icon

Učiteľka vzala synovi mobil

maria112
28. nov 2011

ahojde kočky.dnes sa nám stala vzláštna vec a vobec neviem ako mám na to reagovať--moj syn je žiakom 3.triedy na Zš.dnes robyli na prirodovede projekt.učitelka im povedala .kto má hodiny nech stopuje čas kolko nám ten projekt trvá.moj sy a dalších 6.chlapcov vytiahlo mobili,že idu stopovať kolko to teda trvá.no a pani učitelka sa prešla po triede a všetkým im ich vzala....tak neviem?no a po2--mobil vytiahlo aj jedno dievča a jej ho nevzaa--a po3.pokušala som sa ko vždy synovy o 14,55 dovolať že čo a ako poobede(mobyl si inak zapína až v družine)najskor zvonila potom bol vypnutý.no a ja som mala byť dlhšie v práci ale ked som nevedela čo sa deje ,že prečo je vyp.tak som utekala domov.tak ako sa mám teraz zachovať voči pani učitelke.no keby som syna nezastihka pred panelákom ,kto vie kde by bludil po meste....alebo aj čosi sa mohla stať.

heni79
9. dec 2011

@sisaka
Kedy bol ten nábor na mužov? Lebo ja o ňom neviem. A tváriš sa,akoby som ho ja robila, prinajmenšom. 😅 😅 😅
Úplne osobná otázka, ale verejne. Ty máš nejakú VŠ, keď sa tak "erudovane" vyjadruješ? Učila si niekedy? Vieš niečo osbone o tejto práci?
A kvôli čomu sa vlastne vyjadruješ k tému v "absurdistane", z ktorého si unikla? 😕
Nie je to náhodou tak, že učiteľ má v Kanade vážnosť vo všeobecnosti? Že ho napr. bývalí krajania nebudú vo všeobecnej téme dehonestovať? Na základe dojmu? 😕 I keď vlastnú skúsenosť nemajú žiadnu.Áno, nikto nie je dokonalý, ale ty z tejto témy začínaš robiť pranier učiteľov a NIČ o súčasnom školstve nevieš. Z vlastnej skúsenosti. Ruku na srdce, čo ťa oprávňuje sa vôbec zapájať?

briketa
9. dec 2011

@anavila neprecitala si si vsetky moje prispevky

lyenka
9. dec 2011

z velkej casti suhlasim so sisaka.... v rodine mame 2 ucitelky ktore sa do skolstva dostali az v starsom veku a ucia deturence to v com do vtedy pracovali takze im krasne z praxe vedia sprostredkovat informacie a poznatky / ekonomika, bankovnictvo a elektrotechnika / a bohuzial hlavne moja mamina, ktora uci na sukr. obchodnej akademii / polovicka budovi patri zakladnej skole / bola dost rozcarovana sposobom vyucovania, metodam, systemu, a v prvom rade pristupu samotnych ucitelov k svojmu povolaniu a studentom.... a kedze mam 10 rocneho brata ktory vyrasta na floride vieme velmi dobre porovnat pristup, system skolstva.... a bohuzial to nase je poriadne pozadu 😒

briketa
9. dec 2011

@heni79 RE: čo ťa oprávňuje sa vôbec zapájať?

Oj, oj to snad nie, to je uz trosku prehnane v ramci diskusie.

viera27
9. dec 2011

@sisaka juuuj sisaha, zlu skolu si si asi vybrala, ked takto pausalizujes. Nemame skoly svetoveho mena, ale mame odbornikov s vysledkami svetovej urovne, ktori na nich vystudovali. firma ESET - lider na svetovom trhu v antivirakoch, firma ASSECO - siedma v europe v dodavani IT rieseni, mame silnu strojarinu, z top 100 vedeckych tymov EU je 22 slovenskych, velmi dobra experimentalna onkologia .... A za tymto vsetkym stoja ludia, ktori vystudovali slovenske skolstvo a zadarmo. Navyse v malej krajine, ktora ma len 5 - 6mil obyvatelov, maly hospodarsky potencial a hlavne malo penazi na vzdelavanie. Zle podmienky a predsa ti nasi ucitelia za ich mizerne platy dokazu vykresat toto a preto maju moj nemaly obdiv. A akoby toho nebolo malo, pridu rodicia, ktori vnimaju len svoju stranku a svoje dieta a nedokazu si ani na chvilu pripustit nieco ine. A deti su agresivne a ucitel nemoze nic, absolutne nic. Castokrat je to posledna handra do ktorej si kazdy utrie nohy.
V mojom rocniku a triede som mala velmi sikovnych spoluziakov a to skolstvo, ktore tak zatracujes ich pripravilo na to, ze nemaju problem uplatnit sa po celom svete nie ako pomocne sily, ale ako odbornici (Pakistan, Thajsko, Iran, Amerika, Aljaska, Kanada, Anglicko .... no na co si len spomenies, problem so samostatnostou absolutne nemaju) a poviem ti, ze este som ani jedneho z nich nepocula rozpravat o krajine, ktora ich vychovala tak ako to robis ty, s takym despektom a opovrhnutim. Ja nie som patriot, ale treba aj trosku respektu k ludom a ich praci. A ja si stale myslim, ze s tym malom co tu mame sa nemusime hanbit aki sme schopni a flexibilni, prave naopak. Len zopakujem, Kanada 30 milionov, Slovensko 5,5 miliona.

