Učiteľka vzala synovi mobil
ahojde kočky.dnes sa nám stala vzláštna vec a vobec neviem ako mám na to reagovať--moj syn je žiakom 3.triedy na Zš.dnes robyli na prirodovede projekt.učitelka im povedala .kto má hodiny nech stopuje čas kolko nám ten projekt trvá.moj sy a dalších 6.chlapcov vytiahlo mobili,že idu stopovať kolko to teda trvá.no a pani učitelka sa prešla po triede a všetkým im ich vzala....tak neviem?no a po2--mobil vytiahlo aj jedno dievča a jej ho nevzaa--a po3.pokušala som sa ko vždy synovy o 14,55 dovolať že čo a ako poobede(mobyl si inak zapína až v družine)najskor zvonila potom bol vypnutý.no a ja som mala byť dlhšie v práci ale ked som nevedela čo sa deje ,že prečo je vyp.tak som utekala domov.tak ako sa mám teraz zachovať voči pani učitelke.no keby som syna nezastihka pred panelákom ,kto vie kde by bludil po meste....alebo aj čosi sa mohla stať.
@zuzana76 ibaže deti to ešte nevedia a rodičia na to patologicky zabúdajú, že sa stali tým, čím sú iba vďaka učiteľom. Ja som nebola veru premiantom školy, mala som toho dosť na rováši, ale vždy som si musela odpykať každú jednu vilomeninu, na ktorú mi prišli. Dnes mám pocit, že deti už aj kašlú na to, či sa im na darebáctva príde, alebo nie, pretože za ne nenesú žiadnu zodpovednosť. bože, ako nás tešilo, keď sme dačo spravili a museli sme vymyslieť, ako zahladiť stopy...to snáď z tých kravín bolo najlepšie. Ale bolo treba občas použiť aj hlavu a logiku. no to už dnešným deťom chýba.
@mamabiba tak ja ho veru vobec ku stastiu nepotrebujem...zial manzela mam uz zdegenerovaneho.ked sa mi mobil po 6 rokoch intenzivneho ''nepouzivania'' pokazil,tak som chcela,aby mi kupil mobil za nejakych 20 eur...hlavne nech to ma tlacitka...na volanie a na sms...manzel sa len usmial a do tyzdna som mala doma vraj najnovsiu verziu s neviem akym softwerom a dotikovou hovadinou 😅 ...no proste pre mna zbytocne komfortna vec....ale moji synovia maju zial doma priklad toho,ze nie je problem travit hodinu na zachode ak mate v ruke mobil 🙄 manzel ho nosi vsade non stop...takze budem mat dost tazku ulohu,ked pride cas riesit tieto veci s nasimi skolopovinnymi detmi.
@cmulinko ja už školopovinné čertidlo mám a riešim to tak, že je ešte malá a že ho nepotrebuje. V škole ho používať nesmie, cestu domov zvláda príkladne...vždy s ňou dakto ide a keď sa ide hrať von s kamoškami, vždy viem, ktorej mamine mám zavolať. Už vie, že skôr ako v 5 triede ho nedostane. mne sa tiež môj prednedávnom pokazil, tak mi otec dal svoj, lebo mu nevyhovoval a on si kúpil nový. Mne je ľúto vyhodiť ťažkonadobudnuté peniažky za mobil. Ja som aj z paušálom skončila a prešla som na dobíjačku, pretože ja keď miniem mesačne 10 eur tak to je veľa 😀 😀 😀 a naozaj iba na to, aby som zavolala MM že treba ísť do obchodu, poprípade susede, aby mi poslala dieťa domov.
