icon

Učiteľka trhá deťom zošity. Je to správne?

2. okt 2025

Mam taku vacsiu dilemu. Dcera (5. rocnik) ma na SJ pani ucitelku, ktora im trha zosity, ak nepekne pisu alebo si do nich kreslia a hadze do kosa. Rozpravame sa o tom s dcerou, ale neriesila som to v skole. No minuly tyzden (podla dcery a potvrdili aj spoluziacky) pani ucitelka jednemu spoluziakovi za kreslenie na hodine vytrhla zosit a pleskla mu s nim po hlave. Je to podla mna riadne cez ciaru, a nepaci sa mi, ze je dcera vystavovana takemuto spravaniu z pozicie “moci ucitela -nadriadeneho” Rada by som to riesila v skole, no prosi ma, aby som to nechala tak, ze pani ucitelka ju ma rada a boji sa, ze sa bude na dceru hnevat, ze na nu doma zaluje (co sa jej snazim vysvetlit, ze snad ucitelia chapu, ze deti sa s rodicmi doma rozpravaju o skole), jednoducho je z toho v strese. Je mi jasne, ze ak pojdem za triednou, tak sa kolegyna urcite dozvie, odkial to prislo. No zaroven nehodlam tolerovat taketo spravanie voci ziakom. Nie som tiez typ, ktory by prisiel robit do skoly krik, mam v plane slusne o tom upovedomit pani ucitelku ustne, pisomne a vyziadat pisomne stanovisko skoly. No nechcem zas dcere sposobit problemy. Je dobra a oblubena ziacka. My doma deti nebijeme, nedavame “vychovne”, ziadne pohlavky a podobne, proste fyzicke nasilie odmietame (moje deti nie su o nic lepsie ani horsie vychovane, ako ine deti, su uplen bezne decka a je to nasa volba, no ocakavam ze v skole sa deti udierat ucitelmi nebudu, ci moje alebo cudzie). Je nejaka moznost anonymneho podnetu? Nechcem to zas hnat hned cez inspekcie a podobne, mozno by sa to vedelo vyriesit na pode skoly, no bez toho, aby to nejak ohrozilo meno mojej dcery. Tiez neviem o tom, ze by to riesili rodicia toho ziaka, mozno to doma nepovedal alebo im to nevadi, mne to vadi z pozicie toho, ze to ovplyvnuje aj ostatne deti vratane mojho a nedava to dobry a kvalitny priklad do zivota. Dakujem za odpovede.

anonym_e53717
6. okt 2025
@anonym_a88e1a

@anonym_e53717 určite je to správne, že si dieťa kreslí. Veď rozvíja svoju fantáziu, venuje sa tomu, čoho baví, neskáče ako cvičená opica, presadzuje si svoju individualitu, ktorá musí byť rešpektovaná za každých okolnosti… Učiteľka je tam na to, aby deti s ňou cvičili podľa ich predstav a ona napĺňala všetky ich individuálne potreby, však to je malina, pri 25 deťoch v triede …

@anonym_a88e1a je spravne ze si dieta kresli na hodine SJ?Ty od kial si prisla.Ty asi patris medzi tie premotivovane matky n.A ech sa dieta rozhodne co chce byt ci clapec ci dievca.

julish
6. okt 2025
@belllinka

@anonym_autor no vidíš, zošit je z toho napríjemnejší 🙂 Veď to ani cítiť nemohol. Dnes sa decká nevedia viac zmestiť do kože, ako kedysi, nejaká úcta voči učiteľom nula bodov, tak prestaň tu robiť drámu z plesnutia zošitom a radšej rieš rodičov, aby usmernili decká, čo nerobia to, čo majú.

@belllinka Prosim? Tu nejde o bolest, ale samotny akt agresie, absolutne cez ciaru. Urcite by som to riesila s vedenim skoly.

simca06022011
6. okt 2025
@anonym_a88e1a

@anonym_e53717 určite je to správne, že si dieťa kreslí. Veď rozvíja svoju fantáziu, venuje sa tomu, čoho baví, neskáče ako cvičená opica, presadzuje si svoju individualitu, ktorá musí byť rešpektovaná za každých okolnosti… Učiteľka je tam na to, aby deti s ňou cvičili podľa ich predstav a ona napĺňala všetky ich individuálne potreby, však to je malina, pri 25 deťoch v triede …