cigaretka5
9. dec 2011

no podla mna teraz rodicia moc lipnu na svojich detoch a razia vychovu polobohov, arogantnych. Ak je raz nieco v skole zakazane je zakazane, viem si predstavit ako mobily neskutocne vyrusuju. My sme za nasich cias mali zakazne od hraciek, az po malovanie na strednej a rodicia to akceptovali a ked som si do skoly vzala nieco co som nemala a ucitelka mi to vzala s umyslom vratit az na konci skolskeho roka. Mama ani raz nebezala do skoly riesit, skor mi este vynadala. Nehovorim ze by mala ucitelka mobil vratit az na konci roka ale ak ho vzala vedela preco

sisaka
9. dec 2011

@heni79 nevedela som, ze sa tu rozdavaju nejake opravnenia vyjadrit sa a ze sa tykaju len rodicov ziakov a ucitelov na slovenskych skolach. Ci sa ozvala pani ucitelka. "deti custe, kym nedam pokyn k rozpravaniu a este aj vyberiem, ktore prehovori," mne je jedno ako si organizujes svoju hodinu v triede deti, mna ale laskavo neorganizuj, ani nevyzyvaj k vyjadreniu sa alebo nevyjadrovaniu sa. Ak mam pocit, ze mam k nejakej teme co povedat svoj nazor napisem, ak s nim niekto nesuhlasi ma pravo mi oponovat, predlozit svoje argumenty, alebo len jednoducho na prispevok nereagovat, je to take lahke, trosku treba popracovat na asertivnosti, tu tiez potrebuju ucitelia ako sol.

cigaretka5
9. dec 2011

neviem preco niektore z vas dehonestuju slovenske skolstvo, ja sice nie som ucitelka ale doucujem aj kamoskinu malu a poviem vam ze som zhrozena, ked sa s nou bavim o sposobe vyucby teraz na skolach. Snazime sa skopirovat blby americky kanadsky a neviem aky system, projekty a debiliny ale deckam nedale klasicky zaklad. Ked som bola v USA vysokoskolaci mali problem s kratenim zlomkov - toto chceme dosiahnut. Ja by som bola stastna keby sa moje dieta ucilo systemom ako sme sa ucili my a nemam pocit ze z nas ten system vychoval nesamostatnych debilov ale rozhladenych ludi aj ked sme sa obcas ucili veci ktore sme si mysleli ze su nam v zivote na prd, dnes je fajn mat prehlad aj o tychot veciach.

sisaka
9. dec 2011

@viera27 nesuhlasim s tebou, len mizive percento slovenskych vysokoskolsky vzdelanych ludi sa dokaze uplatnit v zahranici, mnohi musia nanovo skoly vystudovat, lebo tie slovenske stoja za h...o a nemaju ziaden kredit. Skus sa spytat BUBY, co si mysli o univerzitach v kanade, myslim si, ze v tomto sa zhodneme, i ked na mnohe veci mam odlisny pohlad ako ona.
A na zaver nebudem nieco vychvalovat, ked s tym nie som stotznena, len aby som nehanila skoly, ktore som absolvovala, mimochodom tu moju som si zaplatila, takze nikto na mna zo svojich dani "nedoplacal" Pre mna za mna sa tu navzajom ukludnujte a utesujte, ake su tie pani ucitelky a cely system uzasny, ja si dovolim s vami nesuhlasit a svoj nazor vyjadrit .

cigaretka5
9. dec 2011

@sisaka no asi hovoris o inych ludoch ako viera27, ja ma sprostu ekonomicku univerzitu s najviac nahovno kreditom vo svete a 57 zo 68 mojich spoluziakov robi kvalifikovanu pracu v rakusku, nemecku thajsku, singapure a neviem kde este aj touto stupidnou nekanadskou skostnatelou skolou.
Je fajn ze ti v Kanade tak vsetko vyhovuje,nam vyhovuje slovensko aj so svojim skostnatelym skolskym systemom, ktory vyzaduje dodrziavane hlupych pravidiel .Aporpos preco do Kanady odchadzaju farmaceuti a IT inzinieri so slovenskym vzdelanim, ked je take na hovno? a tyto ludia tam idu pracovat na vysoko kvalifikovane pozicie a nerobia si kanadske skoly:?

