Výchovné opatrenie - dištančné vzdelávanie
Dobrý deň prosím o radu syn 5 ročník si počas hodiny NJ chatoval cez teams so svojimi 6 spolužiakmi učiteľka sa vyhráža , že im dá poznámky a bude to riešiť a navrhuje výchovné opatrenia...nezastávam sa syna má dávať pozor ok ale učitelia si neuvedomujú , že to dištančné vzdelávanie ide už dolu vodou..ak bol v škole pohoda sleduje výklad ..ja nie som pri ňom nonstop pracujem .... dosť, že mu suplujem učiteľky kt. ani neurobia výklad učiva len posielajú poznámky a naučte sa to čo si o tom myslíte Vy? Ako reagovať?
@jarmila2010 Aj pocas distancnej vyuky deti maju sledovat vyuku, nie sa zabavat. Niektori rodicia, namiesto toho, aby si urobili poriadok s detmi, tak budu vymyslat, co vlastne ten ucitel robi zle.
@dskjhfdlkdjhl ak si si precitala moj prvy koment,tak som napisala,ze si myslim,ze ucitelka prehana,ale ...ze autorka prispevku by mala dieta napomenut,ze toto sa nerobi...ze distancne na chatovanie medzi spoluziakmi nesluzi...
@jarmila2010 ano, ale stale su tu pravidla (ako aj pre inych inde), kt. musisme sorziavat , tiez ma to nebavi takto ucit a tak si azcnem pozerat cez hodiny filmy?..... distancna vyuka je povinna, ano, treba deti pochopit, ale zaroven im vysvetlit tento fakt, ze je na vyucovani, tak sa tak sprava, zabavat sa moze potom....ako, prepacte,a le maju tak 2-3hodiny denne on-line, ak toto nevie dieta 2.stupna vydrzat a zabavit sa potom.....tak potom neviem.....:/ nastastie, moja skusensot je pozitivna a nase deti su aktivne, skvele, zodpovedne, to, o com vravime, su skor vynimky,a le su
@snezienka33 pozri..vy by ste svoji deti zrejme "pod zem zakopali"..ja,nie..mam pre nich pochopenie a deti mam kludne a slusne...staci sa s nimi viac rozpravat a ich pochopit
@jarmila2010 precitala a precitala som si aj tie ostatne tvoje prispevky, neboj, citam celu diskusiu, nie iba to, co sa mi hodi.
@jarmila2010 ja mam pre svoje (a nielen pre svoje) deti pochopenie, ale ak ta distancna vyuka ma fungovat (a to dufam vsetci chceme, nechceme predsa generaciu nejakych poloblbov), tak je dolezite, aby ju deti brali vazne. Ak ju neberu, tak potom to treba riesit. Ucitel takto na dialku vela moznosti nema. Ak mu navyse rodicia nepomozu a budu obranovat svoje vyrusujuce deti, tak potom to mozeme cele zabalit.
@dskjhfdlkdjhl vobec necitas s porozumenim..nepisem,ze to autorka synovi schvalovat..taketo spravanie...ale ,ze sa mi zdaju neadekvatne vyhrazky ucitelky ku nejakemu chatovaniu...
@jarmila2010 A kde ja pisem, ze im to rodicia schvaluju? Myslim, ze Ty necitas s porozumenim.
@jarmila2010 Je rozdiel schvalovat a obranovat, nemyslis?
@fidka79 Su deti, ktore su poslusne vzdy, potom su take, ktore staci upozornit. Potom su take, ktore upozornis raz, nepomoze a nepomoze ani na 10. krat a co s nimi? Bohuzial, taketo deti potom zvyknu strhnut aj dalsie. Ked nevyse rodic nechce uznat chybu svojho dietata a bude ju hladat v ucitelovi, tak potom uz naozaj neostava vela moznosti.
@snezienka33 😅..nech sa aj tebe dari... ku tomu,nemam viac,co dodat..krasna ukazka pochopenia a vzoru vychovy..gratulujem!!!
...a len tak naokraj..ked som,taky hrozny rodic...deti v skole namju problemy..ja mam zo vsetkymi ucitelmi velmi dobre vztahy..normalne komunikujeme...porozpravame sa vzdy..v skole,ked nieoc treba,som napomocna..vcera som viezla nasu riaditelku so zastupkynou a pri tom viedli slusnu debatu...zeby niekde inde bola chyba?!😅
jaaaj,este😂zastupkyna mi vravi,ze Matusko je zlaty chalan...ze ziadne problemy s nim nema...och,co som to ja za rodic?!😅
Bože ja mam online a všetci to maju na haku to iste aj co pocuvam od druhých proste cloveka to nebavi za tym sediet aj my si piseme a volame a všetko cele je to trapne aspon tato základná by do školy mala ist...
@viestta nechvalim sa..len,uz na tie trapne poznamky nemam,co ine napisat...a to,ze som vcera nahodou viezla riaditelku so zastupkynou,suvisi s tym,ze chodim pre dceru do skoly a zrovna obe vychadzali ..isli do tesca a fucalo,tak som im ponukla,ze ich zveziem..a zacali sme sa spolu bavit preto,lebo sa im snazim pomoct s projektom kolko lasky sa zmesti do krabice do topanok...a rieisenie?uz na zaciatku pisem...ze dietatu dohovorit a ucitelke navrhnut vypnut chat...
@fidka79 toto myslis vazne? ja ako ucitel mam teraz kontaktovat ziaka pocas hodiny, kt. prebieha, ze kde su a sa nenapojil?!....nie, moja zalta, za toto plat neberiem,....ked dieta meska na klasicke vyucovanie, tak akoze ho mam nahant ja? volat domov, ze kde je?...ved toto su povinnsoti rodica!......ak vies, ze tvoje dieta ma taky problem, tak mu zavolaj ty, ze ci sa pripojil, alebo popros tu ucitelku, ze je takyto problem, ci by nebola ochotna, ked sa nenapoji, ho kontaktovat (ale mozno on si to aj tak nevsimne)...ale si zober, že sa nenapoji 5 deti a teraz ma ucitelka vsetky kontaktovat, doprosovat sa?! (a to niektori mozu mat tech. problemy - vsak staci, ked rodic kontaktuje ucitela, bol taky a taky problem a poziada o ospravedlnenie a tym padom nedojde k neospravedlnenej hodine!.....ako ma ucitel vediet, ze kde je?...jaaj, ma ho stokrat kontaktovat...no, nie...toto ste si zmylili, toto je povinnsot rodica oznamit skole, ze dieta sa nezucastnuje vyucovania a preco, nie ucitel!
@fidka79 no a ak nahodou rodica upozornime, ze nema vypracovane ulohy, ci nebol na hodine (tak by to malo podla teba fungovat a stale) - tak nas tu obvinuju, že im davame poznamky (inak poznamka je upozornenie pre rodicov, ak uz som ziaka 100krat upozornila a inak to nejde)

@sorciera24 ide o to,ze riesime distancnu vyuku...toto je uplne ine,iny system,ine podmienky a aj deti maju pravo byt z toho,uz unavene a znudene