@anonym_a88e1a dieta na hodine sa ma sustredit na to co robia, ako sa venuje vyucovaniu, ked si kresli? porovnavat stredoskolvakov (na riadnych skolach si nestihaju kreslit velmi, lebo pisu poznamky alebo riesia veci cely cas) a vysokoskolakov to je uplne ina vec. A hlavne myslim, ze tam ide aj o tie zosity, casto pracaky/knihy. Proste nemaju si tam co kreslit.. keby mam takehoto umelca co sa nevie ovladnut, dam mu do kazdeho zosita cisty papier :D

anonym_bdf746
6. okt 2025
@anonym_e53717

@anonym_bdf746 dieta ma v skole pocuvat co mu ucitelka hovori a nie si kreslit do zosita na SJ.A dobre robi ze im tie zosity trhaju.A urcite Vase dieta je s tych co nepocuvaju v skole a robi si co chce.Staci ze citam co pisete

@anonym_e53717 Tak ale pozor! Ja vôbec nezastávam, keď je dieťa drzé. Ale ničiť zošity a plieskať nimi dieťa po hlave len preto, že podľa pani učiteľky škaredo píše alebo má v zošite nakreslený obrázok? Na to predsa slúžia poznámky, znížené známky zo správania, alebo sa môžu zavolať rodičia do školy.
Predstavte si, že sú aj slobodné matky alebo rodiny, ktoré sotva majú na školské pomôcky – a kvôli takejto učiteľke musia kupovať nové zošity každý mesiac len preto, že dieťa nepíše pekne. Príde Vám to fér? Lebo mne nie.
Moje dieťa chodí do školy, kde ak je problém, zavolajú rodiča – nie aby po dieťati hádzali zošity. A mimochodom, je vychované tak, aby malo rešpekt k autorite, ale aj aby sa nebalo povedať doma, keď sa deje niečo zlé.
Neviem, z čoho usudzujete, že moje dieťa je nevychované alebo robí v škole problémy z toho co som napisala...

anonym_e53717
6. okt 2025
@anonym_bdf746

@anonym_e53717 Tak ale pozor! Ja vôbec nezastávam, keď je dieťa drzé. Ale ničiť zošity a plieskať nimi dieťa po hlave len preto, že podľa pani učiteľky škaredo píše alebo má v zošite nakreslený obrázok? Na to predsa slúžia poznámky, znížené známky zo správania, alebo sa môžu zavolať rodičia do školy.
Predstavte si, že sú aj slobodné matky alebo rodiny, ktoré sotva majú na školské pomôcky – a kvôli takejto učiteľke musia kupovať nové zošity každý mesiac len preto, že dieťa nepíše pekne. Príde Vám to fér? Lebo mne nie.
Moje dieťa chodí do školy, kde ak je problém, zavolajú rodiča – nie aby po dieťati hádzali zošity. A mimochodom, je vychované tak, aby malo rešpekt k autorite, ale aj aby sa nebalo povedať doma, keď sa deje niečo zlé.
Neviem, z čoho usudzujete, že moje dieťa je nevychované alebo robí v škole problémy z toho co som napisala...

@anonym_bdf746 Ja som nenapisala ze Vase dieta robi problemy.Zrejme uz ucitelke dosla trpezlivost ked sa takto zachovala.A urcite im netrha zosity za to ze skaredo pisu.Myslim si ze trha len tym co ju neustale nepocuvaju a kreslia si do zosita SLOVENSKEHO JAZYKA.Pochybujem ze ucitelka prisla do triedy a treskla dcerinho spoluziaka len tak po hlave a roztrhla mu zosit.Moja dcera tiez mi hocico povedala.Aj ze jej spluziacka dala facku v SvP a ucitelka to videla a nic.A ja som to neriesila v skole.Ine by bolo keby sa to opakovalo a dcera by bola nestastna z toho. A dcera mi uz chodi na VS a ani raz som sa nemusela chodit stazovat do skoly

anonym_bdf746
6. okt 2025
@anonym_e53717

@anonym_bdf746 Ja som nenapisala ze Vase dieta robi problemy.Zrejme uz ucitelke dosla trpezlivost ked sa takto zachovala.A urcite im netrha zosity za to ze skaredo pisu.Myslim si ze trha len tym co ju neustale nepocuvaju a kreslia si do zosita SLOVENSKEHO JAZYKA.Pochybujem ze ucitelka prisla do triedy a treskla dcerinho spoluziaka len tak po hlave a roztrhla mu zosit.Moja dcera tiez mi hocico povedala.Aj ze jej spluziacka dala facku v SvP a ucitelka to videla a nic.A ja som to neriesila v skole.Ine by bolo keby sa to opakovalo a dcera by bola nestastna z toho. A dcera mi uz chodi na VS a ani raz som sa nemusela chodit stazovat do skoly

