej nemocnici nerobila a dala vypoved aj bez masoveho strajku a nezavisle od toho, co robia ostatni. Ci sa snad mylim?
Platy vo verejnom sektore pojdu hore az vtedy, ked pojdu hore aj platy vsetkych ostatnych ludi. Jednoducho to inak nejde. Kto ma na viac, ako na "davovych" 500, tak uz davno robi nieco insie niekde inde.
Co sa tyka zodpovednosti: takisto sa mozes "sudit" za zle jedlo v restauraci, manko na kase atd atd. Kazdy (skoro), kto nieco robi, nesie za svoju robotu zodpovednost.
@mb269 si dobre pobavila s tymi 3 univerzitami v USA. Kym nieco trepnes a nemas ponatia tak aspon googluj. Ked ti nic nehovori Princeton, Yale, Berkeley, Columbia University, Massachusetts Institute of Technology, Johns Kopkins University tak si daj 100 najlepsich univerzit na svete a vypadne ti este x dalsich americkych univerzit, ktore su 100x lepsie ako Komenskeho, ktora tam v prvej 100 ani nie je a ty tu ides trepat, ze Yale ci Princeton je na urovni slovenskej vysokej skoly OMG 😕
ahojte kedze som ucitelkou ..tak poviem moj postreh
je nespravodlive a zle ze oligarchovia..nam vstkym vnucuju platy.okolo 500 eu..a..dochodky mensie..s toho sa vyzit neda..tu nohovorime o luxuse..ale malo by byt normalne vediet vyzit z platu
strajk ako taky nepodporujem....pretoze..su za nim ludia ktorych nepoznam..zjavne tu ide o zakulisnu hru
po druhe..tento stat tlaci na ziovnostnikov..ktori uz nevladzu existovat..pokial nebude vyrobna sfera nebudu ani platy v statnej ..lebo neikto musi na stat aj zarabat,,,zjavne ..treba zastavit erozkradanie dziiientiiiiiii. atd,.,,ale ako netusim
toto je celospolocenski problem...ktory niekto..vyuzil zjavne..mozno preto....lebo sk nesuhlasi s mnohymi vecami od europskej unie....ono dovod na majdan sa vzdy najde..
takze ano..vsetci to amme tazke..ale robit si momentalne bordel v krajine..by sme si nemali..
co sa tyka pracovnej doby no mame prazdniny..ale..mna nema kto suplovat tak chodim aj od vidim do nevidim.dovolenku si vybrat nemozem musim ju mat v lete..hoci by som chcela inokedy..
ale nie to som chcela...
len tolko..ze som jednou nohodu v base..kzady den...stat sa moze rozkradnut aj zabijaju sa navzajom..ale keby jednej ucitelke sa daco stalo v skole s dietatom..tak nas ukrizuju a idem sediet..
idem sediet ked sme na skolskom vylete a nieco sa stane...ak spadne dieta porani..sa---alebo nedajboze horsie..ja nemam zodpovednost za peniaze...ale zivoty..a verte mi pri tolkych pubertakov to nie je lahke..
dalej...skolstvo je oblbovane..vy ani neviete ake hluposti..sa momentalne vtlkaju do hlavy..co za ludia su hore..ja som v jednej teme uz pisala...ze na vysokych skolach sa prednasa buducim predagogom ze rozpravka krtecek je nekorektna..pretoze nepopisuje dietatu svet realne..lebo jezlo nosi tam jablcko...a kedze to realne nie je mozne dieta nedostava realne ponatie sveta..a takymi blbostami nas akademici bombarduju zhora...je to na hlavu....ano mala by byt celoslovenska debata..o vychove..k multi kulti..ku korektnosti..napriklad vianoce..sa uz korektne prezentuju ako sviatky zimy..a podoben..ano mala by byt debata..kam sme tlaceni aj s rodicmi sama som rodic...ale tento strajk..nie je to co vsetci potrebujeme..sluszi zaujmom uplne inym ludom..
