Výber ultra ľahkej školskej tašky pre prváka
Ahojte, poraďte prosím fakt že ľahkú, ľahkú tašku, nakoľko dcéra prváčka má s chrbátom problém, aj skoliozu , aj iné
Nechceme však takú tú tašku, čo má systém ako kufor, kolieska a podobne..
Máme beckmann s vystužou, strašne je úzka , ta vystuž tvrdá , neforemná a priestor vnútri , je ho veľmi málo
Nebola to dobrá voľba
Ďakujem
my sme mali Topgal, nei uplne tu najmensiu, elbo ta mala vystuz a boal tazsia,a ko ta druha v poradi, vhodna tiez pre prvakov, ktora mala na vysku tusim len o 2cm viac. asi 39cm ak si dobre pamatam.
zial, problem nei ej uplne taska,a le jej napln. dcera sice na svoju vysku vazila dobr,e mnoho deti ej chudysich,a le celkovo bola drobna, rpeto sme chceli lahku tasku. no to, co v nej nosila, to bola sila. vselijako sme redukovali, spekulovali, aby tam bolo co najemnej.
peracnik jednoduchsi, dozicky na jedlos me vylucili, mali sme termovrecuska z DM, flasky na vodu z mineralok - aj tak vsetky tie detske tiekli. a prestriedavali sme ich.
ziadne zbytocnosti navyse.
ziadne velke dosky. mala len male na male zosity, velke nebolo treba. ten velky zosit je tam vcelku dobre utesneny tym ostatnym a aj okraj ho podrzi.
takto sme si raz odvazili jej tasku a povyberali - aj blbosti,co si tam nalozila sama a ubrali sme skoro 1,5kg.
Dcére sme kúpili Belmil. Teraz na druhom stupni ma uz Topgal, ale na prvý bola táto oveľa ľahšia
Keby som sa mala rozhodnúť znova, kúpila by som Fjalraven Skule 20. Na prvom stupni mali synovia Ergobag - bola praktická, ale dosť ťažká. Teraz majú Fjalraven Skule 28, odporučila mi to kamoška a je tá taška super - ľahká, priestranná, praktická
pozrite si tieto recenzie, su tam uvedene aj hmotnosti tasiek https://www.skolske-tasky.sk/clanky/detail/velk...
syn ma beckmann a je spokojny ale mame tu verziu active air flx co je na zips a ta ma na chrbte taky vankus s ktorym vieme regulovat tuhost/makkost chrbtovej casti. mne ta nasa pride ze je prave zbytocne velka, tych par zositov a 2-3knihy zalozim do tych vreciek a hlavna komora je uplne prazdna,nevyplna ju ani desiatovy box-nedavam mu ho lebo zabera miesto a pridava vahu, a peracnik dam do gumiciek co su na veku tasky. dokonca sa da aj rozsirit z 20l na 25L. 🙈 na konci roka ked mali nosit uz len 1-2knihy, tak pouzival uz len taky pridavny batoztek a bohato mu stacil
Dcéra má Stil batoh a sme spokojní.
mojmu bol topgal obrovsky a tazky. v taske nosia len desiatu, pitie a peracnik. my sme nakoniec pozerali nie skolske tasky, ale turisticke ruksaky, ktore maju aj hrudne a bedrove pasy a celkovo su take ergonomickejsie. nakoniec sme kupili boll sioux 15, ale aj frii of norway su fajn. zavisi od toho, co tam potrebujete zmestit.

@pe_mi pozri Topgal, speci kategoriu pre prvakov, resp. 1. a 2. rocnik