sisaka
9. dec 2011

@cigaretka5 "klasicky zaklad" ktory mas na mysli je v dnesnej dobe asi tak na dve veci, uz nie je potrebne vediet vsetko z hlavy, informacie sa daju ziskat velmi jednoducho, je potrebne, aby ludia vedeli informacie najst a dokazali ich spracovat. taktiez si nemyslim, ze by slovenske skoly produkovali rozhladenych ludi, decka sa nabifluju na hodinu, staci odrecitovat, co pani ucitelka ziada, len maloktora bude patrat, ci tomu dieta rozumelo, taketo vedomosti nie su trvale, takze to, ze osnovy su napchate do prasknutia, este neznamena, ze skola vyprodukuje rozhladenych ludi, menej je niekedy viac, ani ten najlepsi ziak si take kvantum uciva nemoze zapamatat.

macamac
9. dec 2011

@viera27 🙂 super príspevok dnes 22:43 🙂
@sisaka absolútne nechápem tvoju zaujatosť voči krajine, v ktorej si sa narodila
veľmi cítiť z tvojich príspevkov -by som povedala- až opovrhovanie všetkým "slovenským"
tak trošku popracuj na asertívnosti aj ty 😉 a nájdi kúsok miesta v tvojom srdci pre krajinu, ktorá ti je domovom, nech by si prešla celý svet-domov máš len jeden 😉

proste- príde mi aj trochu smiešne,ako píšeš,že si odišla "za lepším" z tejto krajiny do sveta 😅
akoby sme stále boli "za oponou" 😅
zdá sa mi,že máš naozaj pocit,že všetko tu zamrzlo v rokoch 80-tych
ale čítať na fóre o Slovensku-nie je to isté,ako tu žiť
takže reálny obraz nemáš-len sprostredkovaný 😉

cigaretka5
9. dec 2011

@sisaka no je to tvoj nazor neberiem ti ho. Ja len ze z toho dorecitovaneho na hodine si stae kopec veci pamatam , to som teda si vynimka 🙂
Ja budem vdacna ak moje dieta bude musiet zvladnut nacpate osnovy a nebude tupe ako severoamericke deti, ktore sa ta opytaju ci je europa nieco na jedenie- vlastna skusenost. Asi si informaciu o kontinentoch este nenasli 😝

sisaka
9. dec 2011

@cigaretka5 s tymi farmaceutmi sa mylis, ale bohovsky, na 100% viem, ze slovenska skola im nestaci a to iste plati pre lekarov, zdravotne sestry .... (som v zdravotnictve, takze tuto oblast poznam najlepsie) a co sa tyka inych vysokoskolskych povolani, poznam mnohych, ktori nielenze sa nepresadili v svojom odbore, ale ich povolania si nevyzaduju ani len strednu skolu, naozaj si myslis, ze by ti niekto isiel rozpravat pravdu, co v tom zahranici skutocne robi?

briketa
9. dec 2011

@cigaretka5 suhlasim aj nesuhlasim s Tebou.
Vychodila som skolu v troch krajinach ) a zodpovedne mozem prehlasit, ze vsade je nieco najlepsie a nieco najhorsie. Skolske systemy sa nedaju len tak bajocko porovnavat, lebo je to neakuratne a neobjektivne. Zovsadial som si odniesla nieco co ma popohnalo dopredu ale vsade bolo aj cosi co ostane nepodstatne a zabudnute, zrovna tak v Statoch ako na Slovensku ako aj vo Svajci.

macamac
9. dec 2011

@cigaretka5 😀 Európa je na /z/jedenie 😀 😀 😉
aká milá otázka od detí 😀 😉

cigaretka5
9. dec 2011

@sisaka ja vseobecne nemam rada nazor ludi co odisli zo SK, ze tu nie je nic dobre a v tej novej krajine je uzasne nadherne blaho. Zila som v niekolkych krajinach a vzdy by bola SK kultura najblizsia a bez urazky, potvrdilo sa mi ze ak niekto co zije vonku kyda na SK, vacsinou sa mu v tej krajine kde je az tak nedari a sam seba cez slova presviedca ako dobre urobil ze sa odstahoval

macamac
9. dec 2011

@sisaka žeby si potom ani ty nehovorila pravdu, čo v zahraničí robíš a ako tvoje dieťa študuje? 😉
si použila sama na seba zbraň 😉

sisaka
9. dec 2011

no ked raz pridem na slovensko tak si urobim anketu, kolko slovenskych deti bude vediet, co je Amerika, nepozeravali ste Aj mudri schyby, vsak tie decka boli uplne vytrete z uplne trivialnych veci, ktore museli mat predsa v cerstvej pamati. Tolko o rozhladenych slovenskych detoch