@jajka257 na mieste toho cloveka by mne nevyletela ruka, skusila by som sa s tym chlapcom porozpravat, ano
nie je pravda, ze zacali byt deti drze po zruseni trestov, ucitelia sa po zruseni trestov nenaucili nic, cim by si vybudovali autoritu u deti bez ich ponizovania a trestania
a nie vsetci, lebo aj taki su, je ich plna zs kosicka a plna zs drienova
ak na to nemas, NEUC
Ahojte, môžte si na mne rovno uľaviť, lebo aj ja som tá hnusná, lenivá,nič nerobiaca pani učiteľka, ktorá má nekonečne veľa času a prázdnin 🙂 Ale realita je taká, že ja už som v práci o siedmej, aby som mala všetko tip - top prichystané, moje detičky milujú malé jednotky a tak poobede kontrolujem každý zošitok a dávam im jednotky, aby som videla akí sú šťastní, keď tú malú jednotku nájdu v zošite. Z práce odchádzam niečo pred treťou...aj to lebo mám 3 ročnú dcéru a idem si po ňu do škôlky. Včera sme mali karneval s deckami, domov som prišla o siedmej večer. My máme v kolektívnej zmluve iba 40 dní dovolenky, ostatné dni a voľná si musíme nahrádzať náhradným voľnom v počte odučených hodín 56, nie v našom úväzku, ale zastupovaním. Môj týždenný úväzok je 25 hodín, takže si predstavte, že musím ešte dva týždne navyše odučiť, aby som si mohla zobrať dovolenku nie vtedy, keď chcem, ale kedy musím 🙂 Nemáme voľno celé prázdniny, prvý týždeň upratujeme triedu, riešime papiere, posledný augustový týždeň sme v škole, chystáme triedy, chodby, výzdobu, nástenky, papiere, niečo pre žiakov na privítanie...V auguste chodím domov pravidelne okolo štvrtej - piatej poobede. Keďže mám malú dcérku a poobede sa jej chcem venovať, vstávam okolo pol-piatej ráno a ešte si dokončujem úlohy, ktoré som nestihla poobede v škole. Do školy chodím ako vianočný stromček ovešaná a stále milujem učiteľský vtip - "že všetci si niečo domov nosia z práce, iba učitelia si z domu nosia do práce"🙂
Neštrajkujem, nie preto, že som spokojná so svojím ohodnotením, spoločenským postavením učiteľa a školským systémom, ale kvôli vašim deťom, aby mali karneval, aby dostali vysvedčenia, aby sa nemuseli učiť doma samé a aby to potom nemuseli dobiehať. Ja by som to tým mojich nevedela urobiť. Ale plne podporujem tých, ktorí štrajkujú a nielen učiteľov, ale všetkých, ktorí si stoja za svojou prácou. Neporovnávajme a nesúďme, nekritizujme niečo o čom nemáme ani potuchy alebo čo si pamätáme spred 20 rokov aj to už skreslene. Všade sa nájdu aj takí, aj takí. Aj predavačku stretnete milú a ochotnú a aj takú, čo vás ide zabiť pohľadom, lebo ste si zabudli odvážiť mandarínky, sestričku, doktora, čašníčku, uja šoféra....stojme si za svojou prácou, len my vieme, čo sme do nej všetko museli vložiť a nezáviďme si.
Ešte malá poznámočka nakoniec, ja sama som kvôli financiám odišla zo školstva a robila som v poisťovni v oddelení s firemnými poisteniami zodpovednosti a majetku, kde som dostávala raz toľko ako v školstve (čo už...podnájom v Bratislave, je podnájom v Bratislave). Síce som chodila domov o šiestej, ale vypnutím počítača moja práca končila. Myšlienky boli voľné a keď som sa do toho dostala, vedela som ako všetko v práci vyriešim. Teraz prácu beriem domov, rozmýšľam na žiakmi, nad učivom, nad hodinou a každý deň vás môže niečim prekvapiť a zaskočiť. Cítim sa omnoho viac upracovanejšia a ani si nemôžem zobrať dovolenku v piatok, že si spravím predĺžený víkend 🙂 😉 Vrátila som sa kvôli osobnému naplneniu a kvôli dcérke, tie nanútené prázdniny beriem ako nádherný čas, ktorý s ňou môžem tráviť a nie ju stále niekam odkladať. No ako rodina sme sa uskromnili, celý môj plat ide iba na hypo (nezvýši ani na energie), ale dcérka bude malá iba chvíľku a tak mi to za to a za tie moje decká v škole naozaj stojí🙂
Toť môj postreh. Pekný večer prajem všetkým.