Aby si zle nepochopila, že sa moje dieťa fláka samé po vonku...bývame na dedine.
tak čo ja viem, každý rodič má na začiatku šk. roku napísať oznámenie, že prečo by malo jeho dieťa mať pri sebe mobil počas vyučovania a ak má byť zapnutý, tak aj prečo .. chápem ťa, že mobil má na to, aby si ho informovala a kontrolovala ho, ale prečo sa tu rozčuluješ a napádaš ostatné baby, ktoré ti dobre radia, že to máš riešiť osobne s danou osobou, prípadne ďalej s riaditeľom školy .. a pre budúcnosť, môžeš sa dohodnúť s ostatnými maminami, že v takom prípade pôjde tvoj syn, alebo ak sa to stanemu niekomu inému, k niekomu domov a tam na teba počká, dať synovi inštrukcie, nech ti zavolá z iného mobilu a hotovo
cim viac tu citam vase prispevky, tym viac sa mi to javi ako jasny priklad skostnatelosti skolskeho systemu a strachu nielen deti,ale aj rodicov zo skoly a taktiez vplyv skolstva na vychovu dalsej generacie. Co takato ucitelka odvzdava svojim spravanim detom? Najlpesie riesenie je to, ktore prichadza od autority a taketo riesenia sa nespochybnuju, autorita ma neombedzene prava, moze bezdovodne siahat na vas majetok a zabavovat vam ho, je potrebne sa jej podriadit za kazdych okolnosti, i ked sa vam poziadavky mozu zdat nelogicke. Osobne by som bola kategoricky proti, aby nieco take, bolo mojmu dietatu vstepovane a este aby som to nebodaj podporovala!?
Vplyv takejto vychovy je tu zrejmy na mnohych prispevkoch typu. Skolsky poriadok zakazuje pouzivanie mobilov, ucitelka tym padom konala spravne, bodka a najlepsie aj bez diskusie. Nie nekonala spravne. Ak skolsky poriadok zakazuje mobily, tak to bude asi preto, aby sa s nimi deti pocas vyucovania nehrali a aby pripadnym zvonenim neboli vyrusovani ini ziaci. Chlapci chceli mobily vyuzit na nieco, co od nich ucitelka sama ziadala (na odmeranie casu), ak sa ucitelka obavala,ze meranie casu sa zvrtne na hranie s mobilmi, stacilo chlapcom povedat, ze nechce, aby na meranie pouzili mobily. Vyriesene. Ovca cela, vlk syty.Riesenie je ferove, bez neprimeraneho dokazovania si moci, o ziadnu autoritu, ale ucitelka neprichadza, zo svojej pozicie vodcu a organizatora hodiny moze klast poziadavky, upresnit ich podla potreby a vyzvat k ich dodrziavaniu. Keby som ale bola touto ucitelkou ja, tak by som chlapcov skor pochvalila za ich vynaliezavost a priznala sa, ze mna by ani len nenapadlo pouzit nieco ine, ako hodinky 😉
Ucitelia na Slovensku maju taky status, aky si zasluzia, ziskali ho svojim spravanim k ziakom i rodicom, zial su len obrazom toho, ako boli sami vychovavani.
dieťaťu stačí jednoduchý monil s tlačidlom - volám otcovi, volám mame (kde ma navolene čísla ) možno poslať sms a samozrejme nie najnovšej značky aj ked sučasne deti sa podla značiek škatuľkuju predtým za mojej ery sme sa delili na depešákov, pankáčov, a tých druhých, tiež som bola uplne nešťastníá ked som ako jedniná z triedy nemala ešte rifle ktoré ostatný kupovali za bony, a hlavne vtedy stačilo ku šťastiu tričko zo sandokanom🙂
dnešne deti maju mobily ale ak vie správne využívať mobil tak nech ho má, jednoznačne učitelka mala informovať rodiča trebárs aj so zhabaneho telefonu vytočiť mamu a povedať jej to. mobil je drahšia záležitosť a učiteľ si ju nemá nechávať. určite ako som na začiatkupísala treba hovoriť s učiteľkou a rešpektovať školský poriadok. ked dala učitelka stopovať pokus tak aj v mobile su stopky, ak si potrebovala učitelka zvýšiť svoje ego že im ho zhabala a oni len naozaj stopovali a nehrali sa snim tak rozhodne by
@sisaka
Len tak na okraj. Nemyslíš si, že dodrživaním školského poriadku sa dieťa učí dodržiavť pravidlá? Lebo predpokaldám, všade, nielen sa Slovensku, sa deti učia, že aby mohli existovať v nejakom spoločenstve, musia akceptovať jeho pravidlá.
