icon

Učiteľka a zdokladovanie zdravia dieťaťa

dennynkoo13
15. feb 2022

Zdravím rada by som pocula vaše skúsenosti syn je prvák pred vianočnými prázdninami mal angínu bol dlhšie doma počas Vianoc mal žalúdočné problémy bol hospitalizovaný diagnostikovali mu duodenogastricky reflux v nemocnici bol 3 týždne takže do školy nastúpil neskôr avšak stále chodíme po rôznych testoch a vyšetreniach, často máva dva dni bolesti a zvracia teraz vo februári bol znovu týždeň hospitalizovaný. Dnes mi volala triedna učiteľka že sa jej to už nezdá a podla nej nechávam syna zbytočne doma a tým ho odtrhavam od kolektívu a že nie každá bolesť brucha je taka vážna aby bol doma.. Pýtala si meno osetrujuceho lekára aby si overila či je to naozaj také vážne a že pokiaľ to bude pretrvávať chce aby som jej každé chybanie ktoré bude dlhšie ako 3 dni dokladovala lekárskou správou. Môže niečo takéto odomňa žiadať? Môže mať prístup k lekárskym správam dieťaťa? Syn chodí do školy rad nemá problém s učením ale myslím že triedna učiteľka to trochu preháňa do decembra chodil vzorne do školy kým nemal zdravotné problémy. Ako riešiť danú situáciu ďakujem za rady.

Strana
z2
andreatytler
16. feb 2022

@dennynkoo13 Vrchol! Syn nema problemy s ucivom a napriek tomu bude ripat. Absolutne ziadne ludske pochopenie zo strany tej ucitelky a este aj trva na tom ze ma pravo na taketo spravanie. Toto by ma vytocilo. Drzim palce aby si to ustala. Daj vediet ako to dopadlo na tom rozhovore.

evkamotka
16. feb 2022

@dennynkoo13 daj potom prosim vediet ako si dopadla s riaditelkou a ucitelkou, pomoze nam to v buducnosti

ankasek
16. feb 2022

@dennynkoo13 Ja som tiež učiteľka. Vôbec nemusíš ukazovať zdravotný záznam v škole. Na to škola nemá nárok. Keď si vysvetlila, že dieťa má problém, škola to musí rešpektovať. Jedine môže žiadať potvrdenie od lekára, že dieťa je choré. Nič viac.

dennynkoo13
autor
16. feb 2022

@andreatytler
@evkamotka
Pani riaditeľka bola veľmi ústretová a milá dolozila som potvrdenie od pediatra že dieťa má nejaký zdravotný problém kvôli ktorému je možné že bude viac chýbať. Ale učiteľka bola veľmi nepríjemna aj v prítomnosti pani riaditeľky vraj si dá pozor na to ako bude syn pokračovať v učive a že nebude robiť žiadne úľavy keď je chorý čo nikto ani od nej nežiadal riaditelka ju rázne upozornila na to že ak jej znovu oznámim ja alebo iný rodič že pýta zdravotné záznamy dieťaťa tak sa budú musieť rozlúčiť na čo sa však začala ohradzovať že musí poznať zdravotny stav dieťaťa a že rodič to nemusí popísať tak dobre ako lekár. No podmienky zostali také že ak by to znovu pýtala tak na skole skončila. Bola veľmi nepríjemná tak som zvedavá ako to bude pri najbližšom chybani alebo zajtra na vyučovaní.

dennynkoo13
autor
16. feb 2022

@ankasek ďakujem za radu

evkamotka
16. feb 2022

@dennynkoo13 no zaujimava ucitelka. Ďakujem

laila22
Autor odpoveď zmazal
dennynkoo13
autor
16. feb 2022

@laila22 naša situácia trvá len od januára takže nejaký mesiac nieje to zatiaľ dlho ako som už písala ospravedlnenky nepíšem ja ale vždy ma od lekára a tiež to nežné užívam ale asi nepošlem do školy dieťa ktoré zvracia a ma bolesti. Dištančné zatiaľ nemali odkedy ma tieto problémy. Doteraz ani nebol s touto učiteľkou problém ale zrazu jej vadí že koľko chyba a tiež ako som už písala nemá problém s učením učí sa rad ide mu to zháňam mu od spolužiakov všetko čo robili v škole a keď je doma tak to spolu preberáme a učíme sa. Lenže mam pocit ze učiteľka nechce ustúpiť žiadnou cestou len tou jej

laila22
16. feb 2022

@dennynkoo13 keby si šla osobne do školy a porozprávala sa s ňou? Keď to nezaberie, riešila by som s riaditeľkou.

dennynkoo13
autor
16. feb 2022

@laila22 dnes som mala rozhovor aj s riaditeľkou aj s učiteľkou osobne písala som vyššie ako to všetko dopadlo

andreatytler
16. feb 2022

@dennynkoo13 Ty kokso. No nechcela by som aby taka zena ucila 4 roky mojho syna. U mna by uplne stratila doveru. Si predstav ze syn bude mat bolesti v skole a ked jej to povie, ona to pravdepodobne len zmietne zo stola ze to je len obycajne bruchabolenie. Aspon ze mas podporu u riaditelky. Drzim palce aby sa drobec vyliecil a ak to nejde aby mu liecba pomohla.

dennynkoo13
autor
17. feb 2022

@andreatytler ďakujeme s riaditeľkou som sa dohodla že ak mu bude zle má ísť rovno za ňou a ona mi zavolá. Synovy som to včera vysvetlovala ale chudák nechápal prečo to nemôže povedať jeho obľúbenej učiteľke.. Na neho zla ešte nebola tak nevie moc čo sa deje

andreatytler
17. feb 2022

@dennynkoo13 Aspon ze je na syna dobra a ze ju ma rad. To som rada. Mozno ze je len super premotivovana a ide je tak velmi o zaujmy dietata ze sleduje kazdy krok rodicov ako jastrab a pri najmensom naznaku ide do utoku.
Vela stastia.

Strana
z2