@celasapremenim 1 000 000 like a 1 00 000
ANO MILI UCITELIA DA SACTO AJ INAK
@ajkava bb kraj nepoznam, tak sa nebudem vyjadrovat a porovnavat obtiaznost prijimacich pohovorov, ale tipujem, ze je dostat sa tam na gymnazium jednoduchsie, kvoli poctu uchadajucich sa urcite
a gratulujem, mas sikovne deti
@nosalinda obdivujem, ze v poistovni si vypla pc a sla s cistou hlavou domov
@fidka79 dievča moje, drž sa medzi touto "kastou" , ktorá si tu na 55 stranách hladká vzájomne vlastné ego a neviem z akého dôvodu sa vyhlasuje za elitu a budúcnosť národa /zaujímal by ma pomer diskutujúcich učiteliek ku zvyšku nickov vrátane teba/....nezvyknem sa zapájať do takýchto "diskusií", ja vlastne nevyjadrujem súhlas ani nesúhlas so štrajkom učiteľov, chcem len podporiť teba ako človeka. Všetkým nepedagógom /ak si nájdu čas/ a pedagógom /keď dobrigádujú a pozbierajú všetky smeti v rámci štrajku/ odporúčam pozrieť si v archíve TA3 vyjadrenia pána Sotáka, ten to popísal od A po Z, a to veľmi objektívne a slušne, skúsim to zhrnúť cca takto: " V školstve je PREzamestnanosť, je potrebné ZREDUKOVAŤ nenaplnené školy, REKVALIFIKOVAŤ 25% učiteľov /tých najnespokojnejších/ na inú prácu, ušetrené peniaze investovať do ZVÁŽANIA detí školskými autobusmi do kvalitných škôl, kde zostane učiť 75 % kvalitných učiteľov /napr. tých, ktorí neštrajkujú a vážia si prácu v rozumnom pomere cena:výkon:kvalita, pričom za rozumný výkon možno považovať počet odpracovaných hodín za mzdu, ktorá ani zďaleka nie je tak zúfalo malá ako sa prezentuje. Ak hovoria, že ak im zvýšia plat, tak oni budú lepšie učiť, len potvrdzujú to, že momentálne neučia dobre, čiže by im mal plat klesnúť." Neodpustím si predsa len jeden vlastný postreh, v rámci tejto témy písala niekde mamička, ktorá pracuje ako ekonómka na škole, čiže je nepedagogický zamestnanec, že vypisovala nové dekréty učiteľom a má info naozaj z "jamy levovej". Ona myslím písala, že majú každý rok 30 žiadostí na miesto učiteľa, čiže sa jedná o kvalifikované rezervné pracovné sily, ktoré vedia koľko by zarobili a cez to všetko o tú prácu prejavujú záujem. Tak nechápem, prečo vy nespokojní im neuvoľníte miesto. Potom my rodičia môžme chodiť do práce, naše deti dostanú vzdelanie od ľudí, ktorí svoju prácu evidentne CHCÚ robiť a vy si zariaďte život inak - tak aby ste boli v tomto čase na tomto mieste a za týchto predvolebných trapností a možností spokojní. PS: vážim si prácu sestričiek rovnako ako niektorých učiteľov. Ja osobne napríklad tiež nepracujem v obore, ktorý som vyštudovala /až sa hambím napísať, že to je PgFUK, lebo niektorí mne podobní to považujú za doktorát na Cambridge University - pritom dnešné vysoké školy produkujú absolventov prostredníctvom prednášok v kinosálach kultúrnych domov/. Prečo som nezostala verná mojej alma mater?! Lebo som z určitých dôvodov nebola spokojná - rovnako ako väčšina tu diskutujúcich učiteliek. Moje rozhodnutie nebolo technicky jednoduché, ale kde je vôľa je aj cesta - len pre to treba niečo obetovať a niečo aj na úkor svojho pohodlia urobiť...
