Výučba online - 1. ročník
Ahoj mamičky, chcela som sa Vás spýtať ako ste to mali počas prvej vlny s prváčikmi ktorí boli doma. Koľko hodín a ako často mali online výuku? Ja žijem v ČR školy sú zatvorené niesom si istá, či ich do konca školského roka vôbec otvoria. Momentálne to máme tak, že naše deti majú online len 1 hodinu českého jazyka a 1 hodinu matematiky za týždeň. Mne to príde málo. Pani učitelka ich rozdelila do skupín po 10 detí - má v triede 30 detí. Ja by som bola rada keby mali deti každý deň aspoň jednu hodinu online. Rada by som navrhla pani učiteľke aj ako je to možné zrealizovať. Pretože podľa mna mi povie, že má veľa detí a nazdar. Ako ste to mali vy? Mám obavy, že prídu do druháku a budú úplne mimo. Moje kamarátky čo majú deti na iných školkách tak majú každý deň jednu alebo dve hodiny online 🤷♀️ V stredu mame online rodičovské, tak by som chcela mať pripravené čo poviem.
@sella38 ja to chapem, ale my mame len 2x 45 minut a je to velmi malo.
@kamowa neviem si predstavit ze by mali kazdy den tak vela hodin. Ale 1x45 min denne by im prospelo.
@sella38 ja to chapem. Ale chcela by som vediet realne skusenosti ako to mali mamicky na SR.
No u nás nosil učiteľ raz týždenne materiály do schránky... A doma sme cvičili aj mimo to.... Výučbu resp trénovanie s prvkom sa dá zvládnuť...
@sense spravne drzanie pera, sklony ap veci nie je mozne spravne spravit doma - pretoze niesom ucitelka.
@kittykat22 tak to sa ani online nedá presne spraviť... A teda neviem ze niekto nás učil v škole držať pero alebo moju dcéru...
@kittykat22 na Slovensku sa teraz v septembri zaviedlo toto nariadenie o akom hovorí @sella38 . Zistite si ako je to u vás. Ja ako ucitel som musela vedeniu nadiktovat 10 hodín do týždna, ktoré budem ucit distancne. Pozor! Distancne neznamená online. Máme povinných minimálne 5 online, ostatné môžu byť len formou zadania úloh cez správu. Zistite, aké nariadenia sú v ČR.
Môj prvák mal teraz 2t . online vyučovanie. Každý deň 45min SjL a 45min Mat. Boli rozdelení do 2 skupín po 9 žiakov. Teda od 9:00 do 10:30 a od 10:30 do 12:00 a každý deň dostali úlohy tak na 15 min. Poviem vám ze to bolo dosť náročné. Deti ešte nemajú školské návyky a udržať pozornosť takto online....no nič moc.
@kittykat22 synovec bol minuly rok prvak. Mal online vyucovanie cez Skype 3-4 vyucovacie hodiny denne.
@katka708 no u nas to je len 2x do tyzdna a je to super malo. mam pocit ze cele ucenie je na nas. Navyse dnes po 2 tyzdnoch sa pani ucitelka pozerala ako pisu a moj syn uplne zle sklon ruky aj laket ...
@simsalabim dik za prispevok. Ano, vsetci okolo maju aspon 1 hodinu denne - teda okrem nas :(
@matus7030 dakujem. My mame 45 min cestinu a 45 matematiku. A mam pocit, ze to je nedostatocne.
Minuly rok bola corona od marca a prvaci uz v tom case viac menej vedeli vsetky pismena aj pocitanie do 20. To sa neda porovnat s tohtorocnou situaciou. Snad tie skoly nebudu dlho zavrete a deti to potom dobehnu. To nie je fer nechat to na rodicov. Uvidime ako sa to bude vyvijat na Slovensku.
Pracujem ako vychovávateľka v ČR a mám v družine prváčikov. U nás to má pani učiteľka triedna nastavené tak, že má 6 skupín cca po 4 žiakoch a každej skupine sa venuje každý deň 30 minút on-line, trikrát majú matematiku a dvakrát češtinu + dvakrát majú popoludní ešte písanie naraz všetky deti, tam sú ale prítomní rodičia a úchop pera, sklon, sedenie, uvoľnovacie cviky atď. cvičia s deťmi sami po tom, čo im to p.uč. vysvetlí. Ale so všetkým jej pomáha pani asistentka a ja mám s deťmi dodatočne ešte prvouku, výtvarku, prípadne iné aktivity, takže v takomto množstve sa deťom možeme venovať preto, lebo sme tri na 25 detí. V ďalších paralelkách (sme veľká škola) to majú nastavené inak, ak v triede nie je asistent, je tých on-line hodín menej, keďže učiteľka musí stráviť viac času prípravou. Záleží tiež na technických schopnostiach danej učiteľky.
Čo sa týka písania, možno vám pomože toto:
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/13667395...
alebo: http://www.jak-spravne-psat.cz/priklad-spravneh...
@dayanare dakujem za odpoved. Planuje sa rodicovske zdruzenie, tak sa spytam, ci nahodou nie je plan navysit pocet hodin online. Pravda je, ze sa denne ucim s dietatom 2-3 hodiny. Menej to nejde. Mame velmi vela uloh.
@kittykat22 ahoj, my mame prvacika a vdaka Bohu toto je prvy tyzden u nas co ma distancne. UPLNE s tebou suhlasim. Tiez sme s manzelom rozcarovani. Nas maly nema ZIADNU online hodinu. Poslala nam 1 papier na matiku a 1 na slovencinu a tym to hasne. Povedali sme si, ze to vydrzime tyzden a potom ak sa nepojde do skoly volame riaditelke. Je to ucitelka co ma LEN ich a je ich 20. Mame este 3-ka a ten ma KAZDY den 1 hodku matiky a 1 slovenciny online. Ich je 17 a su rozdeleni na polovice. Ucitelka uci najprv jednu polovicu slovencinu, potom druhu polovicu, prestavka, jednal polovica mat potom druha. Takzsa sa ucitelka snazi venovat svojej triede 4 hodiny kazdy den. Co je super. Ale aj k tomu sa dopracovalo az po "piskani" rodicov. MY rodicia si musime stat za svojim.
ten prvy stupen by sa kludne mohol ucit 2 hodiny rano sj, mat, potom dalsia polka triedy podobne, a nemuselo by sa riesit ziadne debilne online, cize v triede by bol max 10 deti a potom by sa vymenila dalsia skupina. vychovy by sa z vyuky vynechali. To naozaj ziadneho debila vo vlade nenapadne?

Ahoj, my sme mali pred par tyzdnami 10 dni online vyucovanie aj s prvakom, nakolko mali pozitivnu ucitelku. Online vyucovanie mavali denne od 9:00 do 12:00 (mali tri 5-10 minutove prestavky). Normalne stihli s nahradnou pani ucitelkou prejst matematiku, citanie, pisanie a davala denne aj domace ulohy. Za mna toho bolo na decka nalozene dost. Ale tych 10 dni to dali... Minuly rok mala suseda prvaka, a mavali online vyucovanieh iba 1 hodinu denne... takze skutocne zalezi od ucitela. V triede je ich 25.