@anonym_e53717 autorka v príspevku nepísala nic o tom, ze deti neposluchaju. V príspevku je spomenuté len škaredé písanie a kreslenie po zošite, tak som reagovala len na skutočnosti, ktore boli spomenuté. Keby bolo spomenuté, ze su deti ako utrhnute z reťaze, môj komentár by bol iny. Ale keď ide iba o takéto veci, tak nevidím dôvod zničiť cely zošit, ked stačí vytrhnúť stranu a k tomu poznámku danému dieťaťu.

anonym_a88e1a
6. okt 2025
@simca06022011

@anonym_a88e1a dieta na hodine sa ma sustredit na to co robia, ako sa venuje vyucovaniu, ked si kresli? porovnavat stredoskolvakov (na riadnych skolach si nestihaju kreslit velmi, lebo pisu poznamky alebo riesia veci cely cas) a vysokoskolakov to je uplne ina vec. A hlavne myslim, ze tam ide aj o tie zosity, casto pracaky/knihy. Proste nemaju si tam co kreslit.. keby mam takehoto umelca co sa nevie ovladnut, dam mu do kazdeho zosita cisty papier :D

@simca06022011 ten príspevok bol sarkastický. Ja práveže súhlasím , že dieťa má v škole dávať pozor, venovať sa predmetu, ktorý práve prebieha a nie si od nudy čmárať do zošita určeného na zapisovanie poznámok z daného predmetu, nie na vlastnú výtvarnú tvorbu.
Pravdepodobne to nebolo prvý krat, čo dieťa nedávalo pozor a zabávalo sa kreslením a učiteľke už rupli nervy.
Keby to robilo moje dieťa, tak v prvom rade riešim svoje dieťa a hľadám príčiny jeho správania. V tomto prípade ide len o sprostredkovanú sťažnosť tretej osoby, dieťaťa, ktorého sa to netyka, ale má traumu z toho, že nejaké dieťa dostalo zošitom po hlave a počmáraný zošit skončil v koši. Ja mám dvoch synov a viem si predstaviť, že by dokázali priviesť niekoho do vývrtky … našťastie sa v škole krotia. Niektoré deti však tie hranice nemajú, učiteľka pre nich nie je žiadna autorita, sú zvyknuté robiť si čo chcú, tak si robia čo chcú aj na hodine. Tu sa ale nesťažuje matka tohto dieťaťa, takže ako som už písala, to dieťa to asi ani nijak tragicky nezobralo, doma povedal, že stratil zošit a rodičia kúpili nový. To len tu sa niektoré tvária aká je to strašná položka kúpiť nový zošit a akú traumu muselo dieťa zažiť.

simca06022011
6. okt 2025
@anonym_a88e1a

@simca06022011 ten príspevok bol sarkastický. Ja práveže súhlasím , že dieťa má v škole dávať pozor, venovať sa predmetu, ktorý práve prebieha a nie si od nudy čmárať do zošita určeného na zapisovanie poznámok z daného predmetu, nie na vlastnú výtvarnú tvorbu.
Pravdepodobne to nebolo prvý krat, čo dieťa nedávalo pozor a zabávalo sa kreslením a učiteľke už rupli nervy.
Keby to robilo moje dieťa, tak v prvom rade riešim svoje dieťa a hľadám príčiny jeho správania. V tomto prípade ide len o sprostredkovanú sťažnosť tretej osoby, dieťaťa, ktorého sa to netyka, ale má traumu z toho, že nejaké dieťa dostalo zošitom po hlave a počmáraný zošit skončil v koši. Ja mám dvoch synov a viem si predstaviť, že by dokázali priviesť niekoho do vývrtky … našťastie sa v škole krotia. Niektoré deti však tie hranice nemajú, učiteľka pre nich nie je žiadna autorita, sú zvyknuté robiť si čo chcú, tak si robia čo chcú aj na hodine. Tu sa ale nesťažuje matka tohto dieťaťa, takže ako som už písala, to dieťa to asi ani nijak tragicky nezobralo, doma povedal, že stratil zošit a rodičia kúpili nový. To len tu sa niektoré tvária aká je to strašná položka kúpiť nový zošit a akú traumu muselo dieťa zažiť.