Pre vás, ktorým sa nechce spať. 🙂
http://www.tyzden.sk/podlampou/29512/pod-lampou...
@nelinka2009 Ja som v poisťovni pracovala na centrále a riešila zmluvy pre firmy, nemusela som ich naháňať, nemala som z nich provízie ani nič podobné. Áno, odišla, pretože som bola na centrále, ak bol problém skočila som na správu zmlúv, ak bol problém inde, riešila som to cez riziko a keď bol problém išla som aj za generálnym. Mňa mohol tak sprdnúť šéf, keď som na niečo zabudla, alebo som spravila chybu. Stalo sa, opravilo sa, ospravedlnila som sa a bolo. Išlo o papiere, nie o malé deti, žiakov. Skús tam vyhodnotiť nejakú situáciu alebo niečo vyriešiť tak, aby si nikomu neuškodila. Detičky vie zničiť aj maličkosť a zanechať v nich z niečoho zlý dojem, musíš ich poznať, musíš rozmýšľať čo teraz, na toho platí potichu, na toho hlasnejšie, toho riešiť len osamote, toho tamto...a potom prídeš domov a rozmýšľaš, prečo toho žiaka v triede nechcú, ako to napraviť, či som nejaký rozbroj nemala vyriešiť inak, čo urobím na tú anglinu, aby sa im to páčilo a čo s prírodovedou....a takto dookola. 🙂
@riverrein no, vdakabohu za tvoj mozog v tvojej hlave, vies, malo je tu takychto triezvych ludi, velmi malo, mozem ist spat, dobru noc 🙂
@riverrein klobuk dole
@nosalinda skoda, ze vacsina ucitelov to takto krasnevteoreticky ovlada, no maloktoryvto vyuziva v praxi... Keby sa tak spravali, vaxili by sinich vuac ziaci ajbrodicua
@riverrein Nebudem odporovať, ale sama si napísala, že zmenu v školstve treba, učitelia štrajkujú aj za to, len sa to na verejnosti zvrhlo iba na tú mzdovú stránku, lebo na Slovensku sa riešia asi iba peniaze, ale len tie malé🙂 Iba k tomu pánovi Sotákovi, on sám sa má tak dobre, lebo našiel spôsob, ako na neho pracujú za 500 Eur (a menej) kvalifikovaní zamestnanci v jeho firme a to len preto, lebo sú vôbec vďační, za to, že majú prácu vo svojom regióne a on to dobre vie. Stačí sem-tam pohroziť zmenou smeny, lebo je nižšia produkcia (zmena znamená, že sa zmení prevádzka zo 4 smien na 3, čo znamená, že nebude treba toľko pracovníkov) a nikto viac nepopýta, neštrajkuje a maká🙂 Tak pohrozme učiteľom, že na ich miesto čaká ďalších 30 ľudí (možno čerstvo vyštudovaných) a neberme ohľad na kvality tých, čo tam sú a ani ich za ich prácu, ktorú pre školu doteraz odviedli lepšie nehodnoťme...nie to, aby sa ešte sťažovali. To naozaj bude mzda všetkých ľudí v tomto štáte závisieť od toho hesla: Buď rád, že máš prácu a nefrfli? To chceme?
@riverrein pana Sotaka som pocuvala aj citala ich vyhlasnie na ich stranke. Co mi nie je zname su zdroje ich statistik. Pretoze ked pozries grafy o skolstve OECD, tak nemame menej ziakov v triedach ako v krajinach, kde maju lepsie skolstvo ako my. Teda ten priemer 12 ziakov na ucitela (co sa neviem dopatrat ako bol zratany), nie je vela v porovnani s inymi krajinami. Takze si nemyslim, ze by bolo ucitelov na skole vela. Skoly sa zatvaraju/zlucuju uz teraz. Otazna je kvalita mnohych ucitelov. Ale ked som v niecom dobra a ponuknu mi ucitelsky plat vs. plat v sukromnej firmicke, vyberiem tu firmu aj ked som cely zivot chcela ucit. Takze sa nedivim, ze zostavaju menej sikovni, ti co tam pracuju vecnost a male mnozstvo namotivovanych, sikovnych mladych. Keby bol plat motivacnejsi, mozno by tych mladych a sikovnych slo ucit viac.
