icon

Učiteľka z Bratislavy volala žiaka smažák, chcel sa zabiť

1. júl 2025

Tuhne mi krv v žilách. Sami sme zažili ako učiteľka naučila žiakov sa dieťaťu vysmievať, uprednostňovala vybrané deti a nemiestne upozorňovala na žiaka, ktorý bol slabší. Čiže áno, deje sa to a keď to robí učiteľ, je to jedno obrovské ľudské a profesné zlyhanie. Škoda, že musia deti prestupovať, brať si život či doživotne jesť antidepresíva a takýto “učiteľ/ka” si veselo pokračuje do dôchodku bezo zmeny a bez trestu.

Aj v priloženom linku je prípad nejakej učiteľky, ktorej isto matka s dôverou odovzdala to najcennejšie - vlastné dieťa s dôverou. Veď kto by veril žiakovi, keď slovo učiteĺa sa stále pokladá za viac, no nemusí to tak byť vždy a po mojej skúsenosti už dôvera nie je a nikdy nebude.

https://www.cas.sk/tip-od-vas/ucitelka-z-bratis...

Cez prestávky, rozdávala deťom cukríky, ale môjho syna obišla. Postupne situácia gradovala a pridali sa k nej aj jeho spolužiaci,”

sara07
1. júl 2025

ano zažila som taku učitelku, ona dokonca šikanovala aj rodičov .. mlada baba neviem čo si dokazovala

barka1
1. júl 2025

Bohuzial, ludia su rozni a ani učitelska profesia nezarucuje, ze sa v ich radach najdu len empaticki zreli ludia, ktorych jediným zaujmom je s láskou profesionalne viest a vzdelavat deti.

anonym_1023dc
9. júl 2025

učitelia by mali byť tí najcitlivejší,
najlepšie platení a najmúdrejší,
a pristupovať ku každemu dieťaťu individuálne... a určite žiadnemu nenadávať a nevysmievať sa.. ale
žial. školy boli vymyslené iba kvoli industriálnemu pokroku, bolo treba
naraz vela ludí do tovární, a chudobni nevedeli čitat, pisať ,počitat, tak povinná školská dochádzka bola riešenie. Liať deťom do hlavy to isté, tým istym sposobom, skušať v strese pred tabuľou a ten istý štýl testov pre každeho. Nah0vno, a dodnes máme následky.. a učitelia su v niektorých krajinách najhoršie platení a zle sa správaju