icon

Vianočné darčeky spolužiakom ako finančná záťaž?

9. dec 2023

Aj vám lezie na nervy to vianočné obdarovavanie deti v škole, že si vylosujú spolužiaka a majú mu kupit do 3-5€ prioadne viac eur niečo? Keď má niekto tri deti a prepocitava každé euro,je to dosť,keďže u nás vidím, že niekto má problém zaplatiť 3€ na nezistené škody či koncert, nie ešte kupovať blbosti spolužiakom. A okrem toho, niekto si dá fakt záležať,kúpi niečo pekné,hodnotnejšie a dostane totálnu blbosť alebo aj nič,keďže ten čo ho mal obdarovať ochorel alebo nič hedoniesol a učiteľka nemá toľko rozumu pozbierať najskôr všetky darčeky a potom riešiť obdarovavanie,keď to všetci odovzdaju. Toľko môj výlev.

Strana
z5
mandinka
12. dec 2023

Našťastie v našej škole nik nepodporuje tento nezmysel. V dnešnej už aj tak dosť materialistickej dobe, keď každý má všetkého dostatok. Keď sa apeluje na životné prostredie,odpad, pracovné podmienky "lacných" sietí a pod. fakt divné. V dobe, keď síce nie je problém kúpiť somarinku do 5€ , ale naozaj som rada, že nemusím dieťaťu ukazovať , že sa má chvíľkovo tešiť a byť vďačné tak trochu nasilu z nepotrebnej nezmyselnosti, ktorej životnosť je tak pár dní a následne skončí v koši. Deti mám skromné a vystačia si s prianiami typu kniha, fotoalbum , niečo pekné na oblečenie, a kľudne niečo praktické . U nás vymysleli Vianočnú poštu . Tento nápad sa mi páči oveľa viac. Je to len o tom, nechať v schránke pre konkrétneho človeka milý odkaz- čo sa mi na ňom páči, čo mám na ňom rád, pre čo si ho vážim a pod. Alebo jednoduché prianie na Vianoce.
A čo sa týka schopnosti obdarovať nezištne druhého- na to nám oveľa lepšie poslúžia ľudia, ktorí to naozaj potrebujú a majú v živote veľmi ťažké podmienky. Robíme to každý rok adresne. Kupujeme aj nové veci a tiež vytriedia svoje, z ktorých už "vyrástli" , ale sú stále v naozaj dobrom stave. Pre nás lepšia varianta, ako akási - pre väčšinu zúčastnených - nasilu usporiadaná akcia, ktorá vo finále zanechá len pramálo dobra 😕

silviaeli
19. dec 2023

Nemusíte kupovat..aj doma sa da niečo pekne vyrobiť..alebo darovať hračku s ktorou sa už Vase dieta nehraje..ja si myslím, že deti z toho majú radost a 5e určite nikoho do biedy neprivedie🙌🏻

Strana
z5