Ale nie je to cele len o plate. Chcela som kvalitne ucit telesnu, ale v telocvicni boli vytrhane parkety, chybali basketballove kose, vlastne jedine vybavenie boli zinenky a par lopt.
Dataprojektor bol len jeden - nastastie som bola jedina, ktora ho chcela pri vyuke pouzivat.
Zhorsenu znamku zo spravania najhorsiemu ziakovi na skole sme dat nemohli, lebo tatko ma firmicku co na skole ma vymenit okna.
Ked niekto narusal hodinu, nemohla som ho z hodiny vylucit. Vlastne nebol ziaden "trest" pre ziakov, na ktorych nefungovala pozitivna motivacia (ze by mali z domu ziskany respekt voci ucitelovi?)
Chcela som nieco tvorit, musela som si priniest material z domu.
Inspekciu zaujimalo ci je spravne vyskrtana triedna kniha a ci je tam napisane ucivo podla osnov. O kvalitu vyuky sa nikto nezujimal. Podstatne bolo ci sa drzime osnov.
Temy na maturitny sloh som den pred maturitou videla na nete.
Je toho straasne vela co by bolo treba zmenit. Ucitelia aspon docielili, ze sa o tom zacalo rozpravat. Nestrajkuju len kvoli platu, ale strajkuju za lepsie skolstvo. A ono sa tazko vari, ked nemate poriadne suroviny...
@nelinka2009 Mňa si vážia aj žiaci, aj rodičia, aj riaditeľ a viem, že nie som sama na celej škole. Aj ja si vážim učiteľky v materskej škole, aj moje kolegyne, čo všetko tam musia zvládať a vážim si aj môjho oca, ktorý robí za 350 Eur údržbára v bytovom podniku, aj môjho brata, ktorý maká za 500 vo veľmi ťažkej práci a aj môjho švagra, ktorý zarába 3000 Eur ako finančný analytik. A keby sme si jeden druhého vážili, tak by vyzeralo inak aj u mnohých učiteľov a hlavne rodičov. Už len veta, že niečo teoreticky ovládam a som sama asi v celom kraji je podľa mňa nezodpovedná. Vždy musia ľudia stáť na dvoch protipóloch, aby bol svet v rovnováhe a jedna strana bude nachádzať argumenty za a druhá iba tie proti...s tým sa nedá nič robiť. Ale hádzať ľudí do jedného vreca, na základe jeho povolania, pôvodu, vierovyznania a neviem čoho som si nikdy nedovolila. Ja nebudem hovoriť, že každý finančný poradca je trtko a chce z vás vytrieskať iba provízie na zmluvách, pretože je určite kopec takých, čo sa naozaj vyznajú a chcú svojim klientom pomôcť. Ani, že každý šéf a riaditeľ je magor, ktorý si len váľa gule a buzeruje svojich zamestnancov. Či? Ja som za zmenu v školstve, pretože aj ja poznám školu, kde riaditeľka ničí svojich zamestnancov a ešte si aj zamestná asistentku (blondínku a veľmi dobrú kamarátku ( v škole, kde je 25 učiteľov), s ktorou kecá o topánkach a na posedeníčku si robia selfie fotky do zblbnutia) Ale na jednu takúto je ich stále viac tých, čo sa snažia a robia svoje povolania zodpovedne a vidia v ňom svoje poslanie.
@nosalinda si veľmi milá PANI učiteľka, vážne, vidno to každým písmenkom ako ťa tvoja práca baví a napĺňa, zostaň prosím taká - kiežby aj moje deti mali v minulosti šťastie na takých pedagógov ako si ty /žiaľ nemali/...Je mi ľúto, ale na tvoje otázky ohľadne pána Sotáka a mzdy všetkých ľudí v tomto štáte neviem odpovedať, nechcem sa tváriť, že som zjedla Šalamúnovu r.ť a pravdupovediac sa mi ani nechce púšťať do takýchto diskusií, ktoré nikoho nikam neposunú. Len snáď k tým kvalifikovaným rezervám v školstve - predsa len niečo, to nie je "vyhrážanie", ale holý fakt bez emočného podfarbenia.
