icon

Výchovné opatrenie - dištančné vzdelávanie

5. dec 2020

Dobrý deň prosím o radu syn 5 ročník si počas hodiny NJ chatoval cez teams so svojimi 6 spolužiakmi učiteľka sa vyhráža , že im dá poznámky a bude to riešiť a navrhuje výchovné opatrenia...nezastávam sa syna má dávať pozor ok ale učitelia si neuvedomujú , že to dištančné vzdelávanie ide už dolu vodou..ak bol v škole pohoda sleduje výklad ..ja nie som pri ňom nonstop pracujem .... dosť, že mu suplujem učiteľky kt. ani neurobia výklad učiva len posielajú poznámky a naučte sa to čo si o tom myslíte Vy? Ako reagovať?

Strana
z4
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
ljzozv
5. dec 2020

@mirage ja si vzdy predstavim, ze ak ziaci nevedia akceptovat ucitela, respektovat ho, pocuvat, mat voci nemu uctu, aj ked sa im nechce alebo ich to nebavi, tak sa premoct a byt tam...
Co budu robit v robote 🙄? 🤔

viestta
Odpoveď bola odstránená
hettinka
5. dec 2020

Ja len tak, rodičia sa stále sťažujú, že musia “suplovať učiteľov” a deti vyucovat doma oni, keďže deti nemajú online hodiny. A keď tie online hodiny sú a detičky nedávajú pozor, zasa je na vine učiteľ, lebo nezaujal dostatočne? To kde sme?
Online hodina nikdy nebude ako vyučovanie v škole, mnohé aktivity sa robiť nedajú, ďalšie zlyhávajú na nedostatočnom technickom vybavení žiakov, pripadne aplikácie majú svoje limity. No žiaci a rodičia by mali byt vďační za každé online vyučovanie, že sa učiteľ snazi. A decka majú dávať pozor a robiť si cvičenia. Nie chatovat v tom čase so spolužiakmi.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
viestta
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
snezienka33
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
hettinka
5. dec 2020

@snezienka33 je to aj o výchove. Ja deťom nemusim stat stále za zadkom a učia sa, či v škole, či doma. Kontrolujem teraz už mladšieho len námatkovo a známky, čo chodia. Na jar som musela kontrolovať viac, keďže to bola nová situácia. Ale teraz už vie, o čo ide a čo má robiť.
Moja úloha bola vytvoriť mu podmienky, kúpiť počítač, any mohol pracovať. Teraz je to na ňom, a za pripadne neplechy znáša následky.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
mirage
5. dec 2020

@fidka79 nikde nepisem o tvojom synovi, uviedla som priklad z mojho zivota- ako to niekedy je u nas.

hettinka
5. dec 2020

@snezienka33 tak vychováva človek minimálne do 15-16 a ani potom nemôže nechať decko samo na seba. Ja ešte aj staršej 19-ročnej občas poviem na niečo názor, hoci je dospela. No už je to iné ako pri pubertiakovi.
Ale keď je tam istý základ z detstva, je to v puberte o niečo ľahšie.

letfenixa
5. dec 2020

@hettinka hm, mňa mama výchovava aj v 40

hettinka
5. dec 2020

@letfenixa nič si z toho nerob. Mna sa pokúša v 44 😂
Ale už to nemá veľký význam posledných 30 rokov.

lubiss
5. dec 2020

no dobre robi - pani ucitelka, ako to co je za mores si chatovat...u nas musia mat zapnute aj kamery a mikrofon pouzit len ked ucitel vyzve aby odpovedal a to teda ze ich skusaju a preveruju samozrejme kontroluju aj dochadzku..neozve sa ?? musi rodic pisat ospravedlnenku..a unas je aj novinka ti ktori sa pravidelne neprihlasuju pekne naklusavaju od pondelku do skoly budu na vyucovani s ucitelom ktory bude vysielat online a oni pekne robit s tymi co su doma

panelacikova
5. dec 2020

@fidka79 musím napísať, že svojim príspevkom o 11:52 trepeš. učiteľ nesmie dať počas dištančného vzdelávania neospravedlnenú hodinu. jediné, čo robí, je, že pošle informáciu rodičom cez Edupage, že žiak na hodine chýbal. t.j. buď sa neprihlásil, zlyhala technika, zabudol, zaspal, či urobil to schválne. toto učiteľ nemá právo posudzovať, ale rodič už áno. takže ak píšeš, že učiteľ drb! a dá neospravedlnenú hodinu, tak klameš. presne som toto riešila minule s pani učiteľkou, lebo nám zlyhala technika a dcéra sa nepripojila. a presne toto mi povedala. učiteľ informuje, rodič rieši, že prečo....

