Učiteľka vzala synovi mobil
ahojde kočky.dnes sa nám stala vzláštna vec a vobec neviem ako mám na to reagovať--moj syn je žiakom 3.triedy na Zš.dnes robyli na prirodovede projekt.učitelka im povedala .kto má hodiny nech stopuje čas kolko nám ten projekt trvá.moj sy a dalších 6.chlapcov vytiahlo mobili,že idu stopovať kolko to teda trvá.no a pani učitelka sa prešla po triede a všetkým im ich vzala....tak neviem?no a po2--mobil vytiahlo aj jedno dievča a jej ho nevzaa--a po3.pokušala som sa ko vždy synovy o 14,55 dovolať že čo a ako poobede(mobyl si inak zapína až v družine)najskor zvonila potom bol vypnutý.no a ja som mala byť dlhšie v práci ale ked som nevedela čo sa deje ,že prečo je vyp.tak som utekala domov.tak ako sa mám teraz zachovať voči pani učitelke.no keby som syna nezastihka pred panelákom ,kto vie kde by bludil po meste....alebo aj čosi sa mohla stať.
@cigaretka5 no vidis a ja si pamatam, to bude tymi biflovackami vycibrena pamat
@viera27 Plne súhlasím, krásny názor. Kiež by bolo takých ľudí viac.. 🙂 🙂 🙂
jej, dalsia tema, kde kazdy svojho Pana chvali, kde sa vsetci do jedneho vreca hadzu? 😀
@sisaka no asi mas pravdu ja vseobecne tento tip relacie neoblubujem takze je mozne ze som to vramci biflovania do skoly nestihla kukat 😀
a o aky mobil ide? Su na nom dobre hry aspon? 😀
@lussy211 nehandrkujeme diskutujeme 😝
@cigaretka5 @sisaka myslim, ze obe mate pravdu 🙂 poucky urcite tiez maju svoj zmysel.. som zazila aj profaka, ktoreho si na skuske musela citovat z knizky, inak bolo vsetko zle 🙂 chcela som tym povedat, ze je najdolezitejsie (pre mna) pochopit podstatu problemu, popripade vseobecne a potom si uz vies povedat poucku aj sama 🙂 ale podla gusta..
@matkokrtko dobra otazka, aj ked mna sa tiez minule niekto spytal na hlavne mesto Kirgizstanu a pozerala som ako mucha puk 🙂 o malinkych krajinach vieme asi vsetci pomenej, takze aj ked som patriot, asi by ma neurazilo, keby nejaky amik nevedel, kde je SR 🙂
@cigaretka5 🙂 🙂 🙂
@matkokrtko sice neviem, ako je to v USA, ale tu je tolko imigrantov z roznych kutov sveta a deti su tu denodenne konfrontovane s inymi jazykmi, kulturami, zvykmi, dcerine ucitelky vzdy robili cultural days, decka sa mohli poobliekat do narodnych krojov, doniest nejake narodne jedlo, pripravit si nejaky zaujimavy projekt o svojej krajine, dokonca v jednom rocniku mali na mape v triede popichane, odkial deti, alebo ich rodicia pochadzaju, zase nerobme z nich uplnych idiotov, cely zivot sa tu budu stretavat z ludmi z roznych krajin, na toleranciu a vazenie si druhych kultur si tu potrpia, Kanada sa velmi pysi tym aka je multikulturalna, ak ma niekto zaskoci a povie krajinu, ktoru si neviem vybavit, nie je ziadnou hanbou sa opytat, kde ta krajina lezi, pripadne, na hlavne mesto. Koho prosim vas ohurujete na SLovensku vasimi znalostami geografie? Vsak sa mnohi ludia ani len nedokazu slusne spravat k cudzincom a teraz nemam na mysli Amikov, Francuzov ... tam nevieme, co s pohostinnostou, zato na Vietnamcov (casto roky zijucich na SLovensku) sa ludia divaju cez prsty, o ludoch z Afriky a pod, ani nehovorim. naco mi je vediet vsetky staty sveta aj s hlavnymi mestami, ked sa k ludom z tychto krajin neviem spravat ako k seberovnym a respektovat ich, ale ako som uz pisala, skolstvo je odrazom spolocnosti, co chce spolocnost mat zo svojich deti, tu sa kladie doraz na toleranciu, vazenie si jeden druheho, ak budem chciet vediet detaily o niekoho krajine, da sa to lahko zistit a ked to clovek robi uz s urcitym zaujmom je aj vacsia sanca, ze si danu informaciu zapamata.
