Vianoce - chcem kúpiť smart hodinky pre 7r.?
Pekny den zelam, chcem sa poradit, tie ktore mate GPS sledovacie hodinky pre malych skolakov, je to bezpecne? Citala som, ze v Nemecku to zakazali pred rokom, lebo cez ne a mobilnu aplikaciu v telefone rodica prebieha nesifrovana komunikacia, cize sa do nej da lahko naburat a vytahovat, ci menit udaje o pohybe, ci vzajomnej komunikacii... Ja by som hlavne potrebovala, aby som mohla mat istotu, kde dieta je a aby mi v pripade nejakej vaznej udalosti dieta vedelo zavolat a veru nechcem, aby na tom malo hry, staci presny cas, krizove volanie a lokacia. Aku znacku odporucate a ako ste sa vysporiadali s tym problemom o nezabezpecenych datach?
a ano do vsetkych, hlavne smart elektronickych veci sa da naburat a ziskat infomacie, ktore su tam
@kluska radioaktivne, preboha?! 😂 Skromne by som si dovolila tvrdit, ze maximalne tak elektromagneticke, ale to vyzaruje aj baterka obycajnych naramkovych hodiniek... Na wifi sa pripajat nebude, signal bude prebiehat formou datovej komunikacie cez mobilneho operatora, nasa lokalita je dobre pokryta a preto vonkoncom nemusi prebiehat v zariadeni ani vyhladavanie GPS satelitov, ak teda nebudeme behat niekde po prerii...
Ale dakujem za reakciu 🙂
@kluska vazne? radioaktivne? 🤔
No pod radioaktivne ziarenie spada aj elektromagneticke ziarenie. Vie sa uz davno, ze telefon sa nema nosit v blizkosti genitalii, lebo moze sposobit neplodnot, vie sa, ze uzivanie mikrovlnky nici kvalitu jedla, vie sa, ze wifi sa ma na noc vypinat a v izbe kde sa spi nema byt ziadna elektronika. Vie sa, ze ludia co ziju v blizkosti veze mobilnych operatorov a internetu, tak ti maju zdravotne problemy a problem predat nehmutelnost za dobru cenu. Kazdy uz ma v domacnosti minimalne 2 smart telefony, smart televizor, laptop, wifinu, potom roznych pomocnikov do domacnosti, napr roboticky vysavac, neskor to mozu byt smart merace na elektriku, vodu a pod, smart hodinky a ine smart veci a jedna vec nemusi skodit, ale ked sa to kumuluje, ziarenie narasta a to ma zly dopad uz na dospeleho, nie to na dieta. Nikto nevie s urcitostou povedat na kolko to je skodlive,m kedze testy bezpecnosti nie su zrobene vobec, kedze sucinnost tychto veci nikto nikdy neskumal a potom podme dalej do prace, skoly, skolky, obchodu, autobusu, vlaku a vsade mame elektroniku, vsade wifi a pod.... takze vsetko s mierou a pokial sa da prezit bez smart elektroniky, tak radsej bez nej.
@kluska zabudla si spomenut, ze z tych mudrych technologii blbnu ludia. Ja s tym plne suhlasim, ze to netreba prehanat. U nas doma je len pocitac a dva telefony, zatial to rozsirovat nebudeme, ja mam este deti male, ale neviem, ako sa do buducna vyhneme nejakych technologickym vymozenostiam 🤔
Ale zas ak je niekto s tym zmiereny, netreba to komentovat. Ja poznam vela domacnosti, kde je tv v kazdej izbe, u nas sa navstevy citia divne, ked si tu nemaju co pustit ako pozadie 😂 ja to neriesim, ale ked sa budu deti zaclenovat do kolektivu, neviem, ako budem reagovat, ak budu "out" ze nemaju to a to....uvidim sama
@gram_lasky my mame pre 9 rocnu, je to super, ale presne z tychto dovodov bez lokacie... no mala si to pochvaluje, moze hocijedy zavolat a nezavadzia jej to, nestrati ako mobil... ma dokonca aj fotak a hudbu, no to moc nevyuziva... odporucam dokzpit k nim bloothot ci ako sa to pise sluchadla... vyuzijete ked pojde zo a do skoly uz samo, nemusi kazdy picut, ze a co spilu volate.
@lindusss2016 napr mobil, ani tie hodinjy neboli o zacleneni do kolektivu, ale o osamistatnovani sa... boli sme prvy v triede, niektori rodicia nas nasledovali a necedia si to vynachvalit... je to vec nazoru... jedna kocke az twraz ako tretiacka prvy krat videla notebook a ucitelja sama povedala, ze doba sa zastavit neda a deti tym trpia... samozrejme je v ucive it posledna a nic nechape...
@slimstar nie... ta co nikdy nevedela notebook ma twraz problem na hodinach informatiky... to je jedno, proste sto ludi, sto chuti... nam to velmi pomaha, take hodinky sa uz teraz na bazosi daju kupit do 10€...

ja ti v tomto neporadim, len podotknem, ze privela smart elektroniky v blizkosti dietata skodi. Doma wifi, v skole wifi, v obchode wifi, telefony, smart veci v domacnosti a pod a este hodinky na rukach dietata, ktore ma nonstop na sebe... to zle posobi na mozog, je to radiaktivne ziarenie, zle posobi na koncentraciu, sposobuje bolest hlavy a pod. S elektronikou treba zit s mierou..