@riverrein V pohode...aj ja som chcela iba napísať svoj postreh a už diskutujem, ale už aj končím 🙂 Áno, svoju prácu mám veľmi rada, napĺňa ma a dojíma, keď mi žiačik povie, že keby bola súťaž a najlepšiu pani učiteľku tak vyhrám 🙂 A som rada, aj keď mi ďakujú rodičia a pýtajú sa ma od začiatku roka, či s nimi pôjdem ešte ďalej, lebo by si to veľmi želali. Ale aj ja som mala isté obdobie a školstvo som opustila. Vrátila som sa až po narodení dcérky, lebo sa mi už predsa len zmenili hodnoty a v práci predtým som sa cítila prázdna. Možno keby v školstve nastala zmena už dávno, tak by tvoje detičky natrafili na niekoho, kto svoju prácu a svoje deti (tie školské) má rád a nie na niekoho, kto je vyhorený, nevie to a a nikto mu v tom ani nevie zabrániť a ani ho nevie odstrániť, zatiaľ čo milá pani učiteľka sedí v poisťovni a maká pri počítači, aby si mohla zaplatiť prenájom. 😉
@carolek ty nás tu chceš tým Hríbom zabiť ???? 🙂 😀 😀 Priznaj sa, že nás chceš týmto linkom zlikvidovať a ukončiť tak toto vlákno ?! 🙂
@jatva
@nosalinda dievčatá, nejdeme už spať? Ja viem, že táto téma je o vás, ale všetko čo píšete už niekde odznelo, všetci vieme, že musíte robiť nástenky, viesť krúžky, zapisovať do triednej knihy, opravovať písomky, posledný augustový týždeň upratať kabinet, pripraviť výzdobu kontaktovať sa s nie veľmi príjemnými adolescentmi, teenegerami a ich rodičmi atď atď atď....ale nie je to náhodou náplň vašej práce? Alebo ste to snáď nevedeli a šokovalo vás to po ukončení štúdia a nástupe do zamestnania? Možno by sme si dobre počítali, čo všetko musí robiť taká pomocná sila v kuchyni keby tu taká téma samozrejme bola....že aké ťažké je spraviť sladkokyslý nálev, keď nemáte cukor a šéfkuchár po vás zazerá, že si musíte z domu doniesť vlastnú škrabku na zemiaky aby ste nemali mozole z tej pracovnej, ako na vás zazerajú čašníčky, utrie vás kontrola z hygieny aj keď steak bol fakt medium....Pri všetkej úcte k vám - učitelia, mám taký pocit, že vás pedagógov niekto škaredo podprahovo zneužil na predvolebnú kampaň, ste v tom čiastočne nevinne, a preto neviete presvedčiť svojimi argumentami zvyšok nepedagogického národa vrátane mňa. Prajem vám veľa úspechov a nám ostatným prajem veľa kvalitných pedagógov - najmä ľudí, ktorí majú obrovskú moc nad našimi deťmi, nad tým ako ich dokážu formovať, ale žiaľ i deformovať....Dobrú noc
@celasapremenim to sa nestalo mne, a nie neporozpravas sa s tym chlapcom rozumne, ver, neda sa. Mna decka vzdy posluchli, mam autoritu bez kriku, zlosti, viem ako na to. Mam sukromne jedneho mladeho muza, potrebuje matiku, je namoceny v dost zaujimavych kruhoch, ale mne nikdy nepovie skarede slovo, ucim ho uz od 6.triedy, teraz ma 17. Je to typek a ver, aj by dychal za mna. Velakrat som prave tychto najhorsich zadrzala, aby nebol pruser....a to su decka,ktore vysli z doby chaosu, ja ich chapem, oni pocuvaju.....je to o autorite....