@sisaka Aj tak si stále melieš svoje. Nemá význam s Tebou diskutovať. Sama si začala písať o tom aké sú deti zo Slovenska tupé a nevedia ani čo je Amerika a teraz sa tu oháňaš slušným správaním... Podotýkam, že si sa vo svojich "štúdiách" opierala o reláciu " Aj múdry schybí". 😀
@matkokrtko a mne sa skor zda, ze ty rada prekrucas, alebo prerozpravavas druhych slova, reagovala som len na vyhlasenia o tom, ake su tie slovenske deti, oproti tym "zapadnym" rozhladene. Tou relaciou som len chcela poukazat na to, ze ani slovenske deti nie su VSETKY rozhladene a je mi uplne jedno, ci ich hladali lupou o ziadnu "studiu" neslo len o skonstatovanie, ze ani zo slovenskych lavic nevychadzaju len geniovia.
@sisaka pocuj sisaka, ale ty strasne veci rozpravas. Zo vsetkeho povies len polovicu aj to dost nelogicku.
Titul Ing. v zahranici nepoznaju, preto si absolventi kedysi bud dorabali par semestrov na medzinarodny titul. Mgr. (podla toho v akej krajine) a Bc. je medzinarodnym titulom, tam problem nemali. Vobec to nesuvisi s urovnou skolstva 😀. Momentalne si uz na slovensku robia doktorandske PhD., pripadne MBA a nemaju najmensi problem. Toto je dan za to, ze sme boli odrezani tolke roky od ostatneho sveta. A plati to aj opacne, kamaratka zo zahranicia je lekarka a ma titul Mgr., co u nas samozrejme nepozname, u nas je lekar MUDr. Tiez musela absolvovat rozne behacky a vybavovacky, aby jej bol titul uznany a momentalne pracuje na PhD.
Inak prave medicina je typickym prikladom cistej nalievarne, kde ti velmi to, ze si vies niektore informacie dohladat na nete bude dost na prd. Najskor ta nutne naleju informaciami (case studies si v tomto pripade asi ani neviem predstavit 😀 ) a az po skole a v ramci prepracovanej atestacie na roznych oddeleniach sa ucis prakticky. To iste napr. chemicko - biologicka (prirodne vedy), pokial nevies hned a naspamat tvrde zaklady, nemozes sa posunut dalej. Ten podla teba jediny skvely system sa hodi tak maximalne na ekonomiku, pravo, socialne vedy, filozofiu.
Inak este toto ma zaujalo: "dcerine ucitelky vzdy robili cultural days, decka sa mohli poobliekat do narodnych krojov, doniest nejake narodne jedlo"
Aj vy ste sa zapojili, ked uz to Slovensko tak nemusis?
@cigaretka5 🙂..Základné pravidlo diskusie je držať sa pôvodnej témy 😒 :P
@viera27 moj posledny prispevok, kedze sme sa vzdialili od temy. Tvoj posledny prispevok vobec nechapem a netusim na co reagujes, kedze slov. a zahranicne tituly som nikde nerozoberala.
Tvoju poslednu otazku povazujem taktiez odveci. Nechapem, co ma spolocne kritika autoritativneho, neflexibbilneho skolstva, kde sa kladie doraz na zapamatanie si co najvacsieho mnozstva casto nepotrebnych info. s tym, ako moja dcera prezentuje SLov. Ale aby som uspokojila tvoju zvedavost : doma sice kroj nemame, ale doniesla babiku v kroji, pecene buchty a pripravila si projekt o Unesco pamiatkach na Slovensku.
díík kočky za vaše názory .už je to vyriešené.som to tu písala lebo ma to nahnevalo ale už je to ok.mobil nám vrátila v pohode.len ma nahnevalo že som mala byť dlhšie v práci a nemala som mu ako povedať,že má byť dlhšie v družine.tak to vysvetlovať v práci a behom behotom domov.
@viera27 v tom pripade si dovolim tvrdit, ze nerozumies tomu, co citas (nie je to nieco, ca sa ucia deti na zakladnych skolach, citat s porozumenim? aspon tu sa na to kladie velky doraz 😀 ). Nikde, ako sa ma vidis, kedze si ma citovala, nespominam slovenske tituly ako Ing. Mgr a podobne, pisem, ze slovenske vysoke skoly nemaju v zahranici ziaden kredit (ani zmienka o vysokoskolskych tituloch a ich nadobudani) mozno keby si dokladnejsie citala co pisem, nebola by si taka utocna
@zuzana76 Tak prečítaj si p. učiteľka tvoj prvý príspevok, nadradený a posmešný k zakladateľke. Ak takto nadradene komunikuješ aj s rodičmi, tak sa aj stretneš s podobnou komunikáciou z ich strany.
