icon

Učíte sa s tretiakmi?

jakubik
16. sep 2017

Kocky,tie co mate tretiakov,ucite sa este s nimi? No moj,aha 2tyzden a dokopat sa k uloham katastrofa,sustredenie 0 bodov, ja mu na konci kontrolujem ulohy a pripravu do skoly,ale chcem aby sa sam do toho pustal bez upozornovania, kocky ako vy a tretiaci?

Strana
z2
dskjhfdlkdjhl
16. sep 2017

@kaja73 samozrejme, niektore deti su horsie v tej "predpuberte", niektore v puberte, ono je to v podstate jedno, kedy si ten "svoj cas" vyberu. Podstatne je vsak, aby sa naucili to, ze povinnosti je treba plnit vcas, aby pochopili, ze je to lepsie. Aspon teda ja u svojich deti na toto dbam a myslim, ze som na dobrej ceste. Ani tak nezalezi, ci si tie ulohy urobia hned po skole, alebo az napr. po kruzkoch, ale aby si ich casom uz robili automaticky, bez "pohanania". Ale teda, aby 8 rocne dieta (lebo debata je o tretiakoch) robilo ulohy az vtedy, ked uz ma ist spat, tak takyto stav by som brala ako svoju neschopnost. Je jasne, ze tie starsie deti, ako napr. Tvoj syn, alebo moja starsia dcera, maju tie casy posunute, lebo aj spavat chodia neskor, aj tych uloh je viac a ak maju nejake kruzky, sporty, tak je jasne, ze si ten cas musia zadelit inak-nieco mozno urobia hned po prichode, nieco az vecer.

katka1981
16. sep 2017

@kaja73, nasa je extrovert, ukecana, ale neznesie povinnosti, rozkazy, najradsej by si robila iba to, co sa jej prave chce. Uci sa dobre, aj je sikovna, ale nechce chodit spavat a ked sa to nakopi, vidno to aj v skole. A tvrdohlava jak mulica. A nevie spracovat emocie. Skola jej nevadi, vobec, nema z nej ani stresy nic, ale povinnosti proste neznasa, do vsetkeho ju musime nutit. A to tiez neznasa.

mamulibabuli
16. sep 2017

@katka1981 u nas to iste ale opacne pohlavie..ucenie=mucenie...je schopny odkladat pripravu do skoly od piatka do nedele vecera..vysledky ma zatial k mojej spokojnosti, no stoji nas to vsetky nervy..

katka1981
16. sep 2017

@mamulibabuli, presne. Tyram ju s ucenim. Nicim jej zivot, lebo sa musi ucit a upratovat si raz za uhorsky rok izbu. Ale, ked mi povie, ze ju tyram s pusinkami, tak na to sa nehnevam 🙂

metoyou4
5. mar 2018

Maminky tretiakov,prosim vás,čo sa učia vaše deti v prírodovede?Ja už nevládzem...so staršími som sa ju nikdy neucila,ani som nevedela,že ju mali,ale teraz učí moje dvojičky riaditeľka a poviem Vám,že už naozaj nevládzeme

zdenocka
6. mar 2018

@metoyou4, teraz sa ucili zmysly. Preco nevladzete? Co vsetko sa im dava naucit?
My nevladzeme s matikou ☹.

metoyou4
6. mar 2018

@zdenocka naši sa učia kladky,ozubené kolesa,elektricky obvod,sila 🤦🏽‍♀️

alobalka
6. mar 2018

Náš sa učí sám, len niekedy príde, keď nerozumie zadaniu. A teda niektoré sú fakt nejednoznacne! Väčšinou sa pripraví v druzine, ak si to náhodou nechá na neskoro večer, je nervózny a nesustredeny. Inak sa učí super.

zdenocka
6. mar 2018

@metoyou4, mna trosku sokovalo, ked sa ucili silomer, ale tak zbezne aj tie ozubene kolesa. Ale to ozaj okrajovo, zopar riadkov. Potom cicavce a teraz tie zmysly.

ivuska027
6. mar 2018

Co chceme, ked mame reformu skolstva 3 roky, ucebnice na to nie su stale schvalene a podklady sa menia kazdy skolsky rok. 👎😒

lubiss
6. mar 2018

ja sa snim ucim stale lebo samého by som ho nedokopala..teda dokopala pred písomkou ma zaujem ze podme sa ucit ale musim sa snim....a je to 4. neviem kedy zacne sam ale na druhej strane aj tie ulohy sak to maju kopukrat tak dementne napisane zadanie ze ja mam co robit aby som laskyplne pochopila co od toho decka chcu...otrasne cele skolstvo teraz ako maju ucenie postavene..len na zataz rodicov

januska11
6. mar 2018

Ja mám tretiačku, v prvej triede sme robili spolu. Teraz si robí úlohy v družine alebo keď príde zo školy, ja jej ich iba kontrolujem. Ak má ANJ, tak vyskúšam slovíčka, opýtam sa, či rozumie gramatike. Ak prírodovedu alebo vlastivedu, tak ju to tiež vyskúšam, ale oni sa učia iba zo zošita. Tam majú iba pár viet napísaných. Nič ťažké. Stačí si to prečítať a vie to. Sem tam jej dám nejaký diktát alebo nejaké príklady...

metoyou4
6. mar 2018

@lubiss áno a najlepšie je keď 1x do týždňa zháňam materiály na pokusy(domáce úlohy) pre rodičov ...lebo pani učitelka im to kázala urobiť doma.