macamac
9. dec 2011

@cigaretka5 žeby? 😉
tiež sa mi zdajú tie príspevky tak "divne ladené"
neviem to stále správne pomenovať....žeby jed? zlosť? nenávisť? 😕 ...neviem

cigaretka5
9. dec 2011

@sisaka zaujimave moj brat zije v kanade a odisiel odtialto ako IT inzinier a hned mal job, jeho manzelka je farmaceutka a nepamatam sa ze by studovala v kanade na to aby robila 7 rokov to co robi

macamac
9. dec 2011

@sisaka lenže-v Múdry schybí odpovedalo napr. 50 ľudí správne a 10 nie-a vyberali samo tých "ex"....či si nepochopila, o čom tá relácia je? aby sa ľudia bavili 😉
a ľudí nebudú baviť vysoko IQ odpovede
medzi nesprávnymi boli zväčša opilci a všelijakí "iní"

sisaka
9. dec 2011

@macamac ja ti kludne pravdu poviem, zo svojim slovenskym diplomm som si tu mohla akurat utriet, ved vies co, pri predstave,z e by som musela to iste nanovo studovat, som sa na to vykaslala a nehanbim sa napisat, ze robim pracu na ktoru nie je potrebny univerzitny diplom, staci college, nastastie som dobre finacnne ohodnotena, vlastne porovnatelne s tym, co by som mala, keby som skolu nanovo vystudovala, tato oblast tu nie je totizto velmi dobre platena a kedze som sa matematiku naucila na SLovensku, tak si viem zratat dve a dve a so mnou aj mnohi inzinieri, ktori sa na obhajovanie svojich slovenskych diplomov vykaslali.

polarnicka
9. dec 2011

ale sa to rozprudilo 🙂 osobne si myslim, ako cerstvy absolvent, ze na nasich univerzitach preziva sposob akejsi ex-vyucby, ktora sa uplatnovala asi tak 15 rokov dozadu. Cim nechcem povedat, ze nasi sucasni profesori nemaju potrebne vedomosti, chyba vsak akosi sposob spravneho podania a najma, pristup k mladym ludom, ktori su zvyknuti uz trosku na ine jednanie, ako na pan sudruh a podobne.

mala som skusenost studovat v zahranici, kde som spoznala asi tucet mladych ludi najma zo zapadnej Europy, ktori mi priblizili sposob vyucby na ich univerzitach a to najma studiom case studies, kde sa prebera realna problematika studenti maju vypracovavat studie alebo simulacne pripady, ako tuto problematiku riesit. myslim si osobne, ze takyto pristup ma onmoho vacsi vyznam, ako sa drilovat poucky z marketingu, ucta alebo deskriptivnej matiky,

povedzte svoje skusenosti s VS 🙂 ja osobne som chodila na fakultu managementu UK a mam pocit, ze ju zacinaju zaplnat mladi profesoriu, ktori chytaju problem za pacesy a velmi sa mi pacil ich pristup, ktory sa na nich urcite nalepil aj vdaka zahranicnym stazam 🙂

cigaretka5
9. dec 2011

@macamac
@sisaka mudry schybi je postavene na opilcoch a ludoch co sa za prachy nechaju zhovadit, respondent dostane na SK 500 korun- sak to je kolko čuča

matkokrtko
9. dec 2011

@sisaka Môžeš urobiť aj prieskum, koľko detí v Amerike bude vedieť, kde je Slovensko...... A každý vie, že v relácii "Aj múdry schybí! schválne vyberajú zlé odpovede, aby sa ľudia bavili... Je to smutné, ale je to tak.

sisaka
9. dec 2011

@macamac ja som pisala o detoch, nie o dospelych, alkoholom zatemnenych mozgoch, i ked niektori posobili dost inteligentne a preda nevedeli odpoved 😀

cigaretka5
9. dec 2011

@polarnicka ja som chodila na EU a my sme mali mix pouciek a case studies a nebolo to zle, podla mna musis vediet poucku aby si mohla riesit case studies. i ked nehovorim niekeddy bolo pouciek viac ako bolo treba

cigaretka5
9. dec 2011

@sisaka nepamatam si ze by bola tato relacia s detmi

sisaka
9. dec 2011

@polarnicka boze konecne niekto napise, ako to fakt je a dokaze porovnat, uz si tu pripadam ako debil, ktory snad na slovensku ani nezil, ani nestudoval, vsak baby z vysokych skol sa vyjadrite, ako sa u vas vyucuje, u nas to bolo presne tak ako pise polamicka - dristy poucky, nabiflovanie, zial prilev novych profesorov zo skusenostami zo zahranicia som uz nezazila.