Ahojte, baby. Môj syn je teraz prváčik a na valentína si v triede budú dávať darčeky v štýle secret santa.. každý si niekoho vylosuje a dá mu valentínsky darček. Jasne ešte nelosovali ale ja sa trápim už teraz, že aký darček mám vymyslieť. Majú aj vaše deti takúto akciu v triede? Aký darček by ste dali?
a preco vymyslas darcek ty?! vsak je to akcia tvojho dietata nech vymysli on, treba mu dat priestor na realizovanie vlastnych napadov
A ma to byt darcek alebo valentinka?
nie... našťastie p. uč. to nenapadlo...
stačí na Vianoce. neskutočné blbosti.
TEDI, KIK, PEPCO X darcekov mas
Chod do Pepca a tam je takych veci teraz halda. Napriklad som tam videla take ako lego panaciky, akurat to tam tento tyden vykladali. Rozne valentinske slamky, balony, take crazy okuliare. Len to treba ist pozerat hned, lebo to sa uz potom nedoskladnuje, ked vypredaju.
K čomu je toto darčekovanie nie v škole? Nechápem...
vystrihnut srdiecko vymalovat polepit nalepkami.Milá Emka mám ťa rád..Milá Sofinka pekne kreslíš..alebo len napisat pre Tobiaska.k tomu kinder cokoladku alebo lizatko. Co tam potrebujes vymyslat.?
Jedno male zrkadielko v teta drogerii za 2€ alebo balzam na pery,detsky lak na nechty. A nech nakresli obrazok napr. Teda ak by to bolo tak ze napr by davali chlpci dievcatam,dievcata chlapcom. U nas takto funguju vianocne darceky. Chlapci si losuju z dievcat a dievcata chlapcov. Ja myslim ,ze je to celkom pekne aj ked neuznavam Valentina.
Darček? My sme si dávali papierové srdiečka
@summer23456 aby táto planéta bola v pi*i čo najskôr
Toto vecne darcekovanie uz fakt zacina byt otravne. Som rada, ze uz mam dospele dieta a tieto chvostoviny uz nemusime riesit. Na jednej strane ucime decka neviem akym eko, bio, environprincipom, na druhej ich ucime obhadzovat sa vtakovinami za 2 eura.
@dominikamacakova asi tak nejako...dúfam že to dakoho nenapadne aj v našej triede...
vsade v obchodoch budu predavat male cokoladky alebo plysacika so srdieckom
Valentín je sviatok zaľúbených. Asi by som napísala triednej, nech zváži, či je to ozaj nutné. Nie kvôli peniazom, ale či naozaj treba učiť deti, že pri každom "prde" si treba dávať materiálnu vec. Či nestačí kolektívna hra, aktivity na rozvoj pozitívnych vzťahov, písanie si pozitívnych vecí, vzajomné pochválenie sa, vyzdvihnutie dobrých vlastností. Musí to byť veľmi slabá učiteľka, keď sa zmôže len na vymýšľanie darčekovania. Navyše je to na 90 % robota pre rodičov.
@1ryba presne. Valentín nepatrí k tak malým deťom, príde mi to choré a uz vobec nie do školy. Celkovo mi su tieto USA s..acky protivné a konzum s tym spojený detto.
Určite by som s tým nesúhlasila, išla by som za učiteľkou. Ak k takému niečomu príde, dieťa namotivujem, aby nakreslilo niečo pekné. Žiadny darcek sa nebude kupovať. Nechápem túto zvrátenú dobu, viesť deti k darčekovaniu radšej by mala pani učiteľka deti vyzvať, aby napísali k Valentinovi spolužiakovi/čke krásny list, niečo pekne nakreslili, popriali…..
môj sused sa pred Vianocami pýtal mojej 7ročnej dcéry , čo jej donesie Jezisko. Jej odpoved:” Jezisko nosí duchovne darčeky, želám si zdravie, šťastie, lásku a aby sme sa všetci stretli pri štedrej večeri. A od rodičov si prosím pusinku.” Sused zostal riadne zaskočený, nečakal vôbec takú odpoved od 7rocnej žaby. Som na ňu pyšná.
Bože to načo ešte na valentína? ♀️
prv mikuláš, potom Vianoce, teraz valentín?! Valentin je sviatok zaľúbených hádam
♀️ O chvíľu pridajú aj Veľkú noc nie?No som rada že už nechodím do školy. U nás v triede sme si losovali len na Vianoce, chvalabohu až na strednej, ale aj tak to bola riadna blbosť.
