icon

Vážim si prácu učiteľov

maminka11
25. jan 2012

Je to normalne? - kedze sa da odpovedat iba jedenkrat, tak som zalozila tuto temu bez ? - s tym, ze mam pocit, ze mamicky si myslia, ze "školné" - niekde 7,5, 8, 10, 12, 13 euro - ako kde - ide iba na potreby pre deti - teda kresliace, pisacie potreby, alebo na cistiace a pracie prostriedky.
Je to omyl, pretoze zo skoleho sa platia naklady energie - kurenie, voda, elektricka, vodne a stocne, telefony - cize na bezna prevadzka MS, pretoze tie financne prostriedky, ktore ms dostanu z obce alebo mesta nestacia na krytie nakladov - vsak kazda ms musi vypracovat Spravu o vychovno - vzdelavacej cinnosti a tam by mala byt aj tabulka naklady na dieta za cely kalendarny rok - lahko si zistite, ake su naklady a ci by to bez vasej pomoci ms zvladli.
Nechcem vyvolat burku - ale urcite zaujem rodicov o dianie v ms a aj informovanost.
Mozno by som predsa len podpichla - ale v dobrom 😀 : Kolko z vas maminky nevie vydrzat s vlastnym dietatom doma, ze je nezvladnutelne a ucitelka ich ma v ms 20 - 24 a ju respektuju a zvlada ich 🙂. Ale to len tak mimochodom 😉, vazim si pracu kazdeho a v dnesnej dobe pracu ucitelov mimoriadne 🙂.

Strana
z2
maminka11
autor
26. jan 2012

anjelicek26 mrzi ma, ak to niekto nepochopil, ale prave som chcela poukazat na to, ze skolne nie je vysoke (urcuje ho zriadovatel a je v roznej sume) a napr. predskolaci neplatia vobec, tak sa mi nepaci, ze niektoré maminky maju problem s toaletným papierom a vreckovkami, ktorý nosia do ms napr. 2x za rok
vsak vo vsetkych ms maju rodicovske zdruzenie a radu rodicov, s ktorými je mozne sa dohodnut na forme pomoci ms - u nas je to napr, aj 2 % z dane, ktore rodicia daju na rod. zdruzenie a o vyuziti alebo pouziti finac. prostriedkov rozhoduje rada rodicov ...
takze si myslim, ze je to viac o komunikacii rodicov s ucitelkami, prip. riaditelkou
ale som rada, ze sa rozprudila diskusia a niektore maminky skonstatuju, ze radsej daju do ms par euro navyse, ako do sukromnej, lebo o nic viac neponukaju
a podotykam, ze sukromne ms, ktore su zaradene a povolene ministerstvom skolstva, tak maju dotaciu od mesta (v ktorom byvam) 88 % rozpoctu ako satne ms, ktorych je zriadovatelom mesto a este vyberaju od rodicov od 250 do 350 E skolne
samozrejme neberiem nikomu jeho nazor - preto mam rada MK, ze je moznost vyjadrenia sa bez urazenia sa
😉 za prichodny nazor

spachtos
26. jan 2012

@mandragora22 lenze to dieta neucila kopat ucitelka, ale naucilo sa to od druhych deti, ktore doma pozeraju s uplnou samozrejmostou akcne filmy, hraju bojove hry na pocitaci. A ucitelka v skolke potom moze stokrat denne opakovat, ze to sa nerobi, tak sa k sebe nespravame.

mamavera
26. jan 2012

ďakujem všetkým, ktoré klikli na páči sa mi to, váš počet ma odrovnal 🙂 Ešte raz ďakujem

mandragora22
26. jan 2012

@spachtos nuz, na jednej strane ti davam za pravdu, na strane druhej..ved ucitelka je od toho, aby tym detom vysvetlila, ze sa to nesmie, je to nepekne, skarede, pripadne upozornila rodicov, nie? akoze ja som tiez ucitelka, hoci nie na MS, ale na ZS, ale ked mali deti agresivne sklony, tak som si ziaka vzala nabok a pekne mu vysvetlila, ze sa to nesmie. zaroven som ho pochvalila za to, v com bol dobry a sikovny a poukazala som na to, ze ked odstrani nedostatky, ktore dava najavo, ze bude z neho super clovek a celkom to aj zabralo. myslim si, ze retorikou malych deti by toto dokazala aj ucitelka v MS. a urcite su mnohe take, ktore toto dokazu a bezne s detmi komunikuju. zial, najdu sa aj take, ktore klabosia medzi sebou cele dni a je im jedno, ze deti si pomaly hlavy porozbijaju. uz som pisala o tom, ze je to individualne a za tym si stojim 😉