Ty napr. zrejme dodrživaš zákony krajiny, v ktorej žiješ. Či nie? Pracuješ? Ak áno, máte nejakú firemnú politiku? Pravidlá, ktoré musia dodrživať všetci zamestnanci, či už s nimi súhlasia, alebo nie? Ak ti firma zakáže chodiť do práce napr. v rifliach, budeš ich nosiť, rsp. diskutovať o tom? Ak ti firma povie, že za alkohol na pracovisku máš vyhadzov, budeš ho nosiť do práce ,alebo nebodaj aj konzumovať?
Ja teraz neriešim, či tá učiteľka konala správne,alebo nie. To si myslím my bez ďalších informácii ani posúdiť nemôžeme. No v tvojom príspevku zaznela podľa mňa trošku pomýlená argumentácia. Lebo ak je dodržiavanie školského poriadku prejavom skostnatenosti systému, tak ním je aj dodrživanie zákonov? Hurá, nech žije anarchia! 😅 Lebo či už to pripustíš, alebo nie, dodržiavnie pravidiel sa dieťa má učiť nielen doma, ale i v škole. A tam existuje aj ich súpis, zvaný Školský poriadok.
dokončenie môjho príspevku lebo mi hapruje net: rozhodne by ho mala vrátiť, nemala ho čo brať
huráá anarchia... deti poskáčte učiteľom aj po hlave, robte si čo chcete a vy učitelia im dávajte dobré známky, ináč bude zle. Bravó.
@elise Nevieme, ako to bolo a čo sa vlastne stalo. Jedna vec je, čo povedal synátor doma a druhá vec je, ako to vnímala učiteľka. Určite mobil vrátiť musí, ale akou formou, to sa mali dohodnúť hneď na začiatku školského roka na rodičovskom, tam si mali dohodnúť všetky pravidlá, učiteľka mala vysvetliť rodičom, čo akceptuje a čo nie a povedať prípadné riešenia...len by tam musel dakto chodiť. Aj v zamestnaní existujú pravidlá...nad tými sa tu rodičia vôbec nepozastavujú a slepo ich akceptujú, preto nechápem, prečo nemôžu akceptovať to, že aj škola má pravidlá, ktorými sa treba riadiť.
Podla mna by mamicka mala urcite ist za ucitelkou a hlavne si vysvetlit co sa stalo. Pretoze su dve alternativy. Ta, ze dieta ma pravdu, nic si nevymyslelo, neprikraslilo a "nezabudlo" povedat... v tom pripade podla mna bol zakrok ucitelky tvrdy. Mala ich pred tym upozornit. Druha je ta, ze dieta nieco zabudlo doma povedat. Napriklad to, ze sice pouzilo stopky na mobile a potom neodlozilo mobil, ale trebars ukazovalo spoluziakom fotky. Alebo to, ze uz podobna situacia nastala pred tyzdnom a dieta to zopakovalo napriek tomu, ze ucitelka uz vtedy reagovala tak, ze sa to nema.
Preto tu mozeme len filozofovat. Matka mala ist urcite za ucitelkou a mozno aj s dietatom a vypocut si ako situacia prebiehala. Mne sa nepaci, ked rodic hned uveri kazde slovo dietatu a obvini ucitela bez toho, aby si ho vypocul.
