Veľká prestávka na základnej škole
Ahojte, ako trávia vaše deti veľké prestávky? U nás napr.kazdu veľkú prestávku musia chodiť von. Trvá 20 minút, kým sa oblečú, utekajú von, tam chvíľu vymrznut, zas utekať dnu. Nestihne sa syn ani najesť. Každú malú prestávku sa sťahujú z učebne do učebne, to tiež ledva skočí na záchod. Príde domov o pol druhej a z desiaty jeden hryz odhryznuty. Nebolo by lepšie,aby sa cez veľkú prestávku v kľude najedli a oddýchli si? Zaujíma ma, ako je to na iných školách. My sme ako deti napr.museli chodiť sa prechádzať na chodbu, to je podľa mňa lepšie riešenie. Aký máte na to názor? Dakujem
Môj syn keď bol prvák, chodili na veľkú prestávku von a pár krát sa stalo, že kým sa obliekol v bráne ho otočili späť, lebo už bolo po prestávke 😆 Doteraz sa na tom smejeme, keď to spomenie. My sme chodili von iba v lete, keď bolo pekne a sucho vonku, netrebalo sa prezliekať. Ináč sme sa prechádzali na chodbe. Je to lepšie podľa mňa. Ten chaos v šatniach si viem predstaviť.

Učila som na dvoch školách a toto som nezažila, ak sme išli von, tak len cez suplovanú hodinu, alebo keď sme mali učivo prebraté. Prestávka je na WC, na desiatu. Riešte to s učiteľkou alebo s vedením. Keby to bolo na jar alebo skorú jeseň, tak fajn, ale s tým, že by si deti vzali jedlo von a stihli aj WC. Ale toto je od veci.