zdenocka
6. mar 2018

@januska11, co ja by som dala za to, aby sa ucil sam, alebo v druzine. Ja musim pri nom sediet, lebo on nechape, co ma urobit, ma poruchy ucenia.
Asponze ma dobru pamat, a take predmety, ako prirodoveda, vlastiveda si rychlo zapamata. Najhorsia je matika, to je kazdodenne trapenie, chyba mu logika. Diktaty piseme denne. Sice vie odrapkat vsetky vybrane slova, ale pouzivat ich, je tazke. Anglina fajn, az na gramatiku.

zdenocka
6. mar 2018

@metoyou4, my sme robili jeden pokus v druhej triede. Vsak to su ulohy pre deti, nie pre rodicov. Nepytala si sa ucitelky, preco im to dava? Preco to nerobia v skole?

metoyou4
6. mar 2018

@zdenocka nepýtala,ale takéto úlohy sú pre tretiakov veľmi ťažké...nechcem nejako vyskakovať,lebo proti tým učiteľkám nemám naozaj nič a nechcem aby som vypadala ufrflane a nepríjemne

januska11
6. mar 2018

@zdenocka no moja je chvalabohu šikovná, tiež sa jej niekedy nechce a musím ju 300krát upozorniť, nech si ide robiť úlohy. Ja mám aj prváka, tak pri ňom musím sedieť. No a my sme mali projekt z ANJ vytvoriť z krabice svoj vysnívaný dom. Tiež som sa čudovala, že tretiakom takéto úlohy davajú... Samozrejme to robili rodičia... Teraz pred vianocami toho bolo dosť. Aj do školy na vianočné trhy sme museli vyrábať, potom ten projekt z anj a potom bol ešte aj karneval, tak zasa mama sa realizovala... No a medzitým do roboty, poobede krúžky a chvalabohu, že mám len dvoch školákov...

metoyou4
6. mar 2018

@januska11 ja mam štyroch,najstarší je už na gymnáziu,,no všetci sa učia na samé jednotky,nútiť ich nikdy,ale naozaj nikdy netreba,ale veľkou chybou je,že oni čomu nerozumejú sa učia naspamät,no ja hlavne chcem,aby tomu aj rozumeli.Ked sa ich opýtam inou otázkou,musia rozmýšľať a potom to aj dopletú.Asi som im aj ja sama z toho predmetu urobila strašiaka a zbytočne im to znechucujem.
Tieto látky a elektrinu si pamätám,že sme sa učili na fyzike a starsi to v treťom nemali vôbec...🤦🏽‍♀️Niesom sama,čo som nespokojná,lebo stretávam rodičov a tiez sa chytajú za hlavu.Viem,že učitelia idu podľa osnov,ale tento systém je úplne chorý😞

barborka37
7. nov 2023

@metoyou4 no ja som s tym ....katasztrófa....neučí sa sám a pripadá mi Ákos kobi rodičov otravovali zo vŝetkỳm ĉosa má uĉiť diéta....ön prosti ani nevie ĉo má za domácu úlohu...prosti lebo mne tó poŝlú na internet...ĉo je toto ,je tó módja úloha alebo čo..chlapec chodí do ŝkoly ön má povinnosti...alebo ja....?vlastne nechápem nacápu rodiĉovi úlohu ...na internet....na Facebook. A ĉo..? Tak ja mam musical vwdieť úlohu ĉi decko?ktore je ŝkolo povinne...akože nechápem čo je totó...ja sa mam s tretiakom uĉiť pripadá mi tó Ákos keba ja som mala úlohu nauĉiť sa s dieťaťom .....veci...proste ja nevem ĉo je toto...akože pomôžem alebo prosti pripadá mi tó ako keby tó bola módja domáca úlohu tak do riti...s prepáĉením nechápem sí zapíŝu tie déri ĉo majd za úlohu ...lebo oni chodia do ŝkoly ...a nechápem sí tó pekne spravia....podla toho ĉo a ako sa uĉia ...do riti s prepáĉením....ĉo nevie ja pomôžem pripadá sí ako uĉitelka....akože internet..Facebook a rodiĉia chodme......totó je vaŝe....vaŝa zodpovednosť chorè,docela choré ....je totó celé ako je ...a ŝkola hamba.....hamba celému ŝkolstvu. ...aj celej krajine....uĉitelky sú na ozdobu....uĉia prd a po novom sí pripadám....že uĉ sa doma z dieťaťom lebo bude analfabét......je toto hamba módja mama mala povinnosť ....vŝetky veci kúpiť do ŝkoly....a hotovo...módja povinnosť...mi pripadá kúpiť vŝetko ...sledovať sedieť na internete...fű a dojde chlapec a mňa sa píta ĉo je za úlohu ..hamba....celého...ön som nevie.....ani prd a uĉ sa s dieťaťom tri 4 hodiny ...každỳ deň lebo uĉitelia len nacápu Domov vsetko ...a Rodin nech sí preĉíta ĉo má domàcu úlohu ....Rodin aby sa nauĉil spravil...s tretiakom ...hamba ...hamba internetu....a ŝkolstva...platina by mi mohli lebo uĉitelia su na vele.....h....OOo.....s prepáčením....je tó an hlavu padnute módja mamka keby tolkoto starostí mala ...somnou ....by ani zoŝalela.....a mala dva deti ja mam jedno a ŝaliem by som normalne petíciu dala že aby sa s tym nieĉim dialo nieĉo lebo ŝkola nie pre detí je v novej dobe alebo pre rodiĉov!!!!

barborka37
7. nov 2023

@januska11 ja sí pripadá że ŝkola nie pre deti je alebo pre rodiĉov!!!!

Strana
z2