lienockaa
27. jan 2012

ja neviem pochopit vobec ziadne rodicovske rozculovanie a cudovanie, co sa tyka penazi urcenych pre ich dieta v MS..bohuzial, niekomu je problem kupit aj pracovny zosit za 3eura, no v pohode si kupi na poste tri zreby presne za tolko..alebo mu neda par eur na anglictinu, alebo na divadlo, ale radsej si kupi cigarety, alebo pivo..a takych ludi je xy..nepochopim nikdy ako moze byt problem zaplatit za dieta stravu, hygienicke potreby, alebo cokolvek do skolky..ved ked davam dieta do skolky, tak viem, ze budem mat s tym naklady a necakam, ze mi budu zadarmo padat pecene holuby do ust..doma predsa tiez dieta nezije zo vzduchu..ale radsej nekupim sebe, no dietatu dam, keby aj x krat pytali zo skolky..su s nim namiesto mna, hraju sa, ucia, nemozem cakat, ze to bude stat nula eur, alebo par drobnych..a to nemam sukromnu skolku, ani nebesky vysoke prijmy, ale toto proste nepochopim..

yvetulka
27. jan 2012

@maminka11 my platim skolne 12 E mesacne, 10 E zrps a 10 E na pomocky, to polrocne, a raz sme mali doniest 4 toaletaky, 10 hyg. vreckoviek, mydielko a cajik. uplne v pohode, az sa cudujem, ci im to vystaci. a este im darujem 2%, ved to detickam kupuju hracky a rozne pomocky do triedy a este sme sa zberali na vianocnu besiedku, aby mali darceky pod stromcekom, to bolo radosti, az som lutovala, ze som nedala este viac, ale vynahradim im to este 2%. ved doma im doprajeme vsetko, tak preco nie aj v skolke, ved tam travia vacsinu casu. a pri tych malkacoch, si chuderky ucitelky nemozu odbehnut ani na wc spokojne, jednou nohou v kriminale doslova, ak by sa nieco stalo.

fodorka
27. jan 2012

@lienockaa krasne napisane!!!
@mamavera tebe klobuk dole,velmi dobre sa cita ako pekne pises pripomina mi to nasu pani ucitelku v skolke je taka zlata az ja by som ju vyobjimala 🙂 amoj syn ju velmi lubi urcite su to neni "zbytocne"vyhodene peniaze je tam vacsinu dne,ma okolo seba vela deticiek hraciek zlate pani ucitelky niet co dodat!

jaduska
31. dec 2012

Mala som možnosť na týždeň si vyskúšať prácu učiteľky v materskej škole. A ženy moje, klobúk dole pred každou správnou učiteľkou. Tie ženy utierajú našim drobcom soplíky, zadočky, utierajú slzičky, učia deti držať lyžičku, príbor, správať sa v kolektíve, musia využiť každú situáciu, ktorá v škôlke vznikne na nejaké poučenie, rozmýšľať nad každým slovom, ktoré povedia, aby ho deti správne pochopili..sú pre deti dôverníkom, utešiteľom, kamarátom....je toho neskutočne veľa, ani sa to tu nedá všetko napísať....
Učiteľky v MŠ majú, podľa môjho subjektívneho názoru, zo všetkých učiteľov najťažšiu prácu, hneď po nich učiteľky na prvom stupni, a až potom všetci ostatní učitelia.
Priznávam však, že kým som bola v kontakte so škôlkou iba ako rodič, môj názor na učiteľskú profesiu bol úúúúúplne ale úúúúúúúplne iný.....

mamavera
31. dec 2012

@jaduska ďakujem za všetky učiteľky materských škôl, ktoré majú svoju prácu radi. Želám veselého Silvestra 🙂

Strana
z2