@heni79 pravidla by mali mat v prvom rade zmysel a mali by sme sa s nimi stotoznit, taktiez sa vravi - vynimka potvrdzuje pravidlo, su situacie, ktore si tieto vynimky vyzaduju a je kontraproduktivne drzat sa pravidla za kazdu cenu. Svoje deti nevychovavam v duchu - je to tak a bude to tak, lebo som tak povedala a som rada, ze tak nie je vychovavana ani moja dcera v skole. U nich v skole sa tiez zo zaciatku nesmeli pouzivat mobily, ale ucitelia casto krat zvazili situaciu a pouzitie povolili, nakoniec cela "skolska sprava" urobila vynimku z pravidiel a povolila pouzivanie roznych elektronickych zariadeni za urcitych podmienok, s ktorymi boli ziaci aj rodicia oboznameni a tomu sa vravi flexibilita, napredovanie s dobou, ci nacuvaniu tomu, co si zelaju rodicia ...., keby ucitelka mala aspon trosku otvorenu mysel situaciu mohla uplne inak riesit. Zial dokazovanie si moci je na SLovensku akymsi standardom - robia tak policajti, ucitelia, nadriadeni v praci, lekari ....nie, odmietam sa podriadovat autorite a pravidlam, ktore su lebo-preto, ubezpecujem ta, ze sa da zit aj inak. Firemna kultura a jej pravidla je uplne nieco ine, pracu si vyberam sama, zistim si, aka je v nej firemna kultura, pravidla a mozem sa rozhodnut, ci sa im podriadim, ak by tam boli pravidla, ktorym chyba logika a su neopodstatnene, ale su pre mna klucove (nebudem sa predsa natahovat koli nejakym prkotinam) do takej firmy by som sa nehrabala, nastastie zijem v slobodnej krajine, kde si mozem slobodne vybrat co a kde budem robit (samozrejme primerane vzdelaniu a schopnostiam, aby ma tu niekto nechytal za slovicka) BTW pracujem v zdravotnictvea nosim pracovne oblecenie, kde rifle nie su povolene, ale cuduj sa svete, mame vynimku v piatok a cez vikendy mozeme mat rifle! Opodstatnenie tohto pravidla uplne chapem, a som s nim stotoznena, dokonca ja by som nedovolila ani tie vynimky, ale ak by som pracovala vo firme, kde by sa trvalo na nejakom nezmyselnom pravidle, to si pis, ze by som sa ozvala a ano diskutovala by som o tom, nie som predsa robot, ktory bezmyslienkovito vykonava nejake prikazy, bez toho, aby sa zamyslal nad ich opodstatnenostou. Ale tazko to tu vysvetlovat, pracovne porstredie je tu uplne ine, diskusia je nielen mozna, ale ziaduca a pravidla su prediskutovavane s podriadenymi a ich pripomienky brane do uvahy a i ked som si po tolkych rokoch na to uz zvykla, vzdy si spomeniem na moju pracu na Slovensku - ako sme tam museli drzat huby a krok a riaditel bol Boh a pravidla Pismom svatym a vsetci sme sa bali o svoje miesta, lebo v nasom malom meste tych pracovnych prilezitosti nebolo az tak vela a tak nas mali pekne v hrsti.
Suhlasim s tebou deti musia dodrziavat urcite pravidla, ci uz doma, alebo v skole a som za to, aby detii pravidla mali a dodrziavali ich, deti ale tieto pravidla musia prijat za svoje a vidiet v nich zmysel a to je ulohou nielen nas rodicov, ale aj skoly, aby ich ucila dodrziavat pravidla, ale nebranila im prejavit namietky voci tymto pravidlam, ak sa im zdaju nelogicke, alebo neopodstatnene, vediet obhajit si svoj nazor a stanovisko a napriklad pokusit sa vybojovat ich zmenu, inak nam z deti vyrastaju len dalsie ovce, ktore sa drzia stada a na vsetko prikyvnu, lebo ved take su pravidla, ktore stanovila nejaka autorita a este sa pred tou autoritou nebodaj budu klanat alebo nedajboze klepat od strachu.
@mamabiba no teraz si to presne napisala, rodicia slepo akceptuju pravidla v praci - presne v tom vidim problem a este chcu, aby aj ich deti tak slepo akceptovali pravidla v skole. Deti ale este nie su tak oblbnute systemom, maju otvorene mysle a odmietaju sa slepo podriadovat. Fuuu - presne toto nechcem pre svoje deti, aby slepo niekoho pocuvali.