mirage
5. dec 2020

@panelacikova ma pravo. ak dieta nereaguje - alebo neda relevantne ospravedlnenie, dostane neospravedlnenu hodinu od triedneho ucitela. Na strednej skole je tych hodin dost.. studenti proste nevstanu na hodiny.

panelacikova
5. dec 2020

@letfenixa
@hettinka mne dala už mama pokoj. som sa odsťahovala 140 km od nej pred 20 rokmi 😀 😀
@fidka79 tam potom pomôže len komunikácia so školou. ja sama pracujem ako asistentka a akosi sa mi nechce veriť, že ak máš integrované dieťa, tak naňho kašle triedna, špeciálna pedagogička, riaditeľka, no všetci proste....??? neviem, my máme tiež kadejaké poruchy na škole, ale akonáhle vidíme snahu, je jedno, môže to byť aj netriedny učiteľ geografie, tak integrované dieťa pochváli a motivuje ho tou pochvalou, prípadne "malou" jednotkou. je nás tam cca 45 rôznych učiteľov, rôznych vekových skupín, z rôznych bydlísk či pomerov, ale všetci riešime týchto "integráčov" rovnako. motivujeme, chválime za snahu, za vypracovanú úlohu... úlohy prideľujeme adekvátne k jeho diagnóze. buď je chyba vo vedení školy alebo ......

panelacikova
5. dec 2020

@mirage aha. tak možno to takto poňala naša pani triedna, pretože faktom je, že má super triedu, kde je 17 žiakov (z toho 2 integrovaní), ale všetci sa chcú prihlasovať a prihlasujú sa pravidelne na online. a áno, aj oni si kreslili a neviem čo kde písali, tak pani učiteľky a učitelia to proste vypli... dokonca správca absolútne tejto triede vypol chat a oznámil to aj rodičom. moja dcéra tam nevypisovala síce, ešte sama povedala, že učiteľ vypol chat, lebo si nedali povedať a stále tam vypisovali. ak vyrušujú, učiteľ im vypne mikrofón alebo kameru. ale k takým veciam, že neospravedlnená hodina, k tomu nepristúpili, lebo deti sú prítomné. to, že robia kraviny, je druhá vec, ale predpokladám, že to už potom učiteľ rieši prípadne individuálne s triednym a následne s rodičom. akože mne osobne toto triedna napísala, že deťom nedávajú neospravedlnené hodiny, pretože nemôžu vedieť, v čom je problém, a veru, nám sa aj stalo 2x, že šlo o technické zlyhanie. takže bez problémov. všetko je o komunikácii. ale keby dcéra vyrušovala na online hodinách, tak v prvom rade ide kázeň dcére a nie haniť učiteľa...

hettinka
5. dec 2020

U nás sa tiež zapisujú chýbajúci na online hodine a ďalej si to riešia triedni, prečo na hodine neboli pripojení. Technické problémy ospravedlnia všetko...

alenka7777
6. dec 2020

Suhlasim s ucitelkou, poznamka je na mieste. Ako reagovat? Vysvetlit synovi zaklady slusneho spravania. Distancna vyucba ide dolu vodou? Nech sa paci, chodte si to vyskusat z pozicie ucitela.

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
6. dec 2020

@snezienka33 učím len osmakov a deviatakov, deviatakov mám výborných, ôsmaci sú boj, ale to aj offline

snezienka33
Odpoveď bola odstránená
gugugaga123
29. dec 2020

Je úplne normálne že nedáva pozor. Moja dcéra má mobil na druhej strane izby ma stlmeny mikrofon a kuká telku. Je to úplne normálne. Aj tak má samé 1

Strana
z4