Učiteľka z Bratislavy volala žiaka smažák, chcel sa zabiť
Tuhne mi krv v žilách. Sami sme zažili ako učiteľka naučila žiakov sa dieťaťu vysmievať, uprednostňovala vybrané deti a nemiestne upozorňovala na žiaka, ktorý bol slabší. Čiže áno, deje sa to a keď to robí učiteľ, je to jedno obrovské ľudské a profesné zlyhanie. Škoda, že musia deti prestupovať, brať si život či doživotne jesť antidepresíva a takýto “učiteľ/ka” si veselo pokračuje do dôchodku bezo zmeny a bez trestu.
Aj v priloženom linku je prípad nejakej učiteľky, ktorej isto matka s dôverou odovzdala to najcennejšie - vlastné dieťa s dôverou. Veď kto by veril žiakovi, keď slovo učiteĺa sa stále pokladá za viac, no nemusí to tak byť vždy a po mojej skúsenosti už dôvera nie je a nikdy nebude.
https://www.cas.sk/tip-od-vas/ucitelka-z-bratis...
Cez prestávky, rozdávala deťom cukríky, ale môjho syna obišla. Postupne situácia gradovala a pridali sa k nej aj jeho spolužiaci,”
Bohuzial, ludia su rozni a ani učitelska profesia nezarucuje, ze sa v ich radach najdu len empaticki zreli ludia, ktorych jediným zaujmom je s láskou profesionalne viest a vzdelavat deti.
učitelia by mali byť tí najcitlivejší,
najlepšie platení a najmúdrejší,
a pristupovať ku každemu dieťaťu individuálne... a určite žiadnemu nenadávať a nevysmievať sa.. ale
žial. školy boli vymyslené iba kvoli industriálnemu pokroku, bolo treba
naraz vela ludí do tovární, a chudobni nevedeli čitat, pisať ,počitat, tak povinná školská dochádzka bola riešenie. Liať deťom do hlavy to isté, tým istym sposobom, skušať v strese pred tabuľou a ten istý štýl testov pre každeho. Nah0vno, a dodnes máme následky.. a učitelia su v niektorých krajinách najhoršie platení a zle sa správaju

ano zažila som taku učitelku, ona dokonca šikanovala aj rodičov .. mlada baba neviem čo si dokazovala