Boze baby, vsak sa spamatajte, naozaj chcete aby aj vase deti slepo posluchali? Ja teda nie
@sisaka jo. tak takto sa riesia veci. takze by ti neprekazalo, keby ludia mohli napriklad chodit so zmrzlinou do autobusu a zaspinili by ti oblecenie. neprekazalo by ti, keby deti chodili do skoly len na to, aby sa tam pod dozorom zahrali najnovsiu hru na mobile alebo comkolvek... hmmmm... parada. Takze ja nemusim respektovat pravidla v mojej praci a mozem prist o hodinu neskor, ved nech sa deticky ucia same. Tebe ako rodicovi by neprekazalo, ze deti su v triede celu hodinu a cakaju na ucitela, nic sa nenaucia...
Ozaj, kolkokrat za posledny rok ta vdaka tomuto pristupu uz vyhodili z prace?
@sisaka nejde o slepé počúvanie, každé spoločenstvo má svoje pravidlá, ktoré treba dodržiavať, pretože ak by sa nedodržiavali, vznikol by tu chaos, každý by si robil čo chcel...však pri tvojom príspevku..prepáč tak som to pochopila..aj kradnutie a vraždenie je v poriadku, iba sa neakceptuje zákon, to sú tí hrdinovia, čo neakceptovali pravidlá... Prepáč, ale ja chcem, aby z mojich detí vyrástli slušní ľudia, zaradení do spoločnosti, v ktorých bude vštepená úcta ku každému človeku a pravidlám.
Vrátim sa k tým mobilom. Tebe vadí, že školský poriadok zakazuje mobilné telefóny. Pri tvojom prístupe ich samozrejme dáš deťom do školy, však preč s poriadkom, ale ak im tie mobily ukradnú, bude za to zase môcť škola, že tomu nezabránila? Alebo ponesieš následok iba ty a s úsmevom kúpiš deťom nové mobily...však kradnúť sa môže... Alebo ich stratia, určite nevynadáš deťom, ale iba sebe...Po takýchto peripetiách nakoniec zistíš, že tie pravidlá na niečo predsa len sú.
Čo sa týka slepého počúvania v škole.
Predstav si, že dennodenne učíš 35 harantov v triedach, ktorí k tebe nemajú úctu, nepočúvajú, robia si čo chcú...ja by som učiteľku robiť nemohla, pretože by som to fliaskala jedna radosť. A myslím, že 99% z nás tak isto. to ostatné 1% sú práve učitelia, ktorých si tak prestávame vážiť a ctiť.
@effkaa tak na toto ani neviem ako reagovat, lebo si ocividne bud necitala moje prispevky, alebo nerozumies tomu co pisem, ak si naozaj ucitelka ocakavala by som schopnost porozumiet citanemu textu, ak sa snazis precitat nieco "medzi riadkami" tak citas zle.
NIkde som nepisala, ze treba anarchiu a robit si co cheme, prave naopak, jedine co chcem, aby sa trvalo na dorziavani pravidiel, ktore maju zmysel a svoje opodstatnenie ale v pripade potreby by sa tieto pravidla mali dat modifikovat, nie na nich trvat za kazdu cenu (ako sa vravi, aj cez mrtvoly)
Prosim cituj ma, alebo skopiruj miesta, kde pisem, ze do prace chodim, len kedy sa mi chce a dodrziavam pravidla, len ked mam na to naladu, nebodaj ze v niecom takom podporujem svoje deti. Dakujem
@sisaka nic ta nenuti dat svoje dieta do skoly, ktorej pravidla sa ti nepacia. Nech sa paci, mas na vyber aj ine skoly, pripadne skoly sukromne, nemusis trpiet "skostnatenym" systemom a "slepo posluchat", ked s nim nesuhlasis. Ale ked uz si sa dala na ZS, ktora ma vo svojom poriadku nieco taketo uvedene, je tvojou povinnostou a povinnostou tvojho dietata toto respektovat. A vobec to nevnimam ako nadradovanie. Tym ze som poziadala o prijatie svojho dietata na skolu, tak som s tym poriadkom aj suhlasila (a aj som ho citala, co sa mi zda maju niektori ludia problem)
Obdobne v praci (napr. dress code ), v spolocnosti, na udalostiach (svatba, pohreb) atd atd. Vsetko ma svoje pravidla. Ak sa ti nepaci, tak prosim, nik nikoho nenuti tam chodit, je to cista dobrovolnost 😉
@sisaka takze ty potrebujes ku kazdemu pravidlu aj napisat preco to pravidlo existuje. Cize na dverach autobusu: obrazok s preskrtnutou zmrzlinou a pod tym text pre nechapavych: "Keby ste nahodou nevedeli, vodic autobusu obcas pribrzdi, prida, moze sa stat, ze clovek, drziaci v ruke zmrzlinu poskodi vas odev, pripadne kabelku atd." Aha. Nemyslim si, ze zakaz mat zapnuty mobil v skole cez vyucovanie treba vysvetlovat. Jednoducho dieta sa cez vyucovanie uci a ma sa sustredit na hodinu. Ked dava pozor, nepotrebuje mobil. Ved to je snad pochopitelne, nie?