@anonym_a88e1a aha tak to som nepochopila potom sarkasticky, som myslela ze to vazen myslis :DDDD pardon, uz to teraz chapem.. ano mas pravdu.. 🙂

anonym_a88e1a
6. okt 2025
@simca06022011

@anonym_a88e1a aha tak to som nepochopila potom sarkasticky, som myslela ze to vazen myslis :DDDD pardon, uz to teraz chapem.. ano mas pravdu.. 🙂

anonym_28876b
7. okt 2025

Aby bolo hneď na úvod môjho komentára jasné: nie, nesúhlasím ani s trhaním zošitov, ani plieskaním po hlave. Ale keby ste si zažili zopár hodín na druhom stupni, tak by sa vám rozum zastavil, oči pretočili, nervy pukli hneď po prvom dni, aké (prepáčte) hoviadká niektoré vychovávate a čo v tých triedach sedí. Keď piatak dokáže učiteľovi povedať, že no čo ty bezdomovec, tá dvojka zo správania ti nevyšla.
Nie som za každú cenu na strane učiteľa, lebo aj medzi učiteľmi sú ľudia, ktorí sa minuli povolaniu, ale to, čo si niektoré deti! dovoľujú voči dospelým v školách je občas naozaj neúnosné a nepochopiteľné. A občas sa zamýšľam, či sa takto správajú aj doma k rodičom. Asi áno. Kde nastala chyba?

anonym_8a277b
7. okt 2025

Mal by sa ozvať rodič toho zíaka ktorému treska učiteľka po hlave
Nie ty.
A nie tvoja dcéra.
Anonymne neviem ci môžeš podať podnet ale nerob dvere problémy.
Dalsia vec keď som ja chodila na ZŠ ss to nie je ani tak dávno... Učiteľky bili násich chalanov bežné s kriedou hádzali kľúče po nich do hlavy im a podobne buchnaty.. Hodili po nich klasak alebo triednu knihu.. Alebo knihou ťažkou po hlave.. Nasilie bolo vlastne z ich strany vsade
. A bežné vytrhli stranu ak dieťa kreslilo si alebo nedávali pozor alebo carbalo.. Zialbohu je pani učiteľka asi stará škola a stará pani a celý život to takto robila. Mladé učiteľky nebudú toto robiť deťom.
Asi tak...
Nechala by som. To tak... Vsak ty sa ozvi keď tebe to tvojmu dieťaťu urobi.
Vieš niekedy aj učiteľka je len človek a prasknú jej nervy hoci to neomluvam. Ale zositom po hlave je skôr ponižujúce ako bolestive no každopádne nemalo by to byt

jarkagrm
7. okt 2025

@anonym_autor ja som už zo ZŠ 20 rokov, ale za našich čias lietali kriedy od tabule po ziakoch keď vyrusovali, hadzala po nás zväzky kľúčov a to bola riadna pecka ked ta trafila, nikto sa nesťažoval, žiak mal dávať pozor na hodine. Iný učiteľ sticoval za vlasy a obuchal nás aj o lavicu, jednoducho to tak bolo a sme mali rešpekt. Teraz chúďata deti. Ja mam dobre deti ale niektoré si to vyžadujú. Nemajú rešpekt a potom vo vyššom ročníku skáču učiteľom aj rodičom po hlave.

anonym_52e860
7. okt 2025

@anonym_autor ved nech sa sťažujú rodičia deti ktorým roztrhala zošit, čo sa ty do toho staráš? Im to očividne nevadí tak nechápem čo chces riešiť ty.

anonym_bb52e5
7. okt 2025

@anonym_autor fakt chora ucitelka. nech s tym prestane a nech vyhlada psychoterapicku pomoc

rado318
7. okt 2025
@anonym_3b4b08

Tu ucku zrejme prebudili z hybernacie 80.rokov🤣toto som nemyslela, ze este existuje, aj ked je to len blby papier, je to akt zbytocnej agresie. To vidia ziaci medzi sebou, na nete, v rodinach, ucitel - vystudovany profik by sa mohol spravat uhladene a jemne. 🌸