@1sally12 no je to blbosť a ja som myslela, že sa to robí len na základnej tieto Secret Santa blbosti...a ako tu už viackrát zaznelo, to ešte pokračuje aj na strednej???
@summer23456 no u nás to chvalabohu začalo AŽ na strednej. A to som z nej už 13 rokov preč.
Hlúposti... keby ich radšej k inému učili...zase zbytočnosti nakupovať, by ma porazilo
My máme toto losovanie úplne podobne ale na Vianoce. Väčšinou si dávajú to, čo baví daného žiaka . Tieto Vianoce syn dostal pexeso, pero , záložku na knihy a taku vianočnú ozdobu. My sme kupovali autíčka s dráhou. Čo viem v triede ficali pri dievčatách plyšáky a chlapci futbalové kartičky...
Boze jake negativne komentare ze sra*ky a podobne sa nepoondite. Aspon maju nejaku kreativnu zmenu. Moje deti sa na to vzdy v skole tesia a cim boli mensie tym viac. Co kupia a kto si ich darcek vyzrebuje. A nie su to drahe veci. Naramok, sviecka, sladkost.. maju aj valentinsku postu na celej skole a posielaju si odkazy, strasnu srandu maju z toho
Autorka mozno by pri prvacikoch stacil kresleny obrazok, lizatko alebo nejaky privesok.. nic drahe. Nech dieta povie co si predstavuje.
A mimochodom nam vzdy deti zo skoly nosili pekne kresby, mam vsetky odlozene.
@monikkatt na tomto žiaľ nič kreatívne nie je. Náramok, sviečka, sladkosť. V dnešnej dobe, keď každý bojuje s haraburdami küpu si čo chce zbytočnē, nepotrebné, na nič. Písanie, kreslenie je v poriadku. A to sa dá urobiť naozaj kreatívne. Ale netreba sa za každú cenu obdarúvať. A už vôbec nie na sviatok zamilovaných. Uciteľke sa nechce nič vymyslieť. Tak nech decká donesú darčeky. Odfajknuté, že akože niečo robili. A niekomu stačí aj keď decko domov prinesie ďalšiu haraburdu. Akože wau nápad.
@1ryba pre teba je to haraburda, pre deti su to malickosti co potesia. Maju nieco od spoluziaka na pamiatku. Hlavne tie mensie sa tesia aj ked len mozu nieco nakreslit a potesit druheho. Ale sak ani sa necudujem ze svet je tam kde je ked rodicia od malicka tlacia detom do ĥlavy ze hento je kravina, to je kravina, zbytocnost, haraburdy od a pre spoluziakov. Naco nieco vymyslat, ze? Radsej nerobme nic aby sme potom mohli nadavat na skolu, na ostatnych.. ked uz aj z takejto veci urobite sra*ky.
odveci ... Valentín je sviatkom zaľúbených čo s tým majú deti v škole,tam ich majú naučiť, že aký je VÝZNAM sviatka nie robiť z Valentína Vianoce...strašné
@monikkatt ja sa nedivím zase kam svet speje,keď rodičia a dispelí tlačia deťom do hlavy, že sa treba pri každej príležitosti darčekovať, hromadiť veci a vyrábať tak napríklad zbytočný odpad. Naozaj ti to nepríde minimálne neekologické a zbytočné ? Navyše na Valentína? Veci na pamiatku? Načo to je dobré? Dokedy to budeš odkladať? Všetko nakoniec vyšmaríš do koša. Deti skôr treba viesť k ekokogickému zmýšľaniu, s našou zemeguľou to totiž ide dolu vodou. Nie ich učiť skladovať zbytočnosti. Ak ti nevadí, že sa deti naučia čakať dary pri sviatku, ktorý s nimi nijako nesúvisí, tak mysli aspoň na ekológiu. Lebo tie deti tu budú žiť s tým odpadom.
Na Valentína? Úplne stačí sladkosť.
v skole na valentina? to preco? ak sa uz dohodlo, mal by sa stanovit cenovy strop. a podla toho ... cokoladove srdiecko, lizatko, ruzove ceruzky, alebo slamky s jednorozcom z tedy pre spoluziacku, skratka nieco za 2-3€. srdieckove napelky .... alebo take nieco. a teda naozaj by som u ucitelky trvala na tom, aby sa stanovil cenovy strop.