Lebo z toho tvojho prispevku som nepochopila, co je slepe posluchanie prikazov? Pre kazdeho z nas su ine pravidla zbytocne. Napriklad pre mna je zbytocny zakaz pitia na hodine. Pre kolegu, ktory si rad pospi je zbytocny presny prichod na hodinu. Tie pravidla niekto vytvoril pravdepodobne preto, lebo boli potrebne. Tak to vidim ja. Pripadne, ked ma rodic/ziak/ucitel problem s pravidlami, staci jednoducho zase zajst a poziadat o zmenu pravidla, resp. aspon o diskusiu o nutnosti tohto pravidla. Nebudem ho porusovat len preto, lebo mi to teraz takto vyhovuje. To je ta anarchia.
@mamabiba dcera som davala do skoly mobil, aj ked jeho pouzvanie nebolo povolene, vedela, ze ho mam mat pocas vyucovania vypnuty a zapnut si ho az po jeho skonceni, taktiez vedela, preco to ma tak robit, nie preto, lebo tak kaze skolsky poriadok, ale bolo jej v skole aj doma vysvetlene, na co je toto pravidlo dobre a co by sa stalo, keby sa toto pravidlo nerespektovalo, neviem ci je to tym, ze to detom bolo takto podane, ale ucitelka sa na stetnuti nikdy nestazovala, zeby ho zapinala pocas hodiny, alebo inak s nim vyrusovala. NIe, nie som taka blba a od skoly neocakavam, ze mi ho preplati, ak ho dcera strati, lebo ho niekto ukradne, nastastie tu je kradnutie velmi ojedinele, na najdene veci maju v skole obrovsku krabicu, kde sa davaju veci, ktore deti najdu a nevedia, komu patria, cennosti sa odnasaju do kancelarie riaditelke, par veci uz takto stratila a nasla. Skola nesie zodpovednost za deti, za ich bezpecnost a pod. nemozeme ale od skoly cakat, ze bude niest zodpovednost za nieco, co si moje dieta prinesie do skoly a to uz druhy rok nosi aj notebook, ako rodic mam moznost dietatu notebook nepovolit doniest do skoly a samozrejme vysvetlit, preco si to nezelam.
Ani ja by som nemohla byt ucitelkou, pretoze toto povolanie je velmi narocne a zase si trafila klinec po hlavicke, ak niekto nedokaze zvladat triedu, nema dobre nervy, nekonecnu trpezlivot, lasku k detom a nemiluje svoje povolanie, nemal byt ucit, zial na slovensku je vela ucitelou, ktori ucia, lebo nemali na inu skolu, alebo si neskoro uvedomili, ze na to nemaju a boja sa urobit krok a zmenit svoje povolanie. Ak sa ucitelka diva na deti, ako na stado, ktore ma len plnit je prikazy a este vyzaduje od nich uctu, ktoru si pravdepodobne nezasluzi, nedokaze uputat pozornost deti a pozitivne ich motivovat, nema v skole co robit. Som rada, ze moja dcera mala zatial len same Pani ucitelky a Panov ucitelov, ktori nielen preukazovali nenormalnu trpezlivost a lasku voci svojim ziakom, ale dokazali v nich vybudovat kladny vztah k uceniu, radost z objavovania novych veci, casto krat obetovali svoj volny cas i vlastne financie, aby detom sprijemnili skolu, ci poskytli detom take zazitky, ze maju na co spominat. Dcera si svojich ucitelov vazi, casto krat mi hovori, ktora ucitelka je jej vzorom a preco a vzdy i doma pouziva oslovenie Mrs. Smith, Mr. Brown....a aj ja si ich pracu vazim a davam im to najavo, ked mam prilezitost, takze vsetko sa chce netreba na vsetko len "dlhy bic a kratky dvor" tym deti akurat zlomime
@viera27 ja uz roky nezijem na SLovensku, takze uz som to poriesila davno snazila som sa z toho Absurdistanu dostat skor, ako moje dieta pojde do skoly a ver mi, viem preco som to robila a nelutujem.