@maria112 Myslím si, že učiteľka ich mohla najskôr upozorniť, keďže to chlapci zle pochopili. Keby ich upozornila, tak by ich schovali a nebol by žiadny problém. Teraz ti neostáva nič iné, len sa s ňou slušne porozprávať a vysvetliť jej, že chceli použiť len stopky. Veď sa ani nič hrozné nestalo, mobil Vám určite vráti.
a ja som hrdá na naše malé Slovensko 🙂
aj so všetkým, čo má /školstvo, kultúra, .../
my sme štát s niekoľko stoviek ročnou históriou a môžme byť právom hrdí na našich predkov, ktorých nezlomili ani svetové vojny, hospodárske krízy, ani komunistický režim
vždy sme vedeli hrdo prežiť, obstáť, bojovať, položiť život, vstať a začať odznova
kdežto " Veľká Amerika" je zmes národov a ich história a minulosť je krátka a je oproti našej v plienkach 🙂
a od témy, ale nech 😉
@vanessm reagovala som prave tak, ako zakladatelka temy, ktora vyratuvala , co vsetko ucitelka spachala, po prve, po druhe.... atd... som celkom slusny clovek, ktory si vazi druhych a priznam, ano mozno to bolo posmesne, ale zakladatelka si mohla skontrolovat aspon pravopis po sebe, ked uz ide kritizovat druhych
@zuzana76 Nemyslím, že sme na fóre, kde sa bavíme o slovenčine. Tu to nie je vôbec podstatné, skôr mi to príde malicherné. Poznám niekoľko veeeľmi úspešných ľudí, ktorrých pravopis sem tam sklame a sú to aj manažéri. Keď sem niekto napíše a žiada o radu, lebo nevie či uvažuje správne a chce sa v tom utvrdiť alebo naopak a hneď ho niekto s výsmechom uzemní a ešte píše o pravopise tak ma ide....načo? Nahnevanú zakladateľku treba ešte viac nahnevať, nech sa ide nabudúce poradiť na lampáreň.
@sisaka hm, snazim sa osobne sa neinteresovat a co si dovolis tvrdit alebo nie, to uz je odraz tvojej vlastnej povahy a vychovania 😉
Vo viacerych prispevkoch poukazujes na to, ako si v zahranici nasi absolventi musia nanovo robit VS, ako zo svojim slovenskym diplomom si si tam mohla akurat utriet.... (ja nielenze citam tvoje prispevky na mna, ja citam tvoje prispevky vseobecne a ku vsetkym.)
Ja som si len dovolila slusne ta poopravit, ze to tak nie je. Ze hovoris A, ale nepovies B. Ze to ze museli "dorabat" skolu suvisi s uznanim titulu a nie s urovnou naseho skolstva. A teda prave to mi vadilo, ze nespominas problem s titulmi a ich uznanim.
To je tak ked sa sustredis len na jednu vetvu a nevnimas komplexne z nadhladu vsetky vstupujuce faktory. Tak ako hodnotis spravanie ucitelov, ale nevnimas ich podmienky. Tak ako hodnotis zaostale slovensko, ale nevnimas jeho geograficku, demograficku a hospodarsku polohu.Ja skor ako si dovolim na nieco vzniest kritiku, tak sa snazim nazerat z roznych uhlov a hlavne nevytrhavat veci z celku, lebo vsetko so vsetkym suvisi.
Kedysi bola na slovensku povazovana za pupok sveta Bratislava. Vsetci z malych dediniek o nej snivali, ako tam raz pojdu, do "velkeho sveta". A potom ked sa odtial vratili hoci aj z vikendovej navstevy stryka, tak nic nebolo pocut, len "neeee", "chaaapes, na tejto blbej dedineeee" a tvrdy prizvuk, ktory "stihli nachytat" a citili sa ako mestania 😀. Silno mi to pripominaju niektori ludia, ktori zase pupok sveta zrejme objavili za hranicami slovenska 🙂 .
@viera27 cim dalej, tym menej rozumiem tvojim prispevkom, asi zabudam po slovensky 😀 v kazdom pripade, ked uz citas medzi riadkami, aspon mi nevkladaj do ust vety, ktore som nenapisala, mozno mi fakt pamat uz nesluzi, ale nespominam si, ze by som citujem ta; "hodnotila zaostale slovensko" vyprosim si, aby si mi vkladala do ust slova, ktore som nikde nepouzila! Ak mi chces este nieco napisat, tak prosim cez ss

@matkokrtko stacilo by sa opytat kde je europa so slovenskom ich neprecenuj