icon

Štrajk učiteľov

bobulka34
23. nov 2012

Mam na našich ucitelov svoj nazor, ale chcela by som ich rano ich rano posadit (skoro rano) do prace kde by makali do vecera za 400-500 eur s 20 dnami dovolenky, nemozu si zobrat ocr, lebo zamestnavatel to netoleruje. Ich deticky nemusia vstavat o piatej rano alebo pol siestej. Nech sa pozru kolko hodin odrobia. A to ze sa doma pripravuju, mozno tak vysokoskolky ale urcite nie na ZS. Viem, ze deti su neposedne, horsie, je to vplyv hormonov a prostredia. Ale ta prisnost a mnozstvo ucenia je chore. Radsej keby nemali tolko prazdnin a volna a isli by miernejsim tempom.
Ucitelia som sklamana !!!!!!!!!!!!!!!!!!! bodaj by vam nepridali.
Urcite taka zdr. sestra alebo clovek co pecie chleba alebo magistra v lekarni si zasluzi zvysenie viac ako vy

gabikastorinska
28. nov 2012

@zuzana76 ja som na prvom rodicovskom nebola dcera nastupila az v novembri kedze pani riaditelka nas v predoslej skolke ☹ nevzala lebo sme nedali uplatok. Takze ja som na prvom rodicovskom knic neodhlasovala.

sorciera24
28. nov 2012

@maznacik007 lebo to ide pre tvoje dieta......z toho sa plati tych par pomocok, ci papierov....cize ja si ho tiez platim, elbo neviem na co by potom moje dieta kreslilo... 😒

gabikastorinska
28. nov 2012

@maznacik007 presne tak. A ze ucitelky nic.

zuzana76
28. nov 2012

@maznacik007 mne by prislo nespravodlive, ze niekto nezaplati nic a tiez by jeho dieta kreslilo, hralo sa s hrackami a pod. Ide o to,ze nas sa na tom zdruzeni pytali ci suhlasime, bolo tam asi 50 percent rodicov, vsetci zdvihli ruky ze suhlasia, ale kludne sa mohol niekto ozvat, ze je to vysoka ciastka a dame menej, ale nikto to neurobil, a ked sa to odhlasovalo, tak samzorejme ucitelky tu ciastku vyberali. Ale vysku tohto poplatku navrhovala rada rodicov - konkretne predseda rady rodicov - etda zastupca rodicov, nie ucitelka

zuzana76
28. nov 2012

@gabikastorinska nie, ucitelky nic, to mam ako porusit ked s anieco odsuhlasi alebo naco sa to potom schvaluje, ked by vlastne nikto enmusel prispiet, ti, ktori su na tom financne zle, tak idu potom za ucitelkou a povedia,ze nemozu platit a hotovo, vec je vybavena

maznacik007
28. nov 2012

@sorciera24 aj ja ho platim a vzdy som platila a to u nas sa v statnych skolkach platilo ked este chodila dcera v meste 3500 sk na skolkara a k tomu samozrejme cistiace prostriedky, vreckovky, sirupy, caje, ovocie presne podla rozpisu, papiere a tak sme nosili tiez, samozrejme sme uteraciky a postelne pradlo prali a zehlili doma rodicia, vylety divadielka sa platili zvlast,
ale preco to potom neratate do nakladov na dieta v nasom bezplatnom skolstve ... a hned ked niekto napise ze to plati tak mu napisete ze to nemusi.... to co je za logika...

zuzana76
28. nov 2012

@maznacik007 lebo oficialne to povinne nie je , to znmane,a ze je to povinne pre rodicov co to platit mozu, ti ktori nemozu, tak maju ulavu

gabikastorinska
28. nov 2012

@zuzana76 citaj poriadne ak je to nepovinne tak preco mi to tie ucitelky nepovedali?

sorciera24
28. nov 2012

@maznacik007 no lebo sa na to stazuju...ze msuia paltit...no povinne ta to nikto nemoze donutit...okrem toho, toto je fakt zalezitost rodicov, kolko sa dohodnu a kolko budu prispievat...to, ze sa niekde odsuhalsilo 3500sk, za to mozu rodicia.....vsak aj aj nosim vsetko toto, co si bvymenovala....a? stale enchapem, co si tym chcela povedat?

sorciera24
28. nov 2012

@gabikastorinska lebo nie su povinne ti to povedat!

gabikastorinska
28. nov 2012

@gabikastorinska len mi povedali toto sa musi zaplati. A este okrem toho balik servitiek balik hygienickych vreckoviek farebny papier mydlo toaletny papier a to neviem ci som napisala vsetko.

zuzana76
28. nov 2012

@gabikastorinska pretoze, ani ty si sa neozvala, ze na to nemas, ak sa to raz schvali, tak to pre rodicov plati, pre vacsinu rodicov, neplati to pre tych,
ktori sa dohodnu inak, inak vsetko mate aj v skolskom poriadku skoly, tento nam davali na uvod do ruk, nech si ho precitame, samozrejme nalso s amalo rodicov, ktori si ho precitali, dokonca ho poziciavali aj domov na prestudovanie rodicom

miso1978
28. nov 2012

@sorciera24 pretože pani spomenula, že či nebola na polovičný úväzok, keď hovorila do TV o plate 300€ v hrubom, alebo bola dôchodkyňa, ktorá učí na polovičný úväzok za 300€mesačne.....

miso1978
28. nov 2012

ale toto dosť ťažká téma....

maznacik007
28. nov 2012

@sorciera24 este raz a pomaly ja sa nestazujem odhlasovalo sa a ja suhlasim a viem kde sa to pouzije ALE si vyprosim aby tu niekto vypisoval ze to rodic platit nemusi a nema si to ratat k nakladom na dieta v skolke ano pre mna je to naklad lebo to zaplatim....

ak su ucitelia taki chudaci nech to neplatia oni a nerataju si to do nakladov ktore oni musia platit zo svojich platov...

ano tolko ma stoji statna skolka a v pohode to zaplatim lebo viem ze to je aj pre moje dieta....

a ku skolstvu a strajku tak ja dufam ze teraz sa aspon vyvinie tlak a porusia aspon tretinu zbytocnych strednych skol... je to totalna hlupost zivit cez 80 000 miest pre 40 000 ziakov

zuzana76
28. nov 2012

to iste aj u nas , tiez nosime vreckovky, toaletny, caje atd... @gabikastorinska

sorciera24
28. nov 2012

@gabikastorinska ale ty si mozes zistit, co sa musi a nemusi.....nehadz vlastnu chybu na cudzich......kebyze si nezistis a nepoziadas o prispevok pri anrodeni dietata, ze ta bude neikto informovat, ze ti pride domov list, ze mate anrok na tento prispevok?....tiez si msuis sama zistit, na co ams narok, an co nie, co je povinne, co nie je...

gabikastorinska
28. nov 2012

@sorciera24 myslim ze je zbytocne vobec nieco hovori a hovorit svoj nazor ucitelkam!!!!!!

zuzana76
28. nov 2012

@maznacik007 nech kludne porusia a hlavne nech sa urobia poriadky

renab
28. nov 2012

štrajk je prerušený, zajtra sa ide do školy.

sorciera24
28. nov 2012

@maznacik007 a ja ti opakujem, ak na to nemas, nemsuis to zapaltit, to, ze to chces a tym ti vznika nakald je len tvoja vec.....(u nas apradoxne ZRPS neplatia ti, co maju najviac...ale je to ich rpavo...ja ich nutit nemozem....)

lea641981
28. nov 2012

@renab no konecne 🙂 tolko deti sa povaluje po uliciach 🙄

sorciera24
28. nov 2012

@gabikastorinska ked sa k tomu takto stavias, tak sa necuduj, len potom nebreptaj, ze musis tolko platit, ked sa neozves, ze na to nemas....inak ozvat by si sa mala rodicovskemu zdruzeniu, nie ucitelkam.....

renab
28. nov 2012

@gabikastorinska príspevok do ZRPŠ naozaj platiť nemusíš. u nás v škôlke aj v škole boli rodičia, ktorí ho nezaplatili. len sú to peniažky pre deti a viem, že jeden rok to urobili tak, že ked sa niečo hradilo zo ZRPŠ (mikulášske balíčky, odmeny na konci roku....), tak to deti neplatiacich rodičov nedostali.

zuzana76
28. nov 2012

a nech si rodicia potom uvedomia, ked sa ich dieta nedostane niekam do skoly a bude viac sukromnych skol, kde bude menej ziakov a bude to rodicov stat nehorazne peniaze, pretoze dopyt bude, zrusia sa statne skoly, ale podla mna vyrastu skoly sukromne, napr sukromne gymnazia, pretoze, dnes chce ist takmer kazdy na VS, statnych gymnazii bude malo, tam nech ide len fakt spicka a ostatni, nech si teda zaplatia

zuzana76
28. nov 2012

aj sukr. skolky maju plno, hoci sa platia velke peniaze, niekde aj 300 - 500 eur v zavislosti od regionu, hoci su aj statne skolky, dopyt je aj po sukr., takze takto to pojde podla mna tymto smerom, do statnych skol sa dostane menej deti a vacsina bude odkazana na sukr. skolstvo

maznacik007
28. nov 2012

@zuzana76 presne tak na statom hradene gymnazia a pod. humanitne odbory nech idu len ti najlepsi ... a kto na to nema a chce nech si zaplati... to je uz vec trhu, ale samozrejme nemoze byt rovnaky prispevok statu na sukromnu skolu ako na statnu, a nech stat urci ake odbory bude podporovat... dnes je problem s remeselnikmi a pod . nech stat ich podpori nech da lacnejsie takym internaty, stravu ... a pod.. proste ak nieco stat plati ma si aj urcovat podmienky

zuzana76
28. nov 2012

@maznacik007 ja som za

osemsmerovka
28. nov 2012

....mám otázku na učiteľky,ako ste sa vy zapojili do štrajku vy,okrem toho,že tu mudrujete,že ste niečo extra a nenahraditeľné???...naše učiteľky sa zapojili tak,že miesto postavania kdesi s tranparentami,boli načapanéééééééééé na vianočných nákupoch 🙄 😠 všetko postavené na hlavu...sa mi zdá,že samé neviete,čo chcete 😒 😠

luk25
28. nov 2012

@osemsmerovka každý kto chcel isiel do kosic ci do bratislavy sa zapojit nakolko strajk verejný bol iba v pondelok, ostatne dni sme boli doma, a o to islo aby ostali zatvorene skkoly a nikde nebolo napisane že ucitelia budu v uliciach celý týžden, ja som tiež bola v meste a na trhoch aspon pozriet veci na vianoce nakolko neviem kedy to potom stihnem, kedže ide mikulas a vianoce a na každej skole sa pripravuje výzdoba, a besiedky ci programy na vianocný vecierok pre deti, takže budem v robote dost dlho a verte mi nacvic co i len jeden 3minutový tancek napr. s prvacikmi da zabrat atd.