co sa tyka vyberu skoly podla pravidiel, dcera chodi uz do 4. skoly pravidla su vsade viac menej rovnake, ako som uz pisala, vobec nemam problem s dodrziavanim pravidiel, ani s vypnutymi mobilmi na vyucovani, ale preco mobil nevyuzit ako skolsku pomocku - ked si dieta napriklad zabudne kalkulacku, alebo napriklad nenosi hodinky, v tom naozaj nevidim logiku, je to len LEBO PRAVIDLO cislo 2 hovori .....
@maria112 ahoj..no na vyucovani mobil nema co robit..podla mna..je to uplna zbytocnost,kalkulacka sa da pouzit aj normalna..a stopky s na..
ja dieta este nemam ,ale viem ake to maju ucitelky tazke presla som si praxou v skole..a mala som fakt dost.., dnesni rodicia svoje deti vychovavaju asi tak,ze mobil notebook, telka..a asi tak..
ze vyraz predposrate z uciteliek .. Mila Maria..skus si na tyzden vyskusat ucit deti v skole..a bola by som velmi zvedava , ze v piatok by si nepovedala ani pol slova..dakedy ucitelka dala detom po riti a respekt mali ze az ..teraz by ta ziak poslal do "p..i" a nemohla by si mu urobil nic..
takze take ze mu zobrala mobil..neries..chod za nou sa opytaj, moja jaky mas problem s mojim synom,,co sa stalo a potom pis!!!! 😀
pridam sa len v skratke do tejto debaty, resp. chcem iba odpovedat a vyslovit svoj nazor
@maria112
do skoly mobil nepatri... myslim,ze kazda skola, vratane tej, do ktorej chodi tvoj syn ma ZAKAZANE pouzivat mobil cez vyucovanie.a co sa tyka toho, ze mu ho zabrala, tak iba dodrzala ucitelka školsky poriadok. inak, ani hodiny na mobile ani kalkulacka na mobile nie su pripustne... to viem zase ja 🙂
no, akuart sa mi nepacilo jednanie uc. ked si spominala, ze ti nedala cislo na seba, tak snad do skoly by mohla...
idealne by bolo, ked uz syn teda porusil skol. poriadok, zobrali mu telefon, mali ti z neho zavolat, ze ho ma ucitelka a nie tvoj syn... tiez by som sa o svojho syna bala, ze co s nim je, ked nezdviha ( tak isto sa bojim aj o muza - a to teda nema 8 rokov...)
riesila by som to este dodatocnym rozhovorom s ucitelkou, popripade s riaditelkou, aby ti dali vediet, ze synovi zobrali mobil.
na zaver: ucitelka urobila spravne, ze mu ho vzala, ale mala ta o tom informovat!
PS: dufam, ze vsetko bude dobre
@sisaka ja som tiez za, ze sa mobily nemaju pouzivat na vyucovani. A preco nie kalkulacka? Pretoze ak sa napr. pise pisomka, tak kde je zaruka, ze mu niekto neposle spravne odpovede v SMS-ke? Napr. pre prvy stupen by som celkom zakazala nosit mobil do skoly. Ucitel cislo na rodica ma, rodic na ucitela alebo skolu tiez, tak v tom nevidim problem 😒 .
@effkaa nie nepotrebujem komentar, ku kazdemu pravidlu, niektore pravidla aich dovody su zrejme, ale preco ocakavat aj od dietata, ze mu dane pravidlo bude hned zrejme? Radsej mu to vysvetlim, mozeme sa o tom porozpravat, no neviem ja sa tak bezne bavim so svojimi detmi, napriklad minule sme dojedali jedlo a chceli sme vojst do obchodu, ale bola na nom znacka zakaz vsutpu s jedlom, tak som mu ju ukazala a povedala, ze musime najprv dojest, tak je jasne, ze sa hned pytal preco (ako kazde male dieta je predsa zvedave). A co som mu ako mala povedat.?1. Co sa vypytujes hluposti je to tam napisane, asi si to nezelaju a basta. 2.Lebo to tak v tom obchode funguje a ak chceme do neho ist, tak to musime respektovat, inak si mozeme ist hladat iny obchod, kde taka znacka nebude no ja som zvolila moznost 3. synovi som povedala, ze sa tam predava oblecenie a kedze su ulicky velmi natesno mohli by sme jedlom nechtiac to oblecenie uspinit a potom by si ho nkto nechcel kupit, ani my by sme predsa necheli mat nove oblecenie z obchodu hned flakate, syn to uznal ako dobry dovod, dojedli sme, utreli sme si ruky a vosli do obchodu.
Ako sa vy bavite s detmi? Nic im nevysvetlujete, urcite pravidla a je to?
@sisaka ono takto si to dajako predstavujem aj ja, ako si to napísala. Lenže, čo sa týka tých mobilov, bohužiaľ väčšina detí nieje takých ako tvoja dcérka. U mňa by pri treťom upozornení v priebehu 5 min, že má niekto odložiť mobil a ten dotyčný sa mi začne ešte aj rehotať do ksichtu...jemu letí jedna za ucho a mobil von z okna 😀 😀 . Preto som ekonóm a nie učiteľ. Ale musím sa ich zastať v tom, že stretávala som moje učiteľky zo základnej o ktorých som vedela, že sú dobré a kvalifikované učiteľky, ktoré vedeli zaujať. No sťažovali sa mi, že kde sú tie zlaté časy s nami. Síce sme robili blbosti a poriadne, teraz to už nieje o vilomeninách, ale fakt na 80% o drzosti k učiteľom a nezáujme rodičov o školu. Poznám veľa takých, čo už na svoje povolanie rezignovalo, pritom ich to kedysi bavilo. Zažila som aj učiteľky, čo hádzali kľúčami, rozdávali pohlavky a ver, že také sme si vážili najviac, pretože si to s nami vybavili v škole a dostatočne na to, aby nás kraviny na pekne dlhú dobu prešli. A keby sme sa na to sťažovali doma, tak by sme ešte aj doma skytali pár poza uši, že čo sme si to k učiteľkám dovolili.
Len si neviem predstaviť, ako by to bolo v dnešnej dobe, kedy učiteľky nemôžu fakt nič, max. dať poznámku, ktorú aj tak rodičia iba ignorujú. (prepáč, nemyslím všetkých).
Stále si myslím, že že terajšia benevolentnosť k deťom dakedy prekračuje až hranice, tým pádom nemajú vštepovanú žiadnu úctu, viď mobily na hodinách, tajné natáčania, fotenia a zbytočného provokovania.
@sisaka lebo sa treba silou mocou drzat aj nezmyselnych pravidiel...doteraz nechapem zmysel, preco sme ako skolaci museli stat 15 minut pred skolou nahromade ako ovce na salasi za kazdeho pocasia, aby sme sa ako masa pohli do satni.
Pokial si vie dieta vypnut zvonenie a nevyrusuje smskovanim, ci telefonovanim, tak nevidim dovod, preco by nemohlo mat mobil pri sebe...a nic nie je jednoduchsie, ako mobily pozbierat pred pisomkou a potom vratit.

@cmulinko čo a týka mobilov si moja krvná skupina. koľko x ho zabudnem doma, keď dakam idem, doma ho hľadám, lebo neviem kde je...pre mňa je to nie nevyhnutná vec. je to iba dačo, čo malo uľahčiť život, ale dakedy mám pocit, že mobil je dôležitejší ako rodina, slušné správanie, úcta...