@anonym_3b4b08 Ak dovolíte, 1.ten vyštudovaný profík je tiež človek . 2.Do školy má chodiť dieťa vychovane od rodičov , a nie naopak ! 3.Zošit na SJ NIEJE !!! Na kreslenie !! Takže halooo, Aj niektorý z Vás rodičov čo tu píšete by ste si zaslúžili pár výchovnych , ale po zadku ,nie po hlave, Lebo prazdna hlava neboli . 4. Ak si myslite že to viete lepšie ako pani učitelka , choďťe si to skusiť , a potom tu linčujte . 5. A "hybernacia " 80tych rokov NIKOMU Z DETÍ NEUBLÍŽILA.

rado318
7. okt 2025

Mila autorka, neviem čo si na tom riešila s dcerkou? Mam taky dojem že ani jeden s komentatorov tu nemá cez 50 rokov , inak by ste vedeli ,že Vy Ste rodičia a Vy máte Pomáhať svojmu dieťaťu aby sa sustredilo v škole na to čo má robit , a vysvetliť mu! aby si nekreslilo si na SJ do zošita a VY sa máte s dieťaťom DOMA učiť ak mu nejde pekné písanie , alebo čo kolvek . Ak na to nemate čas ? Nemate čas na vlastne deti . Je to smutne

anonym_3b4b08
7. okt 2025
@rado318

@anonym_3b4b08 Ak dovolíte, 1.ten vyštudovaný profík je tiež človek . 2.Do školy má chodiť dieťa vychovane od rodičov , a nie naopak ! 3.Zošit na SJ NIEJE !!! Na kreslenie !! Takže halooo, Aj niektorý z Vás rodičov čo tu píšete by ste si zaslúžili pár výchovnych , ale po zadku ,nie po hlave, Lebo prazdna hlava neboli . 4. Ak si myslite že to viete lepšie ako pani učitelka , choďťe si to skusiť , a potom tu linčujte . 5. A "hybernacia " 80tych rokov NIKOMU Z DETÍ NEUBLÍŽILA.

@rado318 zosit je zosit, potrebny presne od 1.9.do 30.6. Kedy leti do kosa a castokrat prazdny, napriklad Notovy zosit s nakreslenym mobilom na 1.strane.Hlavne ze na dalsi rok bude dalsi novy nepottebny notak bez jednej noty. Co ked si tam decko carbe❓mozno bude dobry grafik, mozno obkresluje ilustraciu z Domu v strani. Mozno sa vycarbe do zosita a neposprejuje pamiatku v centre. Nejaka frustrovana chudera ti bude deptat decko a ty si nechas, hej? Videli sme tych profikov, v Parchovanoch a vyjadrenie riaditela, ze vsetko soravili dobre, coho vysledkom je smrt. Nikto nebol schopny vyliezt na strechu u ukludnit chalana, ani zrovnat sliepky, co na neho kricili.... skoc, Roman. Tolko k profikom.

anonym_d428ff
7. okt 2025

J som z generácie kedy učiteľ aj facku dal,aj hodil zväzok kľúčov, aj pískal kriedou po tabuli,aj hádzali kriedy, trhali zošity a aj pleskli klasifikacnym a jedno viem...pravil to raz,druhý raz a od vtedy bolo hrobové ticho na hodine , všetci počúvali a doma sa učiť nemuseli len napísali úlohu lebo učiteľ látku vysvetlil a vedeli sme.... teraz to majú omnoho ťažšie učitelia a nebudem si ich zastávať ale ani deti lebo si dovoľujú toľko čo doma...lebo im to rodičia dovolia a podporia ich nadávkou na učiteľa tiež... skúste sa vžiť do kože učiteľa keď má v triede 25 detí ...čo by ste robili vy? Pekné slovo nepomôže a papagáj nieste... netvrdím že trhať zošit je ok a plesknúť ním tiež ale naozaj sa pýtam ako záživne vysvetliť napr vetné zloženia,či časy... skôr dieťaťu vysvetliť ,že sa nekreslí ale počúva a čím viac počúva tam tým menej bude mať doma toho

carolynka
7. okt 2025

Zosit je sukromny majetok dietata, ucitelka ho nema co trhat. Ak ho roztrhla, ma mu dat novy.
Placanie po hlave v skole aj hocikde inde je nepripustne, dospely clovek si ma vediet obhajit autoritu inak.
Ja by som podala anonymny podnet riaditelstvo, ak sa bojis o nasledky pre dceru. Ak to nebudes nijako riesit, dceru ucis to, ze ma v buducnosti drzat hubu a krok, len aby si udrzala priazen dusevne nestabilneho sefa, a ze ma tolerovat pracu v toxickej atmosfere, kde je ok ak autorita ponizuje ludi v nizsej pozicii.
My sme si este aj na gympli kreslili do zositov, ja doteraz cmaram ked som niekde na prednaske, mam ADD a pomaha mi to sustredit sa.

oblaacik
7. okt 2025

@anonym_autor urcite by som to riesila. Fakt akoze bez vahania…kto si ona mysli ze je aby toto robila, za ten zosit ten rodic zaplatil a ona nema pravo ho nicit. Nejde o peniaze ale o princip. A dalsia vec fyzicky kontakt medzi ziakom a ucitelom je zakazany. Ucitel nema co bit ziaka, nie ani slabo zositom po hlave 🙂 v ziadnom pripade.

kikuska_wedge
7. okt 2025

@anonym_autor a nemate v triede zvoleneho triedneho dovernika? Ten by o tom mohol informoval triednu z pozicie zvolenej funkcie, nie ako osobne zainteresovany.

rado318
7. okt 2025
@anonym_3b4b08

@rado318 zosit je zosit, potrebny presne od 1.9.do 30.6. Kedy leti do kosa a castokrat prazdny, napriklad Notovy zosit s nakreslenym mobilom na 1.strane.Hlavne ze na dalsi rok bude dalsi novy nepottebny notak bez jednej noty. Co ked si tam decko carbe❓mozno bude dobry grafik, mozno obkresluje ilustraciu z Domu v strani. Mozno sa vycarbe do zosita a neposprejuje pamiatku v centre. Nejaka frustrovana chudera ti bude deptat decko a ty si nechas, hej? Videli sme tych profikov, v Parchovanoch a vyjadrenie riaditela, ze vsetko soravili dobre, coho vysledkom je smrt. Nikto nebol schopny vyliezt na strechu u ukludnit chalana, ani zrovnat sliepky, co na neho kricili.... skoc, Roman. Tolko k profikom.

@anonym_3b4b08 zošit je potrebný , na predmet pre ktorý je určeny ! Za výchovu dieťaťa je zodpovedny rodič , nie učiteľ . Na kreslenie a vyjadrenie svojich grafických schopností je výtvarná výchova , pripadne umelecka škola . Aké vychované dieťa do školy chodí, také sa z nej vracia domov . Akurat niektoré dieťa sa niečo naučí , ine si čarbe do zošita. Je mi ľúto že viníte učiteľov , za neschopnosť rodičov , keď sa stalo čo sa stalo. A k tým frustrovanych chuderam . Múdra veta hovorí ,, HOĎ KAMEŇ , KEĎ SI BEZ VINY !!! . Pozrite sa do zrkadla .

nurse0
7. okt 2025
@belllinka

@anonym_bdf746 žiadny učiteľ nestresol žiakovi zošitom po hlave? No čo ja viem, u nás aj áno. Nikto z toho traumu nemal.

@belllinka aj palicou učiteľka udrela a to bol už rok 2001

rado318
7. okt 2025
@anonym_3b4b08

@anonym_3b4b08 Ak Vaše myslenie , siaha len sem , že zošit je potrebny len od -do , a pedagog je pre Vás frustrovany chudák ?!? Ste na tom duševne veľmy slabo. .

rado318
7. okt 2025

Taketo debaty, ako toto sa vedú , keď deti maju deti , nevedia sa im doma venovat . Ale radšej hodia všetkú vinu na učiteľa . Je už teraz smutné čo z vašich detí vyrastie. Lebo deti sú obrazom svojich rodičov. Za svoje deti a slova sa postavím hocikedy.

rado318
7. okt 2025
@nurse0

@belllinka aj palicou učiteľka udrela a to bol už rok 2001

@nurse0 Prajem pekny deň , palicou som dostal aj ja bežne , povedzme že bol som dieťa tiche no občas neposedne . Toto už dáko neschvaľujem , no ťapnutie pisankou po hlave nikomu neublíži. A potrhany zišit ? Keď dieťa donieslo potrhany zošit , dostala hubové výčitky , dali sme jej novy a všetko si KRASOPISNE pod dozorom prepisala , a vedela že už v školečmarat nebude a bola v klude. Suseda ma dceru rok staršiu od mojej pre pisankou po hlave ričalaaa ešte doma . Bol som tam , otec sa na ňu prísne pozrel , a ričala znova. Prišiel som k nim do izbi a povedsl som jej . Nerob zo seba afektovanu hlupaňu , lebo ťa ako hlupaňu budu brat aj kamošky, nik ti neubližuje, keď urobiš somarinu , znášaj nádledky . A čuduj sa svete , je normálna nefňuka keď dostane na zadok , a všetko sa dá v klude vyriešit.

rado318
7. okt 2025
@anonym_d428ff

J som z generácie kedy učiteľ aj facku dal,aj hodil zväzok kľúčov, aj pískal kriedou po tabuli,aj hádzali kriedy, trhali zošity a aj pleskli klasifikacnym a jedno viem...pravil to raz,druhý raz a od vtedy bolo hrobové ticho na hodine , všetci počúvali a doma sa učiť nemuseli len napísali úlohu lebo učiteľ látku vysvetlil a vedeli sme.... teraz to majú omnoho ťažšie učitelia a nebudem si ich zastávať ale ani deti lebo si dovoľujú toľko čo doma...lebo im to rodičia dovolia a podporia ich nadávkou na učiteľa tiež... skúste sa vžiť do kože učiteľa keď má v triede 25 detí ...čo by ste robili vy? Pekné slovo nepomôže a papagáj nieste... netvrdím že trhať zošit je ok a plesknúť ním tiež ale naozaj sa pýtam ako záživne vysvetliť napr vetné zloženia,či časy... skôr dieťaťu vysvetliť ,že sa nekreslí ale počúva a čím viac počúva tam tým menej bude mať doma toho

@anonym_d428ff Ony sa vžiť nevedia , lebo ich dieťa je anjelik . Keby bola v triede skryta kamera,a videli by svojho "anjelika" v akcii , od hanby by sa prepadli . Ale to neni pravda😉

rado318
7. okt 2025
@carolynka

Zosit je sukromny majetok dietata, ucitelka ho nema co trhat. Ak ho roztrhla, ma mu dat novy.
Placanie po hlave v skole aj hocikde inde je nepripustne, dospely clovek si ma vediet obhajit autoritu inak.
Ja by som podala anonymny podnet riaditelstvo, ak sa bojis o nasledky pre dceru. Ak to nebudes nijako riesit, dceru ucis to, ze ma v buducnosti drzat hubu a krok, len aby si udrzala priazen dusevne nestabilneho sefa, a ze ma tolerovat pracu v toxickej atmosfere, kde je ok ak autorita ponizuje ludi v nizsej pozicii.
My sme si este aj na gympli kreslili do zositov, ja doteraz cmaram ked som niekde na prednaske, mam ADD a pomaha mi to sustredit sa.

@carolynka chcete tým zjavne povedat , žeVaše dieťa je Váš majetok ??!! TAK SA OŇ STARAJTE !!! aby sa nemusel starať učiteľ, ale aby ho mohol učiť .

rado318
7. okt 2025
@carolynka

@carolynka prečo anonymny podnet ? Hanbíte sa za svoje dieťa? Bojite sa, že Vám v škole o vašom dieťati povedia pravdu? Ktoru počuť nechcete🙃 ? Ale zjavne ano , keď aj sem píšu anonymne.

evkatk
7. okt 2025

Okamžite treba dať sťažnosť na školskú inšpekciu. V zošitoch je práca detí a žiadna práca dieťaťa sa nesmie pred dieťaťom ničiť. Možno sa to nezdá, ale aj to najkľudnejšie dieťa má z niečoho takého ťažké psychické následky. Nikdy sa žiadna práca dieťaťa nesmie pred ním zničiť. To platí aj na čarbanice maličkých detí. Takýto postoj učiteľky a taký čin môže spôsobiť aj zhoršený prospech dieťaťa, ktorý si vôbec neuvedomí a nemôže za to. Pre ďalší zdravý vývin dieťaťa nečakaj, ale napíš sťažnosť. Ktovie ako tá učiteľka deptá dieťa, keď mu ten zošit trhá, čo všetko pri tom povie, ako ho pred všetkými poníži, čo môže na dieťati zanechať ťažké následky. Píšem to ako pedagóg so 44 ročnou praxou a dlhoročnou praxou riaditeľky ZŠ, na ktorej sa